Szép kis nap volt ez a mai, rengeteg tanulsággal szolgált számomra...

Kezdjük az alapoknál:

1. Év elején és azóta is többször elmondtam, hogy az elkérezkedés fogalmában benne van, hogy ELŐRE történik.
2. Mindenkit megkértem (szülőt és tanulót egyaránt), hogy ha a tanuló megbetegszik, AZONNAL kérek egy értesítést. E-mail, telefon, fórum, stb., manapság több lehetőség is van.
3. 2012. 10. 13-ra, szombatra vonatkozóan három darab elkérezkedést kaptam: Gyimóti Lajos, Németh Árpád, Zobák Richárd.
4. Egy darab értesítést kaptam betegségről: Lakos Richárd.

Akik nem voltak a mai gólyanapon és nem tudok róluk semmit, mivel - jelenlegi információim szerint - semmilyen erőfeszítést nem tettek, hogy az 1-es vagy 2-es pontba tartozzanak (lásd: fent):

Gottlieb Nikolett
Lakatos Gergő
Lebanov Bence
Márkus Krisztián
Stefán Tamás
Susa Gábor
Szabó Roland
Veres Sándor

Amennyiben a hétfői osztályfőnöki órán nem sikerül kielégítően tisztáznunk a fenti tanulók helyzetét, mindannyian megkapják az 5 óra igazolatlant, és persze az ezzel járó osztályfőnöki fokozatot.

Azoknak, akik megjelentek és aktívan részt vettek a programokban, köszönöm. Akik semmiben nem vettek részt ma: Magyar Martina, Molnár Nikolett.

Valamint minden ma megjelentnek köszönöm, hogy:
- Valami vad afrikai törzs módjára martátok fel a díjátadó végén a vödörből a csokikat, fütyülve arra, hogy több olyannak sem jutott, aki elég szépen odatette magát a csapatért. Ez ám a csoportszellem és az egymásra figyelés...
- Ezt követően pedig szintén a fenti törzs szellemiségében, semmilyen osztályfőnöki utasítást nem várva egyszerűen felhúztatok a terembe, holott Csiki Attila tanár úr elég hangosan kérte, hogy előtte rendezzük vissza az ebédlőt. Köszönöm mindenki nevében, hogy egyedül a 9. c osztályból maradtak ott tanulók erre a feladatra, amit el is végeztek, valamint azt is, hogy ezzel az osztály számára és számomra ismét sikerült egy rossz pontot tenni a 9. a listájára.

Végül pedig (nem, ne gondoljátok, hogy vége, hétfőn folyt. köv.), hogy azért jót is írjak:

Jó volt látni, hogy a többség a kezdeti húzódozás után belevetette magát a feladatokba és mindent beleadott a győzelem érdekében. Számomra ez a legfontosabb, a győzelem csak a harmadik. (A második az, hogy ha még magatoknak sem valljátok be, akkor is tudom, hogy jól éreztétek magatokat. Így van? )

Pihenjetek, tanuljatok, csináljátok meg a házi feladatokat. Hétfőn felelés...