Káposztasaláta diós sajtgaluskával
Hozzávalók:
60 dkg vörös káposzta
2 fej hagyma
3/4 l vörösborecet
3 ek,méz
3 ek. olívaolaj
3 szelet rozsos toastkenyér
1 ek. vaj
5 dkg dióbél
20 dkg zsíros túrósajt
10 dkg galambbegysaláta
2 fej cikória
só,bors


Az ecetet felforraljuk sóval,cukorral,majd a csíkokra vágott káposztára öntjük.Csorgatunk rá mézet,olajat,jól átkeverjük.Rövid ideig hagyjuk állni.A kenyereket megpirítjuk,de előtte felkockázzuk.A dióbélből 2 szép szemet félreteszünk díszítés céljából,a többit felaprítjuk.A túrósajtból 2 teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk,megszórjuk a vágott dióval.A csíkokra vágott cikóriát a káposztával és a galambbegysalátával összekeverjük,tálra halmozzuk,ráültetjük a galuskákat.A félretett dióval díszítjük,a pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.
 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

Névnapok

Ma 2024. 4. 23, kedd, Béla napja van.
Holnap György napja lesz.

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Online

Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 13, legújabb: RalphBum

Legújabb hozzászólások

[Hírek] Mákos muffin
Beküldte RalphBum - 04 Jun : 01:49
cialis vs viagra <a href=" https://tadalafilusi [tovább ...]

Véletlen recept

Nutellás szelet recept


A piskótához: 5 db tojásfehérjét 6 kanál kristálycukorral, 3 evőkanál vízzel kemény habbá verünk, majd beletesszük a tojás sárgákat, 3 evőkanál étolajat és a 6 kanál lisztben elkevert 1 kanál kakaót, az 1 kávéskanál szódabikarbónát és sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd melegítjük (nem forralni) és belekeverjük a nutellát, addig keverjük amíg felolvad, egyneművé válik. Ekkor belecsorgatjuk a felvert tejszínbe.
A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.


Jó étvágyat kíván a Konyhamánia!

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Még nincs üzenet.