SZERKESZTŐNK AZ EGYETLEN. AZ EGYETLEN?!

 

"Kétségtelen, hogy a felperes volt az az egyetlen, aki a bírói gyakorlatban a tisztességes eljáráshoz való jogban bármiféle eredményt elért."

Ezt Kizmanné dr. Oszkó Marianne címzetes tanácsvezető asszony - táblabíró - mondta a Fővárosi Ítélőtáblán 2013. december 5-én 10:10-kor szerkesztőnk egyik fellebbezési tárgyalásának ítélethirdetésén.

E ténymegállapításnak számunkra kettős olvasata van:

Természetesen hízelgően hangzik "szakmai" szempontból, hiszen szerkesztőnk nem jogász, csupán "műkedvelő amatőr", így kétségtelenül komoly fegyverténynek minősül, hogy mégis ő volt csak képes eddig megfogni hazánkban egyes hatóságokat - a BRFK-t, a Legfőbb Ügyészséget, illetve a Fővárosi Törvényszéket - a tisztességes eljárás követelményének megsértése terén, amíg ez képzett jogászoknak, gyakorlott ügyvédeknek nem sikerült.

Ugyanakkor megdöbbentően is hangzik, hiszen nem kevesebbet jelent, mint hogy 2006 óta a mai napig nem kapott senki elégtételt azok közül, akikkel szemben tisztességtelenül járt el a rendőrség, az ügyészség, vagy éppen a bíróság, márpedig ilyenek ezrével voltak csupán 2006 októberének végén, hogy az azt követő időkről ne is beszéljünk.

Vagy netán lehetséges volna, hogy a hamis rendőri vallomások alapján gyorsított eljárásokban "rögtönítélő bíróságok" kivétel nélkül mindig tisztességesen jártak el?! Hogy csak egyet említsünk a sok ismert eset közül: Budaházy Gyurival tisztességesen jártak el?!  Vagy mondjuk dr. Waltner Rolland ügyész - a kis Woody Allen alteregó - Hende Csaba csahosaként az ártatlanul meghurcolt katonatisztekkel szemben tisztességesen járt el?! Vagy az egykori auschwitzi rabbal, holokauszt túlélővel - Grüner Miklóssal - szemben tisztességesen jártak el, amikor az ki tudja miért, valahogy az istennek sem akarta felismerni a holokauszt-apostol Nobel-díjas Eli Wiesel személyében azt a Wiesel Lázárt, akivel annak idején egy barakkban raboskodott?!

Nem folytatjuk a sort... A Kizmanné dr. Oszkó Marianne bírónő által közölt tény magáért beszél.

Minősíti szerkesztőnket, de egyben minősíti a hazai állapotokat is!