Tejszínes gombaleves csipetkével
Hozzávalók:
50 dkg csiperke
1 csokor zöldpetrezselyem
olaj, só
1 ek liszt
3 dl tejszín
őrölt bors


A megtisztított felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, ha puha rászórjuk a lisztet, kicsit együtt pirítjuk, majd kb fél liter vízzel felengedjük. Megvárjuk amíg felfő, sóval, borssal ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemzöldet is beleszórjuk. A tejszínt a tűzről levéve adjuk hozzá hőközléssel, ami annyit jelent, hogy a levesből szedünk ki egy keveset, belekeverjük a tejszínt, majd ezt öntjük vissza a levesbe. Betétként csipetkét dobálunk bele. Forrón tálaljuk.
 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

Névnapok

Ma 2024. 4. 23, kedd, Béla napja van.
Holnap György napja lesz.

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Online

Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 13, legújabb: RalphBum

Legújabb hozzászólások

[Hírek] Mákos muffin
Beküldte RalphBum - 04 Jun : 01:49
cialis vs viagra <a href=" https://tadalafilusi [tovább ...]

Véletlen recept

Nutellás szelet recept


A piskótához: 5 db tojásfehérjét 6 kanál kristálycukorral, 3 evőkanál vízzel kemény habbá verünk, majd beletesszük a tojás sárgákat, 3 evőkanál étolajat és a 6 kanál lisztben elkevert 1 kanál kakaót, az 1 kávéskanál szódabikarbónát és sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd melegítjük (nem forralni) és belekeverjük a nutellát, addig keverjük amíg felolvad, egyneművé válik. Ekkor belecsorgatjuk a felvert tejszínbe.
A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.


Jó étvágyat kíván a Konyhamánia!

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Még nincs üzenet.