A Liszt Ferenc kórus alapítója több, mint ötven évvel ezelőtt dr. Bucsi László, a Pesti Ferences Templom lelkésze, templomigazgatója volt.  A kórus őt követte Budafokra, és dr. Bucsi László 1998-ban bekövetkezett halála után Farkas Mária karnagy vezetése alatt 2004 novemberéig a Budafok Belvárosi Szent Lipót Plébániatemplomban énekelt.


Kedves Kórustagok, Barátaink, minden munkánk iránt érdeklődő Kedves Ismerősünk!

Az új egyházi év kezdetétől: 2004. november 28-tól, advent 1. vasárnapjától kezdve a Belvárosi Szent Mihály templom (ismertebb nevén az Angolkisasszonyok temploma) fogad be minket rendszeres zenei liturgiai szolgálatra.

Régi otthonunkban, a Budafok Belvárosi Szent Lipót Plébániatemplomban sajnos megszűnt az a szentmise, melyen hetenként énekeltünk. Az idén kialakult miserendben mi csak egy hónapban egyszer énekelhettünk, ez pedig a kórus szétesésével fenyegetett.

Felelős vagyok, felelősek vagyunk a szívünkben, eszünkben, torkunkban hordozott, évtizedeken keresztül hűségben megőrzött kincsünkért: az egyházi zene kimagasló remekeiért. Ezek csak akkor élnek Isten dicsőségére és embertársaink fölemelésére, ha énekeljük őket.

Hálásak vagyunk új helyünk gazdájának, Füzes Ádám atyának, hogy örömmel fogad minket. Reméljük, hogy az átköltözés, az új kezdés várakozás-teli időszaka feledteti velünk szomorúságunkat, hogy ugyanakkor egy tizenegy éves kapcsolat szűnik meg számunkra.

Próbáinkon összefogunk a Victoria Kamarakórussal. Szeretnénk, ha minél többen megtalálnátok minket, hogy újból csatlakozzatok hozzánk. Ha pedig valaki most szeretné elkezdeni a kóruséneklést, bátorítjuk, hogy minél előbb jöjjön!

Szeretettek köszöntjük Mindnyájatokat: Farkas Mari és a Liszt Ferenc Kórus


Kirándulás és hangverseny Bélapátfalván:
Bélapátfalva