Mindenkit üdvözlök DENNIS LEHANE magyar rajongói honlapján!


Hogy kiről is van szó?

Dennis Lehane 1994-ben robbant be az amerikai krimiirodalomba A Drink Before the War címet viselő első regényével, mellyel a következő évben elnyerte a Legjobb debütáló magánnyomozós regény kategóriában a Shamus-díjat. Innentől pályája egyenesen ível felfelé: a Patrick Kenzie-Angela Gennaro párost szerepeltető krimi ötkötetes sorozattá nőtte ki magát. 2001-ben aztán megjelent eddigi talán legnépszerűbb könyve, a Titokzatos folyó, melyből Clint Eastwood készített világszerte nagy sikerrel játszott, többszörös Oscar-díjas filmváltozatot, Sean Pennel a főszerepben.

Nem sokkal a film magyar premierjét követően, 2004-ben vállalkozott rá az Agave kiadó, hogy Magyarországgal is megismertesse Dennis Lehane munkásságát. A Titokzatos folyó után még ugyanezen év karácsonyán kiadta a szerző legújabb regényét, a Vihar-szigetet, idén pedig napvilágot lát a Kenzie-Gennaro sorozat első kötete - melyet remélhetőleg követ majd a többi is.

Jó olvasgatást, kellemes böngészést kívánok, és azt, hogy minél többen átélhessétek azt a felejthetetlen élményt, amit Lehane sorainak olvasása nyújt!