Főoldal Fórum downloads Linkek
LOST - ELTŰNTEK

 Site menü

 Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó
Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Lost

 Sawyer hangja!

 

 

 


Lost

 Fenn vagyunk!

 

 

   

 Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

admin A tag nincs jelen
14/03/2012 06:26
Ismét LOST a story 4-en

James A tag nincs jelen
05/03/2011 09:32
namaste mindenkinek

gaspa A tag nincs jelen
16/02/2011 07:52
Ma lesz meg a 6.évad DVD-n eredetibensmileysmiley

Joles A tag nincs jelen
11/02/2011 16:00
Ez csak véletlen... vagy végzet?

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:35
Amikor visszatérnek a szigetre.

További üzenetek

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:34
Azt valaki magyarázza már el légyszives hogy az 5.évadban miért van az,hogy Sun,Lapidus,Ben 2007-ben a landolt a többiek meg nem?

Stevee A tag nincs jelen
31/12/2010 13:07
na akkor eddig 3-an vagyunk még irjatok és ha indul a tv idelinkelem az oldalt.

gaspa A tag nincs jelen
31/12/2010 10:00
Én benne lennéksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:23
És az egészet az elejéről néznénksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:22
om hogy nézné e valaki..
Mit szoltok hozzá?


 Romok a szigeten

A szigeten több egyiptomi építmény, legtöbbjük a föld alatti barlangrendszerben található. Megpróbáljuk összeszedni egy oldalon, ezeket a régi kultúrára utaló romokat.

 

A misztikus szobor:

 

Az 1800-as években, amikor a Fekete Szikla is a szigetre került, a szobor még teljes egészében pompázott, és az egyiptomi Taweret istennőt ábrázolta. Eredetileg a szürke kőmonstrum kezeiben egy-egy amulett látható. Az ankh egy egyiptomi hieroglifa, mely "örök élet"-et jelenti .Érdekes, hogy a szobor lábain csak 4 lábujj található. A "Live Together, Die Alone" c. részben Sayid, Jin és Sun, amint a part északi részén hajóztak, hogy megtalálják a Többiek táborát, megláttak valamit. Sayid előkapta a távcsövét, és megpillantotta a lepusztult szobor egy részét. A szobor egy lábat formázott, aminek csak 4 lábujja van. Sun elképedt, hogy micsoda bizarr dolog egy ilyet építeni.

 

Sokak találgatni kezdtek, hogy miért pont 4 lábujja van. Talán a Többiek építették? Talán nekik is 4 lábujjuk van? Hát téves következtetéseket vontak le. Az 5. évadban az derült ki róla, hogy már évszázadok óta létezik, sőt láthattuk a teljes szobrot. A szobor a tenger közelében épült, így jól látható tisztes távolságról is. Becslések szerint 240-250 láb (75 m), szóval a magassága egy 30 emeletes irodaháznak felel meg. (Elhangzott: Hivatalos Lost Podcast / 2006. május 26.) Hogy ki építette? Most még korai találgatni, bár a szigeten több hasonló építmény is található, amik az egyiptomi kultúrára utalnak. Arról sajnos még nincs információnk, hogy miért csak az egyik lábfeje maradt meg. Az Incidens. c. epizódban láthattuk Jacobot, aki a szoborban lakott. Az egyik lábfej üreges. A szoborba a jobb láb oldalsó részén található kőajtón lehet bejutni, amit befelé kell nyomni. Egy folyóson juthatunk el a tanácsteremhez. A teremben több oszlop is található, amik támasztják a szobrot. A terem közepén kialakított gödörben pedig folyamatosan ég tűz.

 

 

 

Ha további infó áll rendelkezésre, akkor azonnal leközlöm. A 6. évadban biztosan találkozunk még vele. További fenn maradt kérdések az építménnyel kapcsolatban.:

 

- Mit keres ez a szobor a szigeten?
- Ki építette a szobrot, és mikor?
- Miért Jacob él a szoborban?
- Mi történt a szoborral?

 

A kút

 

Az 5. évad "This Place is Death" c. részében túlélőink próbálták felkutatni az Orchid állomást, hogy a kerék használatával megállítsák az időzavart. Az Orchid helyét meg is lelték, de olyan idősíkba kerültek, ahol a Dharma még nem építette meg az állomást. John viszont megkereste a közelben lévő kutat. Egy kötél vezetett a belsejébe, és ezt használva Locke leereszkedett. Az újabb időugrást követően Sawyerék azt vették észre, hogy a kút eltűnt, helyén csak föld van.

Bár ebben az idősíkban a kút még nem épült meg, de a kötél a föld alá vezetett, mivel a túlélők bármilyen tárgyat magukkal tudtak vinni az idősíkok között. Tehát a kötél ekkor is ott volt, hála Sawyernek. Locke viszont lejutott az aljára, ami kiteljesedett egy jéggel borított helyiségben. A barlangban található meg a kerék is. Bár az eredeti lejárat valószínű a kút lehetett, de a Dharma ide építette az állomásukat, amivel elfedték a föld alatti barlang bejáratát. A 4. évadban láthattuk Bent, amint kirobbantotta a bejáratot és próbált eljutni a kerékhez. Ő egy jeges létrán ereszkedett le, ami el is tört. A sziget alatt egy teljes barlangrendszer húzódik, de nem tudjuk mennyire állnak összeköttetésben egymással. Charlotte halála előtt megemlítette, hogy kiskorábban látta már a kutat, tehát ezek szerint a Dharma is tudta mire szolgál. a kút körül oszlopok találhatóak, rajtuk hieroglifákkal. Hogy ki építette a kutat rejtély, bár sejthető, hogy az a népcsoport, aki a szobrot létrehozta.

 

A templom alatti barlang

 

A föld alatt több barlang és kamra található. Amikor Jin időutazása során eljutott 1988-ba, találkozott Danielle Rousseau-val és a tudományos expedíciócsapatával. Jin beleegyezett, hogy elvigye a csoportot a rádiótoronyhoz. Az út során a szörny megtámadta őket. Montandot lehúzta a templom alá, majd később a társai Rousseau és Jin kivételével utána mentek. Pár héttel ezt követően a fiatal Danielle Rousseau azzal vádolta Robertet, hogy megfertőződött, csakúgy mint a többi ember, aki lement az üregbe. Robert erre azt felelte, hogy a szörny a templom biztonsági rendszere.

 

2008-ban Linusnak el kellett mennie a templomhoz, hogy a füst által megítéltessen. A férfi felvilágosította Sunt és Johnt, hogy a Templom falát éppen azért építették, hogy a kívülállók sose láthassák meg a szentélyüket. Az Official Podcastban (This Place Is Death) a producerek megerősítették, hogy a fal, amit láttunk az epizódban, csupán egy külső kerítésnek számít. A falon túl egy kisebb, kb. 800 méteres túrát kell még megtennie annak az embernek, aki el akarja érni a templomot.

 

Vissza a történethez. Benjamin már a fal kapujához indult volna, mikor John kijelentette, nem a Templomba mennek, hanem a Templom alá. Ezzel odalépett ahhoz a lyukhoz, ahova a szörny Montandot rántotta le (5x05 – This Place is Death), s kijelentette, Ben megy le először. Ben és Locke fáklyákkal a kezükben haladtak a Templom alatt.

 

Kis idő múlva Linus alatt beszakadt a kőpadló, és lezuhant egy kamrába. John rögtön elsietett valami kötélféleségért, Ben pedig beljebb merészkedett a teremben. Felfigyelt az oszlopokon lévő hieroglifákra, de ezt követően egy táblát vett észre. Ezen a táblán Anubisz látható, aki előtt egy, a füstszörnyhöz hasonló lény van. Benjamin meghallotta a szörny hangját, és meglátta, ahogy a füst a lába előtt egy rácson keresztül kiszivárog. Kezében kialudt a fáklya, hátrálni kezdett, a szörny pedig felegyenesedett előtte, aztán pedig körbevette őt.

 

Hamarosan további építményromok leírása kerül fel.

Új lap - 2

 Ajánló - [Klikk]
 

 Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 82
Legújabb tag: kpeti901
Új lap - 2

 Visszaszámláló

 

 

Lost

 Alternatív világ

Lost

 LOST

 SZAVAZZ!

 

6. ÉVAD


Ki a kedvenced?

Új lap - 2

 Társoldalak


LOST Fusion by: Lost80
242347 látogató