Kezdőlap
Köszöntünk minden kedves látogatót
a Pestújhelyi Polgárőrség oldalán!Adó 1%
Egyesületünket 2008. november 08-án, az első alakuló gyűlésünkkel kezdtük létrehozni 17 fővel. Egyesületünk megalakulásában nagyon sok alapító tagnak tartozunk köszönettel, akik időt, pénzt nem sajnálva sokat tettek, hogy eljussunk a jogerős végzésig. Egyesületünket a Fővárosi Bíróság 2009. július 14-én nyilvántartásba vette és egyben közhasznú szervezetté nyilvánította. Megalakulásunk után együttműködési megállapodást kötöttünk a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzattal, a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitánysággal, a Magyar Postával, valamint a Pestújhelyi Pátria Egyesülettel. A Pestújhelyi Polgárőrség azzal a céllal jött létre, hogy civil bűnmegelőzőkként segítsük a kerületben élő lakosokat, csökkentsük a bűncselekmények számát, ezzel növelve az itt élők biztonságérzetét. Civilként is elhivatottságunknak érezzük, hogy TEGYÜNK EGYÜTT A KÖZBIZTONSÁG JAVULÁSÁÉRT. Főbb tevékenységeink közé tartozik a - bűnmegelőzés - baleset megelőzés - gyermek és ifjúságvédelem - körözött gépjármű felderítés - lépcsőház ellenőrzés és minden más, amit tehetünk a lakosság érdekében. Tagságunk jelenleg 12 fő tagból áll.Lakossági bejelentéseket a (Éjjel-nappal hívható telefonszám)
+36-30-297-7071

Illetve közvetlenül hívható az elnök (László Gábor)
+36-70-364-6401 telefonszámon várjuk.

A Közbiztonsági Polgárőr Gépjármű Felderítő Közhasznú Egyesület a XV. kerület legfiatalabb egyesülete. Egész fiatalnak mondható, Az alakulás óta eltelt, három röpke év alatt megismertek bennünket a kerületben, ahol a lakosság igényli a rendszeres jelenlétünket és elismerik a munkát, melyet végzünk mind a kertvárosi részeken mind pedig a lakótelepen is. Elmondásuk szerint nyugodtabban alszanak, ha látnak minket az utcákon. Együtt működve a rendőrséggel járőrözünk a rendőrség által kijelölt, valamint a statisztikák alapján fertőzöttnek ítélt területeken, lakótelepen, a telepen elhelyezkedő parkok, parkolók és a kerületi bevásárlóközpont környékén.
Polgárőreink a tavalyi év során is jeleskedtek az iskola szolgálatokban, a járőr szolgálatokban (gyalogosan, gépjárművel és kerékpáron), ezért folyamatosan hívnak, keresik az egyesületet, igénylik a segítséget. A rendezvények, amelyekre hívnak bennünket, eseménymentesen zajlanak. Talán kis létszámúnak mondható a csapat, de annál is lelkesebb, és elmondhatjuk magunkról, hogy a központi akciókban is elismert az egyesület aktív munkája, hiszen egyesületünk két tagja a központi szolgálatokat tekintve a statisztikák szerint az első tíz legtöbb szolgálatot teljesítő polgárőrök között szerepel, illetve a Közbiztonsági Polgárőr Gépjármű Felderítő Közhasznú Egyesületet is az első öt legtöbb központi szolgálatot teljesítő egyesületek között tartják nyílván. A Budapesti Rendőr Főkapitányság egyik tagunkat 2011 évben elismerésben részesítette a kimagasló munkájáért.
Támogatottságunk igen csekély, ezért kis költségvetéssel gazdálkodunk, de próbáljuk a szerény költségvetésből is jól felszereltté tenni a polgárőr kollégáinkat. A most megszavazásra került, megújított Önkormányzati szerződésünk, amely a következő 3 évre szól, növeli az anyagi biztonságérzetünket. Hiszen ha már a szabadidejüket feláldozva tesznek valamit a polgárőreink azért, hogy a biztonság megszilárduljon, akkor legalább ezt kényelmes ruházatban, és jó technikai felszereléssel tegyék. Minden segítség jól jön és hasznát vesszük, ezért a segítő támogatásokra is szükségünk van. A terveink közé tartozik, hogy megerősítjük a csapatot, új tagokkal, hogy még több és minőségi munkát tudjunk végezni a kerületünkért. A technikai felszerelések fejlesztése is a legközelebbi terveink megvalósítása közé tartozik.
Ha Egyesületünk, valamint tevékenységünk felkeltette érdeklődését, akkor a fent említett telefonszámon vagy az elérhetőségeink menüben jelentkezhet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.Üdvözlettel: Pestújhelyi Polgárőrség