Elkészítés:
- Megforrósított olajba tesszük a darált húst és keverjük, amíg
kifehéredik. Beletesszük az apróra vágott hagymát és keverjük, amíg
megüvegesedik, megpirul a hagyma is. Ráöntjük a paradicsomkonzervet,
hozzátesszük a babérlevelet, sót, borsot, bort és addig főzzük lassú
tűzön, amíg be nem sűrűsödik. Félrehúzzuk a tűzről, és hozzátesszük
a tojásokat és a reszelt sajtot.
- A padlizsánt hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk és
szűrőben hagyjuk állni egy órát. Törölgessük szárazra egyenként a
szeleteket, és süssük ki forró olajban. A megpirult szeleteket
tegyük konyhai itatóspapírra. A krumplit vízben főzzük meg és vágjuk
karikákra.
- Egy tepsibe rétegezzük a megsózott krumplit, a padlizsánt, a
darált húst. Ez ismételjük, amíg van alapanyag. A tetejére
sajtos-tejszínes besamelt önthetünk. Az egészet meleg sütőben
pirosra sütjük.
|