|
www.kfosz.atw.hu Közterület-Felügyelők Országos Szövetsége
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Varga Géza
|
Elküldve: Pént. Ápr. 18, 2008 4:52 pm Hozzászólás témája: Észrevétel |
|
|
| Egyre elszomorítóbb a látvány erre felé. Nem működik a honlap, már egyik sem. Nem látok új dolgokat, új tagokat, szóval lehangoló. Egyre inkább úgy tűnik hiába való volt az eddigi erőlködés. És hogy kik mehetnek már oktatni, vagy előadást tartani a veszprémi felügyelői tamfolyamra arról már jobb nem beszélni. Eszméletlen mélyre sűllyedt a szakma. Ebből mi lesz ? Lehet, hogy nagyon jókor szálltam, szálltunk ki ? Vagy talán nagyon roszkor ? Ki tudja. Minden esetre őszinte részvétem mindenkinek,mindenhez. Ez már nem az amit ott hagytunk. Nagyon sajnálom. Ha még valakit éredekel azért jólenne ha reagálna. Sziasztok. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Németh Attila
Csatlakozott: 2007.10.07. Vasárnap 19:16 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Mezőkövesd
|
Elküldve: Kedd. Ápr. 22, 2008 7:21 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Valóban így van, csak akkor lenne igazán értelme az új honlapnak, ha az folyamatosan frissülne és meg lenne töltve hasznos tartalommal. Még fóruma sincs, ezért kénytelenek vagyunk ide írogatni. A fővárosi felügyelet honlapja százszor többet ér. Friss hírek, fontos információk, jogszabályok stb. A fórumon is értelmes szakmai vita zajlik. Valami hasonló felé kellene itt is elmozdulni, vagy hagyni kéne az egészet a fenébe. Egy jól működő, valóban ÉLŐ honlap lehet csak alkalmas a tagság összefogására.
Ja még valami. Géza, mi volt azon a bizonyos veszprémi tanfolyamon? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Horváth Robi
Csatlakozott: 2007.10.07. Vasárnap 10:42 Hozzászólások: 25 Tartózkodási hely: Tatán, valahol....
|
Elküldve: Szer. Ápr. 23, 2008 6:09 am Hozzászólás témája: |
|
|
jó reggelt!
elnézést a késlekedésért, pár napig nem dolgoztam....
közig szakvizsga felkészítőn vettem részt.....
nem kívánom "méltatni" sem a honlapot, sem az elnökséget, sem a tagságot sajnos.....
igaza lesz kollégáimnak.....
nagyon jó egy-egy konferencia pár dologra:
néhány napot cégpénzem pihenünk, és iszunk....
elnökségünk dicsfényben tetszeleg, és mi örülünk neki....
menedzselik a semmit...... (az utolsó Miskolcon azt sem nagyon)
néha szavazunk valamiről. elhangzanak tervek, vágyálmok.. mindenki fellelkesül, hogy végre elindul valami, és aztán elhal.....
Babják Akadémia érdekelne engem is.... hogy mi is van ott most...
én a Rendőrtisztire küldtem egy lányomat, meg tervek szerint a fiaimait is oda fogom........
ja Ricsi, mint a "Közterület Felügyelet Országos Egyesület elnöke" fog előadást tartani május 8-án Budapesten....
akit érdekel a meghívó és anpirend (térfigyelés) annak szívesen átfaxolom....
jók legyetek, és kitartás!!!!!!! _________________ Horváth Robi
telefon: VÁLTOZOTT 30/579-46-31
"minden hozzászólásom, észrevételem a saját véleményemet tükrözi" |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Németh Attila
Csatlakozott: 2007.10.07. Vasárnap 19:16 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Mezőkövesd
|
Elküldve: Szer. Ápr. 23, 2008 9:27 am Hozzászólás témája: |
|
|
Helló Robi!
Légyszi' küld el a meghívót erre a fax-számra: 49/412-673
Nálunk a városban most építik ki a térfigyelő rendszert, úgyhogy minden információra szükségünk van.
Előre is köszi.
Üdv. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Babják L.
Csatlakozott: 2008.04.29. Kedd 11:18 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Veszprém
|
Elküldve: Kedd. Ápr. 29, 2008 11:32 am Hozzászólás témája: "Akadémia" |
|
|
Először is köszönöm a [b]megtisztelő "címet" [/b] a Robinak.
Hozzánk azok az önkormányzatok küldik a felügyelő jelölteket képzésre, ahol hét közben foglalkoztatni tudják, vagy akarják az embereket segítőként.
Az eddig nálunk végzett felügyelők és felügyeletek, jó minősítést írtak a felkészítésről, és a Richárd véleménye is ez volt, amikor részt vett vizsgánkon.
Kinek-kinek ízlésére, habitusára van bízva, hol "okíttatja" leendő embereit.
Az biztos, hogy a cél, a minél alaposabb felkészítés, és naprakész információ átadása, és a minél eredménysebb vizsga.
Köszönöm a figyelmet, és nem szeretnék naponta szerepelni a fórumon.
Az iwiw-en is a felügyelők összejöttek! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Predator

Csatlakozott: 2006.12.20. Szerda 6:17 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Elküldve: Kedd. Máj. 06, 2008 12:44 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Horváth Robi írta: | jó reggelt!
elnézést a késlekedésért, pár napig nem dolgoztam....
közig szakvizsga felkészítőn vettem részt.....
nem kívánom "méltatni" sem a honlapot, sem az elnökséget, sem a tagságot sajnos.....
igaza lesz kollégáimnak.....
nagyon jó egy-egy konferencia pár dologra:
néhány napot cégpénzem pihenünk, és iszunk....
elnökségünk dicsfényben tetszeleg, és mi örülünk neki....
menedzselik a semmit...... (az utolsó Miskolcon azt sem nagyon)
néha szavazunk valamiről. elhangzanak tervek, vágyálmok.. mindenki fellelkesül, hogy végre elindul valami, és aztán elhal.....
jók legyetek, és kitartás!!!!!!! |
A véleményekről: voltak! Akik feljártak/járnak erre a fórumra olvashatták! A saját véleményem továbbra is az amit már itt többször leírtam!
Más; ez egy szövetség melynek a vezetése, ha jól ismerem a jogszabályt a tagság szavazata alapján kapta a tisztséget és bizalmat, ha jól tudom nekik nincs olyan védettségük mint egy választott politikusnak. Kérdésem, ha olyan szart érnek mint amiről a vélemények szólnak, akkor a babgulyás partik (országos szakmai értekezletnek aposztrofált szakmailag nem sokat érő összejövetelek) alkalmával az ott mosolygó tagság miért nem kezdeményezte a leváltásukat (Robi, Te is ott voltál Miskolcon! Mesélj hát!?) Itt nagyon nagy téveszmékben vannak egyesek, itt nincs ez az Én véleményem, hanem egy közösség véleményének a tolmácsolása van (kellett volna lenni). Kérem tisztelettel itt úgy jártak el emberek ORFK-ra, minisztériumba tárgyalni egy ország közterület-felügyelőinek nevében (vagy el sem mentek csak vetítettek), hogy azt megelőzően nem tájékoztattak, nem véleményeztettek és utólagosan sem méltattak pár sorban tájékoztatni.
Kedves kollégák! Mint ahogy már töbször írtam és Kisbocs is jelezte, elfecsérelt évtizedek lettek mögöttünk, hogy irodalmiasan fogalmazzak; a közterület-felügyelői dinoszaurusz a krétakorba lépett és jól érezhetően megcsapta a közelgő jégkorszak szele!
Az IRM törvénymodosítási tervezete, röviden a véleményem: halottnak a szemfedél!
Irigylem a megérdemelt nyugdíjukat töltő kollégákat, és kívánom az utánam járó fiataloknak, hogy ébredjenek mert a szakma sorsa az Ő kezükben van! Robi rázzátok már fel magatokat waze!!!! _________________ A szép szavak nem mindíg igazak, az igazak nem mindíg szépek! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
óbudai közteres
Csatlakozott: 2008.01.25. Péntek 15:46 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Óbuda
|
Elküldve: Kedd. Máj. 06, 2008 1:24 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
"Az IRM törvénymodosítási tervezete, röviden a véleményem: halottnak a szemfedél!
Irigylem a megérdemelt nyugdíjukat töltő kollégákat, és kívánom az utánam járó fiataloknak, hogy ébredjenek mert a szakma sorsa az Ő kezükben van!"
Csak az a probléma, hogy a szakmának nem lesz utánpótlása. A gimnáziumból 18-20 évesen kikerülve senki nem fog eljönni közterület-felügyelőnek minimálbérért. A törvénymódosítás-tervezet is miről szól? Három újabb feladatról (aminek szerintem Danielisz úr nagyon örül, újabb állomás az önkormányzati rendőrség felé (?!)), csak arról nem szól a fáma, hogy 1. Mennyivel járul hozzá az állam a felügyeletek működéséhez? 2. A plusz feladatokkal együtt milyen egyéb pénzbeni-természetbeni juttatásokat fognak kapni a felügyelők? Sajnos ezek nélkül a fent vázoltak miatt nem lesz, aki elvégezze a munkát. De az is lehet, hogy majd a nyugdíjbavonulásuk után a felügyeletekhez beszállingózott nyugdíjas tábornokok fognak járőrözni az utcán. :D :D
Szép napot! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kisbocs
Csatlakozott: 2008.04.24. Csütörtök 6:34 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Mezőfalva
|
Elküldve: Kedd. Máj. 06, 2008 5:32 pm Hozzászólás témája: Reakció |
|
|
Tisztelt Óbudai Közteres Kolléga !
Én Varga Géza vagyok dunaújvárosi nyugdíjas felügyelő. Nem tisztem megvédeni senkit, de úgy gondolom, hogy a Szövetség vezetősége némi védelmere szorul. Az, hogy valóban történtek e tárgyalások az IRM-ben, válaszom igen. A szövetség elnöke és én egy hét különbséggel jártunk az IRM-ben még a Petrétei miniszternél, 2007. októberében a Bernáth Misivel egy nap különbséggel jártunk Piros államtitkárnál. Ami engem illett ezekről a találkozókról minden esetben tájékoztattam a kollégákat, ezt le is lehet ellenőrizni. Másnak a nevében nem tudok nyilatkozni. Elkeseredéssel nem mentek semmire, fel a fejjel. Én úgy gondolom, hogy örülni kellene a jogkőr bővítésnek, ugyanis csak ebben az esetben lehet számítani valamilyen szociális vagy más jellegű támogatásra. Javaslom mindenkinek, hogy keresse fel Sipos Lászlót a Fővárosi Közterület-Felügyeletnél, Ő a szakszervezeti OSZT. elnöke utánam. Minél többen csatlakoztok a szakszervezethez annál nagyobb eséllyel lehet elérni bármit. Horváth Robinak más lesz a véleménye de ez egyéni és nem bántani való. Azzal természetesen egyetértek, hogy kik lesznek és lesznek e egyáltalán Felügyelők? Az utánpótlás nevelése a ti kezetekben van. Csak az a kérdés, hogy lesz e utánpótlás ? Egyelőre ennyi, ha bárkinek tudok segíteni bátran jelezze.
üdv Géza |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Horváth Robi
Csatlakozott: 2007.10.07. Vasárnap 10:42 Hozzászólások: 25 Tartózkodási hely: Tatán, valahol....
|
Elküldve: Szer. Máj. 07, 2008 5:32 am Hozzászólás témája: megszólítva.... |
|
|
sziasztok!
párszor meg lettem szólítva...
nem baj..... válaszolok is.....
Babják úr...... a Babják Akadémia nevet nem én találtam ki.... ott végzett hallgatóktól hallottam..... ha sértő, akkor I'm sorry......
kicsit érdekes mondjuk, ha 21 fő vizsgázóra jut 14 fős vizsgabizottság...
majd, hogy gyorsabban "leadráljuk" az ifjoncokat, csinálunk két vizsgabizottságot.....
közben azért én is tanítgattam az ifjoncokat, hogy sikerrel vizsgázzanak...
elérhetőség.....
ha tömegközlekedéssel küldöm a fiaimat, akkor utaznak napi 3+3 órát
a gépkocsit meg nem tudom mindig biztosítani.....
nekem gyorsabb, kényelmesebb Budapest...
a kollégt pedig, amíg nincs vizsgája, csak adminisztrátorként tudom foglalkoztatni...
predator...
köszönöm a sok szépet és jót...
Miskolcon első nap a fehér asztal mellett beszélgettünk jókat...
a délután csapatépítős volt
ami nem baj, meg jól kipihenjük magunkat cégpénzen.....
csak a szakmaiság hiányzik....
második napon előadások voltak.... de erről csak az tud, aki ott volt
ügyészi óvások, bemutatkozások, stb...
jegyzőkönyvet, vagy valami mást azóta sem láttunk....
nekem pl. alapszabályom sincs...
apróságok változtak is.... név (lehet,hogy már korábban?)
tisztségviselők választása (nem létszámarányosan, hanem jelenlévők arányában)
ja igen csapatépítettünk bobpályán (mínuszok voltak, kellett a szívmelegítő is), meg volt barlangfürdő is....
kell az ilyen, csak amíg vannak olyan kollégák, akik nem szabályszerű nyomtatványt használnak.... addig rájuk is oda kellene figyelni...
történt korábban javaslat "országos főfelügyelői" tiszteletbeli rangra.... felkészültség, tesztek, stb alapján, meg országos sportrendezvényekre...., meg országos együtt gondolkodásra, cselekvésre (pl kiemelt mozgáskorlátozott parkoló ellenőrzés, napi statisztikával, hogy az oszágos híradó is tudjon róla, stb...)
ez mind áll....
Bernáth Misi elkezdte..... meg még páran...
mentori rendszer....
tájékoztatás, segítés... nem parancsosztás.....
szükséges lenne, hogy a ksiebb felügyeleteket a "nagyon segítsék"...
pl. elnökségben lehetne reprezentálni a régiókat, vagy a nagyobb és kisebb településeket.....
és onnantól lezdve mindenkinek van mondjuk 30 olyan helye, akit értesít, hogy mi történt...... (jogazsbály, elnökségi ülés, rendezvény, stb...)
egy levél, (sima) mindennel együtt mondjuk havonta 5.000 Forint... ennyit egy nagyobb, mentor kibír
a kisebb lehet, hogy "felbukik" jegyzőjében
irm módosítás...
én megválaszoltam nekik amit gondoltam.....saját nevemben tettem mindezt....
remélem még sokan mások is így tettek....
lehet belőle valami
én mondjuk nem szeretnék gumiobottal az oldalamon menni, főleg mert arra külön ki kell képezni...
és az nem önvédelmi, hanem kifejezetten támadó eszköz.....
más kérdés, hogy nálam talán nem is kell.....
véleményem szerint (ahogy írtam is nekik) adják meg a lehetőséget, a felhatalmazást, és ahogy a kutyát, szabályozza ezt is az önkormányzat a helyi viszonyok ismeretében....
képviselet....
hát igen... a felhatalmazást megadtuk az elnökségnek a tárgyalásra....
azzal, hogy megválasztttuk őket....
de beszámolóra is köteleztük egyben, amit nem, vagy csak kevesen kaptak, kaptunk meg.....
szakszervezet....
Géza, lehet, hogy igazad van..
bár most kezd más lenni a dolog..
kisebb hely, jobban ismerik egymást az emberek...
itt jobban működik a dolog.....
a képviselet, az érdekvédelem.....
azonban továbbra is úgy vagyok vele, hog sajnos amíg függésben van egy-egy szakszervezeti bizalmi a saját munkahelyén (és van valami státusza, mint régen a "sportállás"), érdemi munkát nem tud végezni....
a munkáltatójával szemben....
a másik végletet a sajtóból jól ismerjük... Gaskó úr (nem bántásként, tényjént) kifejezetten más f...val veri a csalánt....
óbudai kolléga....
azért lehet még utánpótlás...
van remény...
vannak rendészeti tagozatos szakközépiskolák....
és ott végeznek emberkék, akik nem mind akarnak rendőrök lenni, talán nem is túl harci marcik, de affinitásuk van a dologhoz...
őket kell megfognunk, és "betanítanunk"....
belőlük lesz köszörűs......
köszönöm a türelmet, hogy kicsit hosszúra sikerültem...
ui.:
babgulyás partyról én még mindig nem tudok (hivatalosan)
sziasztok! _________________ Horváth Robi
telefon: VÁLTOZOTT 30/579-46-31
"minden hozzászólásom, észrevételem a saját véleményemet tükrözi" |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Predator

Csatlakozott: 2006.12.20. Szerda 6:17 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Elküldve: Szer. Máj. 07, 2008 6:26 am Hozzászólás témája: Re: Reakció |
|
|
| kisbocs írta: | Tisztelt Óbudai Közteres Kolléga !
Az utánpótlás nevelése a ti kezetekben van. Csak az a kérdés, hogy lesz e utánpótlás ? üdv Géza |
Szia Géza!
Nincs és ahogy az Óbudai kolléga látja, ilyen remekbe szabott egzisztenciális kilátásokkal nem is lesz utánpótlás.
Saját példát említve: 4 főre írtuk ki a pályázatot, a feltételeknél következetesen ragaszkodva a jogszabályi előírásokhoz (sem a jegyzőm sem én nem vállalunkfel ebbőladódó bármiféle cirkuszt, médiaszereplést). A mi pályázati kiírásunkkal párhuzamosan ugyanazon napilap, ugyanazon oldalán hírdetett az itteni ipari park egy cége kezdő betanított munkára 190E.Ft kezdőbér, 10E.Ft ebédhozzájárulás, 20E.Ft cafeteria/hó. Mi hirdetünk köztisztviselői besorolás szerint! Jelenleg nálunk az átlag kereset (átlag életkor: 35 év) nettó: 83000 Ft. (ennek a bruttója közel sincs a fenti cég ajánlatához. Arról ne is beszéljünk, hogy milyenek a munkakörülmények, milyen a társadalmi megítéltség és elismertség, a stressz. Arról se feledkezzünk el, hogy közterület-felügyeletet fenntartani nem kötelező, kvázi a helyi testületek politikai kedélyállapotától és hangulatától függésben vagyunk, míg a hivatal más osztályain lévő ugyanolyan köztisztviselői besorolásban lévőket ez a veszély kevésbé fenyegeti. Ezen kívül, nagyon jól látod Géza, hogy a nevezzük szociális védőhálónak is lyukas a mi esetünkbe, mert az egészségügyi követelmények alapján itt a munkaviszony csak 4 évre biztos. Senki ne álltassa magát, ebben az országban a jónép túlhajtott bárki bármikor kidőlhet a sorból már 40 év felett és akkor hol fog kelleni egy olyan ember aki erre a melóra tette fel az életét és már nem képes könnyen váltani.
Még egy gondolat; az önkormányzati rendőrségről vagy nevezzük bárminek. Ez már nem csak Danielisz Béla álma, hanem a sorok közt olvasva a küszöbön álló valóság. Jogszabályok az önkormányzatok nyakába egyre több felelősséget és feladatot hárítanak a helyi közrend-közbiztonság védelme érdekében. Ennek a végállomása nem a képviselő testület vagy a helyi képviselő hanem ha fáj ha nem de MI leszünk a közterület felügyeletek. Aki ismer az tudja, hogy nekem is ez volt a vesszőparipám kb.1993 Balatonszemes óta, ja kérem, hogy fejünket könnyebb volt a homokba dugni aztán majd most vakarózni, hogy ki mire van vagy nincs felkészülve?!
Géza! Az lenne a kérésem, ha esetleg megvan Neked az a törvénytervezet (Én állat kiselejteztem,már bánom!) ami, balatonszemesen vita tárgya volt, tedd már közzé aztán mindenki eldöntheti, hogy a jelen viszonyok közt az lenne-e a jó a munkánk sikeres végzéséhez, vagy ez a jelenlegi szar amit már kínjukban nem tudják hogy színezzenek a szakminisztériumba.
Mondja valaki, hogy döglődik a fórum, csak fel kell idegesíteni egymást azt mingyá van vélemény, csak az a baj, hogy a kutyaugatás nem hallatszik......!  _________________ A szép szavak nem mindíg igazak, az igazak nem mindíg szépek! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthet új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhat egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatja a hozzászólásait a fórumban. Nem törölheti a hozzászólásait a fórumban. Nem szavazhat ebben fórumban. You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|