DR. HALÁSZ ORSOLYA - ERKÖLCSILEG ALKALMATLAN BÍRÓ A II. ÉS III. KERÜLETI BÍRÓSÁGON!

 

Az "óbudai zsebbenyúlós" néven elhíresült bíró-ügyvéd mutyi kapcsán már megismerkedhettünk dr. Halász Orsolya nevével, aki két ügyvéd cimborájának "egyéb" jogcímen súlyos ezreseket osztogatott, aztán amikor eljött a számonkérés pillanata, azt hazudta, hogy irattanulmányozás címén utaltatta ki a két jómadárnak a súlyos ezreseket, majd persze nyilván egészen véletlenül a titkára: Varga Izabella, és a mutyi egyik kedvezményezettje: dr. Soós Attila is ezt hazudta. (Ne legyünk rosszmájúak: véletlenül se gondoljuk, hogy netán összebeszéltek volna!)

A baj csak ott van, hogy egyrészt a másik kedvezményezett nem hazudott e téren, másrészt a valójában sosem volt irattanulmányozást természetesen nem is dokumentálták sehol: sem az iratborítón, sem a számítógépes nyilvántartásban nincs nyoma.

Ami pedig végképp kínos: a nyomozati anyag szerint a kérdéses ügy addigi teljes iratanyaga - még a borítókat is beleszámítva! - mindössze 41 oldal, és ugye a rendelet szerint minden megkezdett 100 oldal után lehet 3.000Ft-ot kiutalni a kirendelt védőnek, ennek pedig a többszörösét ajándékozta dr. Halász Orsolya a két cimborájának.

Azaz a mutyi világos és fekete-fehéren bizonyított, ráadásul most már meg van fűszerezve vastagon hamis tanúvallomásokkal is, aminek okán a feljelentés megtörtént a gátlástalanul össze-vissza hazudozó tanúkkal szemben. (Persze nincsenek illúzióink: amíg a nyomozást az a dr. Waltner Rolland irányítja a háttérből, akinek ideológiai és követendő erkölcsi példaképe a jelek szerint - a tevékenységéből, stílusából, módszereiből kikövetkeztethetően - Eisenberger Benjámin, vagy Auspitz Benő, ismertebb nevén: Péter Gábor, az ÁVH egykori vezetője, addig persze a hamis vallomások is egytől egyig el lesznek tussolva, hiszen ezt várja Waltner úrtól hitsorsosa: dr. Gál Péter, és a mögötte álló befolyásos körök, Waltner úr pedig általában szeret megfelelni az elvárásoknak, meglepő lenne, ha ezúttal netán nem szeretne. Bár ha így alakulna, azt csak üdvözölni tudnánk. Végtére is Saul rabbi is meg tudott fordulni a damaszkuszi úton. Egyszer előfordulhat az ilyesmi mindenkinél. A baj csak ott van, hogy Waltner úr a rendszerváltás óta mondhatni körforgalomba került ezen a bizonyos "damaszkuszi" úton...)

De nézzük talán a lényeget: dr. Mikó Gergely 2011. El. XV. A. 50. számú, 2011. november 16-án kelt, dr. Halász Orsolya bírónőhöz címzett hivatalos levelét:

Ezek után pedig fel kell tennünk a kérdést: mégis hogyan állhat még mindig dr. Halász Orsolya egy bírói pulpitus mögött?! Hogyan engedhető meg, hogy erkölcsileg alkalmatlan bírók ítélkezhessenek emberek felett, miközben sok esetben olyanok felett mondanak ítéletet, akik százszor tisztességesebbek, különbek náluk?!

Hogyan vehet fel 400.000Ft alapilletményt egy ilyen bíró az adófizetők pénzéből?! (A szorzószámtól függően az összeg ennek a többszöröse is lehet a valóságban, ez a kiinduló alapösszeg csupán!)

Megítélésünk szerint az ilyen bírót ki kell rúgni! Úgy, hogy a lába se érje a földet, és úgy, hogy soha többé ne kaphasson felelős közfeladatot ebben az országban. Elfogadhatatlan, hogy amíg egy alkalmatlan tanárt, egy alkalmatlan mérnököt, egy alkalmatlan orvost - nagyon helyesen! - ki lehet rúgni, addig egy alkalmatlan bírót nem lehet kirúgni! Mégis miért nem?!

(És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a bírónő jelentése amúgy persze nem is felelt meg a valóságban elhangzottaknak: nem bv. bírónak, hanem vérbírónak titulálta dr. Péntek Lászlót, utalva ezzel a bíró úr 2006 utáni, gyorsított eljárásokban hozott ítéleteire. Tegyük hozzá: ez a kifejezés éppúgy nem felelt meg a valóságnak, ahogy a bv. bíró sem.)