Főoldal Fórum downloads Linkek
LOST - ELTŰNTEK

 Site menü

 Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó
Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Lost

 Sawyer hangja!

 

 

 


Lost

 Fenn vagyunk!

 

 

   

 Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

admin A tag nincs jelen
14/03/2012 06:26
Ismét LOST a story 4-en

James A tag nincs jelen
05/03/2011 09:32
namaste mindenkinek

gaspa A tag nincs jelen
16/02/2011 07:52
Ma lesz meg a 6.évad DVD-n eredetibensmileysmiley

Joles A tag nincs jelen
11/02/2011 16:00
Ez csak véletlen... vagy végzet?

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:35
Amikor visszatérnek a szigetre.

További üzenetek

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:34
Azt valaki magyarázza már el légyszives hogy az 5.évadban miért van az,hogy Sun,Lapidus,Ben 2007-ben a landolt a többiek meg nem?

Stevee A tag nincs jelen
31/12/2010 13:07
na akkor eddig 3-an vagyunk még irjatok és ha indul a tv idelinkelem az oldalt.

gaspa A tag nincs jelen
31/12/2010 10:00
Én benne lennéksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:23
És az egészet az elejéről néznénksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:22
om hogy nézné e valaki..
Mit szoltok hozzá?


 Epizód születik

LOST - A filmkészítés

 

Bevezető: Mennyi pepecs munka árán készül el egy sorozat? Ezen az oldalon most megtudhatjátok, hogy az aktuális LOST epizód miként készül el, és mennyi idő, amíg tökéletes formában bekerül a képernyőre. Az oldalon leközölt írás az eltuntek-website.extra.hu saját munkája. Engedély nélküli felhasználása más oldalakon szigorúan tilos!

Tudtad-e, hogy a Liam-et alakító Neil Hopkins viccből esett át a gyerekágy rácsain, és csak aztán döntöttek úgy a stáb tagjai, hogy benne marad ez a jelenet a filmben?

Amint kijön a forgatókönyv, elkezdik az előkészítést. Ez általában nyolc nap a forgatás előtt. Az anyagot a csoportvezetőknek juttatják el. 5-6 nappal a forgatás előtt tudják meg a színészek, hogy dolgozni fognak. Ekkor nagyon szoros időbeosztásban dolgoznak, ahol nem igen állhatnak meg. Kivéve, ha valami váratlan esemény csúszik be. Damon Lindelof felhívja a színészeket és közli velük, hogy a következő rész kié. Az előkészületek alatt listázzák a sztorit. A helyszíneléssel, a rendezővel, az operatőrrel és a látványtervezővel körülnéznek a helyszíneken. Megkeresik a részhez legjobban illő helyeket. Azt tudni kell, hogy ekkor már mindenkinek van elképzelése. Többnyire a nyílt helyszíneken kezdik a forgatást, mint például a Police Beach. Mindig meg van szabva, hány napig forgathatnak egy bizonyos helyszínen. Az összes helyet meg kellett keresni, és engedélyeztetni kell a munkálatokat. A külső helyszínek után visszamennek a városba, és leforgatják a flashback vagy a flashforward részeket. Ekkora már a rendező találkozott a jelmezesekkel. Megbeszélték a ruhákat. A forgatókönyv alapján kiderült, hány szereplője van az epizódnak. Tisztázódott, milyen időben játszódik a jelenet, milyen ország kultúráját kellett felidézni, és ahhoz való ruhákat válogattak.

A látványtervezőkkel közlik a szükséges információkat, és ezek alapján készülnek el az egyes epizódok díszletei. A méretek alapján az asztalosok elkészítik a díszleteket. Mivel Honoluluban a helyszínek választási lehetőségei egyenlők a nullával, valamelyik épületet többször is felhasználják.

Az epizódokban látvány trükkök is vannak, amik Steve Laporte munkája által készülnek el. Ő készítette el azt a protézist is, amit Charlie arcán is alkalmaztak a John - Charlie bunyó forgatásakor. A rendező általában Jack Bender, de több direktor is megfordult a sorozat készítése során, Hawaii-on.

Alapvetően hét naponként adnak egy-egy új részt. A probléma csak az, hogy egyes epizódok elkészítéséhez több nap kellene. Beleértve az előkészítéstől kezdve mindent, egészen addig, amíg át nem adják a kópiát a stúdiónak. Nyolc nap van rá, hogy egy részt leforgassanak, ezért két csapat is dolgozik külön helyszíneken. A sugárzás előtt hónapokkal előre dolgoznak. De az idő sokszor utoléri őket. Hogy vissza tudjanak térni a meg szokott időrendbe, meg kell szakítanunk a sorozatot.

A forgatás Hawaii-on történik. Minden postán megy át Los Angelesbe. A producerek innen irányítják a hawaii forgatást. A hanganyag egy Hollywoodi postafiókcímre érkezik, majd az egész film a CFI-be kerül. Ők hívják elő a filmet. Minden egyes napi felvételt elszállítanak Los Angelesbe. A CFI-ben berakják a számítógépbe, és elkezdik előhívni a filmet. Megnézik, nincs-e karcolás a szalagokon. A Complete Post még aznap este fogja a filmet, és elkezdi a videó átírást.

Az utómunka-stúdióban minden este átkerül az anyag videóra. Reggelente a DV-kazetták átkerülnek a vágóasszisztensnek, így be tudják digitalizálni, és mindent elő tudnak készíteni, hogy a vágók megkezdhessék a munkát. Stephen Semel készíti el a vágott változatot. Az aktuális rendező, mint például Jack Bender négy napra odautazik, és közösen elkészítik a rendezői változatot. Ez mindig egy átmeneti változat. Általában hosszabb a tévében sugárzottnál. Ezután kellő hosszúságúra vágják a filmet, ami mindig 42 perc. A rendező pedig leellenőrzi, hogy azokat a felvételeket használták-e, amelyeket ő a legjobbnak gondolt a forgatás során. Az utómunkálatok ütemterve nem épp megfelelő, ezért sokszor nagyon kell kapkodni. A rendezőnek négy napja van a rendezői változatra. Damon Lindelof az utolsó egy-két napban véglegesíti, és elküldik a stúdiónak végső véleményezésre. A teljes vágási folyamat a rendezői változattól kezdve a producerek végső változatáig nagyjából egy hétig tart. Amikor az epizódok vágása befejeződött, a színeket rendbe kellett hozni minden egyes felvételnél, hogy helyrehozzák a forgatásból adódó különbségeket. Minden egyes epizód színkorrekciója 12, 16 vagy akár 20 órát is igénybe vesz. Teljes mértékben az adott rész látványának összetettségétől függ. A hangokat is rendbe kell tenni, mert sok a külső helyszínű forgatás. Sok a dzsungelben és a tengerparton készült felvétel. Ez a hang tekintetében nagy problémát okoz. Rengeteg ADR-t kell csinálni.

Az ADR automatikus beszédhangcserét jelent. Minden alkalommal, ha szükséges, behívják a színészt, és csinálnak vele egy utószinkront. Erre akkor van szükség, ha a környezet miatt nem hallatszik a színész hangja. Vízi környezet vagy akár a dzsungel részeknél. A felesleges zajokat, mint például a lélegzést leveszik a stúdióban.

Végül a zenei stáb átveszi a terepet. Véglegesítik a zenéket és a párbeszédeket. Michael Giacchino, a zeneszerző ír egy teljesen új zenét. Egy héttel később pedig kész van minden. Három nap van a keverésre, aztán le kell zárni. Így a teljes utómunka a vágástól az epizód elkészültéig nagyjából két és fél hét.
 

 

Új lap - 2

 Ajánló - [Klikk]
 

 Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 82
Legújabb tag: kpeti901
Új lap - 2

 Visszaszámláló

 

 

Lost

 Alternatív világ

Lost

 LOST

 SZAVAZZ!

 

6. ÉVAD


Ki a kedvenced?

Új lap - 2

 Társoldalak


LOST Fusion by: Lost80
242350 látogató