Welcome to Majomparádé HelpDesk
 
 

  HelpDesk

· HD-Tagok
 

  Menü

· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Fórum
· Hírek archívuma
· Keresés
· Letöltések
· Linkek
· Szavazások
· Személyes adatok
· Személyes üzenetek
 

  Óra

 

  Látogatók

Jelenleg 1 vendég és 0 regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!
 

 
 
Majomparádé HelpDesk SegítségekKategória: Segítségek -> 2. %C1ltal%E1nos Rendszerprobl%E9m%E1k%3B K%E9p%3B Video%3B Hang%3B H%E1l%F3zat

Kérdések
·  2.1. MicroDVD formátummá alakítás
·  2.2. 2CD-s filmek vágása
·  2.3. MKV/x264 fájlok lejátszása
·  2.4. Sérült fájlok javítása
·  2.5. 16 bites alrendszer hibaüzenet
·  2.6. Nincs kép/hang egy film alatt
·  2.7. Mit kell csinálni az XY kiterjesztésű fájlokkal?
·  2.8. A gép magától újraindul
·  2.9. Spyware-, trójai-, egyéb malware-irtás
·  2.10. Könyvtárhoz vagy fájlhoz jogosultság módosítás
·  2.11. Fájl/Mappa nem törölhető
·  2.12. Ha nincs Biztonság fül egy elem tulajdonság-lapján
·  2.13. Lossless, avagy a veszteségmentes zenékről
·  2.14. Leírás a PPP over Ethernet Protocol telepítéséhez
·  2.15. A Windows XP futtatható parancsai és jelentésük
·  2.16. AVI-fájlhoz audio-hangsáv csatolása
·  2.17. Internetkapcsolat megosztása

Válaszok
·  2.1. MicroDVD formátummá alakítás

1. Hozzunk létre egy DISK1 és egy DISK2 könyvtárat, ezekbe pakoljuk be az elõzõleg kettévágott AVI-t VALAMI1 és VALAMI2 néven (elõrelátóbbak.eleve ide gyártották õket). a A szépség kedvéért mindkettõben gyártsunk egy VIDEO_TS könyvtárat is. A feliratszerzõ (SUBRIP) programmal elõallított VALAMI.SUB file-t is másoljuk be mindkét DISK VIDEO_TS alkönyvtárába (nincs darabolás).

A DISK1-be kerül: ( a könyvtár nevek csak ezek lehetnek):

INSTALL, ez üres

INSTALLDIVX, a kibontott DivX install kit, INF és DLL,ACM file-okkal.

INSTALLMICRODVD, MDVDP10.EXE, AUTORUN.EXE, AUTORUN.INF (ezek a DivXAuto csomagból), MDVD.INI

Az MDVD.INI file tartalma ( a példa lehetne akár a GLADIATOR címû film):

·[Micro DVD Ini File]

·[MAIN]

·Title=Gladiator

·ID=GLADIATO

·CDNumber=1

·Delay=1

·[MOVIE]

·Directory=Video_ts

·AVIName=Gladiator_1.avi

·AVI2Name=Gladiator_2.avi

·CD1Frames=113749

·CD2Frames=109110

·[SUBTITLES]

·Directory=Video_ts

·Format=0

·DialogString=

·prenes=2

·EstimateDisplayDuration=0

·1=HUN Hungarian

·File=Gladiator.sub

·A DISK2-be kerül:

·MDVD.INI, ugyanaz minden mint az elõzõnél, kivéve:

·CDNumber=2

·Az összes többi paraméter megegyezik a DISK1-el. A CD1Frames és CD2Frames a VirtualDub-os vágásból adódik, innen fogja tudni a lejátszó a progress bar-t kezelni.

·FONTOS!!! CD írásnál különbözõ CD Volume Label-t kell megadni a két CD-nek, különben nem megy az automatikus CD cserebere!!!

Ha készek vagyunk, egy AUTORUN-os CD-t kapunk, amely kérésre feltelepíti a MicroDVD-t és DivX-t (ha még nincs) és elindítja FULLSCREEN-ben a lejétszást, kulturáltan bekéri a második CD-t.

Lejátszásnál sajnos elõször nincs felirat, azt ki kell választanunk a MicroDVD-ben.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.2. 2CD-s filmek vágása

1. Nyissuk meg a darabolandó file-t a VirtualDub-bal. Állítsuk az Audio és Video Processing-et Direct Stream Copy-ra.

2. Álljunk be a tervezendõ vágás helyére ( nézzük meg, hány frame-van az AVI-ban és felezzük meg ,jegyezzük meg, ha tudjuk). Ezután az Edit -> GoTo val álljunk pozicionáljunk az AVI-ban. Fontos tudni, hogy AVI-t vágni csak úgy lehet, hogy a második darab is kulcsframe-mel (KeyFrame) kezdõdjö, különben színes kockákkal kezdõdik a film, vagy "beragad" a lejátszó. A kis kulcsos ikonnal ugorjunk a következõ KeyFrame-re, majd menjünk egy frame-t vissza (kurzor balra), a kulcsframe elõtti frame-re. Jegyezzük meg ezt a frame-t.

3. Jelöljük ki az elsõ AVI- kockáit (HOME a film elején és END a kulcsframe elõtt) , ezután Save AVI, majd a második részt és ismét Save, pár perc alatt kész.

Megjegyzés:

Ha MP3 hangot használunk .MP3 kiterjesztésû file-ból ( Vob2Audio-val vagy parancssoros Lame-val készítettük), NanDub-bal vagy speciális MP3 VirtualDub-bal:

Nem szabad egy nagy AVI-t csinálnunk és azt szétvagdosni, hanem egy menetben kell csinálni (Hang nélküli AVI betöltése, MP3 audio betöltése és egybõl a fenti darabolás), mert a VirtualDub elcseszi egyébként a hangot (de nagyon).

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.3. MKV/x264 fájlok lejátszása

x264? H.264? MKV? Matroska? Mi ez egyátalán??

A Matroska egy új generációs video/audio tároló fájlformátum (tehát az AVI-hoz hasonlóan egy burok, ami a hangot és a képet tartalmazza, a lejátszás során pedig a megfelelő byte-okat társítja egymáshoz a pontos megjelenítés érdekében), aminek a célja a több mint 10 éves, toldozott-foldozott, mára elavulttá vált AVI leváltása.
Komoly gondok vannak már az MPEG4 videok AVI-ban történő használatával is, egy félmegoldást alkalmazva működik csak a dolog; a fejlett hangformátumok (AAC, Vorbis) és az új, akár változó képkockasebességű (VFR) videoformátumok (pl. H.264, Theora) pedig megoldhatatlan akadályt gördítettek a kiszolgált őskövület elé.
Ezen kívül a Matroskának van még egy-két kellemes tulajdonsága:

 • Több video és hangsáv támogatás, nyelvkódokkal
 • Beépített feliratok (SSA és SRT formátumban, UTF8 szövegkódolással, így akár magyar és kínai felirat is lehet egyetlen fájlban), szintén nyelvkódokkal
 • Fejezetek, jelenetválasztás
 • Csatolmányok
 • Egyéb (ld a Matroska hivatalos oldala)
Általános fájlnévmintája: *.mkv illetve hangfájloknál *.mka

A H.264 pedig egy forradalmi videokódolási eljárás, az MPEG4 kodekek új generációja, ami kisebb fájlméret mellett jobb képminőséget tesz lehetővé. Az ezt kezelő nyílt forráskódú kodek neve a fájlnevekből ismerős x264.

Ez szép és jó, de mit kezdjek vele?? Hogyan játsszam le?

 • A VLC Media Player (a hangválasztás a Hang/Hangsáv alatt, feliratválasztás a Video/Feliratsáv menüben található) és az MPlayer (parancssoros, csak profiknak! Nem segítek, olvass doksit ;) ) minden további telepítés és beavatkozás nélkül kezeli ezeket a fájlokat.
 • A DirectShow/Video for Windows rendszerű programokhoz (a legtöbb Windowsos konverter program, és általános Windowsos lejátszók pl. BSplayer, WinMediaPlayer, RadLight, stb) Matroska Splittert (egyszerű a használata, lejátszás közben egy tálcán megjelenő ikonnal választhatóak ki a nyelvek) és H.264hez FFDShow kodeket kell telepíteni. Mivel a FFDShow kodek a legtöbb video és hangformátummal elboldogul, A TELEPÍTÉSE ELŐTT AJÁNLOTT MINDEN KODEKCSOMAGOT ELTÁVOLÍTANI!

És az asztali lejátszómmal mi lesz?

A legtöbb asztali lejátszó a Video DVD-ken kívül csak az AVI tároló formátumban lévő régebbi MPEG4 (XviD, DivX) videot és MP3 vagy AC3 hangsávot képes lejátszani. A Matroska fájlokat a VirtualDubMod programmal (természetesen a beépített felirat és extrák elvesztésével) át lehet alakítani AVI-ba, hogyha a Matroskában tárolt anyag video illetve hangformátuma megengedi azt. Azonban az AVI formátum fent ismertetett korlátai miatt általában próbálkozni sem érdemes vele.
Egyszerűbb út egy Matroska formátumot támogató DVD-készítő programmal (pl. a Matroska oldalán is ajánlott DVD Santa), a megfelelő kodekek (ld előző DShow/VfW rész) megléte mellett Video DVD lemezzé alakítani a fájlt.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.4. Sérült fájlok javítása

A legelterjedtebb feltöltési módszerek esetén kizárólag a recovery recorddal csomagolt RAR fájlok esetén lehet javítani. A WinRAR Repair Archive funkciója segíthet ilyenkor.

(recovery volume - *.rev fájl(ok) jelenléte esetén bármely WinRAR-ral csomagolt darab (*.R00, *.R01, stb) hiányozhat, a recovery volume kiegészíti)

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.5. 16 bites alrendszer hibaüzenet

„... A rendszerfájl nem megfelelő a futó MS-DOS és MS Windows alkalmazásokhoz. Az alkalmazásból való kilépéshez kattintson a ’Bezárás’ gombra.”

Másold ki a WindowsRepair mappából a WindowsSystem32-be az autoexec.nt és/vagy a config.nt fájl(oka)t.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.6. Nincs kép/hang egy film alatt

Nincs meg a megfelelő codec a gépeden, telepíteni kell. A K-lite codecpack full verziója a legtöbb esetben megoldja a problémát. ACE-t mindenki felejtse el!

Ha kizárólag azt az egyetlen codec-et szeretnéd telepíteni, ami hiányzik, G-Spot-ban vagy a Videoinspector-ban nyisd meg a videófájlt, és megmondja, milyen codec kell a lejátszásához.

Használhatsz olyan lejátszókat is amelyekhez nem kell codecnek telepítve lenni a gépen, a saját codecjeiket használják. Ilyen pl. az Mplayer vagy a Videolan Client, (VLC).

Programok:
[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.7. Mit kell csinálni az XY kiterjesztésű fájlokkal?

.001, .002, …, .CRC: ezek egy fájl darabjai, össze kell illeszteni őket, ami történhet többféleképpen:

Total Commanderrel (TC): figyelj arra, hogy az egyes darabok (.001, .002, …) és a .CRC fájl ugyanabban a könyvtárban legyenek. Az egyesített fájlt a másik panelben fogod megtalálni.

Kattints duplán a .CRC fájlra és OK. A végén kiírja, hogy a darabolás előtti fájllal teljesen megegyezőt kaptál-e („CRC ellenőrzés OK”).

A .CRC fájl hibajavításra nem alkalmas.

Ha nincs .CRC fájl, állj rá a .001 kiterjesztésűre és klikkelj a Fájl/Fájlegyesítés menüpontra. Ebben az esetben – mivel nincs CRC fájl – egy .OUT kiterjesztésűt kapsz az egyesítés végén, azért mert a TC nem tudta mi volt az eredeti, nagy fájl kiterjesztése. Így neked kell kiterjesztést adnod. Képfájlok esetén pl.: ISO, NRG, BIN (a legtöbb íróprogram nem kiterjesztés hanem tartalom alapján különbözteti meg a fájlokat, így _elvileg_ mindegy mit adsz neki)

Csomagolt fájlok: az első néhány bájtból kiderül milyen fájllal van dolgod: állj rá a fájlra, és nyomj F3-at (TC-ben). Az első bájtok RAR fájloknál „RAR!”, zipeknél „PK”, .exe fájloknál „MZ”, hogy csak a leggyakoribbakat említsem.


Egyesíteni Total Commander nélkül is lehet: indítsd egy parancssort (start menü/futtatásba írd: CMD) és navigálj el a darabolt fájlokat tartalmazó könyvtárba. Ezután add ki a következő parancsot:

Copy /b fajlneve.001+fajlneve.002+fajlneve.003 egyesitettfajl

(figyelj a szóközökre)

SFV: fájlok crc-jét tartalmazza. Segítségével ellenőrizhető a fájlok sértetlensége. (hibajavításra nem alkalmas)

NRG, BIN, ISO: ezek képfájlok, ahhoz hogy lásd a tartalmát vagy ki kell írnod lemezre, vagy egy virtuális meghajtóba kell beillesztened. A kiírás történhet bármely, lemezkép kiírására alkalmas programmal. Pl. Nero-ban ez a funkció a Recorder/Burn image menüpontban található. Virtuális meghajtót létre lehet hozni pl. a Daemon Tools-szal, vagy az Alcohol-lal.


R01, R02…: WinRAR-ral darabolva csomagolt fájlok, melyeket WinRAR-ral lehet kicsomagolni…

CUE: lemezképfájlok mellett további információkat tárol az adott fájlról. MP3 fájlok mellett az mp3-ban lévő trackekről tárol infót (pl. egybemixeknél az egyes számok címe, hossza)

M3U: mp3 lejátszási lista, az egy adott sorrendben lejátszandó mp3-ak listáját tartalmazza.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.8. A gép magától újraindul

Kapcsold ki az automatikus újraindulást:

Sajátgép/Tulajdonságok/Speciális/(alsó) Beállítások gomb/Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát.

Ezután a következő, egyébként újraindulást okozó hiba esetén nagy valószínűséggel kék halált fogsz kapni. Az ebben található STOP kódot és a hibaüzenetet postold a fórumba vagy pm-ben küldd, innen már lehet következtetni a hiba okára.

Ha az újraindulás előtti körülmények mindig azonosak vagy hasonlóak, abból is lehet következtetni az okra. Pl. játék indítása után néhány perccel újraindul > valami túlmelegszik, pl. a videókártya, vagy megnő az áramfelvétel > gyenge táp. Ésatöbbi.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.9. Spyware-, trójai-, egyéb malware-irtás

Jelenleg a Windows XP a legelterjedtebb oprendszer, a leírás is erre készült.

 

Programok:

 1. Spyware Doctor
 2. Spysweeper
 3. Ad-Aware
 4. Spybot-Search and Destroy
 5. Ewido
 6. CWShredder
 7. Hijackthis
 8. ATF-Cleaner

Az eredményes irtáshoz javasolt műveletek sorrendje:

 1. Rendszer-visszaállítás kikapcsolása (http://support.microsoft.com/kb/310405/hu)
 2. Adj magadnak jogot a System Volume Information mappához és töröld a tartalmát (biztos, ami biztos)
 3. Csökkentett módban ATF-Cleaner lefuttatása: Select All-hoz pipa, Empty Selected
 4. Csökkentett módban futtasd a [1-6] programokat
 5. Kapcsold vissza a rendszer-visszaállítást http://support.microsoft.com/kb/310405/hu
Amennyiben a rendszer még mindig fertőzöttnek tűnik, egy Hijackthis logot (Scan & Save log)  küldj pm-ben, vagy a fórumba.


Megelőzés


- használj Spywareblaster-t, nagyon malware feltelepülését akadályozza meg, vagyis már a gépre sem fognak felkerülni.

- ne használj Internet Explorert (IE), használj helyette alternatív böngészőket: Mozilla, Firefox, Opera, stb.

- frissítsd sűrűn a windows-t -> windowsupdate.microsoft.com, Start menü/Minden program-ból elérhető, vagy állítsd be az Automatikus frissítést (Sajátgép/Tulajdonságok/Automatikus frissítés). Minden hónap 2. keddjén adja ki a MS a frissítéseit, kritikus sérülékenység esetén hamarabb is lehet.

- használj antivirust, antispyware-t, tűzfalat, ÉS frissítsd őket rendszeresen (antivirus: pl. NOD32, Kaspersky, tűzfal pl. Kerio)


Programok:Ewido (30 napos, teljes verzió): http://www.ewido.net/en/download/

Használatuk előtt frissítsd őket, nem ritka hogy akár több hetes az alap adatbázis.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.10. Könyvtárhoz vagy fájlhoz jogosultság módosítás

Az adott könyvtáron vagy fájlon TC-ben üss ALT+ENTER-t Intézőben jobb egérgombbal kattints, Tulajdonságok, Biztonság fül.

Hozzáadás-Speciális-Keresés most

Válaszd ki a usernevedet, okézd le.

A Csoport vagy felhasználó neve ablakban válaszd ki a usernevedet, és alul pipáld ki a kívánt  engedélyszintet.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.11. Fájl/Mappa nem törölhető

Mappa:

- megnyitott fájl van benne: zárd be a programot ami a bennelévő fájlt használja, és próbáld meg ismét a törlést

- a könyvtárban állva indítottál el egy programot. Amíg az a program fut, addig a könyvtárat sem tudod törölni, még ha üres is

- nincs hozzá engedélyed. Adj magadnak (ld. 2.2.)

Fájl:

- fogja egy program vagy folyamat: zárd be a programot ill. lődd ki a folyamatot. Azt, hogy melyik folyamat fog egy adott fájlt, legegyszerűbben az Unlocker progival tudod megnézni. Telepítésnél az „Intéző bővítmény” legyen bepipálva. Ezután beépül a jobb gombos helyi menübe: kilövi a zároló folyamatot és törli a fájlt, ha nem képes törölni, a következő újraindításra ütemezi azt be.

- nincs hozzá engedélyed: adj magadnak (ld. 2.2.)

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.12. Ha nincs Biztonság fül egy elem tulajdonság-lapján

XP PRO:

Vedd ki a pipát a Sajátgép/Eszközök/Mappa beállításai/Nézet/Egyszerű fájlmegosztás elől.

XP HOME:

Ezt töltsd le (intel architektúrára, ha nem tudod mi ez, akkor jó lesz…):


csomagold ki (futtatás, OK)

a setup.inf fájlon klikkelj jobb gombbal, és a megjelenő menüben válaszd az Install/Telepítés menüpontot.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.13. Lossless, avagy a veszteségmentes zenékről

Alapinformációk (APE,FLAC,OFR és SHN lossless formátumok esetén)
APE info: http://www.monkeysaudio.com/
FLAC info: http://flac.sourceforge.net/
OFR info: http://losslessaudiocompression.com/
SHN info: http://www.softsound.com/Shorten.html

Lejátszás ,Player
Foorbar2000
Fb2k-val alapból megy a dolog, mivel minden lossless formátumot ismer. Pici ,könnyű ,mindenre képes. Hangminőségben ez az etalon. Így nagyon tudom ajánlani mindenkinek. Kicsit fapadosnak tunik első ránézésre a program ,de pejvasok plugin ,kiegészités van hozzá ,sokat lehet mod-olgatni rajta ,ragyogóan skálázható ,s a végén még álmaid lejátszója is lehet belőle.
Letölthető: http://static.morbo.org/foobar2000_special.exe
Skin-ek hozzá: http://www.foobarlooks.tk/
3rd party pluginek: http://pelit.koillismaa.fi/plugins/
Hivatalos olala: http://foobar2000.org/
Hydrogenaudio-s foobar2k fórumtémák (több ezer): http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showforum=28

Winamp
APE plugin winamp-hoz: http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=138099
FLAC plugin winamp-hoz: http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=131643
SHN plugin winamp 2.x és 5.x-hez: http://www.etree.org/cgi-bin/counter.cgi/software/shnamp202.exe
SHN plugin winamp 3.x-hez: http://www.etree.org/cgi-bin/counter.cgi/software/shnamp300.exe

JetAudio
Sokak által kedvelt,szépen szóló médialejátszó program. Szép csicsás ,meg videózik ,és pörkölni is képes ,ami nembiztos hogy olyan jó : http://www.cowonamerica.com/download/

Archiválás ,Burn
Burrrn programmal: http://www.burrrn.net/
Kicsi ,ingyenes, gyors ,könnyen kezelhető audio cd író program. Alapból ismeri az ape,flac,ofr,shn kiterjesztéseket. 1*-esen is tud írni megfelelő nyersanyagra.

Nero pluginokkal: http://NeroPlugins.cd-rw.org
APE: http://neroplugins.cd-rw.org/files/nxmyape.zip
FLAC: http://neroplugins.cd-rw.org/files/nxmyfla.zip
SHN: http://neroplugins.cd-rw.org/files/nxmyshn.zip
Legalább Nero Burning ROM 5.5.9.0 vagy frissebb verzió szükséges a plug-in-ekhez
Nero 5.x esetén: másold be a *.zip tartalmát a ...Ahead/Shared/AudioPlugins könyvtárba
Nero 6.x esetén: másold be a *.zip tartalmát a ...Program Files/Common Files/Ahead/AudioPlugins könyvtárba
a plug-in elso két betujánek nx-nek kell lennie, mivel csak így ismeri fel a Nero (alapból így van a *.zip file-ban)

Veszteségmentes formátumok készítése (Grab)
ExactAudioCopy (EAC) programmal
Letöltés: ftp://fx1.hrz.uni-dortmund.de/sw_data/su0165/EAC/eac095pb5.zip
Hivatalos oldal: http://www.exactaudiocopy.de/
(100%-os eredeti minoségű kópiát csak ezzel a programmal csinálhatsz) Nagyon profi grabber program ,kissé nehézkes beállitani hogy minden olajozottan menjen ,de megéri.
Belövésről pl. itt: http://www.hydrogenaudio.org/forums/lofiversion/index.php/t30959.html

Audiograbber nevű programmal, ha fenn vannak az APE, FLAC vagy SHN codec-ek, amiket a hivatalos oldalról lehet leszedni. gyk:
APE: http://www.monkeysaudio.com/files/MAC_399F.exe és
FLAC: http://cyberial.com/flacinstaller.asp
SHN: http://www.softsound.com/wsh23b32.EXE

Easy CD-DA Extractor
Gyorsan fejlődő ,mindent egybe program: Grabbel ,konvertál ,pörköl. Könnyen kezelhető fizetős progi ,kezdőknek tökéletes. http://www.poikosoft.com/

Eredetisgvizsgálat (béndzsa mp3-ból átkonvertált fake file-ok kiszűrésére)
auCDtect programot szedjétek le a http://www.true-audio.com/site.download oldalról (ezzel pl .ape ,.flac file-okat lehet megnézni)
Tau Analyzer : http://www.true-audio.com/ftp/TauAnalyzer-setup.exe (amennyiben már ki van írva audio cd-re a zene)
Audiochecker : http://download.terminal.hu/dl.php3?id=14384
Ha van .ape vagy .flac file-od, de nem vagy biztos benne, hogy az valóban cd-ről készült-e vagy csak mp3-ból lett kreálva akkor annak a megnézésére alkalmas a program. Egy jótanács, mivel még csak 1.1 a verziószám így a mappában található összes file-t megnézi (igencsak max procihasználat) ezért érdemes csak 1-1 file-t berakni a tesztelendő mappába. Késobbiekben információim szerint ez úgy fog módosulni, hogy a mappában található legkisebb vagy max 2 legkisebb file-ra fogja végrehajtani az algoritmust. Valamint a következo verzióba várható még, hogy a logolás abba a mappába történjen ahol az ape file-ok vannak. Ha esetleg megoszt az ember akkor ezzel is tudja bizonyítani, hogy nem zsákbamacska amit árul.

Összegzésképpen amit meg kell jegyezni } eac,fb2k,burrrn

Sepiroth & KRi2
Lo55le55 F0r4v3l2 (?)


Szerk:
cue fileok pedig pont arra valók ,hogyha egybe van a zenei file (.ape ,.flac) akkor ha a cue file-t nyitjuk meg a lejátszóban ,akkor szépen különlesznek választva a trackek. Viszont azért jó ha egybe van az ape/flac file ,mert kiirásnál ,a cue használatával írjuk ki az albumot ,így az eredeti lemezzel megegyező, (szinte) tökéletes másolatot kapunk ,még a számok közötti szüneteket tekintve is.

dts lemezeket meg csak olyan progival hallgassatok amiben van dts dekóder ,különben csak sistergés lesz az eredmény ami mindenkinek káros ,s sztereó hangfalal se próbáljátok megszólaltatni mert bánja.Music

http://oink.me.uk/
http://www.audiofarm.cc/
http://www.audionews.ru/
http://bit-torrents.ath.cx:6969/
http://bt.etree.org/
http://btmusic.org:2710/
http://www.filemp3.org/
http://indietorrents.com
http://www.kraytracker.com/
http://www.onemoresolo.net/
http://punkhc.dyndns.org/
http://punktorrents.com/
http://www.teknomassif.com/
http://thecellar.mylinux-box.info:9000/
http://themixingbowl.org/
http://torrentazos.com/index.php (Spanish)
http://www.trancetraffic.com/
http://xwoman.ath.cx/
http://zombtracker.the-zomb.com/


Pr0n

http://empornium.us/
http://www.mufftorrent.com/
http://pornbits.net/
http://www.pornotorrent.tk/
http://www.puretna.com/

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.14. Leírás a PPP over Ethernet Protocol telepítéséhez

Windows XP esetén a PPP over Ethernet az operációs rendszer eleme, így a programot nem kell telepíteni.

Egy tömörítőprogrammal (pl WinZip, WinRar, stb.) ki kell bontani az állományt egy jól megjegyezhető nevű üres könyvtárba.

Windows 98 operációs rendszer esetén nyissuk meg a vezérlőpulton a Hálózat nevű ikont. Windows 2000 esetében a Helyi hálózat ikont válasszuk a vezérlőpulton.

Nyomjuk meg a hozzáadás gombot, majd kattintsunk duplán a Protokol-ra. Ezek után válasszuk a Saját lemez-t, majd tallózzuk ki azt a könyvtárat ahová kicsomagoltuk a PPPOE_96.zip file-t. Kattintsunk az OK feliratú gombra.

Abban az esetben, ha a hálózati kártya megfelelően lett telepítve, láthatjuk, hogy megjelent 3 új összetevő a Hálózat alatt.

NDISWAN PPP over Ethernet Miniport

PPP over Ethernet Miniportà PPP over Ethernet Protocol

PPP over Ethernet Protocolà Hálózati kártya

Ezután nincs más dolgunk, mint OK-val elfogadni a beállításokat, majd a gép újraindítása után elindítani a RASPPPOE.EXE nevű file-t, amit ugyancsak a kibontott állományok között találunk. Ha ez megvan, kattintsunk az ablak alján található CREATE DIAL-UP CONNECTION –ra, ekkor a program létrehozza a kapcsolat ikonunkat a Sajátgép/Telefonos Hálózat alatt. A későbbiekben ezzel az ikonnal tudjuk létrehozni az ADSL kapcsolatot. Megnyitása után eljutunk a felhasználó név/jelszó ablakhoz, amely adatokat az ügyfélszolgálatunk fogja a rendelkezésére bocsátani. Telefonszám mező üres marad.

Hasznos, ha ezt a kapcsolatot beállítja a számítógépe alapértelmezett Internet kapcsolatává.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.15. A Windows XP futtatható parancsai és jelentésük

Ez a leírás információkkal szolgál arról, hogy XP rendszerünk alatt milyen parancsokat futtathatunk, és ezek milyen feladatokat hajtanak végre. ( A parancsokat a Startmenü-->Futtatás beviteli mezojébe kell írnunk. ) 

cleanmgr.exe.....Adathordozók karbantartása, takarítása.

cmd.exe.....A parancssor elohívása.

dxdiag.exe.....Dierckt X diagnózisprogram.

regedt32.exe.....Registry editálása.

taskmgr.exe.....Task manager.

certmgr.msc.....Windows tanúsítvány (igazolvány) manager.

ciadv.msc.....Index szoláltatás.

compmgmt.msc.....Computer adminisztráció.

diskmgmt.msc.....Az adathordozók adminisztrációja.

devmgmt.msc.....Az XP eszközkezeloje.

dfrg.msc.....Defragmentáció (Töredezettségmentesítés)

eventvwr.msc.....Események kimutatása.

fsmgmt.msc.....Az elérhetové tett könyvtárak.

gpedit.msc.....A számítógép, és a csoportok konfigurálása.

lusrmgr.msc.....A csoportok és felhasználók konfigurálása.

ntmsmgr.msc.....A média adminisztrálása.

perfmon.msc.....Rendszermonitor.

secpol.msc.....Biztonsági beállítások.

services.msc.....A szolgáltatások adminisztrácója.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.16. AVI-fájlhoz audio-hangsáv csatolása

1. Indítsd el a Nandub.exe-t. Kattints a File->Open video file-ra, és nyisd meg a szerkeszteni kívánt videót

2. Kattints az audió fülre, majd válaszd ki azt a hangot amit beszeretnél tenni a film mellé. Ha  mp3 azt, ha AC3, akkor meg azt. Rákattintás után, egy ablak jeleneik meg, ahol a hangot kijelölöd. (Kép 1)
Kép 1.

3. Kattints a videó fülre és ott válaszd ki, a Frame rate fület. Ellenőrizd, hogy a film és a hang FPS azonos e. (Kép 2 és 3)
Kép 2.
Kép 3.

Ha nagymérvű eltérés van, akkor a hangot át kell alakítani BeSweet nevű programmal. Kisebb eltérés esetén a nandubban válaszd a videó fül frame rata-t és ott a change  to részbe írd be a módosítani kívánt értéket.
(Pl: neked a hangod 24.78 a képed 25.00 akkor a changeba írd be, hogy 25.00) (Kép 4)
Kép 4.

4. Miután megvagy, jelöld be a Video->Direct Stream Copy funkciót

5. Kattints a file menüre és válaszd ki a AVI mentését / Save AS /. Pár perc alatt a képet és a hangot a program össze rakja. Már nincs más hatra mint egy lejátszó programmal ellenőrizni.

Ha lejátszáskor csúszást tapasztalsz a filmben, akkor nézd meg mennyivel csúszik el a hang és ezt még az újbóli összerakás előtt korrigálni kell a következő képen.

Kattints az audió fülre és ott válaszd az Interlaving fület. Az audió skew correction részben a delay-hoz írd be az eltérést milisekundumban. Ha meg vagy, mehet az AVI mentése, majd próba lejátszás.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  2.17. Internetkapcsolat megosztása

ADSL internetkapcsolat leosztása 2 gépre Router nélkül
(Valószínűleg nem ADSL internetkapcsolatnál is kivitelezhető, nekem ADSL-em van, csak ezt próbáltam ki és bevált)

FIGYELEM! Az internetszolgáltatónkat feltétlen kérdezzük meg, hogy engedélyezi-e az internetkapcsolat leosztását egy lakáson belül több számítógépre, vagy sem, különben büntetést róhatnak ki ránk, ha leosztjuk a kapcsolatot!!!

FONTOS TUDNIVALÓ!
 - A közvetetten kapcsolódó gép csak akkor éri el az internetet, ha a közvetlenül kapcsolódó gép üzemel!
 - Ezt a fajta  megosztás tapasztalataim szerint alaphelyzetben megközelítőleg 70%-ot biztosít a sávszélből a közvetlen kapcsolódó gépnek, 30%-ot a közvetetten kapcsolódónak, ha mindkét gép igényt tartana a teljes sávszélre. Tehát ez a megoldást nem szabad inteligens router-ként kezelni! Viszont ha az egyik nem igényel sávszélt, akkor a másik azt maradéktalanul megkapja... A százalékok programokkal - mint pl: Cfos - kiegyenlítettebbé tehetők (nekem legalábbis bejött)
  - A leírást abban a sorrendben csináltam meg, ahogy azt a legegyszerűbb végignyomkodni, tehát ne hátulról kezd a beállításokat, mert könnyen csalódhatsz!


Két számítógép közti internet megosztás:

Amire mindenképpen szükségünk lesz: 2 gép között való megosztás esetén az egyik gépednek rendelkeznie kell kettő hálókártyával, a másiknak pedig legalább eggyel.  Ezentúl a rövidítések kedvéért a két hálókártyás gép lesz az 1-es (ez kapcsolódik majd az internetre közvetlenül), az egy kártyával rendelkező pedig a kettes (ez pedig közvetetten a másik, az 1-es gépen keresztül). Ezenfelül szükségünk lesz egy cross (keresztirányú kábelre). A boltban úgy kérjük, hogy két gép közé lesz közvetlen, tudni fogják, mit is akarunk...


Egy kép segítségképpen, hogy nálam hogyan is néz ki egy ilyen megosztás a Hálózati helyeknél: (14-es kép!)
   - Helyi kapcsolat 2: Ez az integrált hálókártyám, ebbe jön a kábel a modemből.
   - Helyi kapcsolat: Ez egy másik, PCI-os hálókártya. Ebbe jön az a kábel, ami összeköti a két gépet (LAN)
   - ADSL: Ez maga az internetkapcsolatom...

A későbbiekben nyúljatok ehhez a képhez, ha pl: nem értitek, hogy melyik a LAN, ha ki kell választani... (mert hogy ki kell majd)


Az internetkapcsolat megosztása (az 1-es gépen, ide jön be az internetkapcsolatunk):
   (Mielőtt bármihez is hozzákezdenénk, a cross kábellel kössük össze a két gépet!)

1. Lépjünk bele a Hálózati helyek-be, itt kattintsunk a hálózati kapcsolatok megjelenítésére! (1-es kép!)
2. Ez után válasszuk ki az internetkapcsolatunkat az egerünkkel, jobb katt rajta, tulajdonságok (2-es kép!)
3. Átváltunk a Speciális fülre, itt a képen látható helyekre pipákat teszünk és kiválasztjuk a LAN kapcsolatot (azaz a két gép közti kapcsolatot) és OK-ot nyomunk. Ezzel megosztottuk az internetkapcsolatot, már csak csatlakoznia kell a 2-esnek az 1-es géphez. (3-as kép!)
4. Átlapozunk a Bellítások fülre, itt szabadon, kedvünk szerint állítgathatunk mindent. A kapcsolat bontása nem javasolt, illetve a jelszó kérésének bekapcsolása sem, hisz így minden kapcsolódó félnek be kell írnia a felhasználónevet és a kódot minden alkalommal... Természetesen szabadon választott, hogy kérjük-e mindig a jelszót, vagy sem... (4-es kép!)
    (FIGYELEM! Ha ki akarjuk kapcsolni a jelszó kérést, akkor az első csatlakozás alkalmával meg kell majd adni ezen a gépen a felhasználónevet és jelszót, ha beírtuk, NEM azonnal csatlakozni, hanem a Tulajdonságok fülre nyomni, ott visszalépünk a Beállítások fülre és kivesszük a pipát a Felhasználónév és jelszó kérése négyzetéből, utána OK gomb és máris csatlakoztunk). (5-ös kép!)Teendők az 1-es (a közvetlenül kapcsolódó) gépen:

1. Megnyitjuk a Hálózati helyeket és ott az Otthoni vagy munkahelyi hálózat beállítása-ra nyomunk, utána Tovább gomb és ismét Tovább gomb. (6-os kép!)
2. Ezt követően a legfelső elemre - azaz az Ez a számítógép közvetlen kapcsolódik az internetre - majd a Tovább gombra nyomunk. (7-es kép!)
3. A következő ablakban ki kell jelölnünk az internetkapcsolatot, majd Tovább gomb. (8-as kép!)
4. Utána kijelöljük a LAN kapcsolatot (csak a LAN-t!) és a Tovább gombra kattintunk. (9-es kép!)
5. Számítógép leírása: Adunk egy tetszőleges nevet (Ne legyen azonos elnevezés a gépek között, mert hibaüzenetet fog kidobni a későbbiekben!), Számítógépnév: maradhat a megjelenő, de akár át is írhatjuk (Itt nem gond, ha megegyeznek a nevek, sőt, átláthatóbb lesz a Helyi hálózatunk, ha azonosak). (10-es kép!)
    Tovább gomb, a Munkacsoport név maradhat, nem baj ha azonos, Tovább gomb.
6. Mit kíván tenni? Itt lehetőségünk van megosztani fájlainkat az internetre kapcsolódó gépek között, képesek lesznek egy nyomtatót használni... persze, csak ha engedélyezzük a Fájl- és nyomtató megosztást. (Később is módosítható) Tovább gomb, ismét Tovább.
7. Ezt követően: Befejezem a varázslót... szöveg és katt a Tovább-ra és Befejezés. (11-es kép!)

Ezennel az internetkapcsolattal rendelkező gépünk fogja fogadni a kapcsolódó gépet és biztosítja neki az internet elérést.


Teendők a közvetetten kapcsolódó gépen:
1. Megnyitjuk a Hálózati helyeket és ott az Otthoni vagy munkahelyi hálózat beállítása-ra nyomunk, utána Tovább, ismét Tovább gomb. (6-os kép!)
2. Ezt követően a második elemre - azaz az Ez a számítógép helyi átjárón vagy...  kapcsolódik az internetre - majd a Tovább gombra nyomunk.
3. Gépünk itt a következőt fogja felajánlani nekünk: Igen, ezen a gépen.... Kijelöljük ezt és Tovább. (12-es kép!)
4. Számítógép leírása: Adunk egy tetszőleges nevet (Ne legyen azonos elnevezés a gépek között, mert hibaüzenetet fog kidobni a későbbiekben!), Számítógépnév: maradhat a megjelenő, de akár át is írhatjuk (Itt nem gond, ha megegyeznek a nevek, sőt, átláthatóbb lesz a Helyi hálózat). Tovább gomb, a Munkacsoport név maradhat, nem baj ha azonos, Tovább gomb. (10-es kép ismét!)
5. Mit kíván tenni? Itt lehetőségünk van megosztani fájlainkat az internetre kapcsolódó gépek között, képesek lesznek egy nyomtatót használni... persze, csak ha engedélyezzük a Fájl- és nyomtató megosztást. (Később is módosítható) Tovább gomb, ismét Tovább.
6. Ezt követően: Befejezem a varázslót....... szöveg és katt a Tovább-ra és Befejezés. (11-es kép ismét!)

Ha mindent jól csináltunk, akkor most már ha a Helyi hálózatra kattintuk a 2-es gépen, ott pedig a Hálózati kapcsolatok megjelenítése-re, akkor meg kell jelennie egy Internetátjárónak. (13-as kép!)Elméletileg ilyen módon kettőnél több gépen is leosztható az internet, egy HUB segítségével, annyi különbséggel, hogy a keresztirányú kábel helyett minden bekötésnél patch kábelre lesz szükségünk.
Elméletileg minden ugyanúgy kell végigcsinálni, lesz egy darab 1-es gép és úgymond sok 2-es...
Ez csak elmélet, gyakorlatban ezt a verziót nem próbáltam, erre nincs garancia, a két gépes megoldásra pedig már van bizonyíték is, éppen arról püffölöm nektek eme sorokat...

[ Vissza a lap tetejére ] 
 


 
 

free web counter


Az oldal megtekintéséhez Mozilla Firefox böngésző, 1024x768-as felbontás és Windows XP ajánlott!


© 2006 GiBR. Minden jog fenntartva!