Torták

 

 

 

    I.Receptek 

      Receptek/2

 II. Tortasuli

 

 Kakaókrémes torta

 Mini torta citromos krémmel

 

 

 

 

 

Kakaókrémes torta   


Hozzávalók a piskótához:

30 dkg kristálycukor

5 tojás sárgája

10 evőkanál víz

10 dkg darált dió

20 dkg finomliszt

fél csomag sütőpor

5 tojás fehérje 1 csipetnyi sóval kemény habbá verve.

 

Krém:

2 evőkanál simaliszt

4 evőkanál kakaópor

3,5 dl tej

20 dkg porcukor

20 dkg puha vaj

2 csomag vaníliás cukor

 

kevés rum a piskóta lapok locsolásához

 

Tetejére: csoki darabok,  csoki reszelék, mandula szeletek.

 

Elkészítése:

A 30 dkg cukrot alaposan kikeverjük robotgéppel az 5 tojás sárgájával, majd beletesszük a többi hozzávalót a felvert tojásfehérje kivételével. Alaposan kikeverjük a robotgéppel. Végül a felvert tojások fehérjéjét fakanállal óvatosan belekeverjük  a masszába.

Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. Erre ráöntjük a masszát.

Ezután előmelegített sütőbe rakjuk. 200 fokon 18 percig sütjük, utána sütőpapírt teszünk rá, és még 8 percig sütjük.  (Tűpróba!)

A megsült piskótatésztát rácsra borítjuk , és leszedjük az aljáról a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni.

 

Közben elkészítjük a krémet:

A lisztet, kakaóport 0,5 dl tejben kikeverjük csomómentesre, majd hozzáöntjük a 3 dl tejet is. Ezután sűrű pépet főzünk belőle, hagyjuk kihűlni. A porcukrot, vaníliás cukrot a vajjal jól kikeverjük habosra. Majd a kihűlt kakaós péppel robotgéppel jól kikeverjük simává.

 

Összeállítás: A piskótát 2 egyenlő részre elvágjuk . Rátesszük egy tortatálra. A krém majdnem felét rákenjük. Ráhelyezzük a második piskóta felét. Arra rákenjük a maradék krémet, és az oldalát is körbekenjük.

Végül a tetejére ízlés szerint elhelyezzük a csoki darabokat, és mandula szeleteket.

Hűtőbe tesszük.

Pár óra múlva már szeletelhető, de jobb másnap!

 

     

 

 

 

Mini torta citromos krémmel   

 

Hozzávalók a piskótához:

10 dkg kristálycukor

2 tojás sárgája

1 dl tejföl

1 dl tejszín

1 evőkanál kakaópor

5 dkg darált dió

10 dkg finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 tojás fehérje 1 csipetnyi sóval kemény habbá verve.

 

Krém:

1 csomag vaníliás pudingpor

1 evőkanál rétesliszt

5 dl tej

10 dkg porcukor

10 dkg puha vaj

1 citrom reszelt héja és leve 

 

Oldalára: mandula szeletek

 

Elkészítése: A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük robotgéppel. Az előre kemény habbá felvert tojások fehérjéjét utoljára keverjük a masszába fakanállal.

Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. Erre ráöntjük a masszát.

Ezután előmelegített sütőbe rakjuk. 200 fokon 10 percig sütjük, utána sütőpapírt teszünk rá, és még 8-10 percig sütjük.  (Tűpróba!)

A megsült piskótatésztát rácsra borítjuk, és leszedjük az aljáról a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni.

 

Közben elkészítjük a krémet:

A lisztet, pudingport 0,5 dl tejben kikeverjük csomómentesre, és sűrű pépet főzünk belőle, hagyjuk kihűlni. A porcukrot a vajjal jól kikeverjük habosra. Beletesszük a reszelt citrom héját és levét is. Majd a kihűlt pudinggal robotgéppel jól kikeverjük simává.

 

Összeállítás: A piskótát 2 egyenlő részre elvágjuk. Rátesszük egy tortatálra. A krém majdnem felét rákenjük.  Én most fekete ribizlit is szórtam a krémre, majd még tettem a krémből.  Arra helyezzük a második piskóta felét,  rákenjük a maradék krémet, és az oldalát is körbekenjük. Utána az oldalára mandulaszeleteket rakunk.

Végül a tetejére ízlés szerint tehetünk mandula szeleteket. Most oda is tettem fekete ribizlit.

Pár óra múlva már szeletelhető akár.

 

  

 

 

 

 

Vissza

 

 

 

 

 

Vissza  a kezdő oldalra

Lap teteje

 



 

websas.hu

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker