Tartalomjegyzék www.kfosz.atw.hu
Közterület-Felügyelők Országos Szövetsége

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzenetei olvasásához be kell jelentkezniePrivát üzenetei olvasásához be kell jelentkeznie   BelépésBelépés 

Házunk tája
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Javaslatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Bernáth Mihály

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 01, 2007 9:18 pm    Hozzászólás témája: Közterület-felügyelő szakképzés Hozzászólás az előzmény idézésével

A Rendőrtiszti Főiskolán 2007. október 2.-tól induló utolsó, még régi képzési rendszerű közterület-felügyelői szakképzésen a szakmai ismeretek tantárgy oktatására kértek fel. Miután a tantárgyhoz kidolgozott szakmai tananyagról nem volt tudomásom, az idő rövidsége miatt gyors jegyzeteket kezdtem összeállítani a tanulók részére, amelyet - a könnyebb kezelhetőség érdekében - a saját portálomra fel is raktam. A Fővárosi Közterület-felügyeletnél régóta tervezzük, hogy egy szakmai kézikönyvet állítsunk össze, s talán ez a képzés jó apropót teremt arra, hogy ezekből az előadási vázlatokból az év végére egy sokak által használható, ábrákkal, képekkel, gyakorlati példákkal is illusztrált segédlet jöjjön létre. Magam és munkatársaim is szívesen vennénk, ha a szakma gyakorlati művelői, kollégáink észrevételeikkel, javaslataikkal hozzájárulnának a szakanyag fejlesztéséhez, végső formájának kialakításához. Kérlek benneteket, ha időtök engedi, tekintsétek át a vázlatokat, s a portál fórumában írjátok meg észrevételeiteket, javaslataitokat. A portál címe: www.polgarortan.gportal.hu.
Segítő közreműködéseteket előre is megköszönve:

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Horváth Róbert Győr

HozzászólásElküldve: Vas. Okt. 07, 2007 10:36 am    Hozzászólás témája: Bernáth Mihály úr.... Hozzászólás az előzmény idézésével

szia!

megnéztem a honlapot, a kf. prezentációkat tudtam csak megnézni, a többire regisztrációt követelet tőlem ez a fránya masina

az első kettő tökéletesen megfelel, a harmadikhoz, a fővárosi felügyelethez hozzászólni sajnos nem tudok..
viszont a RTF-en nem csak leendő budapesti felügyelőket képeznek...

akik nem ott kerülnek szolgáltba, nekik ez szinte "felesleges", mert nekik majd asaját szervezetükkel kell tisztában lenniük.

lehet, hogy érdemesebb lenne bemutatni a kötelező szabályzatokat, sematikus jelleggel, és azon belül kiemelhetnéd a főváris példát (gondolok itt egyenruha viselési -, gépkocsi használati-, telefon használati-, egységes közszolgáltai-, ügyiratkezelési szabályzatokra)

általánosabb ismereteket kell oktatni szerintem, mert úgyis a gyakorlat, és helyi önkormányat fogja majd tartalommal kitölteni a mindennapokat.

elnézésedet kérem a késői reakcióért, de a munkahely váltással kapcsolatos teendők kicsit kiszorították az internetet a mindennapjaimból.

szia, és sziasztok

mobil: 20/ 499-64-23

"minden közleményem, írásom a saját véleményemet tükrözi"
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Horváth Robi

HozzászólásElküldve: Vas. Okt. 07, 2007 10:47 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

üdvözlet a kollégáknak...

mától megváltozott a nickem...
hivatalosan csak 15-től, de jobb a békesség))))

mostantól ezen a néven fogok írni, és válaszolni, aki kéri

gyúrhatok, hogy ismét a fórumozó lista élére kerüljek....

sziasztok és jó hétvégét

"minden hozzászólásom, észrevételem a saját véleményemet tükrözi"
Vissza az elejére
Bernáth Mihály

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 08, 2007 8:34 am    Hozzászólás témája: Re: Bernáth Mihály úr.... Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="Horváth Róbert Győr"]szia!

megnéztem a honlapot, a kf. prezentációkat tudtam csak megnézni, a többire regisztrációt követelet tőlem ez a fránya masina
az első kettő tökéletesen megfelel, a harmadikhoz, a fővárosi felügyelethez hozzászólni sajnos nem tudok..
viszont a RTF-en nem csak leendő budapesti felügyelőket képeznek...
akik nem ott kerülnek szolgáltba, nekik ez szinte "felesleges", mert nekik majd a saját szervezetükkel kell tisztában lenniük.
lehet, hogy érdemesebb lenne bemutatni a kötelező szabályzatokat, sematikus jelleggel, és azon belül kiemelhetnéd a főváris példát (gondolok itt egyenruha viselési -, gépkocsi használati-, telefon használati-, egységes közszolgáltai-, ügyiratkezelési szabályzatokra)
általánosabb ismereteket kell oktatni szerintem, mert úgyis a gyakorlat, és helyi önkormányat fogja majd tartalommal kitölteni a mindennapokat.
elnézésedet kérem a késői reakcióért, de a munkahely váltással kapcsolatos teendők kicsit kiszorították az internetet a mindennapjaimból.

szia, és sziasztok[/quote]

Kedves Robi!

Köszönöm az észrevételt, igyekszem módosítani folyamatosan, hogy a foglakozások anyaga mindenki számára érthető és hasznosítható legyen. A 3. számú foglalkozáson a fővárosi felügyeletre vonatkozó szervezeti felépítést és feladatrendszert példaként vetettem fel, de ki fogom egészíteni az általános, mindenkire vonatkozó dolgokkal. A többi anyagot folyamatosan fogom feltenni.
Köszönettel:
Bernáth Mihály

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Horváth Robi

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 29, 2007 7:42 am    Hozzászólás témája: segítségkérés Hozzászólás az előzmény idézésével

jó reggelt kollégák!

egy kis segítséget szeretnék kérni...

új felügyelői jelvény, és igazolvány igényléssel kapcsolatban...

hová???
kihez???
milyen formában???
okmányirodán keresztül esetleg???
netán digitális fotóval???

régi jelványszámot lehet kérni vissza???

ilyesmi érdekelne....
ha valaki mostanság csinált ilyent, megköszönném a segítségét...

köszi

Vissza az elejére
Németh Attila

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 29, 2007 10:19 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló Robi!

A jelvény és igazolvány igénylésről röviden:

1) Nyomtasd ki a 46/1999.(XII.8.) BM rendelet 4. számú mellékletét,
töltsd ki és 2 fényképet is tegyél mellé (nem kell ráragasztani)

2) Küld el ide Arrow IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM
Humánpolitikai Osztály

BUDAPEST
Pf.: 54.
1363

Néhány hét alatt megjön.
Azt nem tudom, hogy lehet-e a régi jelvényszámot megigényelni.

Ennyit tudtam segíteni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Horváth Robi

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 29, 2007 11:55 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszönöm a segítséget kolléga úr!!!

már vonulok is fényképezkedni...)))))

szép napot!

Vissza az elejére
óbudai közteres

HozzászólásElküldve: Pént. Jan. 25, 2008 4:20 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tisztelt Kollégák!
Sajnos a KFOSZ új honlapján nem hoztak létre fórumot, a Fővárosi Közterület-felügyelet honlapján található fórumra pedig nem lehet bejelentkezni, bár a rendszer szerint a regisztráció sikerül. Ezért kénytelen vagyok ide írni, bízva abban, hogy a régi és új honlap közötti "átmenetben" valahol sikerül a hozzászólás.
Elsőként is nem értem, hogy a miskolci összejövetelre kik és mi alapján kaptak értesítőt, meghívót. Jómagam több értekezleten megadtam elérhetőségemet, e-mail címemet, de valahogy semmiről nem kapok értesítést. A környező települések közteresei is hasonlóan jártak. A KFOSZ honlapjára sem került fel semmi érdemleges.
Második problémám: a KFOSZ új honlapján a legutóbbi hír, miszerint:
" A büntetőpontokkal kapcsolatosan a rendőrség elvi hozzájárulást adott a rendőrségi, belső kódok használatához." A letöltésre kattintva Elnök úr levele jön be, amit Komáromi Endre ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetőnek írt.
Nem értem, hogy egy Korm. rendeletben meghatározott kódszámok használatához miért egy ORFK főosztályvezetőjének az engedélye kell? A pontrendszerről szóló Korm. r. szerint a HB kiszabására jogosult hatóság a pontrendszer hatálya alá tartozó szabálysértés esetén a nyomtatványt megküldi a fővárosi (megyei) RFK-nak, aki intézkedik a nyomtatványon megállapított büntetőpont nyilvántartásba vétele iránt. Azoknál a szabálysértéseknél, melyeknél nem jár büntetőpont a Rendőrség képbe sem jön, hiszen nem kell részére megküldeni a nyomtatványt. A megküldött, büntetőpontot tartalmazó HB nyilvántartásba vétele iránt kutya kötelessége intézkedni, hogy milyen módon teszi, az már legyen az ő gondja. A kérdés az, hogy THB esetén ki kapja a pontot? A kérdés megválaszolása a jogalkotóra vár.
Végül pedig érdeklődnék, hogy most akkor melyik a KFOSZ honlapja? A régi, több információt is tartalmazó, vagy az új, színes, gyerekcipőben járó? A szakmának ez a fejetlenség nem tesz jót. :(
Üdvözlettel óbudai közteres
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bernáth Mihály

HozzászólásElküldve: Hétf. Jan. 28, 2008 6:56 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="óbudai közteres"]Tisztelt Kollégák!
Sajnos a KFOSZ új honlapján nem hoztak létre fórumot, a Fővárosi Közterület-felügyelet honlapján található fórumra pedig nem lehet bejelentkezni, bár a rendszer szerint a regisztráció sikerül. Ezért kénytelen vagyok ide írni, bízva abban, hogy a régi és új honlap közötti "átmenetben" valahol sikerül a hozzászólás.
Elsőként is nem értem, hogy a miskolci összejövetelre kik és mi alapján kaptak értesítőt, meghívót. Jómagam több értekezleten megadtam elérhetőségemet, e-mail címemet, de valahogy semmiről nem kapok értesítést. A környező települések közteresei is hasonlóan jártak. A KFOSZ honlapjára sem került fel semmi érdemleges.
Második problémám: a KFOSZ új honlapján a legutóbbi hír, miszerint:
" A büntetőpontokkal kapcsolatosan a rendőrség elvi hozzájárulást adott a rendőrségi, belső kódok használatához." A letöltésre kattintva Elnök úr levele jön be, amit Komáromi Endre ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetőnek írt.
Nem értem, hogy egy Korm. rendeletben meghatározott kódszámok használatához miért egy ORFK főosztályvezetőjének az engedélye kell? A pontrendszerről szóló Korm. r. szerint a HB kiszabására jogosult hatóság a pontrendszer hatálya alá tartozó szabálysértés esetén a nyomtatványt megküldi a fővárosi (megyei) RFK-nak, aki intézkedik a nyomtatványon megállapított büntetőpont nyilvántartásba vétele iránt. Azoknál a szabálysértéseknél, melyeknél nem jár büntetőpont a Rendőrség képbe sem jön, hiszen nem kell részére megküldeni a nyomtatványt. A megküldött, büntetőpontot tartalmazó HB nyilvántartásba vétele iránt kutya kötelessége intézkedni, hogy milyen módon teszi, az már legyen az ő gondja. A kérdés az, hogy THB esetén ki kapja a pontot? A kérdés megválaszolása a jogalkotóra vár.
Végül pedig érdeklődnék, hogy most akkor melyik a KFOSZ honlapja? A régi, több információt is tartalmazó, vagy az új, színes, gyerekcipőben járó? A szakmának ez a fejetlenség nem tesz jót. :(
Üdvözlettel óbudai közteres[/quote]

Kedves Kolléga!
A Fővárosi Közterület-felügyelet fóruma működik, de a taglistában tényleg nem szerepelsz, próbáld meg még egyszer. A KFOSZ új lapja fog a jövőben működni, de egyetértek, valóban gyerekcipőben van még.
A felvetett levelet mi sem értjük, egyáltalán a "belső kód" fogalma sem értelmezhető. Egy pontrendszert alkalmazó önálló közigazgatási szerv nem is használhat egy másik szervezet "belső" kódját. Egyébként a kapcsolódó jogszabályok egyértelműen leírják az eljárás rendjét, külön - méghozzá rendőrségi ??? - hozzájárulás mihez is kellene?
Üdvözlettel

Vissza az elejére
Horváth Robi

HozzászólásElküldve: Hétf. Jan. 28, 2008 8:02 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok óbudai, és fővárosi kolléga.....

sikerült ide bejelentkezni, ami eléggé csodálatos....
ugyanis az atw-s honlap átirányítódik a Roland szerkesztette extra-s honlapra

elvileg csinál google csoportot is, köremilekhez))))

a rendőrségi magyarázata:

a levelet én írtam Ricsi nevében, hogy amit telefonon beszéltünk, legyen valami nyoma is az ORFK felé....

a kódrendszerbe azért hozta a rendőrség a a módosításokat, mert vannak büntetőpontos témák, amikor a szabálysértés tényéért ki kellene szabni a pontot, de valamiért nem lehet:

pl.: utas nem köti be az övét (lehet, hogy jogosítványa sincs)
külföldi állampolgár vezeti a gépkocsit
nincs magyar vezetői engedélye a gépkocsi vezetőjének
engedély mélküli gépjárművezetés
Távollétes helyszíni bírság.

ezek voltak az indokok, amiért megkerestük az ORFK-t....

kódot írni kell a nyomtatványra, viszont THB esetén pontot nem szabhatsz ki (mivel az üzembentartónak küldöd.......), és vezetői engedély számot sem tudsz!!!!!!!

THB esetén a Miskolci konferencián kaptunk az ügyész úrtól választ....

sajnos az előadása írásos anyagában nem szerepel, de a Miskolci kollégák rögzítették videón.........

innentől kezdve viszont máris kiskapu:
büntetőpontos téma.... ismerős..... menj tovább, majd postán kiküldjük, akkor nincs pont...(((((

a 15-ös utáni kódokhoz kötelező hozzáírnod a büntetőpont számát.......
nem kerülheted el......

erre alkották meg a 6540 továbbfejlesztett kódrendszerét....
a 6540-hez hozzáadod a büntetőpontos téma 15 utáni részét (1505->6540+05=6545, 1515->6540+15=6555)

büntetőpont nem szabható ki.....
ellenőrizhető, mert ott van a tértiveévny mellette...

így fog öszeállni, és a jogalkotói igény, hogy kódot kell írnod is ki van elégítve....

a levelet azért írtuk így, hogy ha elfogadják, akkor van alalp, miért ezeket a számokat írod be....

kicsit kapkodós voltam, de ha valami nem "tiszta" akkor természetesen elmondom szóban is

sziasztok

Vissza az elejére
Bernáth Mihály

HozzászólásElküldve: Hétf. Jan. 28, 2008 8:24 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem ne gondoljuk tovább a jogszabályokat, ha nem muszály. Elég, ha azt megtesszük, amit meghatároz.
Vissza az elejére
Predator

HozzászólásElküldve: Hétf. Jan. 28, 2008 10:21 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bernáth Mihály írta:
Szerintem ne gondoljuk tovább a jogszabályokat, ha nem muszály. Elég, ha azt megtesszük, amit meghatároz.

Osztom ezt a véleményt! Egyébként sem jómagam sem az oroszlányi felügyelet-vezető kollégám sem értettük ezt az említett elnőkségi levelet.
Úgy gondolom, hogy nekünk egy hatályos jogszabály mellékletében meghatározott kódokat kell használni, ha rossz akkor nem használom. Az, hogy miért nem alkalmazható legyen a jogalkotó problémája, oldja meg, azért kapja a fizetését! Számomra sz ORFK utasításai semlegesek, tudtommal még nem állunk utasítási-függelmi viszonyban velük, főleg nem egy osztályvezetővel!

Predator

HozzászólásElküldve: Hétf. Jan. 28, 2008 10:22 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bernáth Mihály írta:

Osztom ezt a véleményt! Egyébként sem jómagam sem az oroszlányi felügyelet-vezető kollégám sem értettük ezt az említett elnökségi levelet.
Úgy gondolom, hogy nekünk egy hatályos jogszabály mellékletében meghatározott kódokat kell használni, ha nem jó akkor nem használom. Az, hogy miért nem alkalmazható legyen a jogalkotó problémája, oldja meg, azért kapja a fizetését! Számomra sz ORFK utasításai semlegesek, tudtommal még nem állunk utasítási-függelmi viszonyban velük, főleg nem egy osztályvezetővel!

Horváth Robi

HozzászólásElküldve: Hétf. Jan. 28, 2008 12:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

lehet, hogy kicsit kapkodok....
ezt tudjuk be a heves vérmérsékletű 30-asnak......

megpróbálom a legjobbat kihozni a munkából, a legkevesebb hibalehetőséggel....

nem mindig sikerül elősre, de ilyenkor egy-egy "pofon" észhez térít

köszönöm a kritiát!

ja és bocsánat, hogy eddig távol voltam, nem tudtam, hogy a fórum működik még a honlap nélkül is........

sziasztok!

Vissza az elejére
Predator

HozzászólásElküldve: Hétf. Jan. 28, 2008 1:10 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Horváth Robi írta:
lehet, hogy kicsit kapkodok....
ezt tudjuk be a heves vérmérsékletű 30-asnak......

megpróbálom a legjobbat kihozni a munkából, a legkevesebb hibalehetőséggel....

nem mindig sikerül elősre, de ilyenkor egy-egy "pofon" észhez térít

köszönöm a kritiát!

ja és bocsánat, hogy eddig távol voltam, nem tudtam, hogy a fórum működik még a honlap nélkül is........

sziasztok!

Megértelek Robi! Jómagam is így voltam pár évvel ezelőtt, kaptam is a pofámra rendesen többekközt volt főnöködtől meg a régi vonal nagy öregjeitől.
Ezért kéne egy működő honlap, fórummal, mert nem árt átgondolni mielőtt lép az ember, kurva sok a szakadék manapság körülöttünk. Attól nem fáj senki feje, hogy meghallgatja más véleményét, de ha már beverted b....hatod Öcsém uram!! Laughing
A másik; ez nem neked Robi csak nem akarok külön üzenetet nyitni Wink !
Weblapot akkor indítson mindenki ha már összeált, hogy mit akar, milyen formában és kitudja tölteni tartalommal. Egyébként bukta lehet és hiteltelenné válhat a dolog, főleg nagy falat ez akkor ha egy egész országra szólóan akarom bemutatni egy szervezet működését ami ugye -mi szakma beliek tudjuk legjobban- "ahány ház annyi szokás"!
Egyébként ha engem megkeres a weblap üzemeltetője és megmondja mit küldjek, milyen formában, mekkora terjedelemben örömmel teljesítem!
Azt sem értem miért kellett másik weboldal, ezt nem lehetett volna "gatyába" rázni?! Oda talán majd mások fognak bejárni? Nem hiszem, akit itt nem érdekelt, hogy mi újság azt ott sem fogja. Győzzetek meg ha nem így van! Induljon a fórumozás!

Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Javaslatok Időzóna: (GMT 0)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
4 / 5 oldal

Ugrás:  
Nem készíthet új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhat egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatja a hozzászólásait a fórumban.
Nem törölheti a hozzászólásait a fórumban.
Nem szavazhat ebben fórumban.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum