| |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Syrocco Fianna
Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:17 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: " ...az Ördög mindig a részletekben lakozik... "
|
Elküldve: Vas. Márc. 30, 2008 12:23 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Visszasiettek a kórházba - út közben, Jack gyakorta elszenderül, ám azon nyomban föl is riad, hallva a saját horkolását.
A kórházban természetesen van éjszakai ügyelet, ám közel sincs olyan nagy nyüzsgés, mint a reggeli órákban. A recepciónál egy idősebb - jól megtermett - férfi fogad benneteket. Épp az esti híreket nézi egy kis hordozható TV-n.
- Uraim - fordul felétek, majd ásít egyet - segíthetek valamiben? _________________ Karakterek:
Éjben-Járó, Crinos, Lupus |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
Csatlakozott: 2006.12.27., Szerda, 20:13 Hozzászólások: 404 Tartózkodási hely: Itt
|
Elküldve: Szomb. Márc. 22, 2008 7:27 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hát akkor reggel irány vissza a kórházba, bár tőlem akár most is folytathatjuk, legalább nem lesz senki, aki beleütné az orrát a dolgunkba. Fel vidám kórházra Jack - mondom egy nagy sóhajjal - utána hazaviszem, és reggel találkozunk - utána Shaktira pillantok - rendben, de az utóbbi magának is szólt, remélhetőleg reggelre okosabbak leszünk, így mindkettejükre szükségem lesz, ezért nem árt, ha alszik egy szemhunyásnyit legalább, további jó munkát, és jó éjszakát - mondom neki, majd veszem a kabátom - jöjjön Jack, vágjunk a közepébe - kimegyek az ajtón, az épületből és irány a kocsi, majd vissza a kórházba, mert elvileg éjjel is nyitva kell lennie, hisz akkor is megbetegedhet valaki. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:17 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: " ...az Ördög mindig a részletekben lakozik... "
|
Elküldve: Szomb. Márc. 22, 2008 5:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Jack visszakacsint, majd közli:
- Főnök itt maga az illetékes, mi még kopaszok vagyunk. Viszont... ezen talán el lehetne indulni; különben is, aki San Diego-ban orvosnak megy, az nem lehet épelméjű.
- Helyes, én addig is tovább kutakodom. - mondja Shakti - Lindy esete nagyon nem tetszik nekem... _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
Csatlakozott: 2006.12.27., Szerda, 20:13 Hozzászólások: 404 Tartózkodási hely: Itt
|
Elküldve: Vas. Márc. 16, 2008 9:43 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Netán arra következtet, hogy a betegeket kezelő orvos a tettes? Csupán neki lehet annyi háttere, hogy ne rúgják ki, ha esetleg egy beteg belehal a kezelésbe annak függvényében, hogy a többi orvos nem is ismeri a kezelés módszereit - válaszolom - nos igen isiász sok vénülő embernek van, néha még sportolóknál is előfordul, és tényleg nem halnak bele, csak keserves élet vár azokra, akiket nem kezelnek időben - toldom hozzá.
Az orvosokról nem kértünk sajnos kartonokat, és bár nem lesz nehéz megszerezni őket, főleg, hogy Dr. Kamatyolásnak elég sok van a számláján ugye - kacsintok egy mosoly keretében Jackre.
Per pill nem tudok jobb kiindulási pontot, önök mit gondolnak? _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Vas. Márc. 16, 2008 6:39 pm Hozzászólás témája: |
|
|
- Nos – folytatja Shakti – ez csupán egy feltevés. Eddigi tanulmányaim szerint, a Tremerek hagynak hasonló „metafizikai ujjlenyomatot”, de… ki tudja.
Futó pillantást vet Watson kartotékjára.
- Különös, az isiászba nem szokás csak úgy belehalni…
- Isiász? – szól közbe Jack – A nagybátyámnak is volt. Emlékszem, olykor szabályosan nyüszített a fájdalomtól.
- Valóban fájdalmas, de semmiképpen sem halálos. Hmm, Mr. O'Cosgraigh? _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Szomb. Márc. 15, 2008 5:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nagyot nyelek, megtörve ezzel a csendet, majd visszaadom neki a "hangot". Rettentően elképedve bámulok magam elé.
Hallottam a hiedelmet, de számtalan róluk szóló aktát is olvastam, tehát a rémisztő legendák mégis tények, mint az, hogy ha sok sört iszom, akkor feltehetőleg reggel másnaposan ébredek, bölcsek voltak ám elődeim, de ez...képtelenség, és mégsem az.
Mérlegeljük a dolgokat - szólalok meg a hosszas csend után - konzultánssal beszélt már erről? Ha egy lich keveredik az ügybe, akkor nagyon biztosnak kell lennünk. Ha szimplán étkezni akart, akkor könnyebb prédát is találhatott volna, inditék kell, és az inditék nem derül ki ezen aktákból, csupán a kórház felelőtlensége - kezdek egy kissé ingerült lenni, de egy sóhajjal lezárom mindezt, hideg fej kell ehhez - Bevallom nem vagyok orvos, nem tudok következtetéseket levonni a kezelés módszereiből, így hallgatom Scully, mire alapozza ezen véleményét? _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Szomb. Jan. 26, 2008 5:51 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Csak a mappákat felnyitva szembesülsz a ténnyel, miszerint: az iratok nem holmi ápolók aktái, hanem betegek kórlapjai. Méghozzá – a kartoték tanúsága szerint –, elhunyt betegeké.
Watson kórlapját átnézve rögvest szembeötlik, hogy isiásszal kezelték – s a halála szintén váratlanul következett be.
- A testtel kapcsolatban nem sokra jutottam, de… - egy pillanatra elhallgat, majd valamivel lassabb tempóban folytatja – Rájöttem, hol találkoztam hasonló jelenséggel. Nos… alapos a gyanúm, hogy egy Tremere állhat a gyilkosság hátterében.
Tremere – e szavakat kiejtve valahogy oly’ érzésed támad, mintha minden megdermedt volna. Néma csönd üli meg a helyiséget, s jó darabig makacsul bitorolja azt.
_________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Szomb. Jan. 26, 2008 4:22 am Hozzászólás témája: |
|
|
Vársza Jack, vársza...tuti van más kiút - gondolkodom el, amikor Shakti is belép a terembe - na mondtam én, hogy van más kiút - csillan fel a szemem, de azért hozzáfűzöm - legalábbis remélem - majd nagyot fújok - köszönjük Shakti, remélem ezekben nyomárabukkanunk a tettesnek. Az az orvos nem tudom, hogy hogy bánik a betegeivel, de a nővéreket rendesen kivizsgálja az biztos - vigyorodom el.
Amúgy nem zavart meg semmiben Shakti, épp ellenkezőleg, zsákutcába futottunk, maga talált még valami érdekeset a testtel kapcsolatban? - kérdem, miközben Goldmant odacsúsztatom Jacknek, én pedig belelapozom Watson aktájába, de közben fel-felpillantva figyelem Shakti mondandóját is.
Az aktákban kb. ugyanolyan okok, nyomok után keresek, mint az eddigi három ápolónál, továbbá általános adatokat is megtekintek, ezen felül, hogy aznap este hol tartózkodtak, lehet némelyiknek priusza is van, ami jól jöhet még. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Pént. Jan. 25, 2008 7:14 pm Hozzászólás témája: |
|
|
A mellékelt képek alapján, ugyan nem kifejezetten izmos, de erős testalkattal bírnak a férfiápolók.
- Hmm, talán ha… bepillanthatnék a múltba, többet is megtudhatnánk. De tartok tőle ez a rítus elég feltűnő volna, bár, ha sikerülne beosonnunk a kórházba, akkor az éj leple alatt is el tudnám végezni…
Jack gondolatmenetét, s mondandóját félbeszakítva Shakti viharzik be – kezében a kórházi leletekkel.
- Elnézést, ha megzavartam önöket – szabadkozik – de azt hiszem, van itt pár fölösleges irat. A doktor, ismerve a fajtáját, nem csak a nekünk kellő dokumentumokat adta át, merő figyelmetlenségből hozzácsapott még pár kartotékot. – kiteríti az asztalra a mappákat; a rajtuk szereplő nevek: Watson, illetve Goldman.
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Pént. Jan. 25, 2008 4:03 am Hozzászólás témája: |
|
|
Minden megeshet Jack, de nézzünk bele jobban e három férfi aktájába - azzal az egyiket tüzetesebben át is vizsgálom, azt keresem, hogy kb. milyen lehet a férfi testfelépítése, ha fényképet is párosítottak mellé, akkor az még jobb, netán valami krónikus betegségben szenved, melytől nem elég erősek a csontjai, ezt Jackkel is tudatom - a kéz lenyomata arra utalt, hogy egy törékeny emberről van szó, az ápoló férfiak nem minden esetben kigyúrt vadállatok, mint akiket az Elmegyógyintézetekben alkalmaznak, ebben az esetben egy szimpla kórházról van szó, így egy fiatal ápoló, vagy egy idősebb ápoló nem feltétlenül annyira erős, mint kellene neki, akár betegsége is lehet, mely szerint törékenyebbek a csontjai a kelleténél, netán vegetariánus, azok sem kapnak elég fehérjét, mert nem esznek húst, valaminek kell szerepelnie ezek közül, vagy valami hasonlónak az aktákban, nézze át kérem az egyiket, én megteszem ezzel, aztán márcsak egy maradt - így neki is látok átnyálazni a dokumentumokat. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Pént. Jan. 11, 2008 6:04 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Jack átvezet egy szomszédos helyiségbe – ami leginkább a könyvtárak kicsiny és szűkös olvasószobáira emlékeztet. Apró, parázsló fénygömbök, mint holmi szentjánosbogarak, lengenek körbe titeket – s mindig úgy helyezkednek, hogy kellő fény vetüljön a szemetek elé.
A kartotékok átolvasása közben kiderül, hogy aznap este – Lindy feltételezett halála időpontjában – csupán három ápoló tartózkodott a kérdéses kórházi szárnyban. Furcsamód mind férfiak – de ki tudja, a személyzet talán hajlamos elcserélni az ügyeleteket.
Természetesen egyiküknek sincs priusza – talán nem is alkalmazták volna őket.
- Huh – sóhajt fel Jack – mit gondol főnök, zsákutca? – kérdezi, majd nagyot kortyol a még gőzölgő feketekávéból. – A megoldás vagy oly közel van, hogy a tekintetünk átsiklik felette, vagy oly távol, hogy nem látunk el odáig… _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Szer. Jan. 02, 2008 5:13 pm Hozzászólás témája: |
|
|
A magáé - mondom miközben előbányászom a dokumentumokat, és az orvosi részét átnyújtom Shaktinak - ennyivel kevesebb munkánk lesz Jackkel - mondom a nőnek - majd értesítsen, ha rálelt valamire, azt hiszem a számom megadtam - majd megfordulok és kiballagok a terem bejáratához, levetem magamról a védőfelszerelést, és a dokumentumokkal a hónom alatt kiballagok a teremből.
Mondja Jack, van itt valami irodaféleség, ahol meghúzhatnánk magunkat és átböngészhetjük ezeket a papírokat? Továbbá kávét is lehet szerezni valahonnan? Úgy vélem nem ma fogunk végezni ezzel, de lehet csak kishitű vagyok. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Szer. Jan. 02, 2008 2:49 pm Hozzászólás témája: |
|
|
- Hmm – Shakti elgondolkodik, majd még egy futó pillantást vet a nő tetemére – gyanús nekem ez a tenyérlenyomat, mintha találkoztam volna már hasonlóval. Ennek mindenképpen utánajárok még… Viszont a kórházi kartotékokra vetnék egy pillantást, gyanítom, az orvostudomány nem az ön asztala. _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Szer. Jan. 02, 2008 1:56 pm Hozzászólás témája: |
|
|
//Tudom mi az Entrópia :wink: //
Valóban - jegyzem meg egy apró vigyor keretében Jack beszólását, majd komor arckifejezést eröltetek arcomra és belekezdek a gondolatmenetembe - mivel ez a kéznyom emberinek tűnik, így teljes bizonyossággal jelenthetem ki, hogy a lány gyilkosság áldozata. Még mindig nem tudjuk, hogy a halál oka a kórházban volt-e, avagy a féreglyukban, lévén a féreglyukban is megsérült. Nos Scully, utóbbi okára is tud választ találni, vagy el kell kérjük a pontos rituálé lebonyolitásának folyamatát az élettárstól, hogy a mi társaságunk is meg tudja idézni a féreglyukat és fényt derítsen a sérülésekre? Ebben az esetben elég durva politikai veszekedést robbanthatunk ki az így is hadilábon álló Rendjeink között.
A másik lehetőség, hogy a lány olyan helyre tévedt, amit a halál okozója magánterületnek könyvelt el, és mivel a lány túlélte a súlyos sebeket, melyeket jogszerűen elűzésnek lehetne venni, ezért bűnbe esve túl sok entrópikus energiát áramoltatott a lány testébe. Ha az utóbbi hipotézis áll fenn, úgy egy hosszú estének nézhetünk elébe, mert a kórházból számtalan aktát sikerült menekítenünk egy nagyon készséges orvostól, aki még a nővérekkel is jól bánik - kacsintok ekkor Jackre egy vigyor keretében.
Maga mit gondol Scully? Továbbá érdemes-e kivizsgálni a korábbi sérülések okát, vagy elég lenne csak az entrópikus vonalon elindulni? _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Szer. Jan. 02, 2008 12:43 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Entrópia…
A halál, az elmúlás – minden, ami nem örökkévaló a Halál szféra alárendeltje is egyben.
A tenyérlenyomat határozottan emberi – méghozzá balkezes – s az egyre halványodó körvonalak törékeny kacsóról árulkodnak.
- Ez aztán idegenkezűség a javából – hajol föléd Jack, hogy ő is szemügyre vehesse az áldozatot.
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|
|