Welcome to Magyar Ifjúság

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Top 10  

Korszakváltás

Hírek

Oroszország Hangja


Filmajánló

Könyvajánló

MIÉP

Döglött aknák

Döglött Aknák


Csurka István: Deficit

Csurka István: Deficit


Írószövetségek harca

Csurka István: Írószövetségek harca


Portréfilm Csurka Istvánról

Csurka István: Eredeti helyszín

Új Színház

Új Színház


Csurka István lesz az intendáns Dörner György mellett

Földindulással kezdődne Dörner színházának tavaszi évadja

Dörner György és Pozsgai Zolt az EchoTv-n

Csurka István nyilatkozata + Tarlós István közleménye

Közlemény: a főpolgármester kéri Dörnert, ne alkalmazza Csurkát

Csorja Gergely:
A szakmaiság

Bucz Hunor:
Szívből örülök Dörner kinevezésének


Csorja Gergely:
Náci vagyok, valószínűleg ön is az


Bayer Zsolt:
Húsevő virág


Csorja Gergely: Terror

Dörner György az EchoTv-n

Videó: Fábry Sándor esete a toleránsokkal

Csurka István: Ascher Café

Függetlenség: A szakma

Dózsa László:
Szétrohad az elkorhadt nómenklatúra

Harsányi Gábor:
A fiatalság kiéhezett a magyar drámákra

Jövőnk.info: Mi a bajuk az idegeneknek Dörnerrel és Csurkával?

Csurka István: Színház

Bayer Zsolt: Új Színház

Demokrata-kör

Falusy Márton:
Az Amerikai Népszava újra akcióban:
„…megnyitják az első náci, nyilas színházat - potenciális gyilkosokat nevel”

Újjáéledő Bocskai Színpad


  
Az EU és az USA uniója? – Vak vezetne világtalant…
Dátum: 2014. April 21. Monday, 11:00
Rovat: Szabad Riport
Szabad Riport
Az Európai Unió és az Egyesült Államok titkos tárgyalásokat folytat kereskedelmi-gazdasági szövetség kialakítása érdekében. A médiák értesülései szerint Washington és Brüsszel páratlan szerződés aláírását készíti elő, amelynek célja az egységes transzatlanti piac kialakítása, az Óvilág és az Újvilág egyesítése a BRICS csoport, különösen India, Kína és Oroszország rohamosan fejlődő piacai ellensúlyozása érdekében. Ezt kevesen tudják, de az Európai Unió és az USA gazdasági integrációja eszméjének Németország volt az atyja. Angela Merkel német szövetségi kancellár 2007-ben személyesen lépett fel ezzel a kezdeményezéssel.

Merkel asszony terve nem nyerte el Washington tetszését, a válságot hozó 2008. esztendő óta az ötlet feledésbe merült. Nem hivatalos adatok szerint a titkos tárgyalások egyelőre a kölcsönös befektetések szférájára és az egységes adózási, orvosi ellátási szabványok kidolgozására tejednek ki. Szakértők közben állítják, hogy a két térség gazdasági integrációja nem lesz könnyű. Egyebek között fontos szempont, hogy a hatósági kezdeményezés ne jelentsen hátrányt az európai és amerikai csúcstechnológiai társaságoknak  – jegyzi meg Mihail Nejzsmakov – politológus.


„Ilyen gazdasági övezet kialakítása az egyik vagy a másik fél társaságainak kedvezhetne. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy mindkét fél kifejezetten éltechnológiai terméket gyárt és ebben a szférában aktív versenyt folytat egymással, egyebek között a repülőgépgyártásban. A szabad gazdasági övezet keretében megkönnyítve az egymás piacaira való bejutást, csapást mértek saját társaságaikra, amelyek a másik fél konkurensei.”

A transzatlanti gazdasági övezet kialakítása komoly serkentő hatással lenne úgy az Egyesült Államok, mint az Európai Unió gazdaságára. Szakértők számításai szerint a kereskedelmi illetékek felszámolása az uniós GDP 0,5 %-os és az amerikai GDP 1,5%-o növekedését jelentené. A növekedést ösztönözné az export, amely az európaiak és az amerikaiak esetében egyformán majdnem 25%-kal növekedne. Egyszóval, az USA és az EU közösen ellenállhatna a BRICS gyorsan fejlődő gazdaságainak. Hiszen az európaiakra és az amerikaiakra az utóbbi évtizedekben a pozícióvesztés jellemző a világban. Ez azonban nem mindegyik piacra vonatkozik – jegyzi meg a Közgazdasági Főiskola világpolitikai tanszékének professzora, Makszim Braterszkij.

„Európa versenyképessége az utóbbi 10-15 évben lassacskán csökken, a kínai és részben indiai gazdasághoz képest. Azonban a versenyképesség csökkenése bizonyos szektorokra terjed ki csupán: azokra, ahol az európai munkaerő kínaival, vietnamival helyettesíthető. Európa más tekintetben nem veszti versenyképességét, mert más Róma, más Párizs vagy más London egyszerűen nem létezik.”

A helyzetelemzők többsége azonban szkeptikus az USA és az EU gazdasági uniója kilátásait illetően. Mindazonáltal – tekintettel a különböző világrészeken kialakult gazdasági-integrációs trendre – ilyesmi nem zárható ki.


Amerika és Európa uniója


Hírmagyarázat:

Lehet tehát, hogy végleges formájában megalakul a cionista világbirodalom, az észak-atlanti és közép-kelet-európai térségben.

Ezzel együtt létrejön az úgynevezett Világkormány, és hatalmát minden eszközzel megszilárdítva létrehozza a már annyiszor emlegetett Új Világrendet. Mely szerintük hatékonyan lép majd fel, a Keleti Szövetség és a BRICS országai ellen. Hacsak…

Hacsak éppen ez nem lesz az új birodalom végzete.

Az egyesüléssel nemcsak a tőkeáramlást könnyítik meg, – hanem az eredendő bajok terjedését is, úgymint hitelválság, szociális válság, munkanélküliség, szegénység, kilakoltatások, lázongások, forradalmak… – melyek mind-mind, Európa sajátosságai. De az USA sem mentes ettől; több millió kilakoltatott szegény lakik már ott sátorvárosokban, ráadásul hihetetlen megszorításokat léptet életbe az Obama kormányzat 2013 január elsejétől, -  a városok közbiztonsága katasztrofális, – mindezek és a faji ellentétek, a társadalmi összeomlás szélére sodorták az országot, melyet az amerikaiak már úgy neveznek: Második polgárháború.

És a lakosság birtokában majd 200 millió kézifegyver van. Nemhiába zajlanak a folyamatos provokációk a fegyverek betiltása érdekében.

Mindezeket nem tudják azok, akik ezt az egyesülést szorgalmazzák? – Dehogyisnem! Csak úgy gondolják, hogy a féktelen terrorral, s a mesterségesen gerjesztett faji ellentétekkel, a színes kisebbség pozitív diszkriminációjával – az Új Világrend  végleg letöri a nemzetek ellenállását. Megsemmisítve minden nemzetállamot. Véglegesen agymosott gójnak (birka) degradálva a népeket

De ha ez sem sikerül, vagy csak félig érik el céljaikat; belehajszolják őket, egy Kelet elleni háborúba, – hadd pusztuljanak… – mindkét oldalon.

És, hogy ez mennyire nem utópia, arra ők maguk, a kiválasztottak kiválasztottjainak viselkedése a bizonyíték. Európa és Amerika 300 bankárcsaládjának már készen állnak a mindennel felszerelt atombiztos luxusmenedékek, ugyanakkor készen állnak már az amerikai nép számára is a koncentrációs táborok; “FEMA camps” elnevezéssel.

Persze vannak, akik szerint ez is csak egy összeesküvés elmélet. – Na azok találnak ki ilyen siralmas jövőképet, hogy egyesítenék az ezer bajjal és válsággal küszködő két agyaglábú óriást; az USA-t és az EU-t. – Szép is lenne. Vak vezetne világtalant…

Ha ez megvalósulna. De ebbe már a szabadságukat féltő és szerető népeknek is lesz beleszólásuk…


Garbolczy János


 
Kapcsolódó linkek
· Szabad Riport
· Több hír: Szabad Riport
· Több hír: magyarifjusag


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Szabad Riport:

Az új értékrend kialakítása


Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

HídfőSzabad Riport

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
"A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét."


 
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.41 másodperc