Kerekes szék kutyáknak

A kutyakocsi lehetővé teszi a mozgásukban korlátozottá vált kutyák számára a lakáson belüli és utcai közlekedést, sétát, játékot, azaz a megváltozott egészségi állapothoz képest teljes életet kínál.

Megjelenésében leginkább egy humán kerekes székre emlékeztet. Alátámasztja a kutya testének hátsó részét, leveszi a terhelést az alig, vagy egyáltalán nem használható végtagokról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

         

Alkalmazás

 

Kivitelezés

 

Megrendelés

 

Ha a kutya kénytelen lemondani életének eddigi szépségeiről (erdei séták, labdázás, játék a fajtársakkal), hátrányos helyzetűnek érzi magát, szellemileg hanyatlik, a nem használt izmok sorvadni kezdenek, így rövid idő után még egy fiatal kutya is öregnek érezheti magát.

A kutyakocsi segítségével azonban (az ugrás kivételével) a kutya mindent olyat meg tud csinálni, amire egészséges korában képes volt, részt vehet a megszokott és kedvelt programokban, így szellemileg és testileg egyaránt egészségesnek érezheti magát.

A kocsi használata során a felsőtest megerősödik és kiegyenlíti a test nem használható része miatti hiányosságokat.

A kutyakocsival történő közlekedés – a humán kerekes szék használatához hasonlóan - tanulást igényel. A kutyák rendszerint már az első próbán elfogadják a kutyakocsit és rövid idő elteltével profi módon használják.

   

A kutyakocsi kézzel készül. A stabil szerkezet alapja a könnyű alumínium váz, amely - állatorvosokkal való konzultáció eredményeképp - az anatómiai követelményeknek megfelelően került kialakításra. A lendületes közlekedést a mindkét oldalán zárt csapággyal ellátott kerekek biztosítják, amelyek gumija tömör, tehát nem kell őket időről időre felfújni és nem lyukadnak ki.

A kutyakocsi szerkezetének minden eleme állítható, azaz pontosan az adott kutya méretére igazítható. Ezáltal a gerinc és az elülső végtagok nem terhelődnek túl, az eszköz kényelmessé válik a kutya számára, azaz a kutyakocsi nyújtotta előnyök maximálisan kihasználhatók.

A kutyakocsi kizárólag közlekedési célt szolgál, tehát ebben a kutya - rövid lábú fajták kivételével - pihenni, lefeküdni nem tud!

 

   

Kutyakocsi kizárólag rendelésre készül, az átfutási idő 1-2 hét. A megrendelések teljesítése érkezési sorrendben történik, hiszen minden kutya egyformán fontos.

E-mail:
kutyakocsi@gmail.com

Telefon:
06/20/279-8122

Az e-mailekre rendszerint egy munkanapon belül válaszolok.
Kérem, vegyék figyelembe, hogy magánszemély vagyok és nem cég. A kutyakocsival kapcsolatos tevékenységemet szabadidőmben végzem. Elképzelhető tehát, hogy - bizonyos időpontokban - a megkeresésre nem tudok azonnal reagálni.

További információk >>>

 

Facebook oldal

Blog

 

Látogatók száma:
K U T Y A K O C S I