Főoldal Fórum downloads Linkek
LOST - ELTŰNTEK

 Site menü

 Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó
Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Lost

 Sawyer hangja!

 

 

 


Lost

 Fenn vagyunk!

 

 

   

 Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

admin A tag nincs jelen
14/03/2012 06:26
Ismét LOST a story 4-en

James A tag nincs jelen
05/03/2011 09:32
namaste mindenkinek

gaspa A tag nincs jelen
16/02/2011 07:52
Ma lesz meg a 6.évad DVD-n eredetibensmileysmiley

Joles A tag nincs jelen
11/02/2011 16:00
Ez csak véletlen... vagy végzet?

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:35
Amikor visszatérnek a szigetre.

További üzenetek

gaspa A tag nincs jelen
02/01/2011 10:34
Azt valaki magyarázza már el légyszives hogy az 5.évadban miért van az,hogy Sun,Lapidus,Ben 2007-ben a landolt a többiek meg nem?

Stevee A tag nincs jelen
31/12/2010 13:07
na akkor eddig 3-an vagyunk még irjatok és ha indul a tv idelinkelem az oldalt.

gaspa A tag nincs jelen
31/12/2010 10:00
Én benne lennéksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:23
És az egészet az elejéről néznénksmiley

Stevee A tag nincs jelen
28/12/2010 09:22
om hogy nézné e valaki..
Mit szoltok hozzá?


 A sziget


A sziget

 

Figyelem az itt található információk a http://losteltuntek.uw.hu/sziget.html munkája. A fotók többsége a dvd kiadásokból származik. Tudd meg milyen helyszíneket fedeznek fel a túlélők a szigeten. Frissítve: 2007.12.16.
 

A szigetről általában:

 

A sziget a Csendes-óceánon, Fiji közelében fekszik. Pontos helye nem ismert, a lehetséges koordinátái, melyek különböző oldalakon olvashatók: déli szélesség 4° 815'; keleti hosszúság 162° 342'. A koordináták (biztosan) nem ezek, mert a szögpercet csak 60-ig számoljuk. Így kizárt a 815 és 342 szögperc. A sziget tele van rejtélyes dologgal. Igen szélsőséges időjárás jellemzi: pillanatok alatt támad vihar, amit egy alkalommal Locke pontosan előre jelzett Boone-nak. Az apály-dagály jelenség is igen erős, ezért az első tengerparti tábort arrébb kellett költöztetni, mert a víz teljesen ellepte a zuhanás után hátramaradt repülőgéproncsokat. Érdekesség, hogy az iránytű pontatlanul mutatja az égtájakat, tehát különös mágneses tere lehet a szigetnek. Ehhez talán köze van a Hattyúban található mágneses falnak. További érdekességek: a szigeten Jack talált két holttestet, amiket Ádámnak és Évának neveztek el, Jack becslése alapján kb. 40 éve vannak a szigeten. Vaddisznók és egyéb trópusi állatok mellett jegesmedvék is élnek a szigeten. Megtalálható itt egy időnként feltűnő fekete füstcsík is, mellyel Locke és Eko már szembe találta magát.

 

 

Életterek:

 

A tengerparti tábor: Az első tábor ott létesült, ahol a repülőgép a szigetre zuhant. Innen azonban el kellett költözniük a túlélőknek a dagály miatt. Az új táborban ezután állandó sátrakat húztak fel maguknak vászonból, roncsdarabokból, kötélből, drótokból és indából. A túlélők egy része itt lakik, másik részük a barlangoknál [ld. lejjebb]. Hogy az itt maradottak se maradjanak friss víz nélkül, építettek egy kádszerűséget ponyvából és faágakból. A parton mindig ég a "jelzőtűz", arra az esetre ha egy hajó vagy repülő haladna el a sziget mellett. Így észrevennék a túlélőket és kikerülnének a szigetről.

 

 

A barlangok: Biztonságos, a tűző naptól védett hely. A felszínre törő forrás pedig friss vízzel látja el a túlélőket. A barlangrendszerre Jack talált rá apját követve a dzsungelen át. A rendszer egy része ráomlott ugyan Jack-re, de ezt leszámítva a többi része biztonságos. Itt találták meg Ádám és Éva holttestét, valamint a fekete és fehér kövecskéket.

 

 

 

A kert: Kate segítségével Sun hozta létre ezt a kis kertet, nem messze a parti tábortól. Ide különböző gyógynövények, fűszernövények és gyümölcsök magvait ill. hajtásait ültette. Egy alkalommal jegygyűrűje keresésekor feldúlta a kertet. Miután itt nem találta meg, újra beültette növényekkel a területet. Sun-t innen egy alkalommal elrabolja Charlie, Sawyer kérésére. Az elrablása után Jin nem nézte jó szemmel, hogy felesége még mindig gondozza a kertet. Ezért szétrombolta, hogy Sun ne töltsön itt több időt. Később Jin helyrehozta hibáját és visszaültette a növényeket. Itt tudta meg, hogy Sun állapotos.

 

 

A golfpálya: Hurley egy nagy sík területet golfpályának kiáltott ki, hogy oldja a zuhanás következtében felgyülemlett feszültséget. Miután beszerzett egy golfütő szettet, megrendezte az első szigetbajnokságot. Ezután a második bajnokság következett, melynek díja az utolsó dezodor volt. Egy alkalommal Jin is felkereste a pályát, hogy levezesse Sun titka [miszerint tud angolul beszélni] által felgyülemlett haragot. Ám labdák helyett köveket ütögetett.

 

 

 

A temető (Boone Hill): A túlélők a tábortól nem messze egy félreeső helyen temetőt létesítettek, ahová a szigeten elhunyt társaikat temetik. A földbe szúrt, botokból készült keresztek mutatják a "sírok" helyét. Vannak azonban olyanok, akik nem itt leltek végső nyugalomra: Leslie Arzt felrobbant a Fekete Sziklánál; Ethan-t Charlie máshol temette el; a békebírót is máshol temették el.  A farokrész túlélői is létesítettek egy temetőt, ahová azokat temették, akik nem élték túl a zuhanást, vagy valamilyen sérülés folytán elhunytak.

 

 

A farokrész túlélőinek tábora: A tábor helye többször is módosult. Először a tengerparton vertek tábort. Innen a "többiek" elraboltak közülük többeket is. A második emberrablás után úgy döntöttek, hogy továbbállnak. Ezt az is kiváltotta, hogy megtudták Cindy-től - az egyik utaskísérő - , hogy biztosan nem érkezik segítség, mert a gép rossz irányba repült a zuhanás előtt. A dzsungelben egy patak mellett táboroztak le. Miután kiderült, hogy Goodwin a "többiek" közül való, ismét továbbálltak. Ekkor találták meg a Nyíl Állomást, ez lett a végleges táborhelyük.

 

 

A templom: Miután Eko megérkezett a géptörzs túlélőinek táborába, titokzatos építkezésbe kezdett. Első lépésben nagy gonddal fákat válogatott, melyeket a megjelölés után ki is vágott. A fatörzsek méretre vágásakor Charlie már kérdezősködött, hogy mi készül, de Eko nem mondott semmit. Charlie is beszállt az építkezésbe és megtudta, hogy templomot építenek. A Gyöngy Állomás tájékoztatófilmjének hatására Eko felértékelte a Hattyú gombjának jelentőségét és leköltözött az állomásra, hogy a gombot nyomogassa. Charlie magára maradt és egyedül folytatta a templom építését. A templom építésének oka a "The Cost of Living" [S3E06] c. epizódból derült ki: Eko embereket ölt Yemi templomában, ami miatt azt be kellett zárni, ezért Eko tartozott Yemi-nek egy templommal. Eko, halála miatt, azonban sosem tudta befejezni a templom építését.

 

Létesítmények a szigeten:

 

A szigetre a "The Dharma Initiative" különböző kutatási területekkel rendelkező állomásokat telepített. A DHARMA, valamint az állomások részletes leírását lásd itt: részletes leírás

 

A pilótafülke: A zuhanás következében a repülő 3 részre szakadt. A pilótafülke az első osztály egy részével együtt mélyen a dzsungelben ért földet. Ebben a részben egyetlen ember, a pilóta élte túl a zuhanást. Őt Jack, Kate és Charlie találta meg, amikor a repülő jeladóját keresték. A pilóta tájékoztatta őket, hogy rossz irányba repültek, majd elragadta a sziget "szörnye".

 

 

 

 

A vízesés: Ezt a félreeső kis zuhatagot és a hozzá tartozó csillogó vizű tavat Kate és Sawyer találta meg élelemkeresés közben. Amint rátaláltak, meg is mártóztak benne. A tó fenekén megtalálták Edward Mars, a békebíró fémbőröndjét. Ezt Sawyer magáénak kiáltotta ki, de aztán Jack visszaszerezte Kate-nek.

 

 

 

 

 

Rousseau bunkere: Rousseau bunkere a sziget keleti részén található. Tulajdonképpen a földbe ásott nagyméretű verem, mely felülről katonai hálóval van álcázva. Rengeteg holmi van a bunkerben, és az áramellátás is megoldott. A bunkert Rousseau aláaknázta, mely fel is robbant amikor Jack-ék az akkumulátorokért mentek.

 

 

 

 

A kisrepülőgép: A kisrepülőt Locke és Boone találta meg. Indákra akadva lógott egy fán. Boone felmászott és a még működő rádióval segélykérő adást küldött. Az adást a sziget másik felén lévő Bernard fogta egy rádióval. Ekkor a repülő lezuhant, Boone pedig súlyosan megsérült. A repülőn Eko embere szállított drogot Nigériából papnak öltözve. Eko öccse, Yemi is a repülőn utazott, de a felszálláskor meglőtték. Így valószínűleg már halott volt amikor a gép a szigetre zuhant. Az viszont rejtély hogyan került a repülő a szigetre.

 

 

A függőhíd: Miután páran (Jack, Sayid, Charlie és Hurley) elindulnak Danielle bunkeréhez az akkumulátorokért, a szigeten egy függőhíddal találják szembe magukat. Eredete ismeretlen, Danielle egyedül biztosan nem tudta megépíteni. Hurley óriási elhivatottsága révén átkel a rozoga hídon. Őt Charlie követi, éppen átért volna amikor leszakadt a híd. Charlie át tudott ugrani a hídról a talajra, így megmenekült.

 

 

 

Sötét Terület: Ez a terület a sziget belsejében található, Danielle Rousseau nevezte el így. Itt kapták el a társai a vírust, ami miatt meg kellett ölnie őket. Itt található a Fekete Szikla is. Valamint ezen a területen működik a védelmi rendszer, vagyis a fekete füst [ld. a képen].

 

 

 

 

 

Fekete Szikla: A Fekete Szikla hajótörést szenvedett a sziget közelében, majd valahogy a sziget belsejébe került. Az oldalán lévő lyukon lehet a belsejébe jutni, ahonnan a túlélők faládákban lévő dinamitot vittek el. A hajóban láncra vert csontvázak tömkelege volt, Locke szerint rabszolgák lehettek egykor. A hajót már Claire is megemlítette a naplójában, valamint Rousseau is beszélt róla.

 

 

 

A határvonal: Ez az a képzeletbeli határ, ami mélyen bent fekszik a szigeten és a túlélőknek TILOS átlépni, különben összetűzésbe kerülnek a "többiekkel". Itt kerültek Jack-ék először szemtől szembe a "többiekkel" amikor Michael-t keresték. Itt figyelmeztették őket, hogy ezt a vonalat nem szabad átlépniük.

 

 

 

 

A kapszuladomb: A kapszuladombot Jack, Kate, Sawyer, Hurley és Michael találta meg a sziget egy tisztásán. Az egy-egy füzetet tartalmazó kapszulák a Gyöngy Állomás pneumatikus csőpostáján keresztül kerültek ide. Az állomáson végrehajtott megfigyelések vannak feljegyezve ezekben a füzetekben. Láthatólag olvasatlanok, mert a kapszulák nincsenek felbontva.

 

 

 

 

Pala rév: Ezt a "mólót" a "többiek" használják. Ide hurcolták el Jack-éket, miután a kapszuladombnál elfogták őket. Ide érkezett meg Ben ("Henry Gale") is azzal a kis hajóval, amivel Walt-ot elrabolták. Miután Michael és Ben tárgyaltak, Michael a fiával együtt innen hagyták el a szigetet hajóval.

 

 

 

 

 

A lábszobor: Sayid, Sun és Jin vitorlással indultak el a "többiek" ál-táborába. Útközben észreveszik a sziget partján álló lábszobrot. Ez a szobor csak egy lábszár, semmi több. Érdekes, hogy csak négy lábujja van. A szobor eredete, hogy kik készítették, mikor és miért mindeddig ismeretlen. Minthogy az is, hogy volt-e több része is a szobornak, vagy csak egy lábat építettek.

 

 

 

 

A "többiek" ál-tábora: Ezt a tábort a "többiek" építették megtévesztés céljából. Itt sátrakban éltek, szárított halat ettek, mocskosak voltak és szakadt ruhákban jártak. Még egy hamis Dharma állomás is volt itt, az Ajtó. Ez (meglepő módon) egy ajtó a sziklafal előtt. Mögötte ugyancsak sziklafal van, semmi más. Az Ajtót és az ál-tábort Sayid leplezte le.

 

 

 

A "többiek városa": Ez a terület pont olyan, mint egy tipikus amerikai kertváros. Szép családi házak, parkok díszfákkal és teljes infrastruktúra (áram, vezetékes víz...). Itt élnek a "többiek", ez a hely valószínűleg a sziget ÉK-i részén található félsziget csücskén van (ld. a térképen feljebb).

 

 

 

 

 

Az "építkezés": Kate és Sawyer egy építkezésen gályázik minden nap. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért és mit építenek a "többiek", de a terület körül van határolva és földmérés, döngölés folyik. Kate-nek követ kell törnie, Sawyer-nek pedig a kőtörmeléket kell elszállítania egy talicskával.

 

 

 

 

 

Az izzasztókamra: Locke a fűben ébred a Hattyú pusztulása után és képtelen beszélni. Ezért izzasztókamrát épített, hogy "beszéljen a szigettel". Charlie-t kérte meg, hogy őrködjön a kamra előtt. Bent olyan a kamra, mint egy szauna. Locke a saját készítésű drog segítségével sikeresen "beszélt a szigettel".

 

 

 

 

 

A 23-as szoba: A 23-as szoba a Hidra Állomáson található, amolyan agymosó helyiség. Alex, Kate és Sawyer itt talál rá Karl-ra, a szoba közepén egy székbe szíjazva, infúzióval a kézfejében. A szobában fülsüketítő zaj szól, a falra pedig villogó képekből összeállított videó van vetítve. A bent ülő Karl pedig önkívületi állapotban mered a falra. 

 

 

 

 

A jegesmedve barlangja: Locke, miután "beszélt a szigettel", elindul megkeresni Eko-t, hogy megmentse az életét. Charlie is vele tart és nemsokára elérnek a jegesmedve barlangjához. A tágas, hosszú barlangrendszerbe csak Locke megy be és hamarosan egy játékdömperbe botlik. Beljebb emberi csontvázakat talál, melyeken a Gyöngy Állomás jelével ellátott ruha van. Ugyanitt Eko-t is megtalálja és a jegesmedve támadását visszaverve kimenti a férfit a barlangból. 

Új lap - 2

 Ajánló - [Klikk]
 

 Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 82
Legújabb tag: kpeti901
Új lap - 2

 Visszaszámláló

 

 

Lost

 Alternatív világ

Lost

 LOST

 SZAVAZZ!

 

6. ÉVAD


Ki a kedvenced?

Új lap - 2

 Társoldalak


LOST Fusion by: Lost80
242718 látogató