Főoldal Fórum downloads Linkek
LOST - ELTŰNTEK

 Site menü

 Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó
Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Lost

 Sawyer hangja!

 

 

 


Lost

 Fenn vagyunk!

 

 

   

 Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

admin A tag nincs jelen
14/03/2012 06:26
Ismét LOST a story 4-en

James A tag nincs jelen
05/03/2011 09:32
namaste mindenkinek

gaspa A tag nincs jelen
16/02/2011 07:52
Ma lesz meg a 6.évad DVD-n eredetibensmileysmiley

Joles A tag nincs jelen
11/02/2011 16:00
Ez csak véletlen... vagy végzet?

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:35
Amikor visszatérnek a szigetre.

További üzenetek

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:34
Azt valaki magyarázza már el légyszives hogy az 5.évadban miért van az,hogy Sun,Lapidus,Ben 2007-ben a landolt a többiek meg nem?

Stevee A tag nincs jelen
31/12/2010 13:07
na akkor eddig 3-an vagyunk még irjatok és ha indul a tv idelinkelem az oldalt.

gaspa A tag nincs jelen
31/12/2010 10:00
Én benne lennéksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:23
És az egészet az elejéről néznénksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:22
om hogy nézné e valaki..
Mit szoltok hozzá?


 Lost history

 

A Lost esetében kezdetben korántsem ment minden simán. A már befutott címek mellett, az ABC-nek kínosan nagy szüksége volt olyan vérfrissítő új szériákra, melyekre hosszútávon építhet, ám a próbálkozásaik sorra kudarcba fulladtak. Mikor J.J. Abrams, az Alias alkotója előállt legújabb tervével, a Disney nagyhatalmú feje, Michael Eisner és Robert Iger elnök egyaránt őrültségnek tartotta az ötletet: Iger szerint a történet maximum minisorozatként működhet, míg Eisner szentül hitte, hogy a kétórásra nyújtott pilot után lehetetlen fenntartani az érdeklődést - azt pedig, hogy már a nyitórész 12 millió dollárt emészt fel, egyenesen felháborítónak vélték. A szériának bizalmat szavazó Lloyd Braun-tól végül rövid úton megváltak, mentve a menthetőt pedig nagy reklámhadjárattal, de valójában remények nélkül indították útjára a fő műsorsávban a Lostot. Ám láss csodát a sorozat már túl van a 3 évadon. A vizuális megvalósítás minden dicséretet megérdemel, a táj gyönyörű. A megjelent, nagy botrányt kavart Disney War című, kulisszatitkokat boncolgató bestseller erősen bírálja Eisner szakértelmét. Hogy James B. Stewart szerző a szenzációhajhászatot vagy inkább a tényeket tartotta szem előtt, valószínűleg sosem fog kiderülni, de az mindenesetre tény, hogy a férfi, aki nem hitt a Született feleségek-ben és hajdanán azt jósolta, hogy a Némó nyomában megtöri a Pixar blockbuster-sorozatát, ezúttal is alaposan melléfogott. A Lost - Eltűntek ugyanis az évad legnagyobb sikere lett az ABC-nél, pillanatok alatt olyan masszív rajongótábort magáénak tudva, ami miatt a stúdió mindig is irigykedhetett a Fox 24-ére.

A Disney markában lévő ABC televízió-társaság két gigantikus sikert is elkönyvelhet magának a losttal kapcsolatban:
-Golden Globe díj (2005) - Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
-Golden Globe díj (2006) - Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória

A széria persze nem bánik takarékosan az idővel, és valóban mindent elkövet, hogy a nézőt hétről-hétre a képernyő elé szegezze - ahelyett, hogy a válaszokkal szolgálna, inkább további kérdésekkel halmoz el. Abrams lényegesen nagyobb szerepet szán a karakterek bemutatásának, mint teszi azt a negyedik évadnál járó Alias esetében: a több, mint tíz (!) főszereplőnek külön-külön epizódot szentel, ahol flashbackekben ismerhetjük meg az illető múltját. A sziget azonban mindenkinek lehetőséget kínál az újrakezdésre, legyen szó akár a repülőútra eredetileg alkoholista apja holttestét kísérő orvosról, az igazságszolgáltatás elől menekülő problémás lányról, a gyerekkori traumától szenvedő csalóról vagy a korábban tolószékbe kényszerült rejtélyes Locke-ról, aki valamilyen csoda folytán újra ereje teljében van. A Lost él különféle társadalmi rétegek és kultúrák ütköztetésével, ám az együttélés nehézségeinek taglalása után idővel egyre inkább a misztikum veszi át a szerepet. Daniel Defoe Robinson Crusoe-ja Dr. Moreau szigetére tévedt? Talán, bár erre a kérdésre még korai lenne választ adni.


Van, akinek tetszik és van, aki a háta közepére kívánja, de abban mindkét fél képviselői egyetértenek, hogy a sorozat valami teljesen újat hozott a műfajba. Bár voltak régebben is bőven olyan sorozatok, amelyek mondhatni összefüggő egészet alkottak, egy hatalmas történeti ívet, legutóbb az X-akták-ban is folyamatosan kapták a nézők a információkat a Muldert és Scullyt érdeklő összeesküvésről, de emellett, minden egyes részben újabb kinyomozandó eset adódott hőseink előtt.

Ezzel, a részenkénti tematizálással szakított félig-meddig a Lost - Eltűntek. A szakítás azért nevezhető csak 50 százalékosnak, mert a sorozat minden egyes epizódja egy-egy túlélő köré épül és, mint ilyen, mégis csak különálló részekre bontja a sorozatot - a filmjelleget, az összefüggő történetet, csak a szigeten zajló cselekmények adják. A Lost sikere már múlt ősszel is több olyan sorozatot eredményezett Amerikában, melyek egy nagyon hosszú történetet mesélnek el, hol logikusan, hol szinte véletlenszerűen elvágott epizódok segítségével.

Ezek egyik zászlóshajója, az itthon, az RTL Klubon a régebben adásba került Rejtélyek városa, amely egy kisvárost ért hurrikán utóhatásairól szó, sci-fi, illetve természetfölötti elemeket vegyítve a történetbe. Ez a sorozat Amerikában megbukott és az Abc az első évaddal abbahagyta a sorozat vetítését. De hasonlóan hosszú, áthidaló történettel bír, az Amerikában hihetetlen népszerűségnek örvendő Prison Break című sorozat, amely arról szól, hogy egy mérnök szándékosan börtönbe juttatja magát, hogy ott raboskodó, halálraítélt, de általa ártatlannak tartott bátyját kiszabadítsa. A sorozat az aprólékos munkával megtervezett szökésről szól. Persze nem csak sikersorozatok akadnak a témában - a Fox csatornán például elég hamar megbukott a Reunion, az a sorozat, mely 6 osztálytársról szólt és 20 részben, 20 év történetét mesélte volna el a nézőknek, 1 év - 1 rész tempóban.

A titokzatosságra jellemző, hogy a stáb semmit sem hajlandó elárulni a részletekről, így szárnyra keltek különböző pletykák, melyek szerint a szereplők valójában halottak, és a sziget maga a Purgatórium, egyes vélemények inkább katonai kísérletre utalnak, mások állítják: a szereplők valójában egy súlyos tudathasadással megvert hajótörött különböző személyiségei. Az interneten megszámlálhatatlan rajongói oldal vállalkozott arra, hogy magyarázattal szolgáljon a Lost rejtélyére, de az igazság kiderítése egyelőre várat magára. Az újból reflektorfénybe kerülő J.J. Abrams maga is meglepődött a számtalan ügyes ötleten, de bevallása szerint a realitásoktól elrugaszkodott fikciók (például, hogy az események az egyik főszereplő álmában játszódnak le) helyett a megoldás tudományosan megalapozott lesz. Más kérdés, hogy az efféle nyilatkozatokat ugyancsak érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen az első évad legyártásakor általában még az alkotók sincsenek azzal tisztában, később miképp vetnek véget az eseményláncnak.


Az viszont biztosra vehető, hogy ennek felderítésére még jó néhány évet várnunk kell: az ABC az eredetileg 22 részesre tervezett első évadhoz gyorsan két újabb részt gyártatott le (valószínűleg azért, hogy tovább szaporítsa a kérdőjelek számát), majd végül a szezonzárást három epizódosra nyújtotta. A pilotot és a finálét maga Abrams rendezte. Ezután megfejelték két újabb szériával. Így a 3 széria összesen 72 részt számlál. A sorozat egyébként már biztosra vehető, hogy 6 évadból fog állni.  Abrams azt vallja, hogy a Lost könnyedén húzható, akár hat évadon át anélkül, hogy a minőség szenvedne csorbát. Ezt már talán Michael Eisner is elhiszi neki.

A sorozat alkotói viszont merész ötletekkel állnak elő, amikor a karakterek eltávolításáról volt szó. Damon Lindelof már a sorozat elején leszögezte, nincsenek biztonságban a színészek által megformált karakterek. Hajdanán még arról volt szó, hogy Jack még az első évad bevezető filmjében életét veszti, de erre nem került sor. Azután a film alkotói megelégelték, hogy engedtek a nézői befolyásnak, és a szezon vége felé kiiktatták Boone-t. Ezzel akarták éreztetni, továbbra sincs szándékukban a terveikről lemondani. A karakterek bármikor kiiktatásra kerülhetnek. A 2.évadban kicsit felborult a terv, amikor Shannon karakterét kénytelenek voltak eltávolítani a sorozatból, mivel az őt megszemélyesítő Maggie Grace-ről, enyhén botrányos írások jelentek meg. Ezzel a film alkotói úgy vélték, inkább megválnak tőle, nehogy a sorozatra vessen árnyékot. A 2. évadban új szereplőkkel bővült a csapat. Cynthia Watrosra és Michelle Rodriguezre gondolok elsősorban. A forgatások alatt a két színésznő szembe került a törvénnyel, és ez kockáztatta a sorozatbeli szerepüket. Bár Damon Lindelof korábban azt nyilatkozta: szó sincs arról, hogy megválnának emiatt két hölgytől. Ezt az ígéretét bizony nem tartotta be, hiszen a nézők legjava meglepődött, amikor a 2x20. részben Ana Lucia és Libby távozott a sorozatból. Michelle Rodriguezre esetében ez várható volt, mert 2006 májusában kellett, egy pár napra börtönbe vonulnia, a többszöri alkoholos befolyás alatt elkövetett gyorshajtás miatt. Viszont Cynthia Watros esetében a történet jellege miatt kellett, erre az elhatározásra jutnia a Teamnek. Damon Lindelof ezt azzal magyarázta , Libby karaktere a halálával még nem ér véget. A további évadokban nagy szerepe lesz a többi túlélő flashback-jében. Riporterek megkérdezték Michelle Rodriguezt, tippelje meg ki lesz a következő, aki távozik a sorozatból. Rodriguez erre azt felelte: -Nem tippelek, mert én tudom. A 3. évadban az Eko-t alakító Adawale Akinnuoye-Agbaje, és a Charlie-t megformáló Dominik Monaghan volt kénytelen megválni a sorozattól.

Ne feledkezzünk meg a stábról sem, akik nélkül ez a sorozat nem lenne.:

rendező: Stephen Williams, Jack Bender, Tucker Gates, Rod Holcomb, Kevin Hooks
forgatókönyvíró: Paul Dini, Damon Lindelof, Lynne E. Litt, Javier Grillo-Marxuach, Jennifer Johnson
operator: Michael Bonvillain, Larry Fong, John S. Bartley
zene: Michael Giacchino
producer: Edward Kitsis, Adam Horowitz, Jean Higgins, Sarah Caplan
vágó: Mark Goldman, Avi Fisher, Sarah Boyd, Stephen Semel, Mary Jo Markey

Szereplők: >>>

 

Lost80, Folyamatos frissítés alatt. 2006-2008

  

Új lap - 2

 Ajánló - [Klikk]
 

 Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 82
Legújabb tag: kpeti901
Új lap - 2

 Visszaszámláló

 

 

Lost

 Alternatív világ

Lost

 LOST

 SZAVAZZ!

 

6. ÉVAD


Ki a kedvenced?

Új lap - 2

 Társoldalak


LOST Fusion by: Lost80
243214 látogató