Kotta Online  Kezdőlap  Linkek  Fórum  Hír beküldése  Statisztikák  Letöltések  Hírek  Cikkek  
 
 
Keresés Kotta Online

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]

Chatbox
Üzenetek küldéséhez regisztrált tagnak kell lenned. Jelentkezz be, vagy regisztrálj!


Smici - Aug 28 : 18:31
Sziasztok! Keresem: - Mozart Qurtett No. 13d-moll KV173, és - Eine kleine Nachtmusik KV 525. Elõre is köszönöm szépen!

Smici - Aug 18 : 21:57
Sziasztok! Mozart Streichquartet kv 136 kottájára lenne szükségem. Honnan tölthetném le?

lorailona - May 14 : 16:38
Ajádékba vennék eredeti Liszt Ferenc kottákat, tud valaki segíteni?

kottagyűjtő - Feb 25 : 15:08
Kedves Rszabi!
És ki a szerzõ?

Rszabi - Feb 18 : 19:27
Üdv!
A c-moll csárdás kottája után vadászok. Ha valaki tudna ebben esetleg segíteni, az jó volna...Elõre is köszönöm!

marcsi45 - Jan 01 : 16:26
A "Huncutka" c.film zongora számának zongorakottáját segítenétek beszerezni! Jelenet a filmbõl: - Kattints ide! Link! -

drisike - Dec 29 : 10:10
hol van a keresõ!!!!?????

drisike - Dec 29 : 10:02
rá kell klikkelni a mentés ikonra a 7. sávban, ha le akarjátok tölteni

®iačková Adriana - Nov 05 : 16:53
Sziasztok! Keresem Csondor Kata: Add tovább zongorakottáját. Tudna nekem ebben valaki segíteni?

Lizsi - Oct 27 : 18:08
Sziasztok, keresem a Polár expressz "Bûvös éj" kottáját. Tud-e valaki segíteni, hol találhatnám meg, v. esetleg el tudja-e küldeni valaki?
Köszi elre is
Lizsi

kottagyűjtő - Oct 10 : 21:19
Visszavonom a kérésem: megtaláltam a kottát. Azért köszi.
Ágnes

kottagyűjtő - Oct 07 : 16:16
Segítséget szeretnék kérni: "Süvegemen nemzetiszín rózsa" más néven Nemzetõrdal zongorakíséretét keresem. Ha valakinek esetleg megvan, kérem, küldje el nekem!
Elõre is köszönöm: Ágnes

reka000 - Sep 04 : 11:16
hy

franzi - Jul 11 : 22:32
Nagy a csend itt

kottagyűjtő - Apr 22 : 15:29
Kedves Mindenki!
"Jazz kánon"kottáját keresem, ha valaki el tudná nekem küldeni, nagyon szépen megköszönném. Sajnos egyéb adatot nem tudok róla, youtube-on láttam.
Elõre is köszönöm, üdv.: Ágnes

Baczkóné Tari Tina - Apr 01 : 09:46
Üdvözlet! Seiber Mátyás: Könnyû táncok zongorára/négy kézre kottát szeretném letölteni! Sürgõsen szükségem volna rá!!! Szeretnék segítséget kérni! Elõre is köszönöm!

kottagyűjtő - Feb 22 : 18:55
Nem értem, miért nem felel aki kérdezett, vagy kért valamit...

toldyosz - Feb 18 : 11:09
Már nem aktuális a kérdésem, sikerült letöltenem.

toldyosz - Feb 18 : 11:05
Üdvözlet, sziasztok, Hogyan tudnám letölteni Liszt H-moll szonátájának kottáját?

kottagyűjtő - Feb 06 : 11:31
Bocs , kedves Mariann!
ROSSZ CÍMET ADTAM!!!!
a jó címem: agierzsi53@gmail.com

kottagyűjtő - Feb 06 : 11:28
Kedves Mariann!
Nagyon szívesen elküldöm, ha adsz egy e-mail címet. Írhatsz az enyémre is: agierzsi5712@gmail.com
üdv.: Ágnes

mariann_md - Feb 06 : 00:00
Kedves Ágnes!

Szeretnélek megkérni, hogy küld el légyszíves nekem is Chopin Tavaszi keringőjének kottáját. Elõre is köszönöm : Mariann

logman - Feb 01 : 15:09
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy esetleg el tudnátok-e küldeni nekem a Magna Cum Laude Magnatofon zongorakottáját?
Köszi: Andi

kottagyűjtő - Jan 29 : 10:09
Kedves 2franzi"!
Lehet, hogy rossz címre ment az e-mail?
Igen, megtaláltam a Cohen kottát.
Üdv.: Ágnes

kottagyűjtő - Jan 14 : 15:58
Kedves "franzi" !
Küldtem e-mailt.
Üdv.: Ágnes


Ludwig von Beethoven
Ludwig von Beethoven
kottaonline 2004 November 19 FridayLudwig von Beethoven, minden idők legnagyobb zeneszerzője 1770-ben született Bonnban, Németországban. Már fiatalkorában megnyilvánult tehetsége, első műveit 1783-ban adták ki. Fiatalemberként ellátogatott Bécsbe, ahol bemutatták Mozarnak; ismeretségük rövid ideig tartott. 1792-ben Beethoven visszatért az osztrák fővárosba, és egy ideig az akkori vezető bécsi zeneszerző, Haydn irányítása alatt tanult (Mozart az előző évben meghalt). Bécsben, a zenei világ akkori fővárosában telepedett le, és élete végéig ott élt.
Beethoven virtuóz zongorajátéka mindenkire nagy hatást gyakorolt, előadóművészként és tanárként egyaránt népszerű volt. Hamarosan termékeny zeneszerző lett. Műveit kedvezően fogadták, és húszas éveinek közepétől könnyedén el tudta őket adni a kiadóknak.
Beethoven húszas éveinek vége felé járt, amikor a süketség első jeleit észrevette magán. Nem meglepő, hogy a fiatal zeneszerzőt mélyen felkavarta ez a baljóslatú fejlemény, egy ideig még az öngyilkosság gondolatával is foglalkozott.
1803-tól 1815-ig eltelt éveket Beethoven pályája középső szakaszának szokás tekinteni. Ez alatt az időszak alatt, ahogy hallása mind jobban romlott, fokozatosan visszavonult a társasági élettől. Növekvő süketsége miatt az emberek megalapozatlanul ugyan, de azt gondolták, hogy embergyűlölő. Több fiatal hölgyhöz fűzték gyengéd szálak, de úgy tűnik, hogy minden kapcsolata boldogtalanul végződött, és végül sohasem nősült meg.
Beethoven később is termékeny szerző volt. Ahogy múltak az évek, úgy szentelt mind kevesebb figyelmet arra, hogy kora közönségének zenei ízlését kielégítse, mind azonátlal muzsikája továbbra is sikeres maradt.
Negyvenes évei végére teljesen megsüketült. Következésképp nem adott több nyilvános koncertet, és még inkább visszavonult a társasági élettől. Kevesebb művet írt, és azok is nehezebben érthetőek voltak. Ekkorra már elsősorban csak magának és egy jövőbeli ideális közönségnek komponált. Állítólag egy kritikusnak ezt mondta: "Ezek nem önnek készülnek, hanem egy későbbi kor számára".

A sors kegyetlen iróniája, hogy épp minden idők legtehetségesebb zeneszerzőjét sújtotta a süketség. Ha Beethovennek valami emberfeletti erőfeszítés árán süketsége ellenére is sikerült volna ugyanolyan szinten komponálnia, akkor ez lelkesítő és szinte hihetetlen hőstett lett volna. Az igazság azonban különösebb a feltételezésnél: valójában a teljes süketség évei alatt Beethoven nem csupán megtartotta korábbi műveinek színvonalát, hanem túl is szárnyalta. Utolsó éveiben komponált szerzeményeit általában legnagyobb műveinek tekintik. A IX. szimfónia már a teljes süketség évei alatt születtek. A bemutatón maga Beethoven vezényelt, s a közönség tomboló tapsát sem hallhatta, csak "láthatta", amikor a zenészek a közönség felé fordították. 1827-ben halt meg Bécsben, ötvenhét éves korában.
Beethoven hatalmas életműve kilenc szimfóniát, harminckét zongoraszonátát, öt zongoraversenyt, tíz, zongorára és hegedűre írt szonátát, egy sor csodálatos vonósnégyest, kórusműveket, egy operát és még sok mást foglal magában. Művei mennyiségénél mégis sokkal fontosabb a minőségük. Fenségesen egyesítik magukban az érzelmek intenzitását és a kivitelezés tökéletességét. Beethoven bebizonyította, hogy a hangszeres zene nem tekinthető többé másodrangú művészetnek, és saját szerzeményei a művészet legmagasabb fokára emelték a zenét.
Beethoven kimagaslóan eredeti zeneszerző volt, és sok általa bevezetett újítás hatása bizonyult tartósnak. Kibővítette a zenekart, megnövelte a szimfónia terjedelmét és szélesítette skáláját. Azzal, hogy megmutatta a zongorában rejlő hatalmas lehetőségeket, hozzájárult ahhoz, hogy első hangszer váljék belőle. Beethoven átmenetet képviselt a klasszicizmus és a romantika között, művei pedig a romantika számos vonására hatottak.
Beethoven nagy hatást gyakorolt sok későbbi zeneszerzőre, beleértve olyan különböző stílusok képviselőit, mint Brahms, Wagner, Schubert és Csajkovszkij. Előfutára volt Berlioznak, Gustav Mahlernek, Richard Straussnak és még sokaknak.

>> Kategória cikkeinek listája
<< Vissza a cikkek főoldalára
Értékelés
Kotta Online (c) 2004-2005 Minden jog fenntartva: Terenyei Attila - Kuruc Hagyományőrző Egyesület - E-mail: kurucok@t-online.hu
Hagyományok útja a határon túli magyarokért
Kuruc Hagyományőrző Egyesület
Szavazás

Ki a kedvenc zongoristád ?

Ránki Dezső

23.1% [210 szavazat]

Kocsis Zoltán

51.16% [465 szavazat]

Schiff András

25.74% [234 szavazat]


Szavazatok: 909
Régebbi szavazások
SHOUTcast
SHOUTcast
 

 

Online
Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 9626, legújabb: Szaraszvati
Görög-Magyar Klub
Akit érdekel ...
Hagyományfesztivál
Népművészeti
Névjegy katalógus
Hol? Mi? Olcsóbb!