Mi a Magnapress?

 

A Magnapress egyesíti magában a mágnesterápia és az akupuntúra előnyeit. Hatása a Shiatsu-masszázson és az akupresszúrán, illetve az akupunktúrán alapul. A Shiatsu egy ősi japán gyógymasszázs, melynek során a meridián-pontokra gyakorolt nyomással megnyílnak az ún. tsubo-edények, és kiürül belőlük a méreganyag. A Magnapress esetében a nyomást a mágnes ereje helyettesíti. A megfelelő akupresszúrás pontokon alkalmazva a Magnapress mágneses ereje által jön létre ugyanaz a hatás, mint az akupresszúrás kezelésnél. A mágneses erő helyettesíti az akupunktúrás szúrást is, így a megfelelő pontokon céltudatosan alkalmazva betegségek kiegészítő kezelésére is alkalmas. És az sem mellékes, hogy teljesen fájdalommentes a kezelés.

A mágnesterápiáról röviden: megdöbbentő az az adat,hogy a Föld mágneses térereje az elmúlt 500 évben kevesebb, mint a felére csökkent! A tudósok 1 Gauss helyett már csak 0,4 Gausst mérnek világszerte. Ezt jelzi az állatok viselkedése is: egyes költöző madarak eltévedése vagy a fehércápák, a bálnák partra vetődése, mivel ők a vonulásaik alkalmával a mágneses erővonalakat követik. Sokszor hallunk tudósításokat „öngyilkos bálnák”-ról. Az öngyilkosság fogalma az állatvilágban ismeretlen. A mágneses erőtér drasztikus csökkenésének pontos okait a tudósok sem ismerik - beszélnek például a Föld mágneses pólusainak felcserélődéséről -, de az bizonyos, hogy a jelenséghez hozzájárulnak az ember okozta környezeti ártalmak, például az acélhuzalos és fémszerkezetes épületek elterjedése. A mágneses erőtér éppen úgy az élet feltétele, mint a víz vagy az oxigén. A fent említett jelentős csökkenését az élő szervezet nem viselheti el károsodás nélkül. Ezért a mágnesesség hiányát - a stresszhez, a helytelen táplálkozáshoz, ivóvizeink minőségének romlásához és a környezetszennyezéshez hasonlóan - a modern betegségek egyik okának tekinthetjük. A mágnesterápia egy kétpólusú energiaforrás. Mindkét pólusa különböző élettani  hatással rendelkezik, különböző testi panaszokat gyógyít. A gyógyító hatása mellett még alkalmas az életerő visszanyerésére és élénkítésére, az energiák aktiválálására Univerzális gyógymód, közvetlen kölcsönhatásban áll az emberi testben lezajló folyamatokkal, s emiatt valamennyi normális életfunkció működéséhez elengedhetetlen. (Waltraud-Maria Hulke- Mágnesterápia, Édesvíz Kiadó 2006.)

A mágnes gyógyító hatását már az ókorban is ismerték, a középkori nyugaton aztán feledésbe merült. A keleti civilizációk mindig sokkal többet tudtak az élő szervezet természetes egyensúlyának megőrzéséről és helyreállításáról. A nyugati orvoslás a 80-as évek végén "fedezte fel" ismét a mágnesesség gyógyító hatását. A kutatások során rádöbbentek, hogy a magnetoterápia sokkal szélesebb körben alkalmazható, mint korábban hitték. A mágneses energia mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. Bizonyos enzimek és fehérjék képződését felgyorsítja. Olyan energetikai változásokat idéz elő, amelyek elősegítik a gyógyulást.

Ma már alkalmazzák reumatikus betegségek kezelésére és sportsérülések rehabilitációjára egészségmegőrzési céllal - optimalizálja az anyagcserét, csökkenti a stresszt, javítja az oxigénfelvételt, a vérkeringést, az alvást, a teljesítményt, a sejtregenerációt, az általános jó közérzetet -, fájdalmak enyhítésére és megszüntetésére, továbbá számos betegség gyógyítására. Univerzális hatása abban van, hogy helyreállítja a rendet, az egyensúlyt a szervezetben.

A mai kor elterjedt és rendkívül sok ember életét megnehezítő "civilizációs" betegségei - alvászavar, emésztési problémák, fejfájás, ízületi problémák, allergia, keringési zavarok - arra vezethetők vissza, hogy a Föld életfontosságú, védelmező mágneses mezeje olyan alacsony szintre esett vissza, amely már károsítja a szervezetet és annak működését.


Vissza a főoldalra