névtelen
Alföldi töltött borda
Hozzávalók(10 adag)
F.sonka,zöldborsós,tojásrántottával,borsal izesitve,betöltve a bordába.Naturon sütni.
Almás töltött karaj
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg karaj (csontnélk)
0.20 kg gomba
0.20 kg alma
0.20 kg sonka
0.06 kg vaj
0.01 l citromlé
0.02 kg só
0.001 kg bors
1 cs snidling
0.15 kg liszt
0.20 kg morzsa
5 db tojás
0.50 l olaj
A kikloffolt karajt megtöltjük,almás,gombás,sonkás,snidlinges töltelékkel,
amit vajban átdinsztelünk és kirántjuk.
Alexandra szüz
Hozzávalók(10 adag)
Füstőlt m.nyelv,gombás,hagymás raguval,gratenmártással,átsütve
Darált húsostekercs
Hozzávalók(10 adag)
0,50 kg darált s.hús
0,50 kg darált m.hús
4 sz toastkenyér,zsemle
4 db tojás
1 evőkanál mustár
2 db paradicsom paprika
0,10 kg v.hagyma
1 cs pet.zöld
0,15 kg krémsajt
0,03 kg só
0,001 kg ö.bors
0,20 l olaj
provence-i füszerkeverék
Fasirozottat készitünk, amit folpackon 30 x 30 cm nagyságura símitjuk.
Finomra vágott hagymát,a kiskockára vágott paprikát,tojással,krémsajtal
és a füszerkeverékkel összekeverjük.A masszát úgy kenjük a darálthúsra,
hogy a széleket szabadon hagyjuk,megszórjuk petrezselyem levelekkel
és sütőben megsütjük.
Böllér pecsenye
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.karaj
0.30 kg s.comb(darált)
0.05 kg pirospaprika
0.005 kg ö.kömény
0.01 kg só
0.005 kg ö.bors
0.005 kg cser.paprika krém
A bordákat felszúrjuk, majd a darálthúsból kolbásztölteléket készítünk és ezzel töltjük.Süthetjük roston és rántva.
Hagymástört burgonya,piros pároltkáposzta körettel tálaljuk.
sertés szelet betyárossan
Hozzávalók(10 adag)
A sertés szeleteket,kolbász hússal megkenjük.Ráteszünk,v.hagymát,metéltre vágott uborkát,
szalonnát.Felgöngyöljük és pirosra sütjük.Sültburgonyával,vegyesbeföttel tálaljuk.
Bazsalikomos sertés borda
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.karaj
0.02 kg só
0.001 kg bors
0.01 kg bazsalikom
0.10 l olaj
A bordákat bazsalikomos olajban pácoljuk.
Csabai töltött karaj
Hozzávalók(10 adag)
A bordákat felszurjuk,majd kolbászhússaltöltjük.elősütjük.
Paprikás mártásba megpároljuk,galuskával tálaljuk.
Miskolci cigánypecsenye
Hozzávalók(10 adag)
Sertés tarját(vastagabra) felszeleteljük,majd mustárral megkenjük,paprikás lisztbe mártva,megsütjük.
Tetjére sült szalonna kakastaréjt ,virslit teszünk.
Körete: katonaburgonya.Kockaburgonyát lefőzzük,paprikás hagymával leöntjük.
Sertésszelet derby
Hozzávalók(10 adag)
Vajassan készül,gombás rizsel tálaljuk.
Sertésjava Duna
Hozzávalók(10 adag)
S.javát habart tojással töltjük,elő sütjük,pároljuk.
Tállalása:felszeleteljük és paprikás mártást öntünk alá, roston gombát rá.
Debreceni Bogdánpecsenye
Hozzávalók(10 adag)
Felszúrt dagadóba,kolbásztölteléket,amibe áztatott zsemlét,kocka fött tojást
szalonnát rakunk.Tál:párolt rizs,sült burgonya
Dorozsmai pecsenye
Hozzávalók(10 adag)
Roston sült s.szüzérmék kockára vágott sült burgonya,(sok)szelethagymán sült gyulai,fokhagyma,só,bors.
Sertésszüz főszakács
Hozzávalók(10 adag)
Natur húsra rántott karfiolt tesszünk.
Tál:rizs,burgonya
Fejedelmi töltöttszüz
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.szüz
0.20 kg libamáj
0.20 kg gomba
0.20 kg gépsonka
0.20 kg poréhagyma
10 db tojás
0.03 kg só
0.001 kg ö.bors
A felszúrt szüzet megtöltjük,finomra vágott poréhagymán,apró kockára vágott
sültlibamáj,gomba,gépsonka,só,bors,tojással megfogatott töltelékkel.
Alufóliába csomagolva megsütjük.Tálaláskor felszeleteljük.
fejedelmiszüz mártása és körete(10 adag)
5 ad barnamártás
5 ad gyümölcs saláta
10 ad burgunyakrokett
0.20 l tejszin
0.50 l olaj
0.01 l cognak
gazdagon füzserezett borda
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.borda
0.03 kg só
0.05 kg liszt
0.30 l olaj
0.05 kg mustár
0.05 kg par.püré
0.01 kg mustármag
0.001 kg ö.bors
A pardicsompüréből,mustárból,mustármagból,ö.borsból,mártást készítünk.
Ezzel kenjük meg a bordákat és roston megsütjük.
Currys rizs(10 adag)
10 ad párolt rizs
0.001 kg currypor
1.00 kg burgonya
Sertés dagadó kurucz
Hozzávalók(10 adag)
A felszurt dagadóba,húsos,zsemlés tölteléket csinálunk,amibe kocka gombát,f.szalonnát,
sót,borsot,fokhagymát,v.hagymát,pirospaprikát rakunk.
Bajor vegyestál
Hozzávalók(10 adag)
0.80 kg f.föttcsülök
1.40 kg bajor kolbász
0.70 kg s.karaj
0.02 kg só
0.05 kg liszt
0.10 kg zsir
Köretként:bajor zsemlegombócot,bajor pároltkáposztát adunk.
Bajor zsemlegombóc(10 adag)
Zsemlegombócba apróra vágott f.szalonnát és f.csülökhúst rakunk .
Bajor pároltkáposzta(10 adag)
Rendes párolt káposztát készítünk,kiskocka császárhússal,savanyú és fejes káposztából.
Innyenc aprópecsenye
Hozzávalók(10 adag)
0.70 kg bélszin
0.70 kg s.szüz
0.30 kg backon szalonna
0.30 kg v.hagyma
0.20 kg zsir
0.001 kg ö.bors
0.02 kg só
0.001 kg majoranna
0.50 l olaj
0,20 kg gomba
5 ad pároltrizs
20 db röszti
10 db tojás
A hagymát finomra vágjuk.Szüzet,bélszint,csirkemellet csíkokra,gombát szeletre,ezt összesütjük,
füzserezzük,só,bors,majorannával és tojással megkötjük.pároltrizs,röszti a körete.
Kalocsai szüzpecsenye
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.szüz
0.03 kg só
0.30 l olaj
10 ad kalocsai mártás
A felszeletelt szüzeket megkenjük kalocsai mártással,állni hagyjuk és roston megsütjük.
Kecskeméti barackos borda
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.karaj
0.10 kg liszt
0.03 kg só
0.001 kg bors
0.10 kg ementáli sajt
0.05 l barackpálinka
0.20 l olaj
10 db sárgabarack
A megsütött bordákra, barack pálinkába áztatott sárgabarackot rakunk,majd sajtal grillezük.
Liptóival töltött borda
Hozzávalók(10 adag)
Kiskocka f.szalonna,finomra vágott v.hagyma,kocka gomba,kocka gyulai,ezt liptói túróval
összekeverni,borssal izesitjük,a bordákba töltjük,majd kirántjuk.
Leveleki bundáskaraj
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.karaj
0.60 kg burgonya
0.10 kg v.hagyma
0.03 kg só
0.001 kg bors
0.10 kg liszt
0.50 l olaj
2 db tojás
A húst,sózzuk,borsozzuk.A burgonyát lereszeljük,reszelt v.hagymát,sót,borsot,tojást ,
lisztet adunk hozzá,összekeverjük.A húst lisztbe mártjuk,majd megforgatjuk a burgonyás masszába
és szép pirosra sütjük. Hagymás burgonyával, vagy zelleres burgonyával tálaljuk.
Magyaros szüzérmék
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.szüz
0.05 kg só
0.05 kg liszt
0.30 l olaj
3.00 kg burgonya
1.50 kg tv.paprika
0.50 kg paradicsom
0.40 kg f.szalonna
0.30 kg v.hagyma
0.04 kg pirospaprika
0.001 kg ö.bors
1 db he.erős
0.02 kg darált erőspaprika
Sertésborda Nivernaise
Hozzávalók(10 adag)
Elősütőtt bordára velőtojást rakunk
Pollpeti
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s,karaj
0.30 kg f.sonka
0.30 kg trapista
0.02 kg só
0.01 kg bors
5 db tojás
0.10 kg liszt
0.20 kg morzsa
1 cs pet.zöld
5 ad milánói spagetti(köret)
A húst kikloffoljuk.F.sonkát,sajtott,csíkra vágjuk,füszerezzük,borssal,z.petrezselyemmel
A húsra halmozzuk és henger alakura feltekerjük,kirántjuk.
Tálaláskor felkaríkázzuk és milánói spagettival tálaljuk,megszórjuk reszelt sajtal.
Somogyi betyár falatok
Hozzávalók(10 adag)
Szüzérem,bélszin,pulyka érmét,só,mustár,borssal összekeverjük.F.szalonnán naturon megsütjük.
Kocka gombát,adunk hozzá lepiritjuk, kevés mustárral,fokhagymával,ízesitjük,
lisztel megszórjuk ,húslevessel felengedjük.Rostélyos hagymát teszünk a tetejére.
Sörmester
Hozzávalók(10 adag)
0.60 kg s.szüz
0.60 kg bélszin
0.60 kg csirkemell filé
0.50 kg baconszalonna
Lecsó(10 adag)
1.50 kg tv.paprika
0.30 kg v.hagyma
0.40 kg f.szalonna
0.03 kg só
0.04 kg pirospaprika
0.02 kg darált eröspaprika
0.01 kg f.hagyma
0.10 kg mustár
Köretek(10 adag)
2.00 kg héjasburgonya
1.50 kg v.hagyma
0.03 kg só
0.001 kg ö.bors
0.15 kg zsir
Húsokat és a baconszalonnát roston megsűtjük.
Tálalássa:héjas burgonyára,borssal,sóval ízesitett dinsztelt cikkekrevágott hagymát halmozunk.
Majd rárakjuk a húsokat, tetjére a sült baconszalonnát
Serpenyös csülök
Hozzávalók(10 adag)
2.50 kg fött csülök
2.00 kg héjasburgonya(mirelit)
0.50 l olaj
1.00 l tejföl
0.03 kg só
0.001 kg ö.bors
0.02 kg f.hagyma
A fött csülökre,tejföllel,sóval,borssal,fokhagymával ízesitett,sült héjas burgonyát
halmozunk majd sütőben pirosra sütjük.
Szavária szüz
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.szüz
0.60 kg libamáj
1.00 kg gomba
0.03 kg só
0.10 kg liszt
0.50 l olaj
Kapor mártás(10 adag)
0.20 kg margarin
0.15 kg liszt
6 cs kapor
0.03 kg só
0.05 kg cukor
0.20 l citromlé
0.40 l tejszin
Roston sűlt szüzre,roston libamájat,gombafejet rakunk és bevonjuk,kapor mártással.
Sonkával sajtal töltött s.borda
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.karaj
0.20 kg gépsonka
0.20 kg trapista
0.10 kg liszt
0.03 kg só
7 db tojás
0.40 kg zsemlemorzsa
0.50 l olaj
10 ad vitaminsaláta(lásd:saláták)
Ropogós sültcsülök
Hozzávalók(10 adag)
16.00 kg s.csülök
0.50 kg v.hagyma
0.002 kg babérlevél
0.002 kg e.bors
0.80 kg só
0.05 kg f.hagyma
0.50 kg ec.torma
0.50 kg mustár
0.50 kg lilahagyma
10 ad péknéburgonya
Fött füstöltcsülök
Hozzávalók(10 adag)
Ugyanúgy mint a sertés csülök
Sváb pecsenye
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg hosszúkaraj
0.03 kg só
0.03 kg univer fleckenfüszer
0.30 l olaj
10 ad pusztasaláta(lásd:saláták)
Velövel töltött borda
Hozzávalók(10 adag)
1.40 kg s.karaj
0.30 kg s.velő
2 db tojás
0.05 kg v.hagyma
0.03 kg só
0.001 kg bors
1 cs pet.zöld
0.10 kg liszt
0.20 kg morzsa
5 db tojás
0.50 l olaj
A felszúrt húst megtöltjük,hagymás,velős tojás rántottával amit,sóval,borssal,petrezselyemmel füszereztünk.
Kirántjuk.