Magnet Hungary Kft.

 

VASTALANÍTÓ SZŰRŐ

Amennyiben az Ön lakhelyén, munkahelyén magas a vas víztartalma - fúrt kutakból nyert víz esetében általános jelenség -, az egészségügyi, technológiai, esztétikai és egyéb problémákat okozhat.

A készülék eltávolítja a vízből a vasat és a mangánt.

A vastalanító szűrőnk max. 5 ppm vas, 1 ppm mangándioxid és 0,5 ppm klór tartalmú, 7,8-6,3 pH víz esetén, 0-40 C fokon üzemel. A szűréshez minimum 1,8 maximum 8 bár víznyomás szükséges. A vastalanító szűrő teljesítménye nyomás és vastartalom függvényében 400-9000 l/óra.

Használata semmilyen szabályzást, beállítást nem igényel, a fent említett értékeken belül a vastalanítás mértéke független a víz vastartalmától, az csak a szűrő maximális élettartamát befolyásolja. Átlagos használat mellett a várható élettartam (időszakos "regeneráló tisztításí" figyelembe vételével) 4-5 év. Ezután is csak a töltetet kell cserélni, tehát hosszú távon rendkívül olcsó eljárás a vezetékes víz árához képest.

A regenerálás gyakoriságát az áteresztett víz mennyisége és annak vastartalma határozza meg. A készüléket akkor kell regenerálni, ha bemeneti és kimeneti pontok közt nyomáscsökkenés jelentkezik. A regenerálás egyszerű visszamosással történik, nem szükséges hozzá semmilyen segédanyag vagy regeneráló szer. A visszamosás a használat során szükség szerint, korlátlan számban elvégezhető.

Működése: a készülék bemeneti nyílására (nyomásmérőn keresztül) a szűrendő vizet rávezetjük, és kimeneti nyílásán keresztül (nyomásmérőn áthaladva) vasmentesített vizet kapunk.

Használata: az automatikus működésű, de manuális regenerálású vastalanító szűrő elé és után egy-egy egyszerű nyomásmérőt (Nanométer) kell iktatni. A használat során a kimeneti nyomásmérő egyre kisebb értéket mutat a bemeneti értékhez képest. Ha a különbség 0,6 és 1 bár közötti, a készüléket regenerálni (ellentétes irányú vízzel kimosni) szükséges. A szűrést, visszamosást és öblítést a készülék kombinált feje egy egységben, külön szerelvényezés szükségessége nélkül oldja meg.

Elérhetőség: 06-30-536-21-64 vagy magneth@citromail.hu

Főoldalra