| |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Pént. Okt. 03, 2008 9:52 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | | 1, Nem tudja eldönteni és világosan kinyilvánítani a világának a körülményeit(e.g.: van-e a nagy tárgyaknak Umbraképük), ergó a játékos sem tudhatja hogy a karaktere mire kéne hogy "mérlegeljen". Frankó hogy a mélyvízben derül ki, hogy most akkor ebben az alternatív WoD-ban mi van és mi nincs. Tény hogy a karik nem tudnának amúgy sem mindenről, de az alapvetőbb dolgokról lehet fogalmuk. Amik így meglepetés. |
Szerintem egyértelműen eldöntöttem, de mivel IRL nem szereted annyira a tekintélyelvűséget, ezért lehetőséget adtam rá, hogy bebizonyítsátok tévedek, ez nem történt meg.
Azt el kell fogadnom, hogy jogos volt többség kritikája a túlzottan felkészült ellenfelekről, de most egyelőre mintha csak te tiltakoznál így.
Alternatív wodról akkor beszéljünk, ha nem tudom megcáfolni világosan, hogy umbrakép egyértelműn követi a fizikai világot, akkor is ha nem ébresztették fel valaminek a szellemét rítussal.
| Idézet: | | 2, Kaotikusan halad a különböző karakterekkel és NPCkkel, és míg egyeseknél több perc is eltelik, mások sóbálvánnyá dermednek. Tudom hogy kényelmes a JK-i pozícióból ilyenekre objektálni, de ha ebből rendszer van, az bizony már kellemetlen és irreális. |
Nos, arról volt szó hajó mellett umbrázol, úgy hogy senki nem fagyott sóbálvánnya, hanem úton voltatok, amúgy meg fórumos megbeszélések közben valóban nem a legtisztább az időrend.
| Idézet: | | 3, Hajóját egy egész hadsereg védi, akik természetesen immúnisak a Delíriumra, fél karral is tüzelnek, nem éreznek félelmet, jó eséllyel ezüst, vagy Féreg-fertőzött golyókat lőnek és a megszokott módon várhatóan azonnal reagálnak mindenre? |
Olvasd el, egyelőre szépen feljutottak fedélzetre és még nem történt semmi, és még titeket sem támadtak le.
A félelmet inkább ne elemezzük, mert én is mondhatnám a karid már a féregszagú vízbe érkezésnél dobjon vmi komoly akaraterőpróbát.
Ami az ellenfelek számát illeti : legalább tízszer annyi fomor van mint garou, ha figyelembe vesszük a hulladékok és függetlenek arányát is, még mindig túlerőben lesznek egy fontos helyen.
És fomorok megítélésénél vegyük figyelembe azt is, hogy garouk sem tökéletesek, ők is manapság a tévé előtt nőnek fel jelentős részt.
Csak az Üvegjáró horda egy tucatnyi garout számlál a névtelen Cliathokkal és kölykökkel együtt, erre nyugodtan juthat 120 fomor, amiknek ha a negyede használható a Pentex számára a kiképzés után, mert ők is kapnak olyat, már megvan a jelentős túlerő.
És ott vannak még az antiDelirium szérummal kezelt katonák meg hasonlók.
Ilyenek nélkül a garouk bajban lennének, de nem ilyen komoly válságban.
| Idézet: | | 4, Nem ír távolságokat és mértékeket? Honnan tudni pl. hogy az a csodás Féreg-pók relatíve a valós hajóhoz, illetve a tervezett útvonalunkhoz képest pontosan hol és milyen messze van? |
A valóságban sem tudod egyből mi hány méter pontosan, de valóban, meg kell határoznom pontosan teherhajó hosszát meg ilyesmi majd csatában pontos időtartamok számításánál.
| Idézet: | | 5, Nincs tisztában az Umbrába való átnézés fogalmával? |
Ez elég erős kijelentés, csak mert nem voltam biztos, pontosan hogy érted az átvizslatot, azt hittem először át akarsz lépni.
Jól játszod ki az idealista Fenrir Ahrount, de attól még nekem nem kell figyelmen kívül hagynom, hogy az ilyen idealisták halnak meg leginkább, és ha a jellem a lényeg, a jellemből adódó szívást is tolerálni kell.
Amúgy szerintem kicsit durcizol mert a fejedbe vettél valamit én meg azt mondtam nem. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
Katonák vagyunk, állunk, vagy meghalunk
Spórolj a könnyel, foglald el helyed
Ítélet napjáig ne felejtsd neved
Kövess gyorsan és szabadon
Katonák vagyunk győzünk, vagy meghalunk
Itt az ideje az áldozathozatalnak |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Pént. Okt. 03, 2008 9:21 am Hozzászólás témája: |
|
|
Tükörkapun pl nem lett flame. :)
Amúgy meg szókimondó vagyok, aki nem különösen tiszteli az életkort meg számbeli fölényt azok után hogy egyesek miket hordtak össze.
Mellesleg több fórumon is nagyszerű flame ment nélkülem is.
Továbbá : való igaz, vállalnom kell annak következményeit, hogy soktörzsű falka állt össze, a lázadásra egyelőre úgy tekintek mint egy pozitív fejleményre, ami után tárgyalás, szociális akciók lesznek, persze számolni kell falka szétesésével, meg hasonlókkal, de ez nem egyedül én asztalom, bizonyos esetekben be kell látni adott összetétel nem működőképes.
"Pont, hogy nem, sosem voltak azok, még a "közös cél" értelmezésében sincs egyetértés köztük, ezért tartja őket össze csupán a tekintélyelv és a hagyományok, és ezért (is) egy kipusztulásra ítélt faj. "
Mint ahogy a vámpírok meg MIND átkozottnak érzik maguk és leszáll Isten és azt mondja kész ennyi volt a műsor... bocs, hogy kicsit pragmatikusabban szemlélem dolgokat ilyen közhelyeknél.
Egyértelmű a közös cél, bizonyos szélsőséges eseteket (GW vs Talon) leszámítva, az eszközök terén van főleg vita, vannak akik régimódúak, erőpártiak, vannak akik intrikusabbak, vannak akik modernebbek, ezek szükségszerűen konfliktusokat eredményeznek, több törzs, heterogén társaság együttműködésénél, ezzel a problémával előbb utóbb szembesülni kell.
A tekintélyelvűség teljes mértékben igaz egy magas rangú garou + cliathok esetén bár még akkor is ajánlott meghallgatni Ragabash kritikáit, meghallgatni amit sámán mond szellemi ügyekben, elfogadni Bíra ítélkezését, okulni Galliard történeteiből.
De most senki sem magasabb rangú a másiknál és néhány nap együtt még kevés ahhoz hogy mindenki elfogadjon vmi egyszemélyes rossz döntést.
Ami kipusztulásra ítéltetést illeti : ezt már eljátszották Mokoléknél, Ceilicanoknál is, magam sem látok módot arra, hogy megállítsák embereket, ha nem változnak meg, márpedig akkor nem maradnak erdők és közönséges farkasok, de most még nem ezen a ponton tartunk, igen is sok törzsi ellentétet háttérbe szorítottak, megtanultak többnyire bizonyos mértékig alkalmazkodni modern világhoz, meg hasonlók. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Chrysocyon Frax Silent Strider

|
Elküldve: Pént. Okt. 03, 2008 9:05 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Imago írta: | | És mik lehetnek az okok? Szóval beparkolt a szaturnusz egy igen rossz fényszögben a "szerepjáték és kommunikáció" házadba? Valami furcsa együttállása bizonyos eseményeknek? Valami pszichológiai háttér? |
Itt van az apokalpiszis, nem Macheriel halála fogja indukálni... Nincs sok időnk... FUSS! _________________ -ughh.. Ez a kotorék a miénk!
- Rók-Keigh... Te már akkor elvesztetted amikor idetoltad azt a félfehér rövid pofádat, kis fülű!
*Obszidián élű Dárda megcsavar* |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

Csatlakozott: 2006.05.18., Csütörtök, 14:17 Hozzászólások: 967 Tartózkodási hely: anywhere in the wilderness
|
Elküldve: Pént. Okt. 03, 2008 12:32 am Hozzászólás témája: |
|
|
Geci vagyok, floodolok, személyeskedek és offolok.
VK!
Elgondolkodtál már, miért van az, hogy akárhány szerepjátékos fórumon megjelensz, valahogy mindig kitör egy flame, vagy egy visszafogottabb, de hosszúra nyúlt parttalan vita?
Hogy hasonló effektet generálsz magad körül, mint Eris aranyalmája?
Hogy a saját szerepjátékos brancsodban is folyton valami vita van? (Nem tudom mikről, semmi közöm hozzá, a fórumos nyúlványait látom)
Hogy a meséid javarészét misztikus auraként körüllengi egy végtelennek tűnő, szabályokon / világképen / taktikai húzásokon / kommunikáción / szerepjátékon történő agresszív gumicsontrágás?
Mármint, most minden vádaskodástól vagy messzemenő következtetéstől mentesen: szerinted ez a jelenség (nem a konkrét eset) úgy... természetes, meg normális? És mik lehetnek az okok? Szóval beparkolt a szaturnusz egy igen rossz fényszögben a "szerepjáték és kommunikáció" házadba? Valami furcsa együttállása bizonyos eseményeknek? Valami pszichológiai háttér?
Tényleg érdekel, hogy vélekedsz erről. :zsebjung: _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
- Setétholddal Osonó (Darkmoon Stalker), Bastet, Bubasti
- Bosszú Fagyos Karma (Frostiger Kralle der Rache), Fenrir - Schwerter von Heimdall, Modi, Ulfr |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

Csatlakozott: 2006.05.18., Csütörtök, 14:17 Hozzászólások: 967 Tartózkodási hely: anywhere in the wilderness
|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 11:56 pm Hozzászólás témája: |
|
|
VK:
Félreértesz. Nem azt mondom, hogy a garouk azért nem hagyják hogy egy rakat idegen cliath maguktól hősködjönenek meg ilyenek, mert ők egy naaagy szerető család.
Pont, hogy nem, sosem voltak azok, még a "közös cél" értelmezésében sincs egyetértés köztük, ezért tartja őket össze csupán a tekintélyelv és a hagyományok, és ezért (is) egy kipusztulásra ítélt faj.
Hanem azért, mert sem farkas, sem ember, sem szellem, sem garou szemszögből nem célszerű. Azért, mert a tekintélyelv és a hagyományokhoz való ragaszkodás nem csak falkán belüli jelenség.
Plusz még OUT-ban sem célravezető, szerintem rájöttél, miért.
Ami pedig a játéktechnikát és egyebeket illeti:
- A fórumos játék, tempójánál és jellegénél fogva egyszerűen nem enged elég teret egy normális "összeszoktatáshoz", sem WoDben, sem máshol.
Érthető, hogy nagyobb időugrások vagy gyorsabb tempójú mese szükséges hozzá.
(Igen, az imént felvilágosítottak, hogy eredetileg nem fórumos játék volt, de ezek szerint hasonló eredménnyel járt, és végül csak a fórumon kötött ki.)
- Az is érthető - Solovielnek külön hangsúlyozva - hogy az, hogy milyenek a garouk általában (tehát milyen a "garou perspektíva", amiről végig beszéltem) és milyenek a konkrét garou karakterek, nem feltétlenül van akár köszönőviszonyban sem egymással, amivel semmi baj sincs, de tényleg, én is kerülöm a sztereotíp karaktereket, mint a pestist. Tehát nyilvánvaló, hogy egy adott játékban nem úgy fognak történni dolgok, ahogy az a nagy könyvben meg vagyon írva.
- Ha ilyen típusú mesébe kezd valaki - tehát nem sztereotíp (nem kiszámítható) karaktereket összedobál, és kellő alapozás, előkészítés nélkül éles szituba vágja őket, akkor számítson rá, hogy a karakterek a partira nézve esetleg rombolóan fognak viselkedni, és esetleg totál más irányba haladnak, mint ahogy a mesélő azt megálmodta.
FŐLEG - és ugye ez a szitu fennáll - ha sem a mesélő, sem a játékosok adott szerepjátékvilágról és szabályokról alkotott képe rohadtul nem egyezik, SŐT, még a játékstílusbeli igényekben is veszett nagy különbségek vannak.
Szebben megfogalmazva: Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megbasszák. Sad but true. _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
- Bosszú Fagyos Karma (Frostiger Kralle der Rache), Fenrir - Schwerter von Heimdall, Modi, Ulfr |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Freiherr von Rosen Großkomtur

Csatlakozott: 2006.05.18., Csütörtök, 14:02 Hozzászólások: 2660 Tartózkodási hely: Auf dem Kreuzzug
|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 11:41 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Soloviel írta: | | Fejjel menetel a falnak Freiherr, ha minden veszély ecsetelése ellenére is azt az utat választod, ami veszélyesebb. Igen dicsőségesebb, de felelőtlenebb is. :wink: |
Leszakad a szemeckéje, ha ennyit kacintgat. ;P
Ami a "veszélyeket" illeti, elég nehéz bármit is mérlegelni, ha a KM:
1, Nem tudja eldönteni és világosan kinyilvánítani a világának a körülményeit(e.g.: van-e a nagy tárgyaknak Umbraképük), ergó a játékos sem tudhatja hogy a karaktere mire kéne hogy "mérlegeljen". Frankó hogy a mélyvízben derül ki, hogy most akkor ebben az alternatív WoD-ban mi van és mi nincs. Tény hogy a karik nem tudnának amúgy sem mindenről, de az alapvetőbb dolgokról lehet fogalmuk. Amik így meglepetés.
2, Kaotikusan halad a különböző karakterekkel és NPCkkel, és míg egyeseknél több perc is eltelik, mások sóbálvánnyá dermednek. Tudom hogy kényelmes a JK-i pozícióból ilyenekre objektálni, de ha ebből rendszer van, az bizony már kellemetlen és irreális.
3, Hajóját egy egész hadsereg védi, akik természetesen immúnisak a Delíriumra, fél karral is tüzelnek, nem éreznek félelmet, jó eséllyel ezüst, vagy Féreg-fertőzött golyókat lőnek és a megszokott módon várhatóan azonnal reagálnak mindenre?
4, Nem ír távolságokat és mértékeket? Honnan tudni pl. hogy az a csodás Féreg-pók relatíve a valós hajóhoz, illetve a tervezett útvonalunkhoz képest pontosan hol és milyen messze van?
5, Nincs tisztában az Umbrába való átnézés fogalmával?
*Sigh* Ezek után egy gyors be- és kilépés az Umbrába a helyzetet még nem átlátva ölég helytállónak tűnik, ha nem is a legmegfontoltabbnak. De mindegy, repkedjenek csak ezek az igen divatos közhelyek az ilyen tényezők figyelembe vétele nélkül. Ez a téma már amúgyis meddő, a kérdéses dolgok eldöntettek. Későn. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 10:58 pm Hozzászólás témája: |
|
|
És azért ismerjük el a metiszek a legjobbak abban hogy dalolva megyünk a dicső halálba.
Ezért ők is megkaphatják a megfelelő megbecsülést,csak a Fiannák utálják őket nagyon.
Ha olyan szép családi kötelék lenne, ott kezdődne a dolog, hogy megbeszélik tervet ha különbözőképp gondolkodnak vagy nem állnak össze eleve.
(mert az már tényleg mondható el, egyöntetű lenne, hogy Alfa egyszemélyben az egyedüli vezérlőcél)
Valóban ez lenne az ideális világ. Ki is lehetne dobni Bírákat, meg Ragabashok jelentős részét is.
Tagadhatatlan hogy figyelembe kell venni garou társadalom és mentalitás ezen vonatkozásait, és nem méltányolni ennek elvetését.
De attól még szerintem igazodni kell valamennyire OOC realitásokhoz is, és ez nincs teljesen kívül világ szellemiségén. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 10:47 pm Hozzászólás témája: |
|
|
hmmm... De elvégre közel a világvége és a féreg hatalma a végletekig terjedt. Hol vannak a régi Szeptek? Hol van a Lupus meg a Crinos? A dicső napok lenyugodtak a mocsár felett... Mond meg nekem ki vagyok én? "Te a Királyunk vagy, Arkady". És követni fognak a Garouk a végletekig? "Igen, unrunk" _________________ -ughh.. Ez a kotorék a miénk!
- Rók-Keigh... Te már akkor elvesztetted amikor idetoltad azt a félfehér rövid pofádat, kis fülű!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 10:41 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Igen Frax ez is igaz.
LC :
"Nincs olyan, hogy X db. Cliathot úgy "összeraknak", és jön a feladat, vagy hagyják, hogy azok kurvanagy vészbe sodorják magukat. "
A tipikus valóban az, hogy egy hordában nevelkednek és régről ismerik egymást, de ez manapság már nem feltétlen van így, szóval igen is, előfordul ilyen.
Egyébként nem pont a fórumjátékból adódik, hogy nem lehet mindig ragaszkodni ilyen ideális családi kötelékhez.
Ha meg kevésbé szoros társaság összejön, akkor nem fognak mindig hetekig várni, mielőtt kimozdulnak csatába.
(Szerintem se volt célod megítélni egész kicsit se, de mindegy...) _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 10:31 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Soloviel: Abban nálad a pont, hogy nem ismerem a karakteredet, nem is volt célom, hogy megítéljem.
Az ITT kialakult vitához szóltam hozzá, akkor, amikor a ti konkrét játékotokon túlnőtt, és "WoD-világkép értelmezés - ki hogy látja" vitává nőtte ki magát. Kéretik írásomat ebben a kontextusban kezelni.
Ami viszont szerintem már konkrétan hiba, ti is látjátok, és a fórumos játék jellegéből adódik:
Nincs olyan, hogy X db. Cliathot úgy "összeraknak", és jön a feladat, vagy hagyják, hogy azok kurvanagy vészbe sodorják magukat.
Olyan van, hogy a falka a "család", a társadalmuk magja és esszenciája, és ha mesterségesen kell megteremteni, már beavatott, egymást nem ismerő, valahogy odatévedt magányos Garoukból, akkor:
a.) Hagynak nekik időt, teret, lehetőségeket, hogy összeszokjanak, megismerjék egymást - sok játékkal, egy öreg által irányított versenyekkel, a többiekkel szocializálódva, satöbbi, nyilván septfüggő, hogyan. (Ezt le kell játszani, nagyfelbontásban, apróságokon sokminden múlhat)
b.) Ha konkrét éles bevetésük szükséges, akkor egy sept-ügyben magasabbrangú falka vagy egy öregebb, tapasztaltabb garou irányítása alatt tehetik ezt meg, és jó eséllyel amolyan kölyökként vannak kezelve. (Tehát játéktechnikailag az "alfa" időlegesen tuti valami NPC, minimum Fostern de inkább magasabb rangban).
c.) Ha a sept tudta/ismerete/jelenléte nélkül úgy valahogy összejön X db. ezeddig temporárisan magányos Garou, akkor azok nyilván a jóég se tudja, hogy fognak viselkedni és reagálni egymásra (egyáltalán nem biztos, hogy falkát fognak alkotni), de a lehető legnagyobb mesélői baki, ha rögtön valami éles helyzetbe vannak bedobva, úgy falkaként. Ugyanis garantált, hogy káosz lesz, amiből születhet jó kaland, de lehet nagyon gáz helyzet is, meg karakterhalál, meg ilyenek.
Nem tudom, nálatok melyik eset állt fenn, de az alább vázoltak alapján, nem épp a legjobban lett megoldva. Szerintem. (Nyilván ezért is lett belőle vita).
EDIT:
Frax: Igen, egyebek közt erre is. :) _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 10:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
SZerintem Ércmadár barátunk arra utalt hogy a Garouk többsége nem egyetemi végzettségű, önálló döntésekre full alkalmas intellektusu egyének. Talán a Glass Walkerek és esetleg a Silver Fangok között több kivétel akad, de a lényeg az, hogy egy Garou-nál sosem az ész dominál mert arra nem kap + t crinosban :P _________________ -ughh.. Ez a kotorék a miénk!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
Csatlakozott: 2006.12.27., Szerda, 20:13 Hozzászólások: 404 Tartózkodási hely: Itt
|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 10:09 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Imago írta: | | Ott basszátok el ti - VK és Soloviel - hogy külső szemmel nézitek, mennyire logikus vagy racionális egy garou vagy garoufalka viselkedése. Mind tudjuk, hogy irracionális hülyeségekre a garouk fokozottan hajlamosabbak, úgy kollektíve pláne. De könyörgöm, ez szerepjáték. Amihez, legalábbis egy irányzatban, amit gyanítom, a többség mérvadónak tart, a karaktert kijátszani szokás, olyannak, amilyen, még ha játékosként tudjuk is, hogy hülyeség a döntése. |
Te meg ott basztad el, hogy nem ismered a karaktereinket.
Az én karakterem spec ismeri az Umbrát annyira, hogy ellentmondjon az Alfának egy ilyen helyzetben.
Továbbá ő egy olyan vezetőt követne szívesen akár gondolkodás nélkül is, akiben látja a rengeteg tudást, ilyen a karakter.
Lehet pl az Alfa jól döntött, mert ő nem fog meghalni a túloldalt, de a karakterem nem éppen az a nagyon bátor garou, ő csak az ismereteire, tapasztalataira támaszkodik.
Mindketten hibáztak ott, hogy egymás megismerése előtt vágtak bele ebbe a kalandba, lehet ha megismerik egymást, akkor két különböző úton távoznak az elején, hisz látják, hogy mennyire nem tudnak összedolgozni. Ha túlélik mindketten, akkor ebből tanulva mindketten máshogy fognak dönteni a jövőt illetően. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 9:57 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Azt az egyén tudja leginkább hogy játssza ki a kariját, tény, hogy különös indoklás nélkül nem lehet túl sok alapelvtől eltérni. (és túl sok respektust várni ilyesmiért)
Azonban jelen esetben Homid Cliathokról van szó, akik néhány napot töltöttek együtt.
Nincsenek még feltétlen azon a szinten hogy halálba is dalolva kövessük egymást testvérek.
Másrészt Ragabashok pl pont arra valók, hogy ellentmondjanak bizonyos szokásoknak.
Mennydörgés kevés időt is töltött garouknál.
És ismét : törzs függvényében is változnak a szokások.
Silent Strider pl alapból magányos.
Fraxnak respektus, nem tagadta meg falkaösztönt.
Nem lenne feltétlen bűn, de tény hogy ezért szerepjáték pont.
A vadon élő farkasnak és oroszlánnak is megvan választási lehetősége, hogy falkával tart vagy kilép.
Magányosan persze drasztikusan csökkennek túlélési esélyei.
De talán csak így találhat magának párt. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 9:45 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nos, egyben rosszal fogalmaztam, errata:
A garouk nem úgy vannak ezzel tisztában, mint mi, a nyugati kultúrkör valszeg értelmiségi beállítottságú termékei, hanem úgy, hogy "nálunk így mennek a dolgok, alfa aszondja, úgy van, mert azért ő az alfa."
Rendszerint. Háborúban főleg.
Ha az alfa hülye, bukik vele a falkája, vagy ha olyan a falka, jön a puccs, amit Drake is említett. Vegyesfalkák, pláne ha nem töltöttek elég időt együtt, nyilván zavarosabbak, ugye alapból nem ők a default.
A "következmény" (megvetés, roninság, halál, akármi), meg még mindig nem mérvadó a "bűnnél", semennyire. (Bizonyos ázsiai országokban súlyos évtizedekkel büntetik a drogbirtoklást, mégis kurvasok a metamfetamin függő, arányaiban lehet még több is, mint a SOKKAL liberálisabb skandináv országokban. Szóval ezt ne hozzuk fel érvként.)
Garouknál nem azért tré, ha ellentmondunk a felettesnek, mert bünti jár érte, hanem mert úgy spirituálisan, szakrálisan, tradicionálisan és mindenhogyan ez bűn, annak érzik.
(Vö: Ha csak azért nem kéjgyilkolsz, mert félsz, hogy elkapnak, és deszarleszneked, akkor szociopata vagy - a legtöbb ember azért nem teszi, mert nincs rá indíttatása, és mert rossz dolognak tartja.)
Umbrakérdés: Igen, tudják, hogy kurvaveszélyes féregtanyán időzni, mesék és legendák is megerősítik ezt a tényt. Hogy mennyire rizikóznak a vérfarkasok, az megintcsak attól függ, hogy. Ha az alfa kockázatvállalóbb, hát így járt a falkája.
Ugyanis a hierarchikus berendezésnél lásd a fundamentalista példát. Az olyan népek ugye hajlamosak kérdés nélkül a halálba is követni a vezetőt, akármilyen eszmék nevében. Nem azért, mert képtelenek a logikus gondolkodásra, hanem mert fel sem merül, hogy hirtelen, egy adott szituáció szülte stresszben félredobják az egész életükön át beléjük nevelt gondolkodásmódot.
Ott basszátok el ti - VK és Soloviel - hogy külső szemmel nézitek, mennyire logikus vagy racionális egy garou vagy garoufalka viselkedése. Mind tudjuk, hogy irracionális hülyeségekre a garouk fokozottan hajlamosabbak, úgy kollektíve pláne. De könyörgöm, ez szerepjáték. Amihez, legalábbis egy irányzatban, amit gyanítom, a többség mérvadónak tart, a karaktert kijátszani szokás, olyannak, amilyen, még ha játékosként tudjuk is, hogy hülyeség a döntése. _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 9:42 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Freiherr :
Több lehetőségem lenne BSDt, scraget, figyelőszellemet, umbraszkópot rakni egy olyan Pentex helyre, ahol egyértelműen illegális, természetfeletti, szellemi természetű tevékenységet végeznek.
Szerintem túlzottan úgy tekintesz az umbrára mint olyan helyre amivel védelmeket lehet megkerülni. Ez sok esetben igaz, de nem féreg területén vagy olyan helyen, ami egyértelműen Szövő központja.
Solo : Nos Alfának engedelmesség minden törzsnél (legtöbb tábornál) Litánia része, tehát nem lehet csak úgy lazán megtagadni, de büntetés mértéke erősen kérdéses.
Én ilyen esetben azt mondnám, Lázadók menjenek pl ellenséges umbraföldre, és ha megfelelő garouknak engedelmeskednek, kompenzálhatnak. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|
|