Villanyszerelő portál Loxone magyarnyelvű help logika menü RS, Loxone magyarnyelvű help Minden amit a loxone RS ról tudni kell. RS loxone RS hiba Loxone RS probléma Építőipari portál portál Okos ház Intelligens otthon épűletfelügyelet
kezdőlap
tevékenység
referenciák
elérhetőség
árajánlat
A LOXONE HELP
loxone rs

Impulzus kapcsoló (RS):


A blokk a program / logika útvonalon érhető el.
Egyszerű memóriablokkon, a kimenet állapota az R= "reset" (Újraindítás), és az S = "set" (beállít) bemenetekre érkező jelek függvénye. A "reset" bemenet domináns, így a "set" bemenetet felülírja.
Ezen felül egy Tr(= Trigger) bemenet is rendelkezésre áll, amely a a beérkező jel hatására ellenkező állapotba billenti a Q kimenetet, amennyiben az R vagy S kimenetek nem aktívak. loxone rs


Az alsó sávban találhatók a blokk paraméterei. A blokknak egy paramétere van, egy memória bemenet, a bemenet magas szintre állítva, áramszünet esetén megtartja a kimenet állapotát.
loxone RSIndex Leírás
a Az R és S bemenetek közül egyik sem aktív, így a Q kimenet közvetlenül a Tr bemenettől függ
b Ha S aktív, akkor a Q kimenet is aktív. A Tr bemenet nincs figyelembe véve, de az R bemenet határozza meg a Q kimenetet.
c Ha minden bemenet kikapcsol, akkor a Q kimenet nem változtatja állapotát.
d Az R bemenet kikapcsolja Q kimenetet, a Tr és S bemenetek nincsenek figyelembe véve.
loxone RS

A bemenetek közelében a pointer képe megváltozik, egy kis fekete pötty jelenik meg. Ezen a helyen kattintva, a bemeneten is megjelenik egy piros pötty, ezzel a bemenetet hozzákapcsolt bemenet negálhatjuk.
A memória bemenetre kapcsolhatunk fizikai vagy virtuális bemenetet, vagy akár másik funkciómlokk kimenetét. Ez a bemenet akár a vizualizációbanis megjelenhet.
Ezzel a Trigger bemenettel ellátott RS FlipFloppal önmagába megvalósítható egy impulzus relé, sőt több impulzusrelé esetén néhány VAGYkapuval a Resetek összekötésével a mindent ki, a Set összekötésével a mindent be funkció is.

back
LOXONE menü
portáltérkép


(C) Réti György KéT-Vill 2007 Bt. Forrás: internet, Loxone