Archív oldal

Az oldal évekkel ezelőtt megszűnt, a rajta tárolt anyagok már csak a nosztalgia miatt jelennek meg!
Semmiféle adatot nem szereztem és nem is tároltam az oldal létrehozása óta.

Vincent, a hóhér

Nyughatatlanság uralkodik a rosszarcú gonosztevők köreiben, miközben dúl a bandaháború. Olyan ellenség tűnt fel a színen, aki ellen még a legelvetemültebb, legbátrabb, “legtökösebb” bűnöző sem veheti fel a kesztyűt. Több száz rosszarcú akar felhagyni a bűnözéssel.
A hirtelenjében feltűnő titokzatos, briliáns lángelméjú démoni nyomozó, Vincent nem tűri el Duina utcáin a bűnt, a törvény ellenes és a jó erkölcsbe ütköző cselekedeteket. Duina ünnepelt díszpolgárává avanzsált hősének, éppen ezért egy perc nyugta sincs, hisz éjjelente a bűnt üldözi, nappal pedig a helyi egyetemen oktatja a jövő tudósait. Már ha valaki fel nem tartja…

Miután Vincent átvette a város kulcsát hazatért, hogy az utóbbi napok nagyfokú hajtását végre alaposan kipihenhesse. Be is feküdt az ágyába, ahogy hazaért, csak pár ruhadarabját dobta le, hogy kényelmesen ledőlhessen aludni. A fáradsága akkora volt, hogy alig érte a feje a párnáját, már el is szenderült és tudatán erőt vett az álomvilág. Ugyanúgy mint a múltkor most is a nagy zöld mezőn találta magát a szőke lánnyal, akivel kézen fogva sétáltak és nézték a felhőket. Nem kellett egyiküknek sem szólnia a másikhoz, mindketten ugyanarra gondoltak: szerették egymást és örültek, hogy végre van idejük egymással törődni, nem kell a hétköznapi gondjaikra odafigyelni, ez a nap csakis az övék, ezt senki nem veheti el tőlük. A sétálás közben mikor megpihentek leültek a földre és csak egymást bámulták önfeledten.

A teljes novella letöltése

Bevezetés

Jelen novella a Fanni és Péter előtt játszódik kronológiailag!

Bevezetés

Egy sötét, borongós, szürke reggel sosem jelenthet jót. Ilyenkor általában az embernek nincs kedve felkelni az ágyból és a napi teendőit végezni, inkább az ágyban maradna egész nap és kipihenné magát. Nincs ez máshogy Rémbirodalomban sem, a szörnyek és egyéb természetfölötti lények országában sem. Itt is, mint máshol a kerek nagy világban egy szürkés idő elkedvteleníti a teremtményeket és nincs így semmihez sem jókedvük.
A húszéves Fanni is alszik még saját házában az ágyikójában és csak ő maga a megmondhatója mikről álmodik horkolás közben. Lehet, hogy a kék szemű hercegéről akit úgy vár, hogy minden egyes nap abban reménykedik, hogy bekopog az ajtaján a hófehér lován és mikor a lány ajtót nyit, felkapja az ölébe és elviszi? Vagy a városában lakó szomszédairól, akikről más kislányok is szoktak álmodni, de azokból az álmokból keserűséggel és irtózatos rémülettel kelnek fel, hisz a csúf lényektől ők félnek? Meglehet, hogy egyik sem.
A kinti borús, ködös időt a nap sugarai is csak gyengén vagy egyáltalán nem tudják áttörni, így a lány, aki arra szokott felébredni, hogy reggeli fél 9 tájban belevilágít a nap a szemébe, most már tovább is alszik a megszokottnál, de nem túlságosan sokáig, mivel az évek alatt hozzászokott reggelenkénti ugyanazon időpontban történő felkelés miatt már háromnegyed 9-kor kezd ébredezni.
- Á! De jót aludtam! – mondta még félálomban, kócosan.
Az oldaláról a hátára fordul át és kinyitva csodaszép vörös színű szemét, hogy megtörölje azt és ezzel száműzze belőle a fáradság és az álom utolsó maradványait is.
- Jajj, már reggel van, ma lesz a nagygyűlés is. Már előre rettegek az egésztől – morgolódik miközben még az ágyában fekszik és próbál erőt venni magán a felkeléshez. – Remélem nem lesz az indítványból semmi, nem lenne túl jó az.
Még vagy öt percet pihent a párnáján fekve, majd felült és körbenézett a szobában.
- Jajj, ki kéne már lassan takarítani itt, nagy kupi van. Csak az a gond, hogy nincs kedvem hozzá.
Ezután felállt az ágyáról és kinyújtózva ásított egy nagyot. Ezután az egyik lábával beállt spiccbe és a karjait felnyújtva a magasba felemelte a spiccben lévő lábát a hasához, miközben arra dőlt, majd a másik lábával is ugyanezt tette. Majd a reggeli tornagyakorlat azzal folytatódott, hogy leült oldalsó ülésbe, a kezére támaszkodva, behajlított lábakkal. A felül lévő lábát 90 fokkal elmozdította a törzse irányába, majd visszatette, ezt megcsinálta 16-szor, majd következett a másik lábával is ugyanezen gyakorlat. Mikor azzal is kész volt visszaült alapállásba, de most nem emelte meg a felül lévő lábát, a talpát hátrafelé nyomta, mintha onnan akarna odébb rúgni valamit.
- Hú, jól leizzadtam – mondta csak úgy magának megigazítva a haját a reggeli tornázás végeztével. – Le kéne tusolnom.
A szándékot meg tett követte, így bement a fürdőszobába, ahol gyorsan lekapta magáról a melltartóját és bugyiját, belépett a kabinba, elhúzta a függönyt, hogy a víz ne menjen rá a kőre, majd megindította a csapot. A víz végigfolyt az éjfekete haján, az arcán a mellei között és az ágyékán át a lábfejéig. Ezután lehajolt, felvette a tusfürdőt, kiöntött a kezébe egy kicsit, majd összedörzsölve bekente először a mellét, a hasát, a nyakát és a lábait. A szádafüggönyön is átfeslett az alakja, mert az ablak pont szemben volt vele, így ha valaki lett volna a fürdőszobába, az látta volna a kisasszony kontúrját. Pár perc múlva be is fejezte a fürdést, elzárta a csapot, kinyúlt a törölközőért, hogy megszárítkozzon.
Ezután magára csavarta a rózsaszín törölközőjét és elindult lefelé, hogy megreggelizzen egy szál törölközőben.
- Úgy sem lát senki – szokta volt mondani, ha eszébe jut, mit szólna ehhez az anyukája, hogy alig van rajta valami és így mászkál a házban.
Miután leért a földszintre, elővette a tegnap elkészített halászlevet és betette a mikróba megmelegíteni. Míg melegedett a leves, felhúzta a redőnyt, bár az a kevés fény ami betört ekkor az ablakon se sokat változtatott a helyiség fényerején.
- De egy szutyok idő van ma – mondta csóválva a fejét kinézve az ablakon. – Szerintem még esni is fog az eső, kiváló – mikor idáig ért a gondolatmenetben csippent a mikró és kivette a levest belőle, ami gőzölgően forró volt még. – A fenébe, elfelejtkeztem róla.
Belemert a kanalával a levesbe és a szájához emelte, de ott érezte, hogy ez nagyon meleg, így elkezdte fújni, hogy ne égesse le a torkát. Eközben míg várta, hogy hűljön, elővette a vágódeszkát meg a kenyeret és szeletelt belőle vagy két szeletet. Miután felvágta a kenyeret, ehetőre hűlt már a leves, így megreggelizett belőle.
- Hú, ez fincsi volt – gondolta, majd felállt az asztaltól a mosogatóba tette a tányért és a kanalat, majd felment az emeletre.
Ott egyből a fürdőszobába vitte az útja, ahol megmosta a fogát és levetve a törölközőt magáról meztelenül átment a szobájába és a fiókból elővéve a harisnyáját és a bugyiját, leült az ágyra és felvette azokat. Ezután odalépett a másik fiókhoz, ahonnan a bugyihoz illő melltartót vett ki, amit egyből magára is csatolt, így következhetett egy hosszú szárú top felvétele. A felöltözés után visszatért a fürdőszobába, hogy megfésülje a haját.
- Áú! – kiáltott fel, mikor beleakadt a hajába a fésű. – Fenébe, hogy folyton becsomósodik a hajam, pedig minden nap mosom. Auummm.
A fésülés után szolidan tett magára egy kis pirosítót és berúzsozta a száját, majd lement és a fogasról levette a kabátját, a szék alól meg a csizmáját elővéve teljesen el is készült.
- Na indulok is a gyűlésre, remélem nem hagyok itthon semmit sem – mondta újfent megint csak magának, mikor kiment az ajtón és zárta azt be. – Remélem kint lesznek Vivienék is.
A ház bezárása után lelépkedett a lépcsőn és elindult a fő téren lévő nagy gyűlésre a nagy erdőn keresztül.
- Hú, de féltem anno ebben az erdőben kicsiny lány koromban. Mindig attól tartottam, hogy kiugrik belőle egy szörny vagy valaki és meg akar majd erőszakolni vagy legalábbis terrorizálni. Aztán nem lett ebből soha semmi, de még mindig nem mernék ezen át menni sötétedés után, elég rémisztő egy hely ez.
A rémisztő külsejét pedig tetézte még az is, hogy a szél süvítése is félelmet keltő volt, hiszen a fákat így alakították ki, hogy ne férjen el az erdőn át közlekedők fenekébe még egy babszem sem, annyira szorongjanak az átkelés közben.
Negyedórás gyaloglást követően a lányka kiért az erdőből és már meg is látta a főtéren a nagy gyűlést, aminek a pódiumán az Atya már el is kezdte a szónoklatát.
- A mai fiataloknak a napokban meg kell házasodnia! Mindenkinek 2 napja van arra, hogy megtalálja a férjét/feleségét – hangzott a hangfalakból a rendelet, mire a birodalom lakói, a nagy csődület, ki körbe állta a pódiumot egyszerre emelte fel a hangját erre.
- Hééé!!! – kiáltották be.
- Ne máááá! – hangzott egy másik részről az elégedetlenkedők hangja.
A sokaságban lábujjhegyre állva Fanni meg is pillantotta eközben Vincentet és Vivient, akikhez odament, de ehhez át kellett verekednie magát jó pár kétes kinézetű alakon.
- Sziasztok! – köszöntötte őket és puszilkodtak egyet. – Na, mit szóltok ehhez?
- Döbbenet – válaszolta erre Vivien. – Nem hittem volna, hogy az Atya ezt végigviszi. Nem is csak nem hittem, de reménykedtem benne, hogy csak van valami vezető tag, aki leállítaná ezt a hülye ötletét.
- Szerintem sem jó ez – vette át a szót Vincent. – Meg kéne hagyni a szabad párválasztást és nem kéne ráerőltetni a fiatalokra egymást. Ha jól tudom, te is érintett vagy ebben.
- Igen, sajnos, nem találtam Péter óta senkit sem, egy szellemhez meg nem mehetek hozzá még itt sem a hasonló a hasonlóhoz rendelet miatt. Most meg akkor mehetek hozzá valami tök ismeretlen alakhoz.
- Ja, tényleg, nektek már ki is küldték, hogy ki lenne az esedékes párotok, ha ezt elfogadják. Jaj, te szegény – mondta Vivien együtt érzően és megsimogatta Fanni karját.
- Nem tudtál volna valami normális pasit szerezni? Mi van a régi osztálytársaiddal? Úgy tudom ott volt pár jó barátod – mondta Vincent is megsajnálva a csajt.
- Igen, de a normálisabbjai találtak párt maguknak, a többivel meg olyan a kapcsolatom, hogy mindegy nekem, hogy tőlük egy alak vagy ez az ismeretlen.
- Hát figyelj, próbálj összeszedni valakit a két nap alatt, még ha csak látszólag is, papíron lesztek együtt, még az is jó.
- Hát igen, de ebből a szempontból ez a csávó is jöhet, hisz ha nem tetszik, az biztos, hogy hozzám nem fog érni, maximum a kézfogás és egy gyors csók az esküvőn, de az is jobb lenne, ha valaki olyannal történne meg, akit legalább ismerek valamennyire.
- És akkor most mi lesz?
- Nem tudom. Megpróbálok előkeríteni valami normális fazont, felhívom a régi ismerőseimet – mondta már elszontyorodva Fanni.
- Jól van, aztán szólj, ha van valami fejlemény, jó?
- Rendben, sziasztok! – köszönt el a lány a pártól és hazafele kezdett menni.
Otthon, mikor kinyitotta az ajtót, már ott várta egyetlen lakótársa, Péter, aki egy szellem volt és nem mellesleg a halála előtt Fanni első és egyetlen pasija.
- Szia Fanni! Hol jártál, báránykám?
- A nagygyűlésen – válaszolta neki a lány, miközben majd elsírta magát.
- És mi jót mondtak?
- Az Atya keresztülviszi a “Mindenki Házasodjon Meg” programot. 2 napot kaptam rá, hogy találjak magamnak párt. Ha nem sikerül, akkor a sorsoláson kiválasztott sráccal kell összeházasodjak.
- Hú, az nem jó. És most mi lesz?
- Nem tudom. Először is elmegyek sétálni egyet, hogy kiszellőztetve a fejem, gondolkodni tudjak a kialakult helyzeten. Jössz?
- Naná – lelkesült fel a szellem és kiléptek az ajtón.
Az utcán keresztül az erdőben folytatódott az útjuk, amit csendben, meg nem szólalva tettek meg. Ahogy maga elé bámulva gondolkodott a lány, nem vette észre, hogy egyenesen egy óriási szikla felé közeledik így lendületből neki is ment és felkenődött rá.
- Áú! – kiáltott fel a lány a csinos kis fenekére huppanva. – Péter! Miért nem szóltál, hogy nekimegyek a sziklának?
- Bocsi, én se figyeltem, mással voltam elfoglalva – mondta a szellem.
- Nahát! – mondta felállva Fanni és odamenve az egyik sziklához. – De furcsák ezek a vonalak rajtuk – majd megsimogatta a kövek felületét és érezte, hogy a vonalak rajtuk bemélyedések. – Vajon kik készíthették ezeket? Egyáltalán hogy kerültek ide? Még soha nem találkoztam velük, pedig igen gyakran volt az erdőben.
- Igen, nagyon érdekesen néznek ki – értett egyet a srác vele. – Nekem sem rémlenek ezek a kövek, de ahogy elnézem őket, régóta itt lehetnek.
Ahogy egy másik sziklát megfog Fanni, felizzanak rajta a vonalak.
- Ez meg micsoda? – kiált fel döbbenetében a lány.
- Nem tudom Fanni, nem tudom – válaszolta a szellem és odament megnézni a sziklát közelebbről.
- Akkor kezdett el megváltozni, mikor hozzáértem – gondolkodott hangosan Fanni. – Mi van ha egy másikat is megérintek?
Egy másikra is rátette a kezét, de ott nem történt semmi, így lemondóan intett egyet, mikor elhaladt amellett a szikla mellett, amihez nekiütközött az előbb. A kézlegyintéskor pedig megérintette az ujjbegye ezt a sziklát, mitől az is megváltozott, elkezdtek azon is felizzani a vonalak.
- Ho-ho-ho! Az előbb nem csinált ilyet.
- Igen, felettébb érdekes. Ahogy nézem a vonalakat rajta, a jelek egy régi korra utalnak, mikor még érvényben voltak ezen a világon a rítusok.
- Azt mondod, ezt anno mágiára használták és rítusokat végeztek vele? – kérdezte a lány és a többi sziklát is sorba megtapogatta.
Mikor már öt sziklából négy már felizzott, a tisztás szélén megjelent az Atya és jó pár démon meg szörny a társaságában.
- Leányom! Miért akarsz megszökni? – majd nem hagyva időt a fiatal hölgynek a válaszra, tovább folytatta: – Ki akarsz bújni a házasság szentsége alól? Kapjátok el! – fordult a csatlósaihoz.
Erre ők elkezdtek feléjük tartani és körbevették őket egy szempillantás alatt. Mind Fanni, mind Péter ettől nagyon megijedt és hátráltak, míg a lány keze meg nem érintette az ötödik sziklát, amitől megremegett a föld és óriási villámok csaptak le az égből. Az egyik pont az öt szikla geometriai közepébe csapódott be és ott ezután megnyitott egy portált, ami elkezdte beszívni a körülötte lévőket, így felkapta a földről Fannit, Pétert és jó pár démont is. A portálban való beszippantásukat követően elájultak mind.

Star Wars téma – Jedi Rendszergazda

A klónok támadása nézése közben elkövetett beszélgetés gyors megörökítése :)

Star Wars téma – Grievous űrhajója

Star Wars téma – Padme védelme

Star Wars téma – Blu-Ray változás

Star Wars téma – Kitekintés a jövőbe

Star Wars téma – Jango robbantása

Star Wars téma – Qui-Gon rájön a megoldásra

Star Wars téma – Qui-Gonnak kell a hajtómű

Így készült a Star Wars: Episode III

Nem tartozik szervesen az oldalhoz, de egy korábbi művem, amit 2003-tól 2005-ig írtam a 3. epizód készítésével kapcsolatban. Sajnos azóta elvesztek a dokumentumok, de 2009-ben újra írtam őket, a 5. évfordulóra.

A könyv letöltése

Vincent, a démonyi nyomozó

Este van a fővárosban. Az emberek a napi munkától megfáradtan már készülnének lepihenni, de az utcán még itt–ott mozog az emberek tömege. Némelyikük fiatal, kik mennének bulizni, vagy onnan haza, némelyikük már jócskán benne van a korban, jönnek haza a kórházból, unokáknál való látogatásból. Laikus, külső szemlélőként egy boldog és kiegyensúlyozott városlátképet nyújt a település. Alig–alig akar hangoskodó vagy pénzt kéregető hajléktalan. Csendesnek is lehetne mondani, ha az állatok serege, úgymint a macskák, kutyák és egyéb háztájiak nem hangoskodnának és így megzavarnák a szomszéd telken élő emberek nyugodalmát.
Viszont a főutcán lévő helyi bankban nem ilyen békés a hangulat. Néhány fiatal hölgy megzavarta az éppen zárásra készülődő alkalmazottak rutinmunkáját, mikor berontottak fegyverekkel és elkiáltották magukat:
– Kezeket fel! Bankrablás! – szólt a bűncselekmény hangos bejelentése, miközben egy két fegyver is eldördült a nagyobb hatás kedvéért. Az alkalmazottak és az az egy–két ügyfél is egyből a földre vetette magát, kezüket a fejükre tapasztva, azzal is enyhítve az esetlegesen megsérült plafonról lehulló darabok lehullásából származó sérülésüket. Az egyik bátor pénztáros, miközben fedezékbe menekült megnyomta a riasztó gombját, ami egyből a rendőrségre jelzett be. Ezzel nem is lett volna semmi gond, ha az egyik bankrabló kisasszony ki nem szúrja eme számukra nagyon kedvezőtlen cselekedetet, így hát felkapta és szinte a fejéhez szorította a pisztolyt.
– Add elő a pénzt, seggfej! – mondta neki, mire a férfi felnyújtotta a kezét és szinte sírásba kitörve felelte neki:
– Kérem ne bántsanak hölgyeim! Együttműködök – mondta, letérdelt és elkezdett könyörögni nekik. Eközben a női bankrabló csapat vezére egy felettébb csinos, vörös, két copfba kötött hajú hölgy odament hozzá.
– Együttműködsz? És hogy ne bántsunk? – kezdte el mondani, miközben elmosolyodott. – Akkor talán nem kellett volna megnyomnod a riasztót! – majd a bandához fordulva folytatta: – Csajok! Ez a srác már nem hasznos elem, gondoskodjatok róla!
Szerencsétlen ember nem is tudta felfogni mi történik körülötte, mert egy pisztolylövés véget vetett szánalmas kis életének, így nem is hallhatta, hogy a pisztolylövéssel egy időben már meg is érkeztek a bankhoz a rendőrök, kik amilyen gyorsan csak tudtak, kiszálltak a kocsijukból, fedezékül használva fel azt ezentúl és bekiabáltak a rablóbandának…

A teljes novella letöltése

Star Wars téma – Naboo lövése

A lusta informatikus

Teletabi

A magyar Pí

Hópehely és a barátok kapcsolata

Körszakáll

Wcola

Júlia öngyilkossága

Fanni és Péter

Fanni és Péter

Este van, koromsötét minden. Csak a Hold világít az égen és süvít a szél. Ezen kívül csak a csend járja át az egész környezetet. Lent, a sűrű erdő aljában, a füvön számtalan élettelen csontváz pihen. Köztük mintha 2 test egy parányit megmozdulna. Egy fiú és egy lány teste.
Valami átsüvít a Hold előtt, majd leereszkedik az egyik fára. Ott kinyújtja 2 szárnyát, körülnéz, majd el kezd huhogni. Egy bagoly az. A huhogásra felriadnak az alvók.
Először a lány ébred fel. Körülnéz és odamegy a fiúhoz, hogy megpróbálja felkölteni.
- Nagyon sötét az erdő, a fák meg rémisztőek, kelj már fel Péter! – kérleli Fanni idegeskedve és szorongva a földön fetrengő társát.
- Á! Mami, hagyj egy kicsit aludni! – mondja Péter félálomban. – Csak még 5 percet.
- Éjszaka van Péter! Itt hagytak bennünket. Kelj már fel, lustaság!
- Fanni? Hogy kerülsz te ide? Mi ez a hely? – éledezik Péter
- A Sötétség Erdejében vagyunk, nem emlékszel rá?
- Ja, dehogynem. – mondja Péter felülve. – A vazallusok ellen menekültünk ide. Aztán az út zsákutcába futott. Valami harcra is emlékszek, hogy rohadt sokan voltak.
- Hogyan fogunk ebben a rengeteg sötétben hazatalálni?
- Hiszen nincs is sötét! Akkora hold van az égen, ha sajt lenne, egész életünkben rághatnánk, mégse tudnák felét se megenni.
- Haza akarok menni!
- Én is. Csöppet se félj, Fannika, fogd meg a kezemet, a csontokat követve hazaérhetünk.
- Ez nagyon bizarr. Talán mégse kellett volna Atyánktól elszökni, így a szolgáit sem uszította volna ránk!
- Most már mindegy.
A beszélgetés közben elindultak a csontokat követve vissza a sötét erdőben. Mivel nem tudták, hogy nem-e rejtőzik valahol valaki, így csendben, bár nyugodtnak éppenséggel nem mondható léptékkel haladtak az ösvényen. Amerre a szem csak ellátott csontvázak, holttestek és néhol-néhol pár démon volt a fák ágain. Már órák hosszat gyalogolva, egyszer csak feltűnik nekik, hogy az egyik fán ott ül egy gargoyle:
- Mi a helyzet pajtikáim? Sötétben kettesben? Egy fiú és egy lány? Gyerekek… Csak nem azt akarjátok csinálni, amire gondolok?
- Mire gondolsz, te rusnya szörnyeteg?
- Szerinted? Mire gondolhat egy olyan jámbor teremtmény, mint én? Csakis a paráználkodásra. De abból nem esztek. Legalábbis az én erdőmben nem.
Ekkor Fanni – aki felkapta a vizet a gargoyle előítéletén – földöntúli hangon megszólal:

Éltető nedvesség szülötte
Fagyos levegőtől dermedve
A semmiből létrejőve
Kezeimbe beleszőve
Gonosz szívbe belemártva
Ezzel menvén Túlvilágba

A versike utolsó sorainál hirtelen a levegőből előtűnve, a kezében létrejön egy hatalmas jégcsap, amit hihetetlen pontossággal beledob a gargoyle védtelenül lévő szívébe.
- Már kezdtem unni az alaptalan rágalmait. Na gyere, menjünk tovább.

Addig jártak, keltek, míg egy romos házra nem bukkantak. A ház ajtaját alig tartotta valami, ablakai kitörve, a moha is belepte majdnem az egészet. Körüljárva látják az egyik ablak helyén benézve, hogy bent van két megvetett ágy. Gondolják megpihennek benne. Bemennek és mielőtt ledőlnének, Fanni elővesz a közeli szekrényből egy seprűt és felsöpri vele a lerakódott port, meg leveri az ágyneműből is a mocskot, majd a fáradságtól terhesen lefeküdtek aludni.

Egy idő után arra ébrednek, hogy egy büdös banya rikoltozik kint a ház előtt.
- Ki járt a házam közelébe? Lábnyomokat látok a sárban. Kedves gargoyle-om, láttál-e valakit?
Csak a nagyon-nagy a csönd válaszol a nyanya kérdésére, más nem. Sőt az eddigi bagolyhuhogás is elmúlt.
- Gargoyle! Hol vagy? – Hangzik távolabbról a visítása a nyanyának, miközben az ágyról átszól Péter Fanninak.
- Fanni! Öltözzünk fel, és menjünk innen, míg vissza nem ér a banya.
Elkezdtek felöltözni, de sietniük kellett és a nagy sietségben is sok ruhát kellett felvenniük, mivel a mocsok miatt nem akarták, hogy olyan legyen a ruhájuk, így szinte teljesen levettek magukról mindent. Fannin így is csak egy melltartó és bugyi maradt, Péteren csak egy boxer.

Sajnos nem voltak elég gyorsak, így csak a házon kívül, a nem látható oldalra tudtak elbújni, mert már hallották, hogy jön nagy csoszogva a banya.
- Ki volt az a piszok aki bemerészelt sáros cipővel menni a házamba? Ki mocskolta be büdös bűzével a szobámat? Ki mert belefeküdni és összenyáladzani az ágyamat? Ha megtudom ki volt az, elevenen megsütöm a kemencémbe, biza!
- Itt bújtak el a pimaszok a ház elülső sarkában. Ahogy nézem ezek öltek meg tegnap este! Halál rájuk aszondom neked banya!
- Áruló! Nesze ezt most megemlegeted! – kiáltott rá Fanni, majd megint belekezdett egy varázsversbe.

Sötét ármány szülötte!
Most hívlak könyörögve!
Eme teremtménynek
Szűnjön meg az élete!

Mire az utolsó szavakat is kimondta, zöld köd veszi körül a gargoyle-t. Majd a háta mögött feltűnik egy csuklyás alak és a zöld ködöt megfonva, megfojtja eme csúf teremtményt.

Ezután visszafordulnak és a banya már ott van előttük:
- Ej, kedveskéim, csak nem ijedtetek meg tőlem? Azt mondják, csúnya vagyok. De a rút külső alatt meleg szív és ragyogó lélek lakozik. Roppant szeretem a gyerekeket. – Jól átsülve, nem is nyersen, gondolva. – Látom, éhesek vagytok! Gyertek be a házamba, maradjatok nálam, a hajszálatok sem görbül meg.
- Nem maradnánk, rusnya banya. Az előbb még azzal fenyegettél, hogy beteszel minket a sütődbe. Majd hülyék lennénk maradni!
- Jaj, hát hallottátok? Azt csak hirtelen felindultságomba mondtam. Nem bántalak titeket. Gyertek kaptok majd kávét…
- Tojást is lehet? – kérdezi Fanni
- Akár tojást is. – válaszol a büdös banya, majd hozzáteszi gondolván – Majd kaptok jó zápot
- És hozzá csokit… – kontrázza meg Péter
- … ananászt… – folytatja Fanni
- … sőt még valami dohány is kellene. – fejezi be az ifjú
- És hozzá csokit, ananászt, dohányt is! – nyugtázza a vén kriptaszökevény.
- Rendben, engem meggyőzött az öreglány – egyezik bele Péter
- Elhagyom az eszemet, egyszerűen nem bírok az agyammal. – mondja elámulva Fanni
- Álmodom, vagy itt vagyok?
- Várj! Térjünk észre. Mindig megmondták, hogy idegenektől ne fogadjunk el semmit. – aggodalmaskodik Fanni
- De idegenek ágyában aludni lehet? – kérdezi elmosolyodva a banya. Most látják csak a fiatalok, hogy egy foga van, az is legelöl és koromfekete, mintha bételt rágott volna.
- Sajnáljunk, vén kriptaszökevény, hogy belefeküdtünk a maga ágyába. De hát a szükség nagyúr! Fáradtak voltunk. – kezdi magyarázatát Péter.
Erre megfogja a kezüket és beviszi őket a házba. Ott meglátják teletömve az asztalt és inkább meggondolják magukat, nem kell nekik az étel. Valahogy rossz érzésük támad ezzel kapcsolatban. Ezen felháborodik a banya:
- Nem kellett az étkem, a sok finomság, most ti lesztek az étkem, gyönge finomságom. Először téged eszlek meg, nagyszájú Péterke! De még túlságosan sovány vagy hozzá! Fel foglak hizlalni nagyra, és ha már elég kövér leszel, meg foglak sütni, és meg foglak enni. Na, gyere, te jómadár, megmutatom az új helyedet! Igazi ínyencfalat leszel nemsokára.
Majd elkapja a tökénél fogva és átviszi egy ketrechez, majd hihetetlen erejéről tanúbizonyságot téve behajítja oda. Majd hátrafordul Fannihoz:
- Talpra, lusta jószág, hozz vizet, főzz valami finomságot, amitől hízik. Már alig bírom kivárni, hogy megegyem. Takarítsd ki a szobát, söpörj fel, moss fel, töröld le a port, szedd rendbe a bútorokat, meg ne álljon a kezedben a munka, mert a seprűnyelemmel verlek el.
- Meg egy jó nagy büdös faszt! Nem fogsz engem csicskáztatni öreg szatyor.
- Nem tanultál tiszteletet, te kis hülye ringyó? Majd megmutatom én neked, majd engedelmeskedni fogsz nekem. Na gyere csak ide! – kiabál rá a banya, majd elkapja a haját, és annál fogva egy nagyon gyanús kinézetű székbe ülteti és lekötözi.
Majd elfordul, elmegy és kutakodni kezd a szekrényben. Pár perc múlva visszafordul, a kezében egy fekete kis doboz. Leteszi a szék melletti asztalra, felnyitja és kivesz belőle egy hatalmas akupunktúrás tűt. A fény felé fordítva elkezd hatalmasat röhögni:
- Remélem felkészültél a fájdalomra. Ha most gyorsan bocsánatot kérsz, meggondolom, hogy bántsalak-e.
- Én? Bocsánatot kérjek Tőled? Látom vénségedre elment az eszed. Miért is kéne bocsánatot kérjek egy ilyen csúf egyedtől mint te?
- Hát jól van, én szóltam, de te akartad a fájdalmat.

Megfogja a banya a lány kezét, kiválasztja a középső ujját és a körme alá beleszúrja a tűt. Egy kicsit el kezd mocorogni Fanni, a szája is kicsit csálén kezd állni, de semmi hangot nem ad ki. A banya ezen kissé felhúzza magát, így még két másik ujján lévő köröm alá beleszúr egy-egy tűt. Még jobban mocorog Fanni, de még mindig nem nyitja ki a száját. Eközben a banya pedig fortyog a dühtől, hogy nem képes annyira megkínozni a pimasz lányt. Előveszi a legnagyobb tűt, majd megszólal:
- Eddig nem visítottál, most fogsz. Látod ezt a kurva nagy tűt? Ez egy speciális tű, arra fejlesztették ki, hogy a legnagyobb kínzást lehessen végrehajtani vele. Te okos és művelt kislánynak tűnsz, remélem hallottál már a Hangok Könyvéről. Nem? Akkor elmondom pár szóval a lényegét. A tűt beleszúrom a füled mögé, úgy, hogy az agyad bal agyféltekéjén található központba szúródjon a vége. Viszont ez még nem lesz elég, hisz Hangok Könyvéről beszélek, így gondolhatjuk, hogy ez a kínzási mód valahogyan összhangban van a hangokkal. Mégpedig úgy, hogy különböző frekvenciákon a tűn található apró kis fémlemezek elkezdenek úgymond táncolni. A megfelelő frekvencián pedig hatalmas kínokat tud a mozgásuk okozni a fájdalom elszenvedőjének. Szerény személyem pedig kiválóan ért a hangszerek ezen megfelelő frekvencián lévő megszólaltatásához.
- Nos, akkor lássunk is hozzá. Most helyezem be a füled mögé a tűt…. Most pedig felnyomom az agyadba. Látom érzed… Ez így jóóóóó….. Most pedig előveszem kedvenc kis furulyámat… – mondta a banya kéjes mosollyal az arcán és rákezdett egy felettébb szép dallamra.
- Áhhh! Áááúúúúú….. hhhh, hhhh, mmmmmhhhhhhh, óhhhhhhhh, áhhhh, háááááá. Sssssssssszzzzz, hhhhááá…. – nyögte Fanni, miközben Péter elkezdett háton fetve röhögni.
- Hát te meg mit röhögsz? Ennyire tetszik, hogy a csajod szenved? – kérdezte érdeklődve a banya Pétert, miközben abbahagyta a furulyán a játszást.
- Nem…. azon…. röhögök…. – mondta szinte fuldokolva – hanem…. hogy nem…. veszed észre….. háhháháhá hogy nem szenved, hanem háháháháhá, egyszerűen élvezkedik. Te hülye…. Fanni belonefíl.
- Az meg mit jelent?
- Háháháhá, hasonló a mazochistához, tehát szereti, ha valaki kínozza, de több annál. Ha valaki a testébe szúr éles tárgyakat, tűket akkor begerjed tőle, valamikor csak ettől eljuthat egészen az orgazmusig is. Amit te most Fannival művelsz nem hogy kínzás, hanem a legnagyobb örömökben részesítés.
- Tehát így állunk! – nyugtázza az öregasszony – Akkor viszont másfélét találunk ki. Lássuk, hogy most is szemtelen leszel-e.
Feláll, majd visszamegy a szekrényhez, ahonnan kivesz egy kanalat és egy hatalmas ollót. Ezt meglátva Péter abbahagyta a nevetést és Fanni is az élvezkedést. Nagyon rosszat sejtettek. És nem alaptalanul. Jól sejtették.
- Látom sejtitek mi következik most. A kanállal kiszedem a csaj szemét, az ollóval elvágom az idegeket. Jóóól van, látom rettegtek.
- Kérem öreganyám, ne bántson! Elnézést kérek mindenért. Kérem kegyelmezzen nekem! Mindent megteszek, csak ne tegyen szemtelenné!
- Na jól van, de csak azért kegyelmezek meg neked, mert öreganyádnak hívtál!

Ezek után, nap-nap után mást sem látni, minthogy Fanni takarít, főz és mos. Közben nézi a banya, de Péterke nem hízik.
- Dugd ki az ujjadat, hadd látom, híztál-e?
- Nem híztam, éppen hogy fogytam.
- Annyit zabálsz, mint heten mások.
- Nem eszem én egyebet bánatnál, abba fogyok bele.
- Hej, a kurva életbe, ezért adom neked a McChickent, a hurkát, ezért kapsz zsíros pacalt és süteményt, ezért iszol Coca-Colát, ezért tömök minden ételt, a legdrágábbat is tebeléd? Hogy fogyj, ahelyett, hogy híznál? Nem vagyok én kutya, hogy csontot rágjak! Hízzál bazd meg, mert nem tudlak megenni!
- Ez milyen kellemetlen lehet. Majd igyekszem hízni, hogy meg tudjon enni.
- Helyes. Látod, jó fiú vagy te! Fanni! Húzd ide a beled! Főzz ennek a legénynek finomat, de aztán jó sokat, hadd hízzék a kedvemre! Na, gyermekem, nyújtsd csak ki az ujjadat a néninek! – Jancsi kinyújtja a kalitka résén a mutatóujját. A boszorka, a rövidlátók jellegzetesen félrefordított fejével odanyomakszik, megtapogatja az ujjat.
- Nem rossz. Párnásodik. Nekem beszélhetsz, hogy fogyatkozol, hízol kicsikém, mégpedig rendesen. Nemsokára a kemencében pirulsz majd. – majd elmegy
- Szegény Peti, szegény kedvesem…
- Ne sajnálj engemet, bébi, mert soha nem volt jobb dolgom, mint most. Annyit eszem, amennyi belém fér, finom, édes italokat iszom, igaz, a mozgás kicsit hiányzik, de tornászgatok, amennyire a ketrec megengedi. Te vagy az, aki elfogysz a munkában, az éhezésben…

Már nap múlva….
- Peti, figyelj! Ezen a húson lévő csontot ne dobd ki, jó lesz ez még amikor jön a banya. – mondja Fanni miközben átadja a napi ebédet a ketrecben ülő társának. Eközben jön a banya is.
- Petike, mutasd az ujjadat, hadd lám, mennyire hízol.
- A csontot, Peti, a csontot. – suttogja Fanni.
- Belzebubra mondom, ez fogyik. Eszik, és ennek ellenére csak fogyik. Talán, ha nem adnék neki enni… Akkor meg még jobban fogyna. Ő eszik, én meg éhen maradok. A végén ráfanyalodom én is a hülye gyorséttermi kajákra vagy esetleg a kertben termesztett zöldségekre… Vegetáriánus boszorkány… a gondolat is elborzaszt. Kedves kis vámpírkám Peti nem hízik egy grammot sem, hiába tömöm belé az ételt. Valami értelmeset akarok hallani.

Erre a vámpír:

Ha nem hízik a nagyobb,
Legyen étek a kisebb.
A lányocska nem oly rágós,
Szerencsére nem is göthös,
Legyen ő a vacsora,
Ne várjál a fickóra!

- Nem is vagy olyan hülye! – mondja a banya – Lányom, hozzál csak vizet! Rakjál tüzet! Sütni fogunk!
- Rendben, de mit sütünk?
- Csak ne kérdezősködj! Finomat sütünk, gyenge husit. Eredj, hozz fát, fűtsd fel a kemencét pirosra. Szaladj, édesem… hm, ha tudnád, a sült ma te leszel! – miközben Fanni kimegy gyűjtögetni.
- Azonnal engedj ki innen, te bibircsókos szemtelen vénség, hadd látom el a bajodat! Ha egy ujjal a csajomhoz mersz érni… – kiabálja Péter
- Te csak hízzál, fiam, ne törődj semmivel. Hízzál. Most egy darabig elrágódom a lányon, mire végzek vele, te is kedvemre valóan meghájasodsz. Hízzál!
Egy óra múlva már ég is a tűz a kemencében, majd a banya hátulról megközelítve megfogja Fannit és bedobni készül a sütőbe. Erre Fanni megfogja az öreglányt és őt magát dobja be a sütőbe. Rázárja az ajtót és felviszi a hőfokot 100°C-ra. Nem telik bele egy percbe már sül is le a banyáról a bőr, miközben hatalmasakat ordít. Mindeközben kiszabadítja Pétert, hoznak a konyhából chipset és leülnek a kemence elé nézni ahogy a banyából nem marad más csak por és hamu.

Vincent, a hősszerelmes

Vincent, a hősszerelmes képregény

A képregény letöltése
jelszó: vincent

Aki nem akarja letölteni, megnézheti itt is:
On-line megtekintés

Holiday Special + Alternatív jelenetek és bakik

Lassan itt a Télapó és a Karácsony, így fogadjátok szeretettel Vincent Ünnepi Különleges Kiadását
Vincent Holiday Special 1
Vincent Holiday Special 2
Vincent Holiday Special 3
Vincent Holiday Special 4
Letölthető:  http://www.multiupload.com/22PCSP1JPR

Bakik, alternativ jelenetek 1.
Bakik, alternativ jelenetek 2.
Bakik, alternativ jelenetek 3.
Bakik, alternativ jelenetek 4.
Bakik, alternativ jelenetek 5.

Mostantól Twitteren is követhető A kisördög és a bagoly, valamint Vincent kalandjainak frissítése!
http://twitter.com/D_Phobos

Vincent, a hóhér

Vincent, a hóhér képregény

A képregény letöltése
jelszó: bagoly

Aki nem akarja letölteni, megnézheti itt is:
On-line megtekintés

Valamint akinek baromira bejött, annak készítettem egy CubeCraft-os Vincent figurát

Vincent CubeeCraft

Vincent, a démoni nyomozó

Vincent, a démoni nyomozó képregény

A képregény letöltése
Jelszó: kisordog

Aki nem akarja letölteni, megnézheti itt is:
On-line megtekintés

Akinek bejött kiteheti háttérképnek is

Háttérkép-csomag letöltése

Valamint akinek baromira bejött, annak készítettem egy CubeCraft-os Vincent figurát

Vincent CubeeCraft

Star Wars téma – Han az ügyes kezű

Star Wars téma – Luke az ügyes kezű

Star Wars téma – Grievous halála

Star Wars téma – Maul az ámokfutó

Star Wars téma – Anakin elmegy 2.

Star Wars téma – Anakin elmegy 1.

Vincent a démoni nyomozó

Hali!
Új képregényen dolgozok, azért nincs mostanában A kisördög és a bagoly, viszont lesz majd később, de egy kicsit pihentetem ezt a projektet és inkább az újra koncentrálok.
Ha kíváncsiak vagytok az újra, ami már komolyabb témájú (lesz), akkor a jobb oldalon lévő linkek között katt. a Vincent-re.

http://v-kony.deviantart.com/gallery/#Vincent

Aki meg szereti A kisördög és a bagolyt, az bejelölheti az iwiwen is.

Kötelezők – Csongor és Tünde 3.

Kötelezők – Csongor és Tünde 2.

Kötelezők – Csongor és Tünde 1.

Star Wars téma – Fénykard /vendégek/

Star Wars téma – Sith-ek gyilkolása /vendégek/

Star Wars téma – Ben és Vader párbaja

Star Wars téma – Ben és Luke

Star Wars téma – Yoda és Ben 3.

Star Wars téma – Yoda és Ben 2.

Star Wars téma – Yoda és Ben 1.

Star Wars téma – Eggyé válás az Erővel

Star Wars téma – Vader megmenekül

Star Wars téma – Windu nyer

Star Wars téma – Leia és Luke kapcsolata

Star Wars téma – Halálcsillag robbanása után

Star Wars téma – Owen megmondja

Star Wars téma – Owen elmondja az igazat

Star Wars téma – Vader öltözete /Vendégek/

Star Wars téma – Nevelés /Vendégek/

Star Wars téma – Anakin balesete /Vendégek/

Star Wars téma – Lázadók /Vendégek/

Star Wars téma – Klasszikus Szereplők /Vendégek/

Star Wars téma – Erő használók /Vendégek/

Star Wars téma – Obi-Wan /Vendégek/

Star Wars téma – Windu /Vendégek/

Kötelezők – Az ember tragédiája 5

Kötelezők – Az ember tragédiája 4

Kötelezők – Az ember tragédiája 3

Kötelezők – Az ember tragédiája 2

Kötelezők – Az ember tragédiája 1

Kérdezz-Felelek 2

Kérdezz-Felelek 1

Anyanyelv

Ben Hur és Star Wars

Harry Potter

Nyaralás

Kajálás

Kötelezők – Az aranyember

Star Wars téma – Endori ünnepség

Star Wars téma – Anakin /Vendégek/

Star Wars téma – Imádkozás

Star Wars téma – Klónok /Vendégek/

Star Wars téma – Yoda párbaja /Vendégek/

Star Wars téma – Padmé árnyékol /Vendégek/

Star Wars téma – Család /Vendégek/

Star Wars téma – Yoda 3. /Vendégek/

Star Wars téma – Yoda 2. /Vendégek/

Star Wars téma – Yoda /Vendégek/

Star Wars téma – Gyalog galopp /Vendégek/

Star Wars téma – Tanulságok a filmből

Star Wars téma – Apád fénykardja

Star Wars téma – Jar-Jar /Vendégek/

Star Wars téma – A mezőn /Alternatív párbeszéd/

Történelem – Vallások

Az itt elhangzottak sérthetik egyes olvasókat. Tőlük elnézést kérek.
Figyelem! Ezek nem igazságok csak viccelődések, az itt elhangzottak nem felelhetnek meg a valóságnak! Dolgozatokból vett írások!

Történelem – tatárok

Figyelem! Ezek nem igazságok csak viccelődések, az itt elhangzottak nem felelhetnek meg a valóságnak! Dolgozatokból vett írások!

Mit kell tudni a választásról? 2.

Az itt elhangzottak sérthetik egyes olvasókat. Tőlük elnézést kérek.
Figyelem! Ezek nem igazságok csak viccelődések, az itt elhangzottak nem felelhetnek meg a valóságnak! Dolgozatokból vett írások!

Mit kell tudni a választásról? 1.

Az itt elhangzottak sérthetik egyes olvasókat. Tőlük elnézést kérek.
Figyelem! Ezek nem igazságok csak viccelődések, az itt elhangzottak nem felelhetnek meg a valóságnak! Dolgozatokból vett írások!

Az a fránya matek

Spárgás nátha

Star Wars téma – 3. alternatív befejezés

Húsvét /vendégek/

Star Wars téma – 2. alternatív befejezés

Továbbra is a Mustafaron…

Star Wars téma – 1. Alternatív befejezés

A Mustafaron…

Star Wars téma – Jedik higéniája /Vendégek/

Star Wars téma – Grievous /Vendégek/

Szántó-Szánkó

Web kereső