Üdvözlök mindenkit a honlapomon!

Kovács Ervin vagyok, szombathelyi zenész és zeneszerző. Hangszerem a gitár,a basszusgitár és elvétve a billentyűs instrumentumok.

Zenei tanulmányaimat 14 évesen kezdtem és a hadsereg leküzdése után számomra jobbnál-jobb csapatoknak erősíthettem a sorait. S.TOP (ex-Lord), Dózis, Tandem.

Mindeközben, '92-ben letettem a hivatásos zenész vizsgát. '98-ban a Zenészmagazin és Pászti Péter által megrendezett "zenészversenyen" az első helyen végeztem szerzeményeimmel zeneszerző-előadóként a 350 beküldött anyag közül. Számos lemezen, felvételen szerepeltem, mint stúdió-, ill. sessionzenész, és volt szerencsém – igaz csak alkalmanként – közreműködni igazi "sztárok" fellépésein, mint például: Irigy-Mirigy, Bon-Bon, Kozso, TNT, La Fiesta, stb.

Jelenleg két, egymástól eltérő műfajban szereplő formációban zenélek. A 2003-ban alakult Tequila zenekar, illetve az elsősorban latin-jazz és blues dalokat reprodukáló Jazzperado gitárduett ad otthont ebbéli tevékenységeimnek.

A hétköznapok forgatagában módom volt a Hoffer Péter (Moby Dick, Rúzsa Magdi, Hungarica, Hobo) Modern-zene stúdióban gitároktatóként részt venni. Ez – többek közt – lehetőséget teremtett arra, hogy szerves részét képezhettem az elmúlt évek Ritmusfesztiváljainak.

Ugyan pályám nagyobbik hányadát a tánczene teszi ki, mellette folyamatosam készítettem azokat a felvételeimet, amelyek akár a rock, akár a jazz területén végzett színpadi produkcióim alapján tükrözik az én sajátságos világomat és elképzeléseimet.

A 2009-es megjelenésű jazzlemezem is – mely a Moments 'bout Forty címet viseli – ennek fényében készült.

Mivel különböző ágazatok legtöbbjével már volt alkalmam foglalkozni, az az ötletem támadt, hogy a kedves hallgató egy ilyen csokorral legyen gazdagabb, s hallgassa zenémet...

Felvételek

1994Dózis I. - Kék a szeme CD
1995Dózis II. - Kívánj igazi ünnepet CD
1996Dózis - Promo demo
Gyurkovics Zsuzsa - Sanzonok CD
1997Tandem - Fogd meg CD
1998Irvine - Infinity Chance CD
2002Közútkezelő Társaság - Hitvallás CD
2003Mi magyarok demo
2004Lóric Anikó demo
2007Tequila - 2007 CD
Jazzkluzív demo
2008Keresztes Ildikó - Cserháti emlékműsor demo
Körmend Kosárlabda csapat induló demo
Sopron Ritmusfesztivál DVD
2009Jazzperado demo
Kovács Ervin - Moments 'bout Forty CD
Tequila - 2009 CD
Jazzperado CD
Sopron Ritmusfesztivál DVD
2010Asbóth Sándor élete Zalaegerszeg Hevesi S.Színház rádió felvétel
Tequila - 2010 CD
Vin-Vin Project demo
2011Ujvári Timi és a Hot Stuff demo

Referenciák

„Jócskán megkésve, de szívből gratulálok a lemezedhez, remek és nagyszerűen gitározol rajta!…” László Attila jazz gitáros, zeneszerző, docens Liszt F. Zeneműv. E. levél 2010. 12. 30.

„…Szóval:Igazán tetszik a Wave-nek ez a fajta felfogása és gratulálok hozzá…”Révész Richárd jazz zongorista, Ricardo Salsa, R.R.Jazz Quartett e-mail 2009. 12. 15.

„…gratulálok a zenédhez, élveztem hallgatni. (Valójában többször is végigment az autómban.) Bár emlékeztem régebbről, hogy remekül gitározol, mégis meglepetést okozott a felvétel. Különösen az akkordszólók remekek, nagyon muzikálisak! Sok jó ötlet van a lemezen, választékosan és igen virtuózan játszol, ráadásul kiváló partnereket találtál. Jók a harmonizációk…”Gyárfás István jazz gitáros,tanár Bartók B.Zeneműv. Isk.Jazztanszék e-mail 2009. 11. 06.

„Először is szeretnék gratulálni Neked és társaidnak, igazán nagyszerűen muzsikáltok. A zenekar minden tagja kitűnően bánik a hangszerével és különösen tetszik, ahogy Te gitározol. Játékod magas technikai tudásról tesz tanúbizonyságot. Amire törekedtél — az egységes stílus,a harmóniai és dallamvezetés egysége, ahogy írtad — azt sikerült megvalósítanod…” Márkus Tibor jazz zongorista,tanár a Magyar Jazz Szövetség Elnöke e-mail 2009. 10. 26.

„…Épp most hallgattam meg a CD-d. Gratulálok, sok sikert kívánok hozzá…” Juhász Gábor jazz gitáros,tanár Erkel F.Zeneisk. e-mail 2009. 10. 07.

email: irvine@indamail.hu | tel.:06-30/508-1795

© 2010 Kovács Ervin | Minden jog fenntartva!

Hallgass bele zenéimbe!

Flash Music Player
Valid XHTML 1.1 Strict Valid CSS 2.1