Főoldal Fórum downloads Linkek
LOST - ELTŰNTEK

 Site menü

 Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó
Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Lost

 Sawyer hangja!

 

 

 


Lost

 Fenn vagyunk!

 

 

   

 Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

admin A tag nincs jelen
14/03/2012 06:26
Ismét LOST a story 4-en

James A tag nincs jelen
05/03/2011 09:32
namaste mindenkinek

gaspa A tag nincs jelen
16/02/2011 07:52
Ma lesz meg a 6.évad DVD-n eredetibensmileysmiley

Joles A tag nincs jelen
11/02/2011 16:00
Ez csak véletlen... vagy végzet?

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:35
Amikor visszatérnek a szigetre.

További üzenetek

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:34
Azt valaki magyarázza már el légyszives hogy az 5.évadban miért van az,hogy Sun,Lapidus,Ben 2007-ben a landolt a többiek meg nem?

Stevee A tag nincs jelen
31/12/2010 13:07
na akkor eddig 3-an vagyunk még irjatok és ha indul a tv idelinkelem az oldalt.

gaspa A tag nincs jelen
31/12/2010 10:00
Én benne lennéksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:23
És az egészet az elejéről néznénksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:22
om hogy nézné e valaki..
Mit szoltok hozzá?


 Rejtélyek

Részletesebben:  Fekete Szikla  |  Álmok  |  A szörny  |  A számláló


 

101 Bevezető: A LOST valóban egy érdekes és izgalmas sorozat. Ezt az is bizonyítja, hogy mindig a legnézettebb műsorok között foglal helyet. Nem véletlen, hiszen a nézőknek annyi csontot ad, hogy bőven van mit rágcsálni a következő részig. Mindezt még jobban alátámasztja az, hogy rengeteg rajongó, fanatik oldal született. Kishazánkban is szép számmal találhatók kattogók. A negyedik széria ugyanott folytatódott, ahol a harmadik abbamaradt, és van elég rejtély, ami megoldásra vár.

 

 

Utazás térben és időben:

 

Az ötödik évadban a sziget kimozdult az időből, hála Benjamin Linusnak, aki kiakasztotta a jégkamrában lévő kereket. Így túlélőink a különféle időkben kötöttek ki. Faraday egy egyszerű hasonlattal írta le Sawyernek az eseményeket, hogy ő is megértse, mi történik velük.: „A Sziget egy bakelitlemez a lejátszón, ami most Bennek köszönhetően kihagy, mivel kimozdultak az időből.” Egy bizonyos idő után a Sziget kiszámíthatatlan időugrásai miatt az ott tartózkodók nagy veszélybe kerültek, amikor érezni kezdték az ezzel járó mellékhatásokat. Orrvérzés, szédülés, fejfájás és ezután következett a halál. Charlotte lett az egyetlen áldozata a szigetnek. A 4. évad felvetett még egy igen érdekes jelenséget, ez pedig a szigeti, és a külvilági idő eltérése. Lehet, hogy korábban már elmozdult a sziget? Vagy állandóan mozog? John rájött, csak úgy lehet az időugrásoknak véget vetni, ha elmennek oda, ahol az egész elkezdődött, vagyis az Orchidea állomáshoz. Visszatette a kereket a helyére, s az utazgatás abbamaradt, bár az emberek a múltban ragadtak.


Na de, ha Ben 2004-ben akasztotta ki a kereket, John miért a múltban tette vissza a helyére, s nem a jövőben?
Érdekes, hogy nem mindenkire volt hatással az idő. Jin, Sawyer, Juliet, Miles, Charlotte, Bernard, Rose, Daniel és Locke végig kénytelenek voltak elviselni a villanásokat, végül John kivételével 1974-ben kötöttek ki. John kijutott a szigetről és 2007-ben felkereste az Oceanic 6-ot. Az Oceanic 6 tagjai 2007-ben vissza akartak térni a szigetre, de Jack, Sayid, Kate és Hurley 1977-be helyeződtek át. Ekkor pedig a kerék már a helyén volt, hacsak valaki nem hozta működésbe. A gépen lévő többi utas Sun, Ben, Frank és az azóta meggyilkolt John ugyan 2007-ben kötött ki, de az éjszakából hirtelen nappal lett. Szóval elég érdekes módon élték meg többek az időutazást. 2004-ben láthattuk, hogy a sziget eltűnt, de gondolom megjelent egy másik helyen, aminek koordinátái egyelőre ismeretlenek.

Eloise Hawking a külvilágban tartózkodó túlélők egy részének felfedte, hogy a Lámpaoszlop állomást egy különleges elektromágneses energiával töltött üreg fölé építették még évekkel ezelőtt. Ez az energia köti össze a világ többi hasonló üregét. Az építtetőket azonban csak egy hely érdekelte: a Sziget. Voltak bizonyítékaik a létezéséről, de nem találták meg. Éppen ezért az egyik kutató megépítette a már látott hatalmas ingát, amivel reményei szerint megjósolhatták, hol fog megjelenni a folyamatosan mozgásban lévő Sziget. Emellett kidolgoztak egy egyenletrendszert, ami majdnem teljes bizonyossággal megállapítja, hogy egy konkrét időpontban hol fog megjelenni a Sziget. Ezt követően Eloise elmondta, hogy vannak olyan ablakok, amik egy visszautat nyitnak meg a Szigetre, de sajnos ezek nem maradnak sokáig nyitva. Egy ilyen ablak 36 óra múlva bezárul, ezért azzal kell visszatérnie azoknak, akik elhagyták a Szigetet.
 


Írta: Lost80

 

Az időeltolódás:

 

A 4. évad felvet még egy igen érdekes jelenséget, ez pedig a szigeti, és a külvilági idő eltérése. A 4x03-ban (The Economist) Dan elvégzett egy kísérletet, aminek eredménye nem nagyon tetszett neki. A művelet abból állt, hogy kirakott egy órát egy tisztásra, majd odaszólt a hajóra, hogy indítsák útnak a csomagot. A küldemény el is indult, de nem akkor érkezett meg, amikorra Regina jósolta a hajóról, hanem csak később. Dan rögtön szétszedte a rakétát, majd a benne lévő órát felhasználva összehasonlította a szigeti, és a külvilági időt. Az eredmény meglepő volt, hiszen a szigeten az idő 31 percet késik a külvilághoz képest, ami a fizikus szerint nem jó dolog. A rész végén a helikopter szürkületben szállt fel, viszont még másnap délután sem érkezett meg a hajóra, ami csak 40 mérföldre állomásozott. Dan felvilágosította Jackéket, hogy az idő nem egészen stimmel a két „világ” között, ezért az nem mérvadó, hogy mikor indultak el. És valóban, a helikopter fényes nappal érkezett meg. Na most: ha a sziget késik a külvilághoz képest, akkor odakint éjszakának kellett volna lennie, tehát itt valami irtó nagy elcsúszás van, mert az nem létezik, hogy a sziget-hajó távolságot több, mint 12 óra alatt tették meg, hiszen Juliet szerint maximum 20 perc kellett az útra.

Egy másik példa az eltérő időre, hogy a 4x09-ben (The Shape of Things to Come) Bernardék találtak egy partra sodort hullát (99. nap, reggel). A hajó fedélzeti doktora, Dr. Ray volt az, valaki elvágta a torkát. Este Daniel Morse-kódot használva üzenetet küldött a hajóra, hogy megérdeklődje, mi történt az orvossal. Azt a választ kapta, hogy nincs semmi baja, jól van. A 4x11-ben (Cabin Fever) láthattuk, hogy Ray tényleg él és virul. Az este, mikor a zsoldosok visszaindultak a hajóra, Omar elmesélte a dokinak, hogy Faraday azt mondta, megtalálták a holttestét a Szigeten, ami képtelenség. Mikor Keamy emberek halálával fenyegetőzött, ha Frank nem viszi a Szigetre, elsőként Dr. Rayt ölte meg. Elvágta a torkát, majd a vízbe hajította (100. nap, este).


Írta: Ideggyogyo
 

A sziget védelmi rendszere:

 

Nem, itt nem a szörnyre gondolok, hanem a szigetet körülvevő burokra. Azt tudjuk, hogy a part emiatt nem látható, és ez tartja vissza azokat, akik menekülni próbálnak. A 2x23-ban (Live Together, Die Alone) és a 4x05-ben (The Constant) is feltűnik egy irány, amit követve kijuthatnak a külvilágba. Előbbiben 325, utóbbiban pedig 305 (Lehet, hogy csak egy kisebb baki az eltérő adat). A lényeg az, hogy csak ebből az irányból tudnak bejutni a szigetre, és csak ebből az irányból tudnak távozni. Ha akár csak egy kicsit is elcsúsznak, akkor felléphetnek a mellékhatások, mint ahogy a 4x05-ben is, de ehhez szükséges még az is, hogy az adott személy erős sugárzásnak, vagy elektromágneses hatásnak legyen kitéve (Desnél ez megvolt: a Hattyú felrobbanása). Mint megtudjuk, először Minkowski és társa észlelték a tüneteket magukon (ők meg is haltak), majd később a helikopteren Desmond is begolyózott. A betegség annyiból áll, hogy a szenvedő alany megzavarodik, nem emlékszik semmire, és elméje változó időközönként elhagyja a testét, hogy egy másik idősíkba kerüljön. Des esetében ez a saját múltja volt. Az „időutazás” (bár ezt az elméletet a készítők elvetették) során a test eszméletlenül hátra marad a jelenben, az elme pedig egyre rosszabbul viseli az ugrálást, egyre nehezebben tud visszatérni az egyes időkbe. Egy idő után újabb tünetek jelentkeznek. Ilyen például a vérzés, rángatózás. Majd ezt követi a halál. Ennek a betegségnek csak egyetlen gyógymódja van Daniel Faraday szerint, mégpedig egy állandó, akit a beteg ismer a jelenben, és az adott idősíkban, ahova került. Ha mindkét időben kapcsolatba tud vele lépni, akkor megmenekül. Ez az állandó Desmond életében Penny, Dan esetében pedig Des, hiszen a síkok közti ugrálás között Hume találkozott a fizikussal.


Írta:
Ideggyogyo

 

 

A megtalált Oceanic Airlines 815:

 

Miután Naomi megérkezett a szigetre, elmesélte a túlélőknek, hogy az Oceanic Airlines 815-ös járatát megtalálták, Bali partjainál egy 4 mérföld mély tengeri árokban. A roncsokat megvizsgálták kis kamerákkal, így látták, hogy az összes utas holtteste ott volt. A "The Brig" c. részben Anthony Cooper is felhívta Sawyer figyelmét, hogy a repülőgép az óceánba zuhant. A 4. évad "Confirmed Dead" c. epizódjában valóban láthatjuk, amint egy kutatócsoport meglelte a gép maradványait, és ez gyorsan eljutott a köztudatba. Mint tudjuk, a repülő valójában a szigetre zuhant, de hogy kinek állhatott érdekében a roncs valódi helyzetét elfedni, azt a sorozat későbbi részeiben tudhattuk meg.

 

Find 815: Sam Thomas az Oceanic Airlines egy alkalmazottja volt, a barátnője, Sonya is a 815-ös járaton tartózkodott, mint légi utaskísérő. A gép lezuhanás után Sam furcsa e-mail-eket kapott. Egyik Sonya-t ábrázolta, de a képen több üzenet is el volt rejtve, mint például: Christiane I, Black Rock, Sunda Trench (Szunda-árok). Egy barátja segítségével Sam megtudta, hogy a Christiane I egy kutatóhajó, ami Jakartából fog indulni. Elutazott hát oda, majd nehezen bár, de feljutott a hajóra, majd Ockham kapitány vezetésével kifutottak a tengerre, hogy az Oscar Talbot által vezetett expedíció megtalálhassa a Fekete Sziklát. Sam tartotta a kapcsolatot mindent tudó barátjával, Tracey-vel, akinek segítsége sokszor jól jött, hiszen rengeteg titokzatos dolog történt az utazás alatt. A férfi ismét e-mail-eket kapott a titokzatos Maxwell Group-tól. Mint kiderült, az üzenetek koordinátákat tartalmaztak, melyek a következők voltak: -11.1784 ; 112.2363. Ez egy terület a Szunda-árok közelében. Időközben arra is fény derült, hogy Oscar Talbot a Maxwell Group megbízottja, ami a Widmore cég egy részlege. A sok furcsa és izgalmas esemény után a hajó eljutott a koordináták által megadott helyre, ami Magnus Hanso naplójában is szerepelt. Itt a Christiane I radarja valamit jelzett a tenger alján. Leküldtek egy minirobotot, amit Sam irányított. Azt hitték, hogy nincs ott semmi, és már épp visszahúzták volna a kamerát, ám végül megpillantották az Oceanic 815 roncsait. Sam arcáról leolvasható volt a végtelen bánat, hiszen nem láthatta újra a barátnőjét, Ockham kapitány értetlenül állt a történtek előtt, Talbot viszont sejtelmesen mosolygott. Így az expedíció a Fekete Szikla helyett a gép (ál)roncsait találta meg. Magnus Hanso naplóját korábban Charles Widmore (Penny apja) vette meg egy aukción, tehát neki is köze van a roncsokhoz, mert a Find 815-ben felbukkan ugyanez a könyv, mint a megbízóé.

 

Írta: Ideggyogyó

 

 

Jacob:

 

Első feltûnése a "The Man Behind the Curtain" c. részben volt. Locke megkérte Bent, hogy vigye el hozzá. Hamarosan megérkeztek egy düledező faházikóhoz. Benjamin megkérte Johnt, ne gyújtson fényt, mert Jacob nem szereti a modern technikát. Benn a házikóban a kopasz csak azt látta, hogy Linus egy üres székkel vitatkozott. Amikor próbálta elhagyni a házat, valaki megkérte rá, hogy segítsen rajta. Locke felkapcsolta a zseblámpát, mire a házikóban elszabadult a pokol. John megpillantott egy alakot a székben, de ezt Ben machinációjának vélte. A kopasz Jacob tombolása alatt kimenekült az épületből.

A 4. évad "The Beginning Of The End" c. epizódjában Hurley eltévedt a dzsungelben. Miközben a társai után kiabált, talált egy faházat, aminek környékén fura suttogások hallatszódtak. Hugo bekukkantott egy törött ablakon, és meglátta Jacobot. Hirtelen viszont egy benn lévő férfi megjelent az ablak előtt, ezért Reyes riadtan, segítségért kiabálva menekülni kezdett. Elfutott, de pillanatokkal később ismét a faház előtt találta magát. A házikó ajtaja kinyílt, mintha azt akarta volna sugallni, gyere, és keress meg. Hugo becsukta szemét, és amikor ismét kinyitotta, a bungaló eltûnt. Nagyon rejtélyes, hogy a vikilló megjelent Hurleynek, aki még soha nem látta korábban.

A 4. évad vég felé Locke, Ben és Hugo elindultak, hogy felkutassák Jacobot, aki remélhetőleg meg tudja nekik mondani, mit tegyenek. Egyik éjjel lepihentek, John pedig álmot látott: Horace Goodspeed, aki évekkel ezelőtt Benjamin apjának munkát adott a Szigeten, és a tisztogatásban meghalt, ugyanazt a fát vágta ki egymás után többször. Közben elmondta a kopasznak, hogy Jacob már régóta várja őt. Hogy megtalálhassa, Locke-nak fel kell kutatnia Horace holttestét. John felriadt álmából, s a kis csapat ahhoz a veremhez indult, amibe a Többiek a Dharma-alkalmazottak hulláit dobálták. Lemászott, elkezdett turkálni a csontvázak között, meg is találta Goodspeed maradványait. A ruhája zsebéből kivett egy tervrajzot, ami alapján megtudta, hogy Jacob kunyhóját az éjjel látott személy építette. A mellékelt térkép segítségével a trió eljutott a faházig. Ben és Hurley nem akartak bemenni, így csak a kopasz lépett be. Az asztalnál egy alak üldögélt, aki mint kiderült, Christian Shephard. Saját elmondása alapján nem azonos Jacobbal, de intézkedhet a nevében. John elmondta, azért kereste őt fel, mert kiválasztatott. Christian helyeselt, de kis beszélgetésüket félbeszakította egy zörej. Locke megpillantotta Claire-t, aki meglepően nyugodtan üldögélt apja társaságában. A bénaságából felépült ember kérdezősködni kezdett, de Shephard félbeszakította, hogy a lényegre térhessenek. John feltette a kérdést: „Hogyan menthetném meg a Szigetet?”. Littleton elmosolyodott, Jacob helyettese pedig közölte, hogy el kell költöztetniük azt.
 

 

Fekete szikla:

 

A Fekete Szikla egy bazi nagy hajó, amelyről igazából nem derült ki még, pontosan mikor és hogyan került a szigetre. Az 5. évadban volt egy jelenet róla, de csak az hangzott el, hogy Jacob akarata miatt kötött ki a szigeten az 1800-as évek közepe felé. Oldalán egy lyuk van. Láncra vert csontvázak találhatóak a belsejében, és dinamittal teli ládák rejlenek benne. A hajó további utasairól szintén nincs tudomásunk. Feltevés: Benjamin Linus azt állította, hogy a szigeten nőtt fel. Tudjuk, hogy csak félig igaz az állítása. A Dharma 1970-ben kezdte meg a tevékenységét a területen. Benjamin csak ezután került ide. Talán kapunk választ arra, hogy a Dharma előtt kik lehetek a szigeten. Bővebben itt!

 

 

A misztikus szobor:

 

A "Live Together, Die Alone" c. részben Sayid, Jin és Sun, amint a part északi részén hajóztak, hogy megtalálják a Többiek táborát, megláttak valamit. Sayid előkapta a távcsövét, és megpillantotta egy lepusztult szobor egy részét. A szobor egy lábat formázott, aminek csak 4 lábujja van. Sun elképedt, hogy micsoda bizarr dolog egy ilyet építeni. A számok újra felbukkannak. Mint tudjuk a 4 az a misztikus számok egyike, de nem is ez a legfontosabb. Sokak találgatni kezdtek, hogy miért pont 4 lábujja van. Talán a Többiek építették? Talán nekik is 4 lábujjuk van? Az 5. évadban az derült ki róla, hogy már évszázadok óra létezik, sőt láthattuk a teljes szobrot. Az 1800-as években még teljes egészében pompázott, és a szobor az egyiptomi Taweret istennőt ábrázolta. Hogy ki építette? Most még korai találgatni. Ha további infó áll rendelkezésre, akkor azonnal leközlöm. A 6. évadban biztosan találkozunk még az építménnyel. Bővebben itt!.
 

 

Az álmok és hallucinációk jelentése:

 

A három évad során szinte nem volt olyan szereplő, aki ne képzelgett volna a szigeten tartózkodása alatt. A látomásoknak több esetben van jelentése. Emlékezzünk vissza például, amikor Eko öccse megjelent Locke és Eko álmában. Elvezette őket a lezuhant kis repülőgép roncsaihoz. Itt találták meg a Gyöngy állomást. Korábban pedig John látott lezuhanni egy kisgépet, ami kiderült, már évekkel ezelőtt a szigetre zuhant. Ám vannak olyan látomások és álmok amiknek egyelőre semmi jelentése nincs. Ilyen például Charlie álma Aaronról, amikor egy zongorába van zárva, és sodródik az óceánon. Az álmában Claire arra kérte, hogy mentse meg a babát, de amikor magához vette immáron a valóságban, csak egy alapos verést kapott. Előfordultak hátborzongató látomások is. Boone álmában Shannont szétmarcangolta a fekete szörny. Voltak látomások egyes hozzátartozókról, amik veszélyt jelentettek a túlélők részéről. Jack, amikor az első évadban látta az apját, és majdnem lezuhant a szakadékba, vagy amikor Hurley látni vélte a viccosztályról megismert Davet, és majdnem levetette magát egy szikláról. Ismerünk olyan látomásokat, amik bűntudatkeltők. Kate látott egy fekete lovat a dzsungel közepén. Ugye tudjuk, amikor kivégezte az apját, akkor is egy fekete ló bukkant fel a történetben. Gondolom nem véletlen, hogy Sawyer is láthatta a lovat, hiszen neki is van vaj a füle mögött. Megölt egy embert, akit a szüleinek a gyilkosaként azonosított be, de tévedett. Bármi is okozza ezeket a képzelgéseket, valószínű rengetegszer előfordulhatnak a későbbiek folyamán. Talán fertőzöttek a túlélők, és ennek az eredménye, vagy csak a füstnek köszönhető? Talán a 4. évad választ ad rá.  Bővebben itt!

 

A misztikus számok:

 

4, 8, 15, 16, 23, 42… A számok, melyek már az első szériában is jelentkeztek. Érdekes elméletek születtek a őket illetően. Ugyebár ezeket kellett beütni a számítógépbe, és a bunker oldalán is megtalálhatóak voltak. Danielle, a francia nő papírjain is ezek szerepeltek. Elmondása szerint egy kutatócsoporttal felfigyeltek arra, hogy egy rádióállomás 6 számból álló kódolt üzenetet sugárzott. Miután a szigetre érkeztek, a csoportból Danielle maradt életben egyedül, és az adást kicserélte egy segélykérő üzenetre. Hurley szintén azokat a számokat játszotta meg a lottón, amit egy elmegyógyintézetben hallott. De a számok a nyereményen kívül bajt, átkot is hoztak a környezetére. Teóriák szép számmal születtek erről a jelenségről. Bár lehet, hogy a későbbiekben nagy jelentőségük lesz. Ezek a számok valóban a bajt hordozhatják magukban? ((4 + 42) 15) - 8 - 16 = 666


 

A füst:

 

A füstről is megoszlanak az elképzelések. A szigeten ugyanis valami rejtélyes dolog folytán fekete füst kóborol, és akivel találkozik, annak nincs túl sok esélye a túlélésre. Egyesek szerint ez egy védelmi rendszer, melyet a többiek irányítanak. Mások szerint a füst irányítása már kikerült a többiek kezéből, és ők is bujdosnak előle. A misztikus füstöt pedig egy mágneses valami tartja kordában, így csak egy bizonyos sugarú körön belül tud mozogni. Voltak olyan elképzelések is, hogy a szörny az alvilág kapujának őrzője. Szóval találgatásokból van bőven.

Az első évadban két ember is szembekerült vele. A sorozat elején az egyik pilóta, aki meghalt, majd Locke, aki túlélte a találkozást. Ezután Locke nem beszélt a látottakról. További részletek.
 

 

A számláló:

 

Talán ez az egyik olyan kérdés, amire nem igazán kaphatunk több választ. A második széria elejétől kezdve nyomkodták főhőseink a gombot. Kétszer már lejárt a számláló, akkor egy turbina mintha felpörgött volna. De nem tudjuk, hogy mi volt az igazából. Illetve azt sem tudjuk még, hogy miért számolt vissza. Lehet, hogy csak egy pszichológiai kísérlet volt. Mikor a számláló a nullához ért, átfordult, és hieroglifák jelentek meg a kijelzőn. Ami lefordítva egész pontosan ezt jelenti: Halál, vagy ok a halálra. A "Live Together, Die Alone" c. részben Locke mindenáron azt akarta, a számláló érje el a nullát anélkül, hogy a kódot bevinnék a gépbe. A Hattyú állomás és a számláló megsemmisült a 2. évad utolsó részében. Aki a bővebb leírást szeretné megtekinteni, az klikkeljen ide.

 

 

A térkép:

 

A 17. részben, melyben a bunker biztonsági ajtajai lezárultak, Locke egy ajtóra rajzolt térképet láthatott arról, hogy mi zajlott a szigeten, és mi is van itt egyáltalán. Persze mindezt UV fényben, és viszonylag elég rövid időre. A széria vége előtt jó sok kérdést vetett fel, ki rajzolta, és miért, milyen célja volt vele, miért egy ajtóra rajzolta, amely szinte soha sem záródik be, csak ritkán és miért UV módszerrel? Ráadásul az egész azt sejteti velünk, hogy a Dharma által folytatott kísérletek jócskán kicsúszhattak az illetékesek kezéből. Lesz bőven min rágódni. Eko és John, a térkép alapján, amit természetesen John emlékezetből rajzolt le, meg akarták találni a "?" -et. A "?" pont ott helyezkedett el, ahol korábban Boone az életét vesztette. Úgy volt kidolgozva, hogy ? formában lesózták a növényzetet, és ennek hatására ott nem nőtt semmi. Így a "?" még a levegőből is könnyen meglátható. A jel alatt egy újabb bunker volt kiépítve. A Gyöngy állomás. Részletek a Gyöngyről  itt.

 

Frissítve: 2009.06.06. - Ideggyogyo, Lost80

Új lap - 2

 Ajánló - [Klikk]
 

 Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 82
Legújabb tag: kpeti901
Új lap - 2

 Visszaszámláló

 

 

Lost

 Alternatív világ

Lost

 LOST

 SZAVAZZ!

 

6. ÉVAD


Ki a kedvenced?

Új lap - 2

 Társoldalak


LOST Fusion by: Lost80
243216 látogató