A gyerekszakkör 1994 óta működik a LÁNG Művelődési Központban (Budapest, XIII. Rozsnyai utca 3.). Szakkörünk célja, hogy a modellezni szerető fiatalokat hobbi, de mégis profi szinten megtanítsa e kreatív, készségfejlesztő tevékenység elsajátítására, vagy akár magasabb szintű művelésére. Ehhez biztosítjuk a megfelelő anyagokat, szerszámokat, barkácsgépeket, szakkönyveket, külföldi és magyar folyóiratokat, magazinokat, valamint a vasútüzemben jártas szakembereket.

A szakköri foglalkozások minden pénteken 15:00-18:00-ig tartanak. Szívesen fogadunk mindenkit, aki egy kicsit is vonzódik a vasúthoz, a modellezéshez, és már betöltötte 10. életévét, de még nem múlt el 16 éves, és legalább 3,5-es tanulmányi átlageredménye van. Várjuk az ifjúsági szakkörbe is a jelentkezőket 18 éves kor felett.

Az évek során sok-sok kiállításon vettünk részt mint kiállító, vagy mint szervező. Szakkörünkhöz köthető a Nemzetközi Vasút és Vasútmodell Fesztivál is, melyet immár második alkalommal rendeztünk meg a MÁV-Gépészet Zrt. Északi Járműjavítójában. Rendszeresen részt veszünk a Kemencei Kisvasúti Napokon, és 2009-ben negyedszerre rendeztük meg a soproni kiállításunkat. A 2004-ben megrendezett Országos Modellversenyen dioráma kategóriában az első és második, épületmodell kategóriában a második helyet szereztük meg.

Rendszeresen szervezünk akár több napos szakmai kirándulásokat, üzemlátogatásokat is.

Szakkörünk Magyarország leglátogatottabb vasútmodell börzéjének ad otthont, szeptember elejétől május végéig. Erről részletesebben a Börze oldalon olvashatsz.

Régi honlapunk címe: www.lagyesz.shp.hu
Ha megtetszett rövid bemutatkozónk, érdeklődj a szakkörvezetőnél:
Pataki László, tel.: 06-20 950-66-21 vagy e-mail: pataki_laszlo@freemail.hu