Kilométer Kft.
 
AdBlue rendelés:
Tel: 06/20/9413355
Fax: 88/444124
Email: kissdizel@gmail.com
Postacím: 8200 Veszprém, Móricz Zsigmond utca 7.
Telephely: Balatonalmádi, Tüzép, Rákóczi Ferenc utca 35.
 
Az EGC keverőtartálya Cégünkről
A Kiss Dízel Kft. vegyipari környezetből kinőtt fuvarozó vállalkozás. 2006-tól fogalkozunk az AdBlue forgalmazásával, amelyet saját autóink már régóta használnak.
Az AdBlue forgalmazása mellett cégünk egy EGC nevű oldat előállításával és forgalmazásával is foglalkozik. Ennek minőségi paramétereit a Veszprémi Vegyipari Egyetemmel szorosan együttműködve alakítottuk ki. Az ellenőrzésük folyamatos.
A forgalmazás elindítása a 2006-os év végére tehető, de az első komolyabb szállítás a 2007-es évben kezdődött el. A terméket jelenleg 1000, 200, 20 és 10 literes kiszerelésben forgalmazzuk.

Mi is az AdBlue és az EGC
Az AdBlue és EGC is olyan tisztító folyadékok, amelyeket a gépjárművek használnak. Az Euro 4 és Euro5-ös normának megfelelő autók gázkibocsájtása az anyag felhasználása által a megszabott alacsony határérték alatt marad. A folyadékot az újonnan gyártott haszongépjárművek erre a célra kialakított tartályába kell helyezni. Ez az üzemanyagtartálytól elkülönítve, általában az üzemanyagtartály mögött helyezkedik el. Ezután az anyag szűrőkön keresztül a jármű saválló anyagból készült kipufogó dobjában egy porlásztó által a motorból kiáramló gázba kerül beporlasztásra. Ez által ott olyan reakciók játszódnak le, amelyek a gáz levegőt szennyező anyagait felbontják és főleg hidrogénné és vízgőzzé alakítják.
Euro5