Welcome to Magyar Ifjúság

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Top 10  

Korszakváltás

Hírek

Oroszország Hangja


Filmajánló

Könyvajánló

MIÉP

Döglött aknák

Döglött Aknák


Csurka István: Deficit

Csurka István: Deficit


Írószövetségek harca

Csurka István: Írószövetségek harca


Portréfilm Csurka Istvánról

Csurka István: Eredeti helyszín

Új Színház

Új Színház


Csurka István lesz az intendáns Dörner György mellett

Földindulással kezdődne Dörner színházának tavaszi évadja

Dörner György és Pozsgai Zolt az EchoTv-n

Csurka István nyilatkozata + Tarlós István közleménye

Közlemény: a főpolgármester kéri Dörnert, ne alkalmazza Csurkát

Csorja Gergely:
A szakmaiság

Bucz Hunor:
Szívből örülök Dörner kinevezésének


Csorja Gergely:
Náci vagyok, valószínűleg ön is az


Bayer Zsolt:
Húsevő virág


Csorja Gergely: Terror

Dörner György az EchoTv-n

Videó: Fábry Sándor esete a toleránsokkal

Csurka István: Ascher Café

Függetlenség: A szakma

Dózsa László:
Szétrohad az elkorhadt nómenklatúra

Harsányi Gábor:
A fiatalság kiéhezett a magyar drámákra

Jövőnk.info: Mi a bajuk az idegeneknek Dörnerrel és Csurkával?

Csurka István: Színház

Bayer Zsolt: Új Színház

Demokrata-kör

Falusy Márton:
Az Amerikai Népszava újra akcióban:
„…megnyitják az első náci, nyilas színházat - potenciális gyilkosokat nevel”

Újjáéledő Bocskai Színpad


  
Alexander Dugin: Negyedik politikai elmélet
Dátum: 2015. May 01. Friday, 12:20
Rovat: Orosz-Magyar
Orosz-Magyar
A liberális eszmeiség legalább három szinten bukott meg. A leginkább nyilvánvaló módon - politikailag és gazdaságilag - Kevésbé nyilvánvaló módon - filozófiailag. Bármely gondolkodó ember beláthatja, a helyzet értékelésének segítségével, különböző országokban különböző társadalmakban, hogy a Nyugatnak kettős mércéje van. A leginkább brutális és totalitárius rezsimeket is erkölcsösnek és liberálisnak ismer el, ha Nyugat-párti politikát folytatnak. Amennyiben nem, akkor minderre a fordítottja igaz. Egy egyszerű példa: Szaúd-Arábia. Ott semmi sem bűzlik a demokráciától, de senki se kritizálja, míg a demokratikus Szíria a katonai intervenció szélén áll. Így csak azt ismerhetjük el, ami előnyös a Nyugatnak. Politikusok, hazudjatok csak az arcunkba, mára egyre kevesebbekben merül föl kétely a hallgatásotok áráról. A szabad piacgazdaság válsága is teljesen biztos: mára már teljesen a virtuális szektorba került teljes átvitelre, ami közreműködött abban a felismerésben, hogy az "első világ" termelő országai a "második és harmadik világ" országaiból világméretű elvándorlási hullámot provokáltak ki. A pénzügyi tranzakciók számának vizsgálatakor kitűnik, hogy több ezerszer nagyobb értékű, mint a valódi árucikkek értéke. A pénzügyi ágazat túlhevülésének árát megfizettük a 2008-as válság alkalmával. Mivel senki se vonta le a következtetéseket ebből, így most a második válsághullám azzal fenyeget, hogy az egész világgazdaságot elsöpri magával a felhalmozott ellentmondások megoldhatatlansága miatt.

A liberalizmus egy eszme, ami az egyén felszabadítását tűzte ki célul a közösségi létformákból, mint nemzet, vallás, társadalom, osztály, és a saját állam. Amikor a liberalizmus a totalitárius rezsimek ellen harcolt, különösen a fasizmus és a kommunizmus ellen, a feladat ötletesnek és építő jellegűnek tűnt. Ám amikor a liberalizmus győzedelmeskedett a világ felett, úgy tűnt, az egyén nem élvez mentességet ettől és attól. Továbbmenve, már a negatív alkotója ennek a berendezkedésnek. Most a liberalizmus az egyéni lét olyan formáiból akar megszabadítani, mint a nemiség és a szexuális beállítottság (ezért beszélnek a liberálisok az eltérő szexuális beállítottságú kisebbségek védelmében), valamint az emberitől (amikor a klónozási fejlesztésekről beszélnek, mint az emberi funkciókat javító műveletről). Ezeknek sok ellenzője van. Ennélfogva ez a győzelem az eszmeiség válságát hozta létre. Elvesztette a szemkontaktust a humanista emberrel. Megjegyezném, hogy a liberalizmus nem állt vesztésre valamiféle alternatív eszmerendszerrel szemben, hanem a névleges győzelmével elkezdte felfedezni a gyengeségeit és ellentmondásait.


Történelmileg a liberalizmus első győzelme az Amerikai Egyesült Államokban volt, holott a kialakult értékrend miatt mindig ellenállásba ütközött. Az 1990-es években a szovjet rendszer összeomlása után egész Európát elfoglalta. Alapjában véve létezett egy liberális ellenzék egy szociáldemokrata modellben, mely az utóbbi évtizedekben teljesen másodlagossá vált. Így a liberalizmus egyeduralkodóvá vált Európában és Észak-Amerikában, valamint a világ más területein is megerősödött. Példának okáért az olyan erős gazdasági szereplő, mint Kína is egy liberális gazdasági modellt valósít most meg. Szinte minden ország a bolygón elfogadja a liberalizmus normáit és értékeit valamilyen szinten. Az ideológia hirdetését pedig civil szervezeteken keresztül hajtják végre, melyek dollármilliókat kapnak adományként. Ennek segítségével megfertőzik az országok vezetőit, mint ahogy Oroszországban is megpróbálták. Ezért nagyon veszélyes még mindig a liberalizmus.

A liberálisok azt tartják, hogy a történelem a liberalizmus felé vezet és ez az emberi civilizáció csúcsa. Minden mást, ami nem ezt támasztja alá, nem fogadják el. Ez megint nagyon veszélyes helyzet, hiszen amivel dolgunk van, az egyfajta militarista mozgalom, egy fanatikus szekta, melyet a világméretű hatásgyakorlásának ténye hajt előre. Ezek tényleg azt hiszik, hogy a liberalizmus az emberiség legnagyobb találmánya. Természetesen ezeknek az erőknek egyre nehezebb a dolguk, mikor a diktatúrájukról szépen lassan lehull a lepel és láthatóvá válik rendszerük igazi arca. Végül is ezzel az eszmeiséggel leszámolni nem egyszerű. Meghaladni viszont lehetséges, csak újra kell sokaknak értelmezni a történelmi összefüggéseket, felülvizsgálni a világtörténelmet mozgató szálakat.

Úgy gondolom, hogy hamarosan itt van az ideje egy világméretű forradalomnak a liberális diktatúrák ellenében. Anti-liberális politikai csoportok indulnak harcba szerte a világon, még ott is, ahol más példáján keresztül kell az embereknek megmutatni, mire képesek ezek a rendszerek, melyekben gyakorlatilag ők is - részint, jólétben - élnek ott Nyugaton. Ugyanakkor meg kell értenünk, hogy ennek a "világrendszernek" a visszavonulása nem fog kellemes mellékhatásokkal járni. Ilyen lesz például a pénzügyi világ összeomlása, a maga irányítói (általa fenntartott) rendszerével együtt. Továbbá egy újabb világháború is lehetséges. A liberalizmust meghaladni tehát nem csupán technikai probléma, hanem az emberi civilizáció világméretű krízise.

Az, hogy hogyan, mikor és miként kerülünk ki ebből vészhelyzetből - még nyitott kérdés. Fel kell nőnünk és ki kell dolgoznunk egy negyedik politikai elképzelést, ami nem kommunizmus, nem liberalizmus és nem fasizmus. Úgy gondolom, elő kell vennünk a többpólusú világot, a civilizációk egymással való párbeszédét, egy újfajta pluralizmust, egy teljesen újfajta humanizmust kell elképzelnünk, mely az emberi létezés sokszínűségén alapszik. Tehát vissza kell mennünk és újra és újra értelmeznünk minden XIX. és XX. századi ideológiát, melyet a konzervatív vagy baloldali szocializmus ihletett. El kell kerülnünk a történelem ismétlését, azonban az új eszmeiség alapját le kell tennünk.Alexander Dugin előadása, ami 2014. október 4-én került volna megtartásra a Budapestre szervezett Identitarian Congress keretein belül. Az eseményt a Soros György pénzén kinevelt kormánypárt betiltotta:

Dugin

Kattintson a képre!


Forrás: Oroszország Hangja

 
Kapcsolódó linkek
· Orosz-Magyar
· Több hír: Orosz-Magyar
· Több hír: magyarifjusag


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Orosz-Magyar:

Alexander Dugin: Negyedik politikai elmélet


Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 6


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

HídfőOrosz-Magyar

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
"A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét."


 
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.06 másodperc