Apróbetûs rész a szerzõi jogokról: A honlap anyagának nagy része internetrõl letöltött anyag. Ha valaki mégis szerzõi jogokat sértõ tartalmat fedez fel, az kérem jelezze a "Kapcsolat" címszó alatt található email címen, vagy telefonszámon.

 

 

 

 

 

 

 

Várom az újabb írásokat, és fordításokat!

Üdvözöllek az elsõ magyar

LACAN-honlapon

Az oldal azért készült, hogy a magyar olvasók elé tárja a Freud-ot követõ pszichoanalízis egyik legizgalmasabb irányzatát: a francia Jacques Lacan nevével fémjelzett mozgalmat.

Lacan máig az egyik legnehezebben hozzáférhetõ szerzõ. Ennek részben híresen érthetetlen stílusa az oka. Ebbe azonban nem lehetetlen behatolni, csak nehéz. Ezt megkönnyíti, ha elõször inkább Lacanról, és nem Lacantól olvasunk.

Külföldön (fõleg angol, francia és spanyol nyelven) már számtalan Lacant magyarázó, értelmezõ mû jelent meg. A hazai piacon eddig sajnos egyetlen egyet sem írtak vagy fordítottak le.

A honlapon megtalálható saját írásom is, melyet eredetileg diplomamunkaként írtam, de azzal a nem titkolt céllal, hogy a felkészülés közben megszerzett ismereteket másokkal is megosszam. Remélem hozzájárul ez is a Lacant ismerõk táborának bõvüléséhez. Az írás szándékoltan olyan stílusban íródott, amely semmi alapismeretet sem tételez fel a témával kapcsolatban.