névtelen

 

 

 Alföldi töltött borda

Hozzávalók(10 adag)

F.sonka,zöldborsós,tojásrántottával,borsal izesitve,betöltve a bordába.Naturon sütni.

 Almás töltött karaj

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg karaj (csontnélk)
0.20 kg gomba
0.20 kg alma
0.20 kg sonka
0.06 kg vaj
0.01 l citromlé
0.02 kg só
0.001 kg bors
1 cs snidling
0.15 kg liszt
0.20 kg morzsa 5 db tojás 0.50 l olaj
A kikloffolt karajt megtöltjük,almás,gombás,sonkás,snidlinges töltelékkel,
amit vajban átdinsztelünk és kirántjuk.

 Alexandra szüz

Hozzávalók(10 adag)


Füstőlt m.nyelv,gombás,hagymás raguval,gratenmártással,átsütve

 Darált húsostekercs

Hozzávalók(10 adag)


0,50 kg darált s.hús
0,50 kg darált m.hús
4 sz toastkenyér,zsemle
4 db tojás
1 evőkanál mustár
2 db paradicsom paprika
0,10 kg v.hagyma
1 cs pet.zöld
0,15 kg krémsajt
0,03 kg só
0,001 kg ö.bors
0,20 l olaj
provence-i füszerkeverék
Fasirozottat készitünk, amit folpackon 30 x 30 cm nagyságura símitjuk.
Finomra vágott hagymát,a kiskockára vágott paprikát,tojással,krémsajtal
és a füszerkeverékkel összekeverjük.A masszát úgy kenjük a darálthúsra,
hogy a széleket szabadon hagyjuk,megszórjuk petrezselyem levelekkel
és sütőben megsütjük.

 Böllér pecsenye

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.karaj
0.30 kg s.comb(darált)
0.05 kg pirospaprika
0.005 kg ö.kömény
0.01 kg só 0.005 kg ö.bors
0.005 kg cser.paprika krém
A bordákat felszúrjuk, majd a darálthúsból kolbásztölteléket készítünk és ezzel töltjük.Süthetjük roston és rántva.
Hagymástört burgonya,piros pároltkáposzta körettel tálaljuk.

 sertés szelet betyárossan

Hozzávalók(10 adag)


A sertés szeleteket,kolbász hússal megkenjük.Ráteszünk,v.hagymát,metéltre vágott uborkát,
szalonnát.Felgöngyöljük és pirosra sütjük.Sültburgonyával,vegyesbeföttel tálaljuk.

 Bazsalikomos sertés borda

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.karaj
0.02 kg só
0.001 kg bors
0.01 kg bazsalikom
0.10 l olaj
A bordákat bazsalikomos olajban pácoljuk.

 Csabai töltött karaj

Hozzávalók(10 adag)


A bordákat felszurjuk,majd kolbászhússaltöltjük.elősütjük.
Paprikás mártásba megpároljuk,galuskával tálaljuk.

 Miskolci cigánypecsenye

Hozzávalók(10 adag)


Sertés tarját(vastagabra) felszeleteljük,majd mustárral megkenjük,paprikás lisztbe mártva,megsütjük.
Tetjére sült szalonna kakastaréjt ,virslit teszünk.
Körete: katonaburgonya.Kockaburgonyát lefőzzük,paprikás hagymával leöntjük.

 Sertésszelet derby

Hozzávalók(10 adag)


Vajassan készül,gombás rizsel tálaljuk.

 Sertésjava Duna

Hozzávalók(10 adag)


S.javát habart tojással töltjük,elő sütjük,pároljuk.
Tállalása:felszeleteljük és paprikás mártást öntünk alá, roston gombát rá.

 Debreceni Bogdánpecsenye

Hozzávalók(10 adag)


Felszúrt dagadóba,kolbásztölteléket,amibe áztatott zsemlét,kocka fött tojást
szalonnát rakunk.Tál:párolt rizs,sült burgonya

 Dorozsmai pecsenye

Hozzávalók(10 adag)


Roston sült s.szüzérmék kockára vágott sült burgonya,(sok)szelethagymán sült gyulai,fokhagyma,só,bors.

 Sertésszüz főszakács

Hozzávalók(10 adag)


Natur húsra rántott karfiolt tesszünk. Tál:rizs,burgonya

 Fejedelmi töltöttszüz

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.szüz
0.20 kg libamáj
0.20 kg gomba
0.20 kg gépsonka
0.20 kg poréhagyma
10 db tojás
0.03 kg só
0.001 kg ö.bors
A felszúrt szüzet megtöltjük,finomra vágott poréhagymán,apró kockára vágott
sültlibamáj,gomba,gépsonka,só,bors,tojással megfogatott töltelékkel.
Alufóliába csomagolva megsütjük.Tálaláskor felszeleteljük.

fejedelmiszüz mártása és körete(10 adag)


5 ad barnamártás
5 ad gyümölcs saláta
10 ad burgunyakrokett
0.20 l tejszin
0.50 l olaj
0.01 l cognak

 gazdagon füzserezett borda

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.borda
0.03 kg só
0.05 kg liszt
0.30 l olaj
0.05 kg mustár
0.05 kg par.püré
0.01 kg mustármag
0.001 kg ö.bors
A pardicsompüréből,mustárból,mustármagból,ö.borsból,mártást készítünk.
Ezzel kenjük meg a bordákat és roston megsütjük.

Currys rizs(10 adag)

10 ad párolt rizs
0.001 kg currypor
1.00 kg burgonya

 Sertés dagadó kurucz

Hozzávalók(10 adag)


A felszurt dagadóba,húsos,zsemlés tölteléket csinálunk,amibe kocka gombát,f.szalonnát,
sót,borsot,fokhagymát,v.hagymát,pirospaprikát rakunk.

 Bajor vegyestál

Hozzávalók(10 adag)


0.80 kg f.föttcsülök
1.40 kg bajor kolbász
0.70 kg s.karaj
0.02 kg só
0.05 kg liszt
0.10 kg zsir
Köretként:bajor zsemlegombócot,bajor pároltkáposztát adunk.

Bajor zsemlegombóc(10 adag)


Zsemlegombócba apróra vágott f.szalonnát és f.csülökhúst rakunk .

Bajor pároltkáposzta(10 adag)


Rendes párolt káposztát készítünk,kiskocka császárhússal,savanyú és fejes káposztából.

 Innyenc aprópecsenye

Hozzávalók(10 adag)


0.70 kg bélszin
0.70 kg s.szüz
0.30 kg backon szalonna
0.30 kg v.hagyma
0.20 kg zsir
0.001 kg ö.bors
0.02 kg só
0.001 kg majoranna
0.50 l olaj
0,20 kg gomba
5 ad pároltrizs
20 db röszti
10 db tojás
A hagymát finomra vágjuk.Szüzet,bélszint,csirkemellet csíkokra,gombát szeletre,ezt összesütjük,
füzserezzük,só,bors,majorannával és tojással megkötjük.pároltrizs,röszti a körete.

 Kalocsai szüzpecsenye

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.szüz
0.03 kg só
0.30 l olaj
10 ad kalocsai mártás
A felszeletelt szüzeket megkenjük kalocsai mártással,állni hagyjuk és roston megsütjük.

 Kecskeméti barackos borda

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.karaj
0.10 kg liszt
0.03 kg só
0.001 kg bors
0.10 kg ementáli sajt
0.05 l barackpálinka
0.20 l olaj
10 db sárgabarack
A megsütött bordákra, barack pálinkába áztatott sárgabarackot rakunk,majd sajtal grillezük.

 Liptóival töltött borda

Hozzávalók(10 adag)


Kiskocka f.szalonna,finomra vágott v.hagyma,kocka gomba,kocka gyulai,ezt liptói túróval
összekeverni,borssal izesitjük,a bordákba töltjük,majd kirántjuk.

 Leveleki bundáskaraj

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.karaj
0.60 kg burgonya
0.10 kg v.hagyma
0.03 kg só
0.001 kg bors
0.10 kg liszt
0.50 l olaj
2 db tojás
A húst,sózzuk,borsozzuk.A burgonyát lereszeljük,reszelt v.hagymát,sót,borsot,tojást ,
lisztet adunk hozzá,összekeverjük.A húst lisztbe mártjuk,majd megforgatjuk a burgonyás masszába
és szép pirosra sütjük. Hagymás burgonyával, vagy zelleres burgonyával tálaljuk.

 Magyaros szüzérmék

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.szüz
0.05 kg só
0.05 kg liszt
0.30 l olaj
3.00 kg burgonya
1.50 kg tv.paprika
0.50 kg paradicsom
0.40 kg f.szalonna
0.30 kg v.hagyma
0.04 kg pirospaprika
0.001 kg ö.bors
1 db he.erős
0.02 kg darált erőspaprika

 Sertésborda Nivernaise

Hozzávalók(10 adag)


Elősütőtt bordára velőtojást rakunk

 Pollpeti

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s,karaj
0.30 kg f.sonka
0.30 kg trapista
0.02 kg só
0.01 kg bors
5 db tojás
0.10 kg liszt
0.20 kg morzsa
1 cs pet.zöld
5 ad milánói spagetti(köret)
A húst kikloffoljuk.F.sonkát,sajtott,csíkra vágjuk,füszerezzük,borssal,z.petrezselyemmel
A húsra halmozzuk és henger alakura feltekerjük,kirántjuk.
Tálaláskor felkaríkázzuk és milánói spagettival tálaljuk,megszórjuk reszelt sajtal.

 Somogyi betyár falatok

Hozzávalók(10 adag)


Szüzérem,bélszin,pulyka érmét,só,mustár,borssal összekeverjük.F.szalonnán naturon megsütjük.
Kocka gombát,adunk hozzá lepiritjuk, kevés mustárral,fokhagymával,ízesitjük,
lisztel megszórjuk ,húslevessel felengedjük.Rostélyos hagymát teszünk a tetejére.

 Sörmester

Hozzávalók(10 adag)



0.60 kg s.szüz
0.60 kg bélszin
0.60 kg csirkemell filé
0.50 kg baconszalonna

Lecsó(10 adag)


1.50 kg tv.paprika
0.30 kg v.hagyma
0.40 kg f.szalonna
0.03 kg só
0.04 kg pirospaprika
0.02 kg darált eröspaprika
0.01 kg f.hagyma
0.10 kg mustár

Köretek(10 adag)


2.00 kg héjasburgonya
1.50 kg v.hagyma
0.03 kg só
0.001 kg ö.bors
0.15 kg zsir
Húsokat és a baconszalonnát roston megsűtjük.
Tálalássa:héjas burgonyára,borssal,sóval ízesitett dinsztelt cikkekrevágott hagymát halmozunk.
Majd rárakjuk a húsokat, tetjére a sült baconszalonnát

 Serpenyös csülök

Hozzávalók(10 adag)


2.50 kg fött csülök
2.00 kg héjasburgonya(mirelit)
0.50 l olaj
1.00 l tejföl
0.03 kg só
0.001 kg ö.bors
0.02 kg f.hagyma
A fött csülökre,tejföllel,sóval,borssal,fokhagymával ízesitett,sült héjas burgonyát
halmozunk majd sütőben pirosra sütjük.

 Szavária szüz

Hozzávalók(10 adag)



1.40 kg s.szüz
0.60 kg libamáj
1.00 kg gomba
0.03 kg só
0.10 kg liszt
0.50 l olaj

Kapor mártás(10 adag)

0.20 kg margarin
0.15 kg liszt
6 cs kapor
0.03 kg só
0.05 kg cukor
0.20 l citromlé
0.40 l tejszin
Roston sűlt szüzre,roston libamájat,gombafejet rakunk és bevonjuk,kapor mártással.

 Sonkával sajtal töltött s.borda

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.karaj
0.20 kg gépsonka
0.20 kg trapista
0.10 kg liszt
0.03 kg só
7 db tojás
0.40 kg zsemlemorzsa
0.50 l olaj
10 ad vitaminsaláta(lásd:saláták)

 Ropogós sültcsülök

Hozzávalók(10 adag)


16.00 kg s.csülök
0.50 kg v.hagyma
0.002 kg babérlevél
0.002 kg e.bors
0.80 kg só
0.05 kg f.hagyma
0.50 kg ec.torma
0.50 kg mustár
0.50 kg lilahagyma
10 ad péknéburgonya

 Fött füstöltcsülök

Hozzávalók(10 adag)


Ugyanúgy mint a sertés csülök

 Sváb pecsenye

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg hosszúkaraj
0.03 kg só
0.03 kg univer fleckenfüszer
0.30 l olaj
10 ad pusztasaláta(lásd:saláták)

 Velövel töltött borda

Hozzávalók(10 adag)


1.40 kg s.karaj
0.30 kg s.velő
2 db tojás
0.05 kg v.hagyma
0.03 kg só
0.001 kg bors
1 cs pet.zöld
0.10 kg liszt
0.20 kg morzsa
5 db tojás
0.50 l olaj
A felszúrt húst megtöltjük,hagymás,velős tojás rántottával amit,sóval,borssal,petrezselyemmel füszereztünk.
Kirántjuk.