ÚJABB ÉGBE KIÁLTÓ GAZEMBERSÉG NAPJAINK ÁVH-JÁN - AZ ALÁÍRÓ EZÚTTAL: DR. GARZULY ÉVA MEGBÍZOTT OSZTÁLYVEZETŐ ÜGYÉSZ

 

Szerkesztőnk korábban feljelentést tett dr. Madarász István tatabányai bíróval szemben, mert az hosszú idő óta több felszólítás ellenére nem volt hajlandó alakszerűen szabályos határozattal dönteni szerkesztőnk hivatalos kérelmeiről, holott erre köteles lett volna.

Ezt a feljelentést 2013. május 23-án 1.Nyom.476/2013/1-I.sz. határozatával elutasította napjaink ÁVH-ja: a lényegében hivatali bűncselekmények eltussolására és az ezeket feltárni próbáló becsületes állampolgárok megfélemlítésére szolgáló koncepciós eljárások koholására szakosodott Központi Nyomozó Főügyészség. (Az ürügy: a bíró nem köteles a kérelmeket elbírálni. Ez persze marhaság, de számítani lehetett rá, hogy az esetet pofátlanul eltussolják.)

Ez azonban még hagyján: érdemben ugyan szánalmas szerecsenmosdatás, viszont legalább alakszerűen szabályos elbírálása egy feljelentésnek.

Ami viszont már botrány, az most következik:

Ezt követően 2013. június 13-án dr. Madarász István bíró előállíttatta szerkesztőnket Tatabányára annak ellenére, hogy az adott ügyben fogalmilag kizárt az előállítás elvi lehetősége is. (Miután szerkesztőnk kérte a tárgyalást, és ha nem jelenik meg, akkor azt egyszerűen úgy kell tekinteni, hogy elállt a tárgyalás tartására irányuló kérelmétől.) Ráadásul a tárgyaláson dr. Madarász István bíró még azt is közölte, hogy amúgy szerkesztőnk igazolási kérelmemet is elfogadta! (A részletek itt olvashatók.)

6 órán át volt emiatt szerkesztőnk jogellenesen fogva tartva, és bilincsben vitték le Tatabányára, a 84 éves édesanyját meg addig kórházba kényszerítették.

Szerkesztőnk természetesen azonnal újabb feljelentést tett dr. Madarász István bíró elképesztően súlyos hivatali bűncselekménye miatt. (Még aznap: június 13-án.)

És akkor dr. Garzuly Éva megbízott osztályvezető ügyésznek van bőr a képén aláírni azt, hogy szerkesztőnk a május 23-án már elbíráltakhoz képest új tényt nem közölt, tehát a június 13-i feljelentésében foglaltakat jogerősen elbíráltnak kell tekinteni a május 23-i határozat által!

Azaz írd és mondd: dr. Garzuly Éva szerint a június 13-i előállítás a május 23-án jogerősen elbíráltakhoz képest nem új tény, a Központi Nyomozó Főügyészség - napjaink ÁVH-ja - május 23-án már jogerősen elbírálta azt az előállítást, ami június 13-án történt!

Ez egész egyszerűen elképesztő: aki ilyesmit leír, az vagy nem normális, vagy gazember, vagy el sem olvasta szerkesztőnk június 13-án kelt feljelentésében foglaltakat. (A legvalószínűbb az utolsó verzió: az osztályvezetők általában elolvasás nélkül szokták aláírni, amit az esetenként teljesen hülye beosztottaik eléjük tesznek. Persze arra, aki magát az "érdemi" részt leírta - az ügy "előadójára" - már garantáltan megáll, hogy vagy nem normális, vagy gazember, bár sajnos az ő esetében sem zárható ki a harmadik eshetőség sem: hogy el sem olvasta a feljelentést. Az effajta szemét munka sajnos általánosságban jellemző napjaink ÁVH-jára. Tisztelet persze a kivételnek. Ha van.)

A történtek után ki kell mondanunk: egyszerűen undorító az, ami most már a Központi Nyomozó Főügyészségen folyik. (Az ÁVH-nál legfeljebb annyival "jobbak", hogy ma már ugye nem verethetik agyon a nekik nem tetsző becsületes magyar állampolgárokat, kénytelenek beérni tehát egy-egy koncepciós eljárással, fenyegetőzéssel.)

Szerkesztőségünk

KÖVETELI,

hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője azonnal indítson fegyelmi eljárást dr. Garzuly Évával szemben, egyúttal a vizsgálat lezárulásáig függessze fel az állásából az ügyésznőt. Továbbá az ügy számunkra ismeretlen előadóját azonnali hatállyal függessze fel az állásából, majd fegyelmi elbocsátással szüntesse meg az illető munkaviszonyát. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy majdnem 400.000Ft-os havi fizetésért ilyen szemét munkát lehessen végezni, ráadásul ilyen felelősséggel járó munkakörben. Hogy ügyészek megengedhessék maguknak azt, hogy a kérelmek, panaszok, feljelentések elolvasása nélkül, kivizsgálás nélkül, hasra ütésre bírálják el azoknak az adófizetőknek a beadványait, akiknek a pénzéből hizlalja őket az állam.

A dr. Garzuly Éva által aláírt, és nem tudni, hogy ténylegesen melyik beosztottjának agyából kipattant gazemberség alább olvasható eredetben:

Megjegyezzük: nem tudni, milyen állapotban lehetett az ügy előadója, amikor ezt a bolondok házába illő szemetet megírta, és benne többek között "gyalázkodó kijelentésekről" írt. Szerkesztőnk a feljelentésében éles kritikával fogalmazott - ami a történtek ismeretében érthető is -, de a feljelentésben foglaltakat gyalázkodónak minősíteni józan állapotban semmiképp sem lehet. Igaz, aki szerint egy június 13-i előállítást május 23-án már jogerősen elbíráltak - 21 nappal azelőtt, hogy megtörtént! -, attól mit lehet várni?! Ilyesmit ma hazánkban legfeljebb két helyen írnak le: a bolondok házában, és a Központi Nyomozó Főügyészségen. (Bocsánat, tévedtünk: ezen kívül még a Budapesti és a Magyar Ügyvédi Kamarában is előfordul az ilyesmi: mint korábbról tudjuk, dr. Réti László, és dr. Bánáti János szerint sem lehetetlen valamit még a megtörténte előtt elbírálni: ők ugye 2010 májusában, illetve júniusában bírálták el jogerősen azt, ami 2011 februárjában történt.)