Liszt  Ferenc  EuroCity  Vasútmodellező  Klub

 

BEMUTATKOZÁS  -  a  Web szerkesztő 'tollából'   

 

Klub Története - folytatásokban       már a főoldalról olvasható !

 

Nos, ez nehéz 'dió'. Hogy mikor alakult a klub?Ezt majd megkérdezem az ' alapító atyák' -tól. Szerénységem ugyanis nem túl rég csatlakozott eme 'díszes' társasághoz,illetve azon három 'jelenleg is állítólag aktívan modellező' emberkék gyülekezetéhez, akik a klub, vagy inkább baráti társaságként modellezéssel foglalkoznak.

De egy közösen megfogalmazott bemutatkozást biztosan kicsikarok tőlük, hogy írjátok le amit itt(a weben)olvasni akartok magatokról/magunkról.. Addig, sajnos Kedves Látogató be kell érnie az általam írottakkal.

Jelenleg tehát négy 'aktív' emberkét számolunk össze akkor, amikor kiállításon vagyunk. A klub TT méretű , modul-rendszerű terepasztallal rendelkezik.

Érdekessége, hogy az országban egyedüli(legjobb tudomásunk szerint), mert más klub még nem épített TT-s modult, Balatoni vonalról.

Két állomás került megépítésre, Balatonfűzfő és Csajág. Megépítésre került 2 db két méter hosszú Balaton-parti modul, közúttal, nyaralókkal, és valósághű terepesítéssel valamennyi modul-elemen. Hurok-fordító modult is építettek a kollégák kettőt, sőt a tavalyi évben ezen modulok már két vágányú vonalvezetést kaptak, amihez már én is hozzájárultam építési szempontból.

Ha sikerül olyan kiállítási helyet biztosítani, ahol megfelelő méretű hely áll rendelkezésre, akkor 30méter hosszban tudunk modulelemeket összeállítani, és modelleket közlekedtetni. Kisebb alapterület esetén a két állomást felváltva és a kiegészítő modulokat, ill. a hurok-fordítót építjük össze.

A klub/baráti társaságban a H0-ás méretarány van többségben (3:1), ugyanis a "tiszteletbeli klubvezető" az egyedüli TTs a csapatban.

Sajnos, H0 méretű asztalunk csak építési fázisban van, de ki tudja , hogy mikor lesz kész.(pedig már nagyon jó volna H0-ával is vonatozni)

 

Meg kell említenem, most még csak név nélkül azokat a klubtagokat, akiket én sajnos nem ismerek személyesen, de az induláskor aktívak voltak, és meg kell említenem azt a klubtársat is, akinek az asztalát "lízingeljük - béreljük - használjuk". Köszönet érte ismételten.

 

 

Nos, így hirtelen ennyi jutott az eszembe!

 

            VISSZA

2009,03,12, 13:07