Kedves Szülők!

Úszóiskolánkban tanuló gyermekek kislétszámú csoportokban a biztos úszástudást sajátítják el. Tapasztalatunk alapján az edzéseken rendszeresen résztvevők (heti két alkalom) ezt a szintet egy év alatt érik el. (A kislétszámú csoport 3-4 főt jelent.)

A biztos úszástudást 200 méter folyamatos teljesítése jelenti tetszőleges úszásnemben. Az uszoda adottságaihoz alkalmazkodva, mélyvizes oktatás folyik, így később nem okoz gondot a gyermekeknek a mélyvízben tartózkodás. A rendszeres mozgás és közös játék megszeretteti, és a gyermek belső igényévé teszi a mozgást.

Az úszást mint a legalapvetőbb mozgásformák egyikét, érdemes már egészen kis korban elkezdeni. A víz-közegnek köszönhetően egy egészen különleges környezetben fejleszthetőek a gyermekek mozgás-érzékelése és koordinációs képessége, nem utolsó sorban pedig kihívás, melyet szívesen teljesítenek. Játékos feladatokon keresztül tanítunk, így kicsiknek, nagyoknak egyaránt élvezet az úszástanulás folyamata.

Az oktatás a legkisebbeknél vízhezszoktatással kezdődik, melynek során megmutatjuk nekik milyen a vízben mozogni, visszatartani a levegőt, lebegni a víz tetején. Ezután következik a láb-tempó, hason, háton, majd ha mindez már készség szinten rögzül, hozzátesszük a kartempót, és a helyes oldal-levegővétel technikáját.

A különböző technikák elsajátítása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a vízbiztonságra (mint egy életen át hasznosítható tulajdonságra), melynek eredményeként bármilyen folyó és állóvízben biztonsággal tudnak majd a gyermekek úszni.

Gabi néni
úszásoktató,
aquafitness,
aquanatal tréner,
babaúszás programvezető
Robi bácsi
úszásoktató,
mesterdiplomás rekreátor


Admin