Bőrcsiszolás

Bőrünk legfelsőbb rétegét igen vékony sok esetben már elhalt hámréteg védi meg a külső környezeti tényezőktől, legyen ez napsütés vagy különböző fizikai behatások, sérülések vagy vegyi anyagok:
mosószer, mosogatószer esetleg csak maga a klóros víz.

A bőr ezen legfelsőbb rétegének védelmező hámfelülete sok esetben annyira védett, hogy a bőr számára fontos anyagok például a különböző kozmetikai termékekben,
krémekben lévő vitaminokat hidratációs képességgel rendelkező úgy nevezett tápanyagok bejutását is megakadályozza a legmélyebb bőrrétegekbe.
Ezért sok esetben akár a legjobb minőségű kréme, a hatásukat nem képesek tökéletesen, és hosszú távon kifejteni, mivel ezen hatóanyagok tartalma ebben az elhalt,
kiszáradt sejteket tartalmazó bőrfelszínben aktivizálódik, és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol igazán szükséges lenne a hatóanyagokra és a még életképes bőrsejtek tudnák azt tökéletes módon feldolgozni.

A bőr orvosi módszerekkel megvizsgált tulajdonsága, hogy folyamatosan képes új sejteket termelni, azaz önmagától megújulni.
Ez lentről felfelé történik meg, azaz a bőr mélyebb rétegeiben keletkeznek az új sejtek és ezek egyre feljebb, magasabban lévő rétegekbe vándorolnak egészen a bőr felszínéig.
Az elhalt bőr pedig egy idő után önmagától természetes úton lehámlik (gondoljunk csak a napozás utáni bőrhámlásra).
Arcunk és az egész testünket fedő bőr elhalt sejtjeit testünk folyamatosan pótolja új bőrsejtek termelésével.
A kozmetikai bőrcsiszolás ezt a folyamatot hivatott felgyorsítani úgy, hogy a természetes folyamatot a bőrcsiszoló gép a mikrodermabráziós eljárás segítségével sokkal gyorsabban végzi el.
A gyakorlatban bőrünk már pár bőrcsiszolás kezelés után is frissebbnek és egészségesnek tűnik, pláne akkor ha a kezelést többször is megismételjük.
Ezáltal olyan nem kívánt jelenségek is, mint a hosszabb ideje kialakult ráncok, terhességi csíkok vagy más néven striák is hatékonyan szüntethetők meg.

Kiemelten lényeges ez a kezelés idősebb korban hiszen a hámlási folyamat az évek múlásával fokozatosan lassul le.
De a lelassulás előfordulhat fitalabb korban is elsősorban ez a zsíros bőrre hajlamos embereknél fordul elő.

A bőrcsiszolás tehát ennek a felső, vastag és már halott hámrétegnek a csiszolásával segíti a bőrt, a regenerálódásra és megfiatalodásra.

A bőrcsiszolás vagy idegen néven a kozmetiakai mikrodermabráziós kezelés, tehát önállóan is egy eredményes kozmetikai kezelés.
Fentieken túl mikrodermabráziós kezelés után az eltérő kozmetikai hatóanyagok sokkal könnyebben tudnak bejutni bőrünk legmélyebb rétegeibe, hiszen a felső, már elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat
és nem szívja fel az értékes és drága hatóanyagokat. Ezért a további ismert és elismert kozmetikai kezelések mint például a tűs vagy tű nélküli mezoterápia vagy a lézeres arckezelés is sokkal hatékonyabb.
ha azt a bőrcsiszolás kezelést követően végezzük el.

A bőrcsiszolást tehár minden kozmetikai kezelés előtt kimondottan szükséges elvégezni.

Milyen bőrproblémákra alkalmazható?

- Aknés megmaradt sebhelyek eltávolítása, halványítása

- Aknés bőrtípus

- Öregségi foltok halványítása
- ráncok csökkentése
- Nap égette bőr feljavítása
- Egyenletlen vagy durva bőrfelület hámlasztása
- A bőrünkön meglévő pórusok csökkentése
- bőr tónusának fiatalítása


Fájdalmas kezelés-e a bőrcsiszolás?

 

Nem! A bőrcsiszolás teljes mértékben fájdalom mentes és még csak bőrpír sem jelenik meg, azaz a kezelést követően bármilyen tevékenység azonnal végezhető nincs szükség úgy nevezett gyógyulási időre.
Szemben több más kozmetikai kezeléssel itt semmiféle duzzanat vagy egyéb negatív elem nem jelenik meg a kezelés pedig inkább lazító masszázs jellegű kellemes érzés.

 

Mennyi időt vesz igénybe a mikrodermabráziós kezelés?

 

A kezelési kb. 20 perc és fél óra között mozog attól függően, hogy a bőr meilyik felületét az arcot a dekoltázs részt vagy pedig a nyaki részt csiszoljuk meg.

 

Mit várhatok a bőrcsiszolás kezelés után?

A bőr már az első kezelés után észlelhető javulási folyamaton megy keresztül, a bőr felső elhalt rétegének eltávolítása után szinte azonnal lélegezni kezd,
de természetesen a mikrodermabrázió is olyan kezelés amelyet bőrtípustól függően több alkalommal is célszerű megismételni.

A kezelést követően:

- bőrünk simább puha tapintású lesz

- ha krémmel kezeljük, annak a hatása jóval aktívabb a bőrcsiszolást követően.

- a miteszeres bőr zsíros része kezd eltűnni.

- a pigment foltok halványodnak.

- a javulás tehát szinte a kezelést követően látható, azonban nem szabad azt figyelmen kívül hagyni, hogy a bőrcsiszolás csak egy felületi kezelés, azaz több kozmetikai elárás kiegészítője,
ha hosszú távon eredményes javulást szeretnék bőrünk állapotában elérni.

 

Mikor kerüljük el a mikrodermabráziós kezelést?

- Fokozottan UV sugárzásnak kitett bőrfelület esetén azaz a legnapsütésesebb nyári időszakban

- lázas betegség esetében

- cukorbetegség esetén nem javasolt

- különböző gyógyszerek rendszeres szedése esetén sem javasolt (ez ügyben konzultájon velünk)

- gyenge érfalak

- vérzékenység

- a bőr baktériumos vagy vírusos fertőzése esetében.

 

Milyen bőrcsiszolási kezelések léteznek?

- Aluminíum oxidos vagy más néven kristályos bőrcsiszolás

 

Ebben az esetben nagy nyomású kristályport szór a készülék a bőrünk felületére és ezzel egyidejűleg a vákumos készülék az elhalt bőrhámsejteket be is szippantja

 

- Hidrobrázió

 

A bőrcsiszolás, mikrodermabrázió egy új és az előző ponttól eltérő kíméletesebb fajtájú bőrcsiszolási eljárás
Lényege: Egy fizikai eljárás, mely ultrahang segítségével a percenként harminc negyvenezer rezgés porlasztja szét a vizet, majd az apró mikrorobbanások segítik eltávolítani az elhalt hámlemezeket
és szennyeződéseket bőr felszínéről. A kezelés nagyon kíméletes, ezért azoknak a vendégeknek ajánlott első sorban akiknek érzékeny bőrük van, illetve sokat szeretnek napozni, szoláriumba járni.
Mivel vízzel történik a hámlasztás, ez az egyetlen olyan kezelés fajta, amelynek semmilyen utóhatása , mellékhatása nincs, ezért érzékenységet sem okoz.
A felhasznált víz hűsíti, hidratálja a bőrt, kizárólag az elszarusodott rétegeket tisztítja, javul a bőr mikro-keringése, anyagcsere folyamatai, oxigén ellátása.
Jótékony hatással van a nyirokkeringésre és vérkeringésre is. Más módszerekkel szemben gyakrabban is használható, a bőr felszíni izmait stimulálja, egy enyhe mikro-masszázst végzünk a kezelőfejjel,
a felületi idegek megnyugszanak- mikrostimulációt okozunk. A magas ultrahang frekvencia miatt a baktériumok elpusztulnak, felülfertőzés veszélye kizárható. Tartós eredményeket érhetünk el,
mely beavatkozás nyáron is alkalmazható, abszolút fájdalommentes!

 

- Gyémántfejes mikrodermabrázió

 

A jó minőségű berendezésekkel végzett gyémántfejes mikrodermabráziónak csak előnyei vannak:

- Fájdalommentes
- Gyengéd hámlasztás, irányított és egyenletes
- Tökéletesen látható a hámlasztás mélysége
- Tiszta, fertőzésektől mentes
- Nincs gyógyulási idő
- A testen is alkalmazható
- Nincs semmiféle kémiai behatás

KOZMETIKA 7 ker | RÓLUNK | SZOLGÁLTATÁSOK | TERMÉKEK | KAPCSOLAT
Copyright © Kozmetika és szépségszalon a 7. kerületben