ÓSZÖVETSÉGI GYŰLÖLET, AVAGY MENNYIT ÉR EGYIK-MÁSIK ÜGYVÉDI DIPLOMA - DR. GÁL PÉTERTŐL SZEMEZGETTÜNK

 

Az alábbiakban - szokásunktól eltérően - nem mi kívánunk szerepelni, átadjuk a terepet magának dr. Gál Péternek, szólaljon meg ő maga, beszéljenek helyette a saját gondolatai.

Ezen 71 oldalas értekezését dr. Gál Péter 2013. február 1-én érkeztette a Fővárosi Törvényszékre. Ennek 6. oldalán olvashatók az alábbiak:

dr. Gál Péter téved: ellentétben vele - akinek az istene az Ószövetség bosszúálló istene -, mi nem érzünk gyűlöletet az embertársainkkal szemben. Még vele szemben sem! Egyszerűen azért, mert a mi istenünk az Újszövetség megbocsátó istene. Viszont őszintén sajnáljuk dr. Gál Pétert, aki képtelen megszabadulni a permanens gyűlölettől, és képtelen ezt a szeretettel felcserélni. (Ezért is mondtuk, hogy nem csupán részese, de egyben áldozata is a holokauszt-iparnak: természetes, hogy idáig jutnak azok, akiket gyermekkoruktól kezdve Konrád György félék rémtörténetein nevelnek Andersen, vagy Grimm szebbnél szebb meséi helyett.)

Beadványa 39. oldalán egy szerkesztőnk részéről soha el nem hangzott, csupán az ügyvéd úr fantáziájában élő kvázi kényszerképzetre alapozva a következőket írja:

Talán még emlékszünk arra, hogy mit is jelent dr. Gál Péter szótárában a "minden megengedett". (A zsidó maffia általi kézlevágatást, a fültől fülig való torokelmetszést.)

De talán nézzük meg dr. Gál Péter "naprakész" jogi ismereteinek egy finoman szólva is meghökkentő végtermékét a 45. oldalról:

Igen kedves látogatóink, ha hiszik, ha nem, bizony 1914 óta ez így van! Ha egyszer ezt egy több évtizedes gyakorlattal és egy büntető bíró feleséggel rendelkező ügyvéd leírja, akkor nem is lehet helye kétkedésnek: azt akár úgy is kezelhetjük, mint magát a Szentírást! (Ettől függetlenül azért tiszta szívvel mégsem merjük ajánlani senkinek, hogy mostantól kezdve dr. Gál Péterre hivatkozva bátran tituláljon boldog-boldogtalant elmebetegnek, mert akadnak még bírók, akik nem olyan naprakészek és felkészültek a jog területén, mint dr. Gál Péter, és netán képesek ezt a kérdést némiképp máshogy értékelni.)

Az 57. oldalon dr. Gál Péter ars poeticáját olvashatjuk:

Ezután térjünk rá dr. Gál Péter egy közismert trükkjére, amelynek kapcsán látogatóink segítségét kérjük:

Az ügyvéd úr hasonló trükkre kívánta rávenni szerkesztőnk gyermekének édesanyját is: feküdjön be egy hétre valamelyik szanatóriumba a pszichiátriára, aztán majd a családjogi perben azzal érvelhetnek, hogy lám, az a csúnya, gonosz szerkesztőnk mit tett vele, súlyosan megromlott az egészségi állapota, kezeltetnie kell magát rengeteg pénzért, ezért nem tud elhelyezkedni, stb., stb. . dr. Gál Péter azt mondta C. Melindának, hogy ez általában beválik, a bírók meg szokták enni. (Melinda viszont erre közölte vele, hogy ő keresztényi nevelést kapott, az ilyesmitől undorodik. Nem sokkal később pedig útilaput kötött dr. Gál Péter talpa alá.) Arra kérjük látogatóinkat, olvasóinkat: amennyiben bármelyikük információval tud szolgálni hasonló trükkökre vonatkozóan dr. Gál Péter esetében - netán ismernek valakit, akit hasonló trükkre rábeszélt, vagy akinek a peres ellenfelét vette rá ilyen trükkre az ügyvéd úr, illetve esetleg olyasvalaki olvassa ezt az írásunkat, aki mondjuk saját maga került kapcsolatba ezzel az igen kiváló ügyvéddel, és neki, vagy peres ellenfelének javasolt volna hasonló "pertaktikát" dr. Gál Péter -, jelentkezzen szerkesztőségünknél! Hozzátesszük: dr. Gál Péter sajnos nem mindig emlékszik arra, hogy mikor, hol, és kinek éppen mit írt:

Mintha ebben a másik perben született beadványában viszont az állna, hogy dr. Gál Péter nagyon is el tudta, illetve el tudja látni a munkáját. Olyannyira, hogy a munkájának ellátása miatt nem tudott - vagy nem akart - megjelenni a 2013. január 15-i bírósági meghallgatáson. Másrészt igazán érdekes, hogy ebben a rettenetes pszichés állapotban ha a büntetőjogi felelősségre vonáson nem is, külföldi úton viszont részt tud venni dr. Gál Péter, ez utóbbihoz nem beteg.

Végezetül bemutatunk két csatolmányt dr. Gál Péter részéről: egy e-mailt, amit az ügyvéd úr egyik ügyfelének - V. Bálintnak - írt a válófélben lévő felesége, azután pedig magának V. Bálintnak a levelét, amit dr. Gál Péternek írt:

Először is megnyugtatjuk V. Bálintot: mindaz, amit itt olvashat, az első szótól az utolsóig igaz, ha meg kíván róla győződni, keressen fel bennünket ezen a címen, szívesen bemutatjuk neki az állításainkat igazoló közokirati bizonyítékokat. Őszintén reméljük, hogy még időben lelt rá - válófélben lévő feleségének köszönhetően - a honlapunkra, és még időben sikerült felnyitnunk a szemeit. (Mert higgye el: soha sem késő! Az életben csak egyvalami  helyrehozhatatlan: a halál. Amíg élünk, mindig van esély, csak akarnunk kell.)

Másrészt mélyen igaznak, és mindenki által megfontolandónak tartjuk mindazt, amit V. Bálint válófélben lévő felesége írt. Idézzük talán dr. Regász Mária ügyvédnő ars poeticáját: "Akik a válásból élnek, nem érdekük a változás." Tisztelt férjek és feleségek, szülők: fontolják meg! Ha nincs hová tenniük a pénzüket, ha azt szeretnék, hogy a gyerekeik idegileg tönkremenjenek - Önökkel együtt! -, akkor forduljanak ügyvédhez úgy, ahogy V. Bálint is tette. Ha azonban szeretnének megmaradni emberként egymásnak és önmaguknak - és mindenek előtt a gyermekeiknek! -, akkor messzi kerüljenek el minden ügyvédet! Üljenek inkább le beszélgetni egymással, vagy ha kell, kezdetben ehhez fogadjanak segítséget, mondjuk mediátort, vagy akár egy közös jó barátot.