Hír: Dobjunk össze gyorsan valami spagettit!
(Kategória: Konyhamánia recepthírek)
Küldte: Fanny
Monday 07 February 2011 - 09:50:24



Bolonyai spagetti - eredeti recept. Azt hiszem teljes mértékben egyetérthetünk abban, hogy spagetti tésztát házilag otthon ma már az olaszok sem készítenek.


Akkor meg miért ne használnánk ki néha - néha a félkész áruk jobbik, egészségesebb megoldásokat kínáló oldalát. Valahol, talán éppen az Egy jó recept és még néhány ... gyűjtőoldalán esett már arról szó, hogy vannak esetek amikor szinte már teljesen megkerülhetetlen a félkész áruk használata.
Az egyik ilyen éppen a spagetti, jobban mondva a spagetti tésztája. Megszámlálhatatlan változata kapható de azért itt is van jó és teljesen rossz megoldás a választás során. Mivel az olaszok spagetti tésztában utolérhetetlenek, vásároljon Olaszországban gyártott spagettit. Ne elégedjen meg holmi utánzatokkal és gyenge végeredményt hozó kísérletekkel.Bolonyai spagetti öntete.

Önnél a spagetti tésztája egyszerűen ne legyen megalkuvás tárgya. Mindig olasz és a legjobb ha tojás nélküli, úgynevezett durum búzadara és víz keverékéből készült spagettit vásároljon. A végeredmény a csomagoláson valahogy így van leírva: SPAGETTI - Olasz, tojás nélkül készült, durum száraztészta.

Gyakori, égbekiáltó hiba a spagetti tészta szétfőzése. Minden magára valamit is adó spagetti csomagolásán rajta van a főzési idő, melyet szigorúan tartson is be. Legízletesebb a spagetti al dente, haraphatóra, félpuha azaz roppanósra főzve ami általában 10 perc főzést jelent forrásban lévő egy kis sót és olíva olajat tartalmazó vízben.

Ami a szószokat illeti ott már bizony kitágul a tartósító szerekkel teletömött kínálat és bizony akkorára, hogy nagyon nehéz ellenállni a kísértésnek ami valahogy így hangzik.
Dobjunk össze gyorsan valami spagettit!

Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozOszd meg a Citromail-lel!Add az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez




Ezen hír származási helye:
( http://users.atw.hu/konyhamania/news.php?extend.8 )