Főoldal Fórum downloads Linkek
LOST - ELTŰNTEK

 Site menü

 Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó
Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Lost

 Sawyer hangja!

 

 

 


Lost

 Fenn vagyunk!

 

 

   

 Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

admin A tag nincs jelen
14/03/2012 06:26
Ismét LOST a story 4-en

James A tag nincs jelen
05/03/2011 09:32
namaste mindenkinek

gaspa A tag nincs jelen
16/02/2011 07:52
Ma lesz meg a 6.évad DVD-n eredetibensmileysmiley

Joles A tag nincs jelen
11/02/2011 16:00
Ez csak véletlen... vagy végzet?

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:35
Amikor visszatérnek a szigetre.

További üzenetek

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:34
Azt valaki magyarázza már el légyszives hogy az 5.évadban miért van az,hogy Sun,Lapidus,Ben 2007-ben a landolt a többiek meg nem?

Stevee A tag nincs jelen
31/12/2010 13:07
na akkor eddig 3-an vagyunk még irjatok és ha indul a tv idelinkelem az oldalt.

gaspa A tag nincs jelen
31/12/2010 10:00
Én benne lennéksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:23
És az egészet az elejéről néznénksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:22
om hogy nézné e valaki..
Mit szoltok hozzá?


 Kahana

Kahana

 

Kahana a kikötőbenA most következő leírást Rytalias készítette az eltuntek-website.extra.hu oldal részére. Itt mindent elolvashatsz, amit a Kahana teherhajóról tudni szeretnél.

 

A Kahana egy 150 láb hosszú teherhajó volt, mely a szigetre szállította az új embereket a 3. évad végén, illetve a 4. szezon folyamán. A kihajózás helye: Suova, Fiji ("Meet Kevin Johnson"). Naomi érkezése idején körülbelül 80 tengeri mérföldre horgonyzott a szigettől ("The Brig"). A 94. napra közelebb jött, nagyjából 40 mérföldre a parttól, ez húsz perc repülve. ("The Constant") A Kahana Charles Widmore tulajdonában állt ("The Other Woman"). A hajósok között volt az ex-szigetlakó Michael Dawson, Kevin Johnson álnéven ("Meet Kevin Johnson"). A 102. napra Michael megjavította a motort, így hozzávetőleg 5 mérföldre meg tudták közelíteni a sziget partját.
 

Leírás:

 

A Kahana egy szállítóhajó volt. Ezt a típust a tengeri olajmezőkhöz használták, mint amilyenek a mexikói Golf-öbölben, az Északi-tengeren és Nigéria partjainál vannak. Ezen kívül étel, víz, áru és fúráshoz szükséges dolgok („mint a „folyékony sár”) fúrótoronyba szállítására is alkalmas. Általában sebességre és nem időtartamra tervezik, ezért a kikötőnek tanácsos közel lennie a célállomáshoz. Azonban úgy tűnik, a sziget megtalálása érdekében átalakították; két helikopterfelszálló volt található ott, ahol normális esetben a rakományt tartják. Az első helikopter a sziget közelében lezuhant, mikor Naomi megérkezett. A másik gép pilótája Frank Lapidus volt.

 

A kapitány szállása: A szállás a hajó kapitányáé, Gaulté volt. A kabinban található volt néhány könyvespolc könyvekkel és térképekkel, egy íróasztal, egy asztal, néhány párnázott szék, egy fal tele képekkel és valószínűleg a sziget partvonaláról készült ábrákkal, egy földgömb és egy szekrény, mely a fekete dobozt tartalmazta, ami állítólag az álroncsok közül került elő.

Kevin Johnson kabinja: Kevin Johnson számára kijelöltek egy kabint két fekhellyel, egy székkel, egy szekrénnyel és egyetlen hajóablakkal. Itt bent tartotta a Többiek által küldött csomagot is. A kabinban, a többi dolgon kívül található volt egy üveg szájvíz és egy fénykép róla és a kisgyerek Waltról, ami a manhattani stúdiólakásból való.

Gyengélkedő: A gyengélkedő vezetője Ray, az orvos volt. Két fekhely, egy kempingágy, egy vizsgálóasztal és orvosi felszerelések voltak a szobában. A külső zár lehetővé tette, hogy a bentieket karanténba zárják. George Minkowski, később Desmond és Sayid is ide lettek bezárva. ("The Constant")

Rádiószoba: A rádiószoba a kommunikációs tiszt, George Minkowski területe volt. Az összes be-és kimenő hívás ezen a szobán ment keresztül, mely kommunikációs felszereléssel volt tele. A naptáron az eltelt időt számolták. Röviddel a Sziget elérése után Michael Dawson tönkretette a felszerelést. ("Ji Yeon; Meet Kevin Johnson")

Gépház: A gépházban két nagy motor és számos más felszerelés helyezkedett el. Nem sokkal a rádió után Michael a motorokat is tönkretette. ("Ji Yeon; Meet Kevin Johnson")

Pihenő/ „nyugalmas rész”: A Desmond és Sayid számára kijelölt kabin a hajó „nyugalmas részén” található. A fülkét ellepték a csótányok, a falat egy hatalmas vérfolt díszítette.

Mellékhajó: A mellékhajó egy kis felfújható csónak volt, Minkowski és Brendon ezzel tettek sikertelen túrát a szigethez. Két másik tagja a legénységnek megpróbálta ellopni a csónakot, hogy megszökjön a hajóról, de a kísérletet Gault kapitány meghiúsította ("Meet Kevin Johnson"). Később a kapitány Sayidnak adta a Zodiacot, hogy a fedélzetre szállíthassa a túlélőket.

 

A küldetés:

 

Naomi, elmondása szerint, egy kutatócsapat tagja volt, melyet Penelope Widmore bérelt fel. Valójában a küldetést az apja, Charles Widmore irányította Matthew Abaddonon keresztül, hogy megtalálják a szigetet. Mikor Naomi csapatának többi tagja megérkezett a másik helikopteren, nem az Oceanic 815-ös járatot vagy túlélőit keresték. Néhányan úgy tudták, a gépet megtalálták Bali partjainál egy óceáni árokban, négy mérföld mélyen. Mások tudtak az igazi szerencsétlenségről, de nem számítottak rá, hogy lesznek túlélők. A hajósok elsődleges célja Benjamin Linus elkapása, valamint a szigeten tartózkodó emberek megölése volt. ("Meet Kevin Johnson")

 

Emberek a hajóról:

Ezt a csapatot Ben „a rosszfiúk”-nak titulálta. Azt is elmondta, hogy van egy embere a hajón, aki információkat szállít neki a tagokról és a küldetésükről ("Confirmed Dead"). Később megtudtuk, hogy ez a személy Michael, Kevin Johnson álnéven (Meet Kevin Johnson).

A Kahana megsemmisülése:

Mielőtt Kramy visszatért volna a szigetre, bebiztosította magát. A hajó egyik kabinjába 250 kg C4-et helyezett. Ha a karján lévő pulzusszámláló úgy érzékeli, megállt a zsoldos szíve, egy jelet küld a Kahanára, minek hatására aktiválódik a robbanóanyag. Desmond észrevette a bombát, ezért riasztotta Michaelt és Jint, hogy együtt kiokoskodjanak valamit. Hatástalanítani nem tudták, ezért Dawson lefagyasztotta az akkumulátort, hogy késleltesse a jel továbbítását. A terv bevált, de az így szerzett idő nem volt elég arra, hogy mindenkit kimenekítsenek. Mic előtt megjelent Christian Shephard, hogy közölje, távozhat. A következő pillanatban pedig felrobbant a hajó, rajta tucatnyi tengerésszel, Michaellel és Jinnel. Az Oceanic Hatok, Desmond és Frank még éppen el tudtak menekülni.

Apróságok:

- A Kahana név elõször akkor látszott a hajó oldalán, amikor mikor a helikopter megközelítette a The constant epizódban.
- A Kahana jelentése a hawaii szótár szerint: határvonal, fordulópont. A Hawaii-szigeteken rengeteg helyet hívnak így, ahogy férfiakat és nõket is. Továbbá, ha Ka hana-ként írják, azt is jelenti: a munka.
- Kahana a héber Cohen arámi változata, mely papot vagy vezért jelent. Az összes zsidó pap Levi családjából származik, aki Jacob fia volt.
- A Kahanáról készült jeleneteket Oahu partjainál vették fel. A hajó kikötõje Barber Point-nál van, Pearl Harbortól nyugatra. Az igazi hajó rakományt szállít a szigetekre és tudományos kutatóállomásokra a Hawaii Szigetvilágon belül.

Írta: Rytalias, Frissítette: Ideggyogyo, 2008.07.09. Lezárva: 2009.05.27.


 

Új lap - 2

 Ajánló - [Klikk]
 

 Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 82
Legújabb tag: kpeti901
Új lap - 2

 Visszaszámláló

 

 

Lost

 Alternatív világ

Lost

 LOST

 SZAVAZZ!

 

6. ÉVAD


Ki a kedvenced?

Új lap - 2

 Társoldalak


LOST Fusion by: Lost80
242314 látogató