LOST

Összesen 18 órás lesz az évad. A 6x01 is két órás lesz, és a 6x16 is. A forgatás augusztus 24-én kezdődik.

Matthew Fox volt az AXN csatorna vendége Magyarországon június 13-án és 14-én. Az első kérdés arra vonatkozott, tudja-e, hogyan fejeződik be a Lost, és igaz-e a pletyka, miszerint ő az egyetlen, aki ezt tudja. A színész finoman fogalmazva elmondta, hogy nyilván mások is vannak, akik ismerik a sorozat végét, illetve nem mondhat erről többet annál, hogy egy nagyon megható és katartikus képpel fog majd a történet befejeződni. Megtudhattuk azt is, hogy az utolsó, hatodik évad forgatása valószínűleg jövő áprilisban fog befejeződni. A történetet lezáró évad tizenhat részes lesz, ám az első és az utolsó rész két órás.

Az új évad egy összefoglaló epizóddal fog indulni, és a fő történetvonalat még nem ismerjük. A film készítői kijelentették, hogy semmit nem hagynak lezáratlanul a történetben. Megdöbbentő finálé elé nézünk, amit meglepő módon a színészek közül egyedül > Matthew Fox ismer. (Gondolom vele forgattak le egy jelenetet korábban, amivel lezárják a sorozatot.)

Két fontos kérdés Foxhoz.:

A sorozat rajongói folyamatosan találgatják, mi lesz a vége a Lostnak. Az a pletyka járja, hogy a színészek közül egyedül Ön tudja, hogyan ér véget a történet. Igaz?

"Ezt én is hallottam, de őszintén szólva, nem tudom megmondani, hogy Carlton és Damon kinek, mit mondott el. Az biztos, hogy, igen, tudom, mi lesz a sorozat záróképe. Egy nagyon felemelő, de egyben szomorú kép lesz, aminél tökéletesebben nem is lehetne befejezni, legalábbis szerintem. Ha akarják, el is mondhatom, de szerintem nem akarják tudni.

De, akarjuk. Elárulja?

Nem tehetem, csak hülyéskedtem. Tudom, hogy lesznek olyan rajongók, akik csalódottan veszik majd tudomásul, hogy "ez lett a vége?", de mindenkinek nem lehet a kedvére tenni. A Lost esetében azt figyeltem meg, hogy nagyon sokan elképzelnek maguknak egyfajta folytatást, hogy mi lesz a következő epizódban vagy évadban, és ha nem jön össze, akkor dühösek lesznek, és az írókat okolják, hogy nem úgy alakították a történetet, ahogy ők elképzelik. Ez nonszensz, ilyen a világon nincs. A befejezés nem olyan lesz, mint a Maffiózóké, tehát nem sokkolni akarunk, hanem lezárni a történetet. Higgyék el, így lesz teljes a Lost sztorija.