MEGBUKOTT A GRAFOLÓGIAI INTÉZET - KROKO TANÁR ÚR ÚJABB PERT NYERT JOGERŐSEN!

 

2014. január 23-án jogerősen is megnyerte szerkesztőnk a Grafológiai Intézettel szemben indított személyiségi jogi perét, amelyben első fokon már 2013. január 3-án is elmarasztaló ítélet született.

A Fővárosi Ítélőtábla felemelte - megduplázta - a szerkesztőnk javára első fokon megítélt nem vagyoni kártérítés összegét.

Megállapította, hogy a Grafológiai Intézet nyilvánvalóan tisztában volt azzal: szerkesztőnk nem járult hozzá ahhoz, hogy az írásai alapján személyiségelemzést készítsenek róla.

(Mint tudjuk: ráadásul dr. Regász Mária igényeinek megfelelő, a valóságtól erősen eltérő tartalommal!)

A Grafológiai Intézetet magánlevélben történő bocsánat kérésre kötelezte, továbbá eltiltotta attól, hogy a törvénysértő módon készített szakvéleményt a továbbiakban bármilyen módon felhasználja, illetve bárki számára megismerhetővé tegye.

A szakvéleménynek csak papíron nevezhető nonszenszt a Grafológia Intézet írd és mondd: 40%-ban elektronikus írás alapján készítette el - köztudomású, hogy a grafológia a kézíráson alapul! -, a szakvélemény elkészítésének nem csupán a jogi feltételei, de szakmai feltételei is teljes egészében hiányoztak.

Az eljárás során mindvégig titkolták, hogy az eset személyi felelőse - dr. Kormos János egykori rendőrtiszt, a Grafológia Intézet azóta menesztett akkori igazgatóhelyettese - valójában dr. Regász Máriával egyeztetett a szakvéleménnyel szemben támasztott "igények" kérdésében, és természetesen a horribilis megbízási díjra tekintettel hunyt szemet a kötelező jogi és szükségszerű szakmai feltételek teljes hiánya felett.

dr. Kormos Jánossal szemben idő közben megtörtént a vádemelés a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

dr. Regász Mária büntető jogi felelősségének kérdése még nem tisztázott. dr. Kormos János ugyan vallomásában feltárta a közte és dr. Regász Mária közti kapcsolat tényét, de annak részleteiről nem árult el annyit, amennyi elegendő lehetett volna az ügyvédnő felelősségre vonásához is. (Ez persze még változhat, hiszen a vádlottak padján dr. Kormos János vélhetően igyekszik majd a lehetőségekhez képest kisebbíteni a saját felelősségét, és annak minél nagyobb részét áthárítani arra, akire éppen lehet. A körülmények ismeretében pedig egyedül dr. Regász Mária jöhet szóba a felelősség megosztás terén.)