Főoldal Fórum downloads Linkek
LOST - ELTŰNTEK

 Site menü

 Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó
Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Lost

 Sawyer hangja!

 

 

 


Lost

 Fenn vagyunk!

 

 

   

 Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

admin A tag nincs jelen
14/03/2012 06:26
Ismét LOST a story 4-en

James A tag nincs jelen
05/03/2011 09:32
namaste mindenkinek

gaspa A tag nincs jelen
16/02/2011 07:52
Ma lesz meg a 6.évad DVD-n eredetibensmileysmiley

Joles A tag nincs jelen
11/02/2011 16:00
Ez csak véletlen... vagy végzet?

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:35
Amikor visszatérnek a szigetre.

További üzenetek

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:34
Azt valaki magyarázza már el légyszives hogy az 5.évadban miért van az,hogy Sun,Lapidus,Ben 2007-ben a landolt a többiek meg nem?

Stevee A tag nincs jelen
31/12/2010 13:07
na akkor eddig 3-an vagyunk még irjatok és ha indul a tv idelinkelem az oldalt.

gaspa A tag nincs jelen
31/12/2010 10:00
Én benne lennéksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:23
És az egészet az elejéről néznénksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:22
om hogy nézné e valaki..
Mit szoltok hozzá?


 S06E17-18 - The End

Az előző részek tartalmából:

Jack átvette Jacob helyét, immár ő a Sziget szívének legújabb védelmezője. Nemezis eközben észrevette, hogy valaki kisegítette Desmondot a kútból. Leszögezte, hogy ha megtalálja őt, vele fogja elpusztítani a Szigetet. A flash-sidewayek világában Desmond bevallotta Sawyernek, hogy ő ütötte el Locke-ot. Őt, Kate-et és Sayidot átszállították a megyei fogdába, ám Ana Lucia és Hurley segítségével kiszabadultak a rabszállítóból.

A folytatás:

Egy zenés montázst láthatunk, amiben a flash-sidewaysek világából és a Szigeten történő eseményekből szerepelnek pillanatképek. Az LAX-re megérkezik Christian Shephard koporsója, Jack pedig a kórházban röntgenfelvételeket vizsgál. Eközben a doki a Szigeten a patakból merít vizet arcára, és bámulja a remegő kezeit. Ben a külvilágban kávét készít, a Szigeten pedig egy fegyvertárat tölt újra. Nemezis a kútba engedett kötelet csavarja fel, Locke-ot pedig a műtőbe viszik. Christian Shephard koporsóját egy furgonba helyezik. Sawyer a rendőrségen pakol, majd belenéz a tükörbe, amit nemrég betört. A Szigeten leül Kate mellé, és megvizsgálja a sebét.

Flash-sideways: Austen Hurley Camarójában ül, és nézi, ahogy megérkezik a templomhoz az Oceanic furgonja. Desmond megkéri a sofőrt, hogy a koporsót vigye hátra, ezt követően visszaül Kate mellé a kocsiba, elmondja neki, hogy egy Christian Shephard nevű ember halt meg. A nő tudni akarja, miért van itt, erre Hume kijelenti, ezt senki sem tudja megmondani, legfőképpen ő sem. Egy kis eltérés is mutatkozik a gondolatmenetükben, Austen a templomról beszél, Desmond viszont jelzi, ő magára a világukra gondolt. Csak annyit tud mondani, hogy el akar menni. Kate megkérdezi, hogy hova, mire Des közli, megmutatja.

Sawyer odamegy a patakban álló Jackhez, és megkéri, mondja el, mit kell tenniük, hiszen ő az új Jacob, neki kell utat mutatnia. Shephard beavatja a többieket a tervbe, elmondja, hogy el kell menniük a bambuszerdő mögötti patakhoz, ahol egy barlangban lesz a Sziget szíve, azt kell megvédeniük, máskülönben mindenki meghal. Kate megkérdezi, hogy ha Nemezis ki akarta oltani a fényt, eddig miért nem tette meg. Sawyer szerint azért, mert nem volt nála Desmond. James úgy dönt, elmegy a kúthoz, és kiszabadítja Desmondot, majd a többiek által hátrahagyott nyomokat követve csatlakoznak hozzájuk. Hurley megjegyzi, rossz előérzete van.

Flash-sideways: Hurley és Sayid megérkeznek a repülőtéri motelhez. Hugo elővesz a kocsi egyik irattartó fiókjából egy nyugtatófegyvert, és várja, hogy az iraki emlékezni kezdjen, ám nem jár sikerrel. Közli vele, nyugodtan elmehet, de ha marad, annak örülni fog. Ezt követően felmegy az egyik lakáshoz, és bekopog az ajtón. Charlie ajtót nyit, majd elküldi Reyest, azt hiszi, Widmore vele próbálja rávenni, hogy menjen el a koncertre. Hurley győzködi Pace-t, de mikor a zenész kijelenti, hogy nem megy, Hugo meglövi a nyugtatófegyverrel. Leviszi Charlie-t a kocsi csomagtartójába, majd a döbbent Sayiddal együtt útnak indul.

Kate azt próbálja megtudni Jacktől, miért vállalta el a munkát. A doki azt válaszolja, azért, mert így kellett lennie, életében egyedül a Szigetet nem tette tönkre. Austen ellenkezik, szerinte Shephard nem rontott el semmit se. Hurley ezt egy egyszerű kommentárral intézi el, szerinte ez a beszélgetés még megható is lehetne, ha éppen nem a halálukon lennének.

Sawyer Nemezist figyeli, aki még mindig a kötelet csavarja fel a karjára. Ben eközben fegyverrel James közelébe jut, és megkéri, csatlakozzon hozzájuk. Ford közli, ő is Desmondért jött, de ahogy látja, megelőzték őket. Flocke megkérdezi, tudja-e, mit akar tenni. Sawyer teljes nyugalommal válaszolja, hogy el akarja pusztítani a Szigetet. Nemezis ehhez még hozzáteszi azt is, hogy a kiválasztottak is a Szigettel fognak pusztulni, ekkor James kijelenti, már nem kiválasztottak. A következő mozdulattal arcon veri Bent, elveszi tőle a fegyverét, majd távozik. Linus felháborodva kérdezi Nemezist, miért nem megy utána, ám ő csak annyit felel, hogy nem kell követnie. Benjamin számon kéri rajta, hogy el akarja pusztítani a Szigetet, holott megígérte neki, hogy az egész az övé lesz. Flocke elnézést kér tőle, és felajánlja, hogy csatlakozzon hozzá, és nézzék végig együtt a hajóról, ahogy a Sziget elsüllyed. Nemezis ekkor nyomokat vesz észre a földben, amiket szemügyre véve megállapítja, hogy egy kutya járt a kútnál.

Vincent felébreszti a földön fekvő Desmondot. Rose elküldi Bernardot ételért, ő pedig elmeséli, hogy az 1970-es évek óta élnek a saját építésű házukban, aztán egyszer felvillant az ég, most pedig azt se tudják, melyik évben vannak. Megkéri Hume-ot, hogy miután evett, távozzon tőlük, mert azzal, hogy Bernard kimentette a kútból, már eleve megszegték a szabályukat, ami szerint nem avatkoznak bele semmibe. Des ezt teljes mértékben megérti, és el is fogadja. Ekkor Vincent és Bernard visszatérnek, ám nem ételt hoztak magukkal, hanem Nemezist. Flocke előveszi kését, odalép Desmondhoz, és kijelenti, ha nem tart vele, Rose és Bernard fájdalmas halált halnak. Des megígérteti vele, hogy ha vele tart, nem bántja őket. Miután Nemezis a szavát adta, Hume beleegyezik, hogy vele megy, és bármit megtesz. Nemezis a dzsungelben haladva megkérdezi Desmondot, tudja-e, hova mennek. A férfi teljes nyugalommal azt feleli, szerinte oda, ahol a fény van. Flocke meglepődik, mire Des azt mondja, ez csak egy megérzés. Ekkor zajt hallanak, ami gyanút ébreszt Nemezisben. Ben úgy tesz, mintha nem hallott volna semmit sem, majd mikor a többiek nem figyelnek, lenémítja a zsebében lévő rádiót.

Miles próbálja elérni Bent a rádión, hogy elmondja neki, megtalálta Richardot. Alpert magához tér, és megkérdezi, mi történt vele. Straume mindent elmesél, majd felhozza, hogy segítséget kellene szerezniük. Richard viszont leszögezi, mivel még megvan a C4, indulniuk kell a másik szigetre, hogy felrobbantsák a repülőgépet.

Flash-sideways: Miles kiszáll a kocsijából, és nem hisz a szemének, mikor nem messze meglátja a kocsiban ülő Sayidot. Felhívja Sawyert, és elmondja neki, mit látott. James próbálja nyugtatni, hogy már elindultak a megyeibe, ám Straume közli, már felhívta őket, és megtudta, hogy a rabok nem érkeztek meg. Emlékezteti társát, hogy Jarrah négy embert ölt meg, csak egy szemtanú élte túl a vérengzést. Ford beleegyezik, hogy felkeresi Sunt, és megvédi őt.

Sun és Jin a kórházban arról beszélgetnek, hogy remélhetőleg hamarosan hazamehetnek. A nő ezt nem akarja, mert tudja, hogy akkor apja elől kell bujkálniuk. Ekkor belép az ajtón Juliet, akinek a vezetékneve most Carlson. Azért érkezett, hogy megvizsgálja Sun babáját. A kórlapon látja, hogy a koreaiak nem beszélnek angolul, így a lehető legkevesebb beszéddel nekikezd az ultrahangnak. Ekkor Sun emlékezni kezd, látja, ahogy Juliet az orvosi állomáson megvizsgálta. Jin ránéz az ultrahangra, és neki is eszébe jutnak a Szigeten történtek. A vizsgálat végére már mindketten emlékeznek mindenre, örömüket pedig megkoronázza, mikor Juliet kijelenti, hogy a baba teljesen egészséges. Carlson megkérdezi, tudni akarják-e, hogy fiú vagy lány lesz a gyermek, ekkor Sun angolul megszólalva kimondja, hogy lány lesz, Jin pedig hozzáteszi, hogy Ji Yeon lesz a neve.

Sawyer addig rohan a dzsungelben, míg végül rá nem talál Jackékre. Elmondja a dokinak, hogy valaki már kisegítette Desmondot a kútból, ezért sietniük kell, hogy ők találhassák meg előbb. Shephard szerint ez lényegtelen, hiszen mindegyikük ugyanoda tart, így úgyis találkozni fognak. Amikor pedig odaérnek a fényhez, véget ér a kalandjuk.

Flash-sideways: Jack a műtő folyosóján még egyszer beszél Locke-kal. John arról kérdezi, biztos működni fog-e a módszer. A doki azzal viccelődik, hogy megvan rá az esély, hogy megölje, de ő inkább segíteni akar. A kopasz megkérdezi Shephardöt, előkerült-e az apja koporsója. Jack elmondja, épp reggel hívták, hogy délutánra Los Angelesbe érkezik. Locke reméli, hogy ezzel a doki végre megnyugvást talál, de az érintett inkább úgy véli, az lesz a megnyugvás számára, ha sikeresen megműti Johnt.

Miles és Richard megérkeznek a kikötőbe, és a mennydörgésből megállapítják, hogy nagy vihar közeleg. Straume üdvözli Alpertet a klubban, ám ő ezt nem érti, mire a kínai kitépi Richard első ősz hajszálát. Alpert mosolyogni kezd, és vidáman azt állítja, most jött rá, hogy élni akar. Nemezis csónakját használva kieveznek az óceánra, ahol roncsok tömkelege úszik a felszínen, a tengeralattjáró kapitányának hulláját is megtalálják. Ekkor kiáltásokat hallanak a közelből. A hang felé indulnak, és kihúzzák a vízből Franket. Megitatják vízzel, és elmondják neki, hogy fel akarják robbantani a repülőt, nehogy Nemezis azt használva jusson ki a Szigetről. Lapidus felhozza, hogy ha ők viszik el előbb a gépet, azzal is ugyanazt a hatást érik el. Richard nem érti, ezt hogyan akarják megvalósítani, erre Frank emlékezteti őket, hogy ő egy pilóta.

Jack és Nemezis csapata találkozik egy tisztáson. Kate lövöldözni kezd, ám semmi hatást nem ér el vele, Flocke nyugodtan sétál el mellette, és azt javasolja, inkább tartogassa későbbre a töltényeket. Jackhez lépve kifejezi csalódottságát Jacob választásában, szerinte a doki volt a legkézenfekvőbb választás a védelmezői szerepre. Shephard kijavítja, hogy nem Jacob választotta őt, hanem ő jelentkezett önként. Jack beismeri, nem tudja megállítani Nemezist, ezért inkább vele tartana. Flocke meglepődik, szerinte az új őrző nem tudja, mit akar csinálni, ám a doki leszögezi, tudja, hogy a fényhez akar menni, aztán el akarná pusztítani a Szigetet. Nemezis nem érti a feltételes mód használatát, így Shephard kijelenti, nem fogja a fény közelébe engedni, sőt meg fogja ölni, ennek a módja pedig meglepetés marad. Flocke elfogadja a kihívást.

Flash-sideways: Jack és Juliet üdvözlik egymást a kórházban, beszélni kezdenek az esti koncertről, a férfi pedig átadja a jegyeket a nőnek. David is megérkezik, és megkérdezi apját, nála vannak-e a jegyek. Jack megnyugtatja, épp most adta oda őket az anyjának. A doki azt javasolja, az ő jegyét adják Claire-nek, biztos örülne, ha kimozdulhatna otthonról. Juliet is pártolja az ötletet, szeretné megismerni volt férje eltitkolt húgát. Juliet és David elindulnak a lifthez, amiből Sawyer lép ki. James a recepciósnál megkérdezi, merre találja a Sun Paik nevű beteget.

Sawyer arról kérdezi Jacket, hogyan akarja megölni Nemezist. A doki szerint Desmond egy fegyver, nem hinné, hogy Jacob azért hozatta őt vissza a Szigetre, hogy segítsen Flocke-nak elpusztítani a Szigetet. A csapat megérkezik a bambuszerdőhöz. Nemezis leszögezi, hogy innen csak ő, Jack és Desmond mennek tovább. A bambuszokon áthaladva Flocke is megjegyzi, csúnya viharra számít. Hamarosan megérkeznek a patakhoz, aminek a végén meglátják a fényes barlangot. Nemezis a kúttól hozott kötél egyik végét egy fához kötözi, Jack pedig a másik végével rögzíti Desmondot. Des ekkor elmondja a dokinak, szerinte nem számít, ki nyeri a párbajt, ugyanis mikor leengedik őt a fénybe, átkerül egy másik helyre, ahol együtt lehetnek szeretteikkel, a Sziget pedig nem befolyásolja életüket. Tudatja Jackkel, őt is látta ebben a világban, egymás mellett ültek az Oceanic 815-ösön, ami nem zuhant le, és Shephard boldognak tűnt. Hume azzal győzködi a dokit, hogy talál egy módszert, amivel őt is átviheti ebbe a világba, de Jack kijelenti, ő már egyszer megpróbálta eltörölni a múltat, nem sikerült neki, tehát nem lehetséges, amit Desmond állít, ennek következtében pedig nagyon is számít, hogy mi lesz a csata végkimenetele. Nemezis eközben megfelelően rögzítette a kötelet a fához, így bemásznak a barlangba.

Flash-sideways: Este van, Hurley és Sayid a kocsiban üldögélnek, és várnak. Jarrah tudni akarja, mi folyik itt, ám Hugo azt feleli, nem mondhatja el, csupán bizalmat kér tőle, hiszen ő is bízik benne. Az iraki szerint ez esetben Reyes nem ismeri őt. Hurley leszögezi, nagyon is ismeri őt, és szerinte jó ember, még ha sokan ennek az ellenkezőjét is állítják. Ekkor a szemközti bárból két férfi ront ki, verekedni kezdenek. Az egyik férfi leüti a másikat, ekkor megjelenik egy szőke nő is, hogy megvédje testvérét, de az erőszakos férfi őt is elintézi, a szemét közé hajítja. Sayid ezt már nem bírja nézni, kiszáll az autóból, és a dulakodó emberhez rohan, megveri őt. Ezt követően felsegíti a szemétben fekvő nőt. Ahogy egymáshoz érnek, és meglátják a másik arcát, mindketten emlékezni kezdenek. Sayid segít talpra állni Shannonnak, majd csókolózni kezdenek. Boone lihegve odamegy Hurleyhez, és elmeséli, szinte lehetetlen volt elhozni Ausztráliából a testvérét. Megkérdezi, hogy szóljon-e nekik, Hugo pedig nyugalomra inti, szerinte még nyugodtan adhatnak időt Sayidnak és Shannonnak.

Richardék elérik a másik szigetet, és rádión értesítik Bent, hogy ő is menjen oda, mert elrepülnek a géppel. Ekkor a fák közül kisétál Claire, és mivel azt hiszi, Frankéket Nemezis küldte, hogy megöljék őt, kétszer a homokba lő. Alpert megnyugtatja, hogy nem Flocke küldte őket, a repülővel akarják elhagyni a Szigetet. Felajánlja Littletonnak a csatlakozás lehetőségét, ám a nő visszautasítja ezt.

Jackék elkezdik leengedni Desmondot a barlang mélyébe. Nemezis megemlíti, hogy ez a helyzet kísértetiesen hasonlít egy régebbi szituációra, Desmond mindkét esetben egy lyukba ereszkedik le, és ha most a barlangban is lenne egy gomb, vitázhatnánk azon, hogy megnyomják-e. A doki erre azzal felel, hogy Flocke meggyalázza John emlékét azzal, hogy az ő alakját használja, és akármennyire is néz ki úgy, mint ő, sosem lesz ő az igazi Locke. Beismeri, hogy a kopasznak végig igaza volt mindenben, és bánja, hogy ezt nem tudta elmondani neki, míg életben volt. Nemezis annyit felel, hogy mikor majd a Szigettel együtt az óceán mélyére süllyed, rájön, hogy John igenis tévedett. Ekkor a kötél feszülése megszűnik. Desmond elérte a barlang fenekét.

Flash-sideways: Julietet megcsipogtatják a kórházból, így kénytelen otthagyni Davidet és Claire-t a koncerten. Eközben Charlotte a színfalak mögött felébreszti Charlie-t, majd a közelében öltözködő Danielhez fordul, és megkérdezi, merre van a zenekar, aminek szerinte Pace is a tagja. Dan némi döbbenet után megerősíti, hogy Charlie a Drive Shatf tagja, ők fogják őt kísérni a koncerten. Végül bemutatkozik Charlotte-nak. Odakint David és Claire megtalálják a 23-as asztalt, ahol már Kate és Desmond is ül. A két nő meglepődik, hogy újra látják egymást, de nem szólnak többet. Dr. Pierre Chang a színpadról üdvözli a jótékonysági koncert vendégeit, majd a pódiumra szólítja Daniel Widmore-t és a Drive Shaftet. A koncert kezdetét veszi, Charlie pedig a közönséget szemlélve észreveszi Claire-t. Littleton észreveszi, hogy a gitáros őt bámulja, ám ekkor megérzi, hogy valami nincs rendben, így kimegy a mosdóba. Kate utána indul, Hume pedig sokatmondóan nézi őket.

Desmond csontvázak és sziklák között elhaladva meglát egy kőmedencét, aminek aljából arany fény szűrődik ki, a közepén pedig egy hatalmas kődugó van. Mikor belép a vízbe, megérzi az elektromágnesesség sokkoló hatását, de nem adja fel, besétál a medence közepére, és kihúzza a dugót. A víz lefolyik a Sziget eltűnésekor és a Hattyú felrobbanásakor hallható hang kíséretében, a terem sötétbe burkolózik. Ekkor a lyukból vörös fény és gőz tör ki, a Sziget pedig elkezd remegni. Desmond csalódottan és idegesen üvölt, nem sikerült a terve. Nemezis mosolyogva közli a döbbent Jackkel, hogy úgy tűnik, tévedett. Kisétál a barlangból, a földrengések odakint is éreztetik hatásukat, szikladarabok gördülnek szerteszét. Shephard dühösen utána rohan, a földre löki, és arcon üti. Mindketten meglepődnek, mikor észreveszik, hogy Flocke szájából az ütés hatására elkezd ömleni a vér. A doki gúnyosan kijelenti, ezek szerint Nemezis is tévedett. Flocke megfog egy kisebb követ, és fejbe vágja Jacket, aki ennek hatására elterül a földön, és elájul. Ezt az előnyt kihasználva Nemezis elrohan.

Flash-sideways: Claire a múzeumban bolyongva megkérdezi az egyik munkást, merre van a mosdó. Ekkor Littleton meginog, meg kell kapaszkodnia. Kate is odaért, azonnal elküldi a férfit egy orvosért. Leülteti Claire-t, aki szerint megindult a szülés. Eközben odakint Eloise Hawking leül Desmond mellé, és emlékezteti, hogy világosan megmondta neki, hagyja abba, amit csinál. Des közli, nagyon is érthető volt, de ő inkább úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja őt. Eloise megkérdezi, mit szándékozik tenni, ha mindenki emlékezni kezd. Hume azt válaszolja, elmennek. Hawking szomorúan kérdezi, hogy Danielt is magával viszi-e. Desmond megnyugtatja, Daniel nem vele megy majd. A múzeumban Claire tudatja Kate-tel, hogy most fog szülni. Az éppen megérkező Charlie-t Austen elküldi vízért és takaróért, ő maga pedig felkészíti Littletont a szülésre. Claire elkezd nyomni, mire Kate szemei elé egy emlék úszik. Gyorsan magához tér, és újabb nyomásra szólítja fel a kismamát. Ekkor már Aaron is kibújik, és mindketten emlékezni kezdenek. Charlie visszaér a takaróval, és ráteríti azt az újszülöttre. Egy érintés hatására ő is emlékezni kezd, ő és Claire is megismerik már egymást. Kate félrehúzódik, ekkor lép be Desmond, és megkérdezi őt, most már érti-e, mi a célja.

A rengések egyre erősödnek. Ben egy kidőlő fa útjából taszítja el Hurleyt, aminek az lesz az eredménye, hogy Linus a sziklák és a fa közé szorul. Eközben a zuhogó esőben magához tér Jack. Berohan a barlangba, elkezdi felhúzni a kötelet, ám Desmond nincs a végén. A doki kirohan a barlangból, és Nemezis után indul. Kate, Hurley és Sawyer megpróbálják kiszabadítani a beszorult Bent, ám a rengések miatt nehéz a dolguk. Austen nem érti, mi történik. James felvilágosítja, hogy Flocke-nak igaza volt, az egész Sziget süllyedni kezdett. Miles rádión szólongatja Bent, hogy közölje, Lapidus épp a repülőgépet javítja, előreláthatóan egy órán belül indulnak, addigra ők is érjenek oda. Sawyer dühösen teszi fel a kérdést, mégis hogyan érhetnének oda ennyi idő alatt. Linus ekkor elárulja, hogy Nemezisnek van egy hajója.

Flocke a sziklaszirt szélén áll, és mosolyogva nézi a hullámzó tengerben ringatózó vitorlást. Épp elindulna lefelé a létrán, mikor megjelenik Jack, és a nevét kiáltja. Nemezis előveszi kését, majd a két férfi egymás felé kezd rohanni, eközben a sziklákról egyre nagyobb darabok zuhannak a tengerbe. A verekedés során Flocke elejti kését, Shephard áll nyerésre, ám miközben a doki fojtogatja Nemezist, az eléri a tőrét, és mélyen beleszúrja Jack oldalába. Shephard elveszti helyzeti előnyét, immár Flocke szegezi a kést az ő torkához, a penge már sebeket ejt a nyakán. Ekkor lövés hallatszik, Nemezis pedig elterül a földön. Kate megfogadta korábbi tanácsát, és egy töltényt megtartott neki. Flocke elhaló hangon közli Jackkel, elkéstek. A doki lerúgja Nemezist a szirtről, a férfi összezúzódva, holtan zuhan az egyik párkányra.

Flash-sideways: Jack végzett a műtéttel, Locke-ot egy kórterembe szállítják, a doki nyaka pedig ismét vérezni kezd. Úgy dönt, elmegy a koncertre, hátha ott lesz még a fia. Ekkor az ápolónő teljesen megdöbbenve szól neki, hogy John a maximális altatóadag ellenére ébredezni kezdett. Locke azt állítja, hogy sikeres volt a műtét, ám Shephard szerint ezt még korai megállapítani. A kopasz ekkor mozgatni kezdi a lábujját. Jack lehúzza róla a takarót, és ámulattal nézi a mozdulatokat. John is örömmel nézi a mozgó lábujját, aminek hatására emlékezni kezd. Könnyes szemmel kérdezi a dokit, ő is látta-e, amit ő. Shephard először nem érti a kérdést, ám ekkor bevillan neki egy kép, amiben ő és Locke a bunker berobbantott bejáratán néznek a mélybe, de Jack ezt nem veszi komolyan. A kopasz azt mondja, menniük kell, a doki nyugalomra inti. Szerinte a betegnek pihennie kell, ő pedig elmegy a fiához a koncertre. Ekkor Locke közli Shepharddel, neki nincs fia. Jack kisétál a kórteremből, de előbb John azt kívánja neki, hogy érte is tegyen valaki legalább ugyanannyit, mint amennyit ő tett érte.

A vihar elvonult, kisütött a nap. Sawyer, Hurley és Ben is megérkeznek a szirtre. Kate tudatja velük, hogy Nemezis meghalt, vége az egésznek. James lenéz Flocke holttestére, ekkor a föld újra rengeni kezd. Ford leszögezi, szerinte még koránt sincs vége a történetnek.

Flash-sideways: James megérkezik Sun kórtermébe, és meglepetten látja, hogy a koreai házaspár távozni készül. Jin és Sun felismerik őt, mosolyogva fogadják, de az ajánlatát, hogy egy rendőrt biztosít a Sayidtól való védelmükre, visszautasítják, szerintük nincs szükségük védelemre, mert biztonságban vannak. Búszúzóul Jin mosolyogva annyit mond Sawyernek, hogy majd ott találkoznak.

Frank bekapcsolja a műszerfalat, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e. A rendszer szerint a hidraulikával baj van, ezért leküldi Richardot és Milest, hogy szigszalaggal javítsák meg a hibás alkatrészt.

Ben Lapidust szólongatja, ám a kapitány idegesen félredobja a rádiót, nem szeretné, ha zavarnák munka közben. Jack közben rájön, hogy csak úgy tudja megállítani a Sziget pusztulását, ha visszacsinálja mindazt, amit Desmond okozott. Azonban fennáll a veszélye, hogy nem jár sikerrel, ezért szerinte társainak távozniuk kell. Kate próbálja rávenni a dokit, hogy tartson velük ő is, de a férfi hajthatatlan, kitart amellett, hogy meg kell védenie a Szigetet. Shephard és Sawyer elbúcsúznak egymástól, Ben pedig átadja a rádiót Jamesnek, mivel úgy érzi, ha a Sziget elsüllyed, neki is vele kell süllyednie. Hurley kijelenti, hogy ő Jackkel marad, nem lenne képes lemászni a szirtről. A doki megkéri Kate-et, hogy vigyék magukkal Claire-t is. Austen azt szeretné hallani tőle, hogy még egyszer találkoznak, de Jack nem mondja ezt. Kate sírva fakad, megcsókolja a férfit. Végül Jack, Ben és Hurley az egyik, Sawyer és Kate pedig a másik irányba indulnak el.

Miles a szigetelőszalag segítségével kijavította a hidraulika hibáját. James rádión értesíti őket, hogy most indulnak a hajóért, amivel átjutnak a másik szigetre, feltétlenül várják meg őket. Frank sietteti őket, szerinte hamarosan nem lesz honnan felszállniuk. Ford ezt hallva úgy dönt, a legrövidebb út az lesz, ha leugranak a szirtről az óceánba, így hát ezt az utat választják.

Flash-sideways: Sawyer a kórház folyosóján megkérdezi a mellette elhaladó Jacket, hogy hol találhat valami ételt. A doki felvilágosítja, hogy a büfé már bezárt, viszont a folyosó végén van egy automata. James továbbsétál, ám többször is hátranéz, mintha ismerős lenne neki Shephard. Az automatából egy Apollo csoki szeletet akar venni, de az édesség a gépben ragad, így Ford megpróbálja a nyláson keresztül elérni azt. Ekkor megjelenik Juliet, és azt javasolja neki, hogy húzza ki az automatát a konnektorból, ennek hatására a csoki leesik a tálcába. Sawyer így is tesz, azonban véletlenül a termet is sötétségbe borítja. A doktornő nevetve kiveszi a szeletet a gépből, és átadja a rendőrnek. Mikor egymáshoz érnek, mindegyikük emlékezni kezd. A meglepettségtől gyorsan meghátrálnak, pár pillanat múlva Juliet felhozza, hogy elmehetnének kávézni. James beleegyezik, de elmondja, hogy a gép elnyelte a pénzét, így csak 1 dollárja maradt. A nő szerint ez se baj, majd mindenki állja a saját kávéját. Újra egymáshoz érnek, még több emlék rohamozza meg őket. A villanások végére mindketten emlékeznek mindenre. Sawyer boldogan csókolja meg rég elvesztett barátnőjét.

Jack megérkezik a múzeumhoz, de a koncertnek már vége van, Kate közli vele ezt a tényt. A dokinak ismerős a nő, de nem tudja, honnan. Austen elmeséli, hogy az Oceanic 815-ön a mosdóból kijövet nekiütközött, és ellopta a tollát. Shephard nevetve kérdezi, hogy innen ismerik-e egymást, ám Kate leszögezi, nem csak innen. Odasétál a férfihoz, hozzáér az arcához, aminek hatására Jack újra emlékezni kezd. A doki azonban még most sem érti, mi történik vele, ezért Kate azt mondja, ha vele tart, mindent meg fog érteni.

A földrengések még mindig darabolják a Szigetet. Benék megérkeznek a barlanghoz. Jack leszögezi, hogy csak ő megy le a barlangba. Hurley tiltakozik, mert szerinte ez egyenlő lenne az öngyilkossággal, ám a doki reakciójából rájön, neki ez a célja. Könnyes szemmel üvöltözve próbálja visszatartani Shephardöt, azzal érvel, hogy a Szigetnek szüksége van rá, ő a védelmezője. Jack erre kijelenti, Hugónak kell a Szigetet védenie, ő rá csak azért volt szükség, hogy visszacsinálja Desmond művét. Reyes nagy nehezen elvállalja a feladatot, de kiköti, hogy amint Jack visszatér, visszaadja neki a munkát. A doki egy flaskába fogja fel a patak vizét, és megitatja Hurleyvel. Mikor elfogyott a víz, a vállára teszi a kezét, és azt mondja, most már ő is olyan, mint ő.

Frank újra beindítja a repülőgép műszereit, ezúttal sikerrel jár. Eközben Hurley és Ben leengedik Jacket a barlang mélyére. A férfi a gőzben és a vörös fényben elvánszorog Desmondhoz. Hume-ot megviselte, hogy nem került át a másik világba, bűntudata van a fény kioltása miatt. A doki visszacipeli Desmondot a kötélhez, és rögzíti hozzá. Des tiltakozik, mert tudja, hogy ha Shephard még vissza is tudja rakni a követ a lyukba, meg fog halni. Jack nyugtatja, arra kéri, hogy menjen haza, és éljen boldog életet a családjával, ők pedig majd találkoznak egy másik életben.

Lapidus beindítja a hajtóműveket, és elkezd tolatni. Kate és Sawyer közben megérkeznek a szigetre, elsőként a parton üldögélő Claire-rel találkoznak. Littleton nem akar hazatérni, mert szerinte megőrült a Szigettől, Aaron nem is tudja, hogy ő az anyja, különben pedig azzal sincs tisztában, milyen anyának lenni. Austen azzal érvel, hogy majd ő segít neki, ezzel sikerül is meggyőznie Claire-t, hogy velük tartson. Hárman rohannak a repülőgép felé, amivel Frank éppen megfordul. James rádión próbálja elérni a kapitányt, de ők meg se hallják az adást. Lapidus felpörgeti a hajtóműveket, ám ekkor észreveszi, hogy Sawyerék kirohannak a dzsungelből. Csökkenti a fordulatszámot, és kinyittatja az ajtót.

Jack a helyére vonszolja a hatalmas kődugót, majd ledől a medence szélére, és várja, hogy mi történik. Miles és Richard ezalatt felsegíti Claire-t, Kate-et és Sawyert az Ajira 316 fedélzetére. Mindannyian elhelyezkednek az ülésekben, Frank ismét felpörgeti a hajtóműveket, és felgyorsít a géppel, miközben mögöttük megrepedezik és beomlik a talaj. Lapidus feszülten figyeli a műszereket, az utolsó pillanatban végül felemeli a repülőt. Az Ajira 316 a levegőbe emelkedik, Frank pedig hálát ad az égieknek a segítségért. Frank Lapidus, Richard Alpert, Miles Straume, James Ford, Kate Austen és Claire Littleton elhagyják a Szigetet.

A földrengés gyengül, végül elhal, és a hatalmas medencébe ismét folyni kezd a víz. Jack boldogan fekszik a medence szélén, és végignézi, ahogy a vörös fényből ismét aranyló fény lesz. Hurley és Ben is látja a fényt, így elkezdik felfelé húzni a kötelet, ám hatalmas döbbenetükre nem Shephardöt, hanem Desmondot találják a kötél végén. A doki eközben nevetve fekszik a kőmedencében.

Flash-sideways: Locke taxival érkezik a templomhoz, a lépcsőig tolószékkel gurul el. Az udvaron megáll Ben előtt, és megkérdezi, mindenki bent van-e már a templomban. Linus elnézést kér a John ellen irányult tetteiért, bevallja, hogy önző és féltékeny volt, azt akarta, ami a kopasznak megvolt, de neki nem: a különlegességet. Locke megbocsát neki, Benjamin pedig könnyeit visszafojtva köszöni meg ezt a számára sokat jelentő dolgot. Megkérdezi Bent, mihez fog kezdeni. A férfi azt feleli, hogy még van pár elintéznivaló dolga, egy darabig még itt lesz. John mosolyogva elgurul, Linus pedig utána szól, hogy szerinte már nincs szüksége a tolószékre. A kopasz elmosolyodik, feláll, és eltaszítja magától a tolószéket. Boldogan elköszön Bentől, felsétál a lépcsőn, és bemegy a templomba.

Ben megállapítja, hogy szerinte Desmond rendbe fog jönni. Hurley a barlang bejáratát bámulja, és mikor végre felfogja, hogy Jack meghalt, sírni kezd. Linus azzal vigasztalja, hogy a doki elvégezte a feladatát. Hugo nem tudja, mihez kezdjen, ezért Benjamin azt tanácsolja neki, tegye azt, amihez a legjobban ért, azaz törődjön az emberekkel. Ennek első lépése az lehetne, hogy hazaküldi Desmondot a családjához. Reyes úgy véli, ez lehetetlen, hiszen nem lehet elhagyni a Szigetet, ám Benjamin rávilágít, hogy ez Jacob módszere volt, talán van egy jobb út is. Hurley megemlíti, hogy ő elég tapasztalatlan a vezetés terén, így hát felkéri Bent, hogy legyen a jobb keze. Linus örömmel elfogadja a feladatot.

Flash-sideways: Hurley kilép a templomból, és köszönti a padon ülő Bent, majd megkérdezi, nem csatlakozik-e hozzájuk. Benjamin közli, ő még nem megy be. Hugo elfogadja a választ, búcsúzóul pedig tudatja Linusszal, hogy jó segéd volt. Ben válaszul remek vezetőnek nevezi Reyest.

Eközben Jack és Kate is megérkeznek a templomhoz. A doki elmondja, hogy itt akarta eltemetni az apját, Austen pedig rámutat, hogy éppen ezért vannak itt. Meghagyja Shephardnek, hogy hátul mehet be, ő pedig várni fog rá a templomban, hogy mikor már ő is készen áll, elmehessenek.

Jack a barlangon kívül, egy kisebb kőgáton tér magához. Felkel, és nagy szenvedések közepette elindul a dzsungelbe.

Flash-sideways: Jack felmegy a templom egyik szobájába, ahol az apja előkerült koporsója van. Körbejárja egyszer, majd megérinti. Ekkor néhány emlékkép villan be neki. Hirtelen hátralép, majd erőt vesz magán, és ismét megérinti a koporsó fedelét, ennek hatására pedig teljes mértékben emlékezni kezd. Miután visszanyerte emlékeit, felnyitja a koporsót, de nem találja benne apját. Lezárja a fedelet, ekkor a háta mögül köszön neki Christian Shephard. Jack nem érti, hogy lehetséges ez, hiszen apja halott, és ezt ő maga is elismeri. Végül Christian rávilágít, hogy Jack is meghalt. A doki összeroppan a hír súlya alatt, sírva öleli át apját. Az idősebb Shephard leszögezi, minden velük történt esemény valós, mindannyian valósak, azok az emberek is, akik a templomban vannak, még ha meg is haltak, ami az emberi élet természetes velejárója. Néhányan még Jack előtt haltak meg, néhányan utána, a lényeg az, hogy előbb-utóbb mindenkinek véget ér az élete. Jack megkérdezi, hogy most miért vannak itt mindannyian. Apja kijavítja, hogy itt nem létezik olyan, hogy „most”. A doki ezt követően azt kérdezi, akkor hol vannak. Christian felvilágosítja, hogy ezt a helyet ők teremtették maguknak, hogy a haláluk után találkozhassanak, ugyanis az életüknek az a része volt a legfontosabb, amit együtt töltöttek. Kölcsönösen szükségük van egymásra még a halál után is, hogy emlékezzenek, és képesek legyenek elfogadni. Jack megemlíti, hogy Kate azt mondta, el fognak menni. Christian kijavítja, hogy nem elmennek, hanem továbblépnek. A doki tudni akarja, hogy hova, ezért az apja mosolyogva azt javasolja, hogy derítsék ki.

Jack és Christian belépnek a templomba, ahol barátaik többsége vidáman beszélget a többiekkel. Jelen vannak Kwonék, Sayid és Shannon, Boone, Hurley és Libby, Desmond és Penny, Charlie, Claire és Aaron, Sawyer és Juliet, Bernard és Rose, Locke és természetesen Kate is.
Ezalatt a Szigeten a halálán lévő Jack a fák között halad. Locke boldogan üdvözli a dokit, aki ezt követően Desmondot, Boone-t, Sawyert és Hurleyt is köszönti. Jack közben a bambuszerdőben vonszolja magát, elmegy egy foszló tornacipő mellett is. Kate mosolyogva közeledik a doki felé. Shephard ezalatt meglát egy kisebb tisztást a bambuszok között. Kate és Jack leülnek a templom egy padjára, ezzel párhuzamosan a férfi a földre rogyik a tisztáson. A többiek is helyet foglalnak a templomban, Christian pedig mosolyogva megfogja fia vállát. Megjelenik Vincent is, leheveredik a haldokló Jack mellé. Az idősebb Shephard vállon veregeti fiát, majd a padsorok között haladva elindul a kapu felé. Odaérve kinyitja azt, ekkor gyönyörű fény árad be a templom ajtaján és ablakain keresztül. Jack a földön fekve figyeli a felette elszálló repülőgépet, ami mosolyra készteti. A templomban a fény egy idő után mindenkit elnyel.

A Szigeten Jack lehunyja a szemét, és végső álomba merül.

Írta: Ideggyogyo, 2010.06.02. 21:50

Új lap - 2

 Ajánló - [Klikk]
 

 Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 82
Legújabb tag: kpeti901
Új lap - 2

 Visszaszámláló

 

 

Lost

 Alternatív világ

Lost

 LOST

 SZAVAZZ!

 

6. ÉVAD


Ki a kedvenced?

Új lap - 2

 Társoldalak


LOST Fusion by: Lost80
243187 látogató