2006-ban indul a 21106-os a WTCC-ben

 

 

Oroszország legnagyobb autógyára, mindannyiunk szíve csücske, a LADA, bejelentette, hogy részt vesz a Túraautó-Világbajnokságban. A projektet hivatalosan egy sajtókonferencián indították útnak 2005 november 3-án, a Moszkvai Sport-Motor-Tuning kiállításon.

 

2006-ban lesz 40 éves a LADA. A mérföldkőnek számító évforduló alkalmából a gyár úgy döntött, hogy komolyan foglalkozni fog a motorsporttal, és indul az FIA WTCC bajnokságban. A legmagasabb szintű nemzetközi túraautó-bajnokságban való jelenlétével a LADA széles körben meg akarja mutatni szakértelmét, műszaki rátermettségét, és új, nyílt marketing stratégiáját a márka imidzsének kialakításával kapcsolatban.
Célunk, hogy nagyszabású nemzetközi motorsport programunk segítségével megváltoztassuk az európai, és a világ egyéb piacain a LADA márkáról kialakult képet - mondta Vitalij Vilcsik, az Avtovaz elnök-vezérigazgatója. A LADA 35 éve van jelen a motorsportban, de mivel főleg a hazai piacra koncentrált, a nemzetközi közönség ezt nemigen követhette nyomon. Reményeink szerint ez hamarosan másképp lesz, hiszen az elkövetkező három év, melyben elköteleztük magunkat az FIA WTCC bajnokság mellett lehetővé teszi, hogy erőteljesebben promótáljuk magunkat.
A kétautós LADA WTCC versenyistálló székhelye Németországban lesz, a versenygépeket az MTEC Sport és a LADA gyár motorsportra szakosodott részlege, mely az orosz túraautó-bajnokság révén már széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik, karöltve készíti majd fel. Nagyon büszkék vagyunk, hogy az Avtovaz a mi csapatunkat választotta partneréül, örülünk, hogy részesei lehetünk egy ilyen komoly nemzetközi terv megvalósulásának - nyilatkozta Norbert Ruths, az MTEC csapatfőnöke. A LADA új gyári csapata első évét az FIA WTCC bajnokságban a tesztelésnek szenteli, de 2007-ben már élesben fognak versenyezni az új LADA (2170) Priorával.
 

 

A WTCC 2006-os hivatalos versenynaptára:
     
Április 2. Monza Olaszország
Április 30. Magny-Cours Franciaország
Május 21. Brands Hatch Nagy-Britannia
Június 4. Oschersleben Németország
Július 2. Curitiba Brazília
Július 30. Puebla-Amazoc Mexikó
Szeptember 3. Brno Csehország
Szeptember 24. Isztambul Törökország
Október 8. Valencia Spanyolország
November 19. Makaó Kína