Villanyszerelő portál, Minden amit az IP védettségről tudni kell. IP69K teszt ECOLAB IP besorolás IP 65 IP44 IP00 építőipari portál...
kezdőlap
tevékenység
referenciák
elérhetőség
árajánlat
IP védettség:

A berendezések por és víz elleni védettségének jelölése az MSZ EN 60529 (Villamos gyártmányok burkolatai által nyújtott védettségi fokozatok) szabványon alapul. Ezen szabvány szerint az IP (Ingression Protection) besorolás első számjegye a szilárd testek (por), míg a második a víz behatolása elleni védettséget jellemzi. Az első számjegy az érintésvédelem mértékét is jelzi.

Első számjegy Második számjegy
Érték Jelentés Érték Jelentés
0 Nem védett 0 Nem védett
1 >50 mm átmérőjű testek ellen védett (kézfej) 1 Függőlegesen csepegő víz ellen védett
2 >12 mm átmérőjű testek ellen védett (ujj) 2 Függőlegestől 15°-ig eltérő csepegő víz ellen védett
3 >2,5 mm átmérőjű testek ellen védett (szerszám) 3 Esővíz ellen védett. A függőlegeshez képest legfeljebb 60°-os szögben érkező permetező víz ellen védett.
4 >1 mm átmérőjű testek ellen védett (vezeték) 4 Fröccsenő víz ellen védett (minden irányból)
5 Porlerakódás ellen védett. A por behatolását teljesen nem akadályozza meg, de a bejutás mértéke a működést nem akadályozza. 5 Vízsugár ellen védett (minden irányból)
6 Por behatolása ellen védett 6 Erős vízsugár ellen védett
    7 Időszakos vízbe merítés ellen védett
    8 Tartós vízbe merítés ellen védett
    9K* Fokozott védettség vízbe merítés, és nagynyomású tisztítás hatásai ellen.

IP 69 *IP69K teszt:

Az IP69K védettséget a német DIN 40050 szabvány specifikálja. Fokozott védettséget jelez elmerülés és nagynyomású mosás (gőzborotva) ellen. A vizsgálati eljárás során a védettséget 100 bar nyomású, több irányból, ciklikusan fröcskölt forró vízzel ellenőrzik.
  • 14-16 l/perc
  • 80°C-os víz
  • 30 másodperces ciklusok
  • 100 bar
ECOLAB
Az IPxx védettségi besorolások vízzel szembeni védettségre vonatkoznak, nem garantálják a tisztító, és fertőtlenítő szerekkel szembeni ellenállást. A Henkel-ECOLAB F&E no. 40-1 teszt azonban több hetes elmerítés hatását vizsgálja különböző tisztítószerekben. Ennek megfelelően, az ECOLAB minősítésű eszközök eleget tesznek az élelmiszer, és gyógyszeripar higiénikus elvárásai által támasztott követelményeknek.
(C) Réti György KéT-Vill 2007 Bt. Forrás: internet

back

portáltérkép