Ismertető

 

Régóta - körülbelül 23 éve - nagy rajongója vagyok a Kaland, Játék, Kockázat jellegű lapozgatós játékkönyveknek, melyek 1989-ben kezdtek hódítani Magyarországon elsősorban a fiatalok körében. Rövid idő alatt hatalmas sikerre tettek szert ezek a könyvek, amelyek teljes mértékben eltértek az addig megszokott olvasmányoktól. A könyvek interaktívak voltak, azaz az olvasó (a játékos) maga döntötte el, hogyan alakítja a cselekményt. Óriási népszerűségét többek között annak is köszönhette, hogy akkoriban még nem hódított ilyen mértékben a számítástechnika, így az akkori fiatalok jóval többet olvastak, mint manapság, főleg, ha az nem csak egy remek történet, hanem egy izgalmas játék is volt egyben. A könyveket túlnyomó részt Steve Jackson és Ian Livingstone mesterek írták és magát a műfajt is ők teremtették, amiért sokan nem lehetünk elég hálásak. :)

 

Már évek óta motoszkál a fejemben, hogy ezek a könyveket át lehetne dolgozni amolyan online, Interneten keresztül játszható formában, ahol ugyanúgy a dobókockáé és az írogatásé lenne a főszerep, mint a könyv formátumúban, de az egész mégis dinamikusabb, gyorsabb lenne. Aztán végül egy 1994-ben írt regényem (A Királynők Útvesztője) online feldolgozását követően döntöttem el, hogy önerőből nekikezdek a KJK Online-nak; szépen lassacskán az összes eddig megjelent játékkönyvet elkészítem és itt, ezen a weboldalon keresztül mindenki számára elérhetővé teszem őket.

 

A facebook-on keresztül is elérhető az oldal, amelyen keresztül azonnal értesülhetsz a legfrissebb hírekről: például ha egy-egy újabb történet elkészült.

 

A KJK Online facebook-oldala

 

Remélem, hogy minden rajongó elégedett lesz és kellemes perceket fog az oldalon tölteni. :)

 

 
  

A legfrissebb kaland

  

Hírek

  

Csatlakozz Te is!

 

Játszható Kalandok

Jelenleg