A tekézést mintegy félmillióan ismerik, játsszák Magyarországon. Ki évente egyszer, ki többször. A több, mint 800 oldalas könyvben végigkísérhetjük időrendi sorrendben a magyar versenysport kialakulását, sikereit a kezdetektől 2011 nyaráig.  

78 év mintegy emberi élet hossza. Egy sportág történetében szintén nem kevés idő. Nem volt más célom e könyvvel, minthogy – akit e téma érdekel – mindenkivel megismertessem az egyik, magyar viszonylatban sikeres, kevesek által ismert sportágat.  

Az eddigi 15 magyar világcsúcs mindegyike megtalálható itt első világbajnokunktól, Szabó Józsefétől kezdve az utolsó, Dévényi Dániel által elért, máig fennálló ifjúsági világcsúcsáig.
Ha valaki már látott Grand – Slam tenisz döntőt, vagy végig izgult már egy darts VB-t, akkor biztosan jól szórakozott. A tekemérkőzések hasonlóan izgalmasak!

Időben nagyon jól „behatárolható” sportág, hiszen soronként (játékos páronként) ~1 óra, így egy csapatverseny 3 – 4 óra.A világ versenyeket kivéve a mérkőzések megtekintése ingyenes!

A Világbajnokságokon~, Európa Bajnokságokon kívül nem csak a Világkupák~, Európa kupák~, NBC kupák EREDMÉNYEIT, hanem az 5 magyar Guinness rekordok születéséről és még sok más érdekességről is olvashatunk.


Végigkísérhetjük a könyvben:

     Ezzel szeretnék emléket állítani azoknak a ma is amatőr sportolóknak és vezetőiknek, akiknek a magyar tekesport mindezt köszönheti.
Megosztás:


Tetszik:design:gyalogkakukk17