Kroko tanár úr 7,5 éves küzdelem után ismét padlóra küldte a Budapesti Rendőrfőkapitányságot. Sajnos a jogsértéseket elkövető alezredes, a készenléti rendőrség egykori parancsnoka, Hamar Károly már nem érhette meg a vereséget: vese elégtelenségben pár évvel ezelőtt elhúnyt. (Mindenesetre így legalább nem a guta ütötte meg szerkesztőnk győzelmének hallatán.)

A Fővárosi Bíróság egyébként ítélkezésre nyilvánvalóan alkalmatlan bírója: dr. Donner Andrea megpróbálta eslő fokon részben elsumákolni a jogsérelmeket azzal az elképesztő szemita hivatkozással, miszerint a rendőrség nem felelős az egyes tagjai által elkövetett jogsértésekért, így Hamar Károly alezredes halálával megszűnt a felelősségre vonás lehetősége, másrészt a jogsértő előállítást példátlan szemita cinizmussal el akarta intézni egy bocsánat kéréssel.

A Fővárosi Ítélőtábla az első fokú ítéletet megváltoztatva, kártérítés megfizetésére kötelezte a Budapesti Rendőrfőkapitányságot, és természetesen elmarasztalta néhai Hamar Károly alezredes rendőrhöz méltatlan viselkedése miatt is.

Az ítélet jogerős.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player