Playground :: Téma megtekintése - ~ Kérdések és válaszok - Werewolf: The Apocalypse ~
  Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok  Profil   Regisztráció   Belépés    

~ Kérdések és válaszok - Werewolf: The Apocalypse ~
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 27, 28, 29  Következő

Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> WoD
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Freiherr von Rosen
Großkomtur

HozzászólásElküldve: Vas. Okt. 05, 2008 12:26 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

ROFLMAO

Nothing to see here citizens, move along.

Meseszövő

HozzászólásElküldve: Szomb. Okt. 04, 2008 9:37 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nah akkor visszaléptem oda, hogy sikertelenül próbálsz átnézni.
(írtam miért)

Találd ki mit teszel, de a gyanakvást felejtsd el, mert az OFF tudás lesz a leírt előzmények után.

A hátranézés menet közben határeset, mert hallod is őket.
De elég ha umbrába nem követnek, élőlényt nem lehet csak úgy átvinni, ha magától nem követ.

(és amúgy jövőben ha vkinek van ereje fórumra írni, az nézzen be ontopic is és ne egy nap elteltével szóljon.
Ha külön szálakra kerültök, továbbra is haladok egyik szállal egy ideig, mert biztos haladhatnak egy darabig mielőtt két szál újra komolyan interferálhatna... átlépés úszás vissza, ez idő, addig biztos elindultak stb)

---------------------------------

Valamint akkor ide fixálom : az elég egyértelműnek tűnik, hogy penumbrás város elég elhagyatott, nincs tele kocsikkal, buszokkal.
Ha vki ilyen belsejébe akar kerülni... ha a sajátja még talán, de idegen járműbe sztem nem kerülhet be a helyén állva, akkor az utcára kerül a kocsi alá... ha a levegőben umbrázik azonnal átér 3 sikerrel, akkor kerülhet kocsi légterébe.

Spórolj a könnyel, foglald el helyed
Ítélet napjáig ne felejtsd neved
Kövess gyorsan és szabadon
Katonák vagyunk győzünk, vagy meghalunk

Itt az ideje az áldozathozatalnak
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 8:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

"*Freiherr von Rosen elsomolyod...na. Ha épp ember volna. Így csak egy elégedett farkasvigyorra telik a háta mögött szépen besorjázó Garouk léptei hallatán. A szövetség egy dolog, de megmutatja ő annak a pimasz hollónak, hogy hogy vezesse az Ő falkáját. Ostoba, gyáva teremtmény.

Ugyanakkor amikor huppan a nyirkos, sós tengervízben, a gőg is hűlni kezd a testével. Elindul a hajó felé, amint mind ott vannak, azonban úszás közben átvizslat az Umbrába...csakhogy a meglepetés az ÖVÉK legyen.*"

Egy büdös szóval nem írtad gyanakodnál, hanem biztosra vetted ott mennek mögötted, úgy hogy utólag NEM FOGSZ gyanakodni, és nem a vízben lesz nagy össznépi tervmódosítás.

De nem bánom térjünk vissza erre a pontra, aztán találd ki mit teszel, annak a szellemében amit utoljára írtál.

Vissza az elejére
Freiherr von Rosen
Großkomtur

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 8:10 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Persze hogy gyanakszik a karakterem, ha ennyit morognak a falkatagok a döntése miatt, eddig sem bízott meg bennük, ha észrevetted volna. És olyan hülye alfa nem létezik, aki egy ilyen rizikós akció alatt hátra sem néz, vagy össze sem gyűjti a falkáját, hanem hóbelebanc megy át az Umbrába. Pláne ha a kapunyitást is egy falkatagra bízza, nem maga végzi.

De mindennek az égvilágon semmi jelentősége. Lásd: előző hsz. Nem kell ezen filóznod, vagy aggódnod. Egyszerűen ezt, és éppen ezt...nem a KM dolga eldönteni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 7:56 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Angolban külön kifejezések vannak jövő időre, attól függően csak feltételezésről van szó, a mi határozott szándékunkról, előre rögztített tervről, vagy rendszeres időponthoz kötött eseményről.

Ha te azt mondod, átnézel hogy mienk legyen meglepetés, és korábban egyértelműen közölted hogy át akarsz lépni, akkor az nem egyszerű feltételezés hogy te át fogsz lépni, hanem eldöntött valami, hogy te ÁTLÉPSZ (jelen idő), ha nem jön közbe valami nagy dolog.

Ezt tényleg nem beszéltük meg előre, de utóbbi évben kalandjaimban még nem volt ebből probléma, abból volt hogy azt kérdeztem na akartok valamit még tenni? Nem csak haladtok tovább terv szerint? Ok.

Mégis min akarsz változtatni, mikor már egyértelműen kinyilatkoztattad szándékaid és ott vagy vízben? Emberek a parton és ha sokat pofáztok meghallanak, közben sámán már a terved alapján nyitja átjárót?

Közöld velem, mégis mit szeretnél tenni, de ne utólag találd ki, hogy ja és persze gyanakszok hogy lázadoznak ellenem.

És tényleg tisztázzuk mekkora lépésekkel haladjuk, és mit jelent ha valaki eldönt valamit jövőre nézve.

Vissza az elejére
Freiherr von Rosen
Großkomtur

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 7:24 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tehát mégegyszer. Szeretném a jogot megtartani magamnak, hogy a karakteremet irányítsam. Amíg nem írok le valamit, addig azt nem tettem meg. Ezer és egy féle módon cselekedhetek egy ilyen helyzetben és nem repesek érte, ha a KM kiválasztja a "legvalószínűbbet". Főleg ha az nem áll másból, mint gépies és agyatlan előremenetelből. Pláne főleg, ha a KM nincs tisztában az időmértékekkel és nem nézi mit pontosan mikor és hol csinálok (ld: átnézés).

Etikai alapszabály. Ha egy JK épp nem ír, nem írjuk le helyette, hogy mit csinál. Mert nem a mi dolgunk. Ennyi. Nincs ezen mit ragozni még. Ezt egyik játékos sem szereti.
Vissza az elejére
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 6:43 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Épp ezért mivel te mész előre, nincsenek hátul is szemeid.

Vissza az elejére
Freiherr von Rosen
Großkomtur

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 6:42 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kedves KM...az átnézés közvetlen az úszás közben történt meg, miután a vízbe ereszkedtem, jó távol a hajótól. Tessék visszanézni. A mászikálás a hajónál történt meg, jóval odébb és később, különösen figyelembe véve, hogy én kerültem a vízbe elsőként.
Vissza az elejére
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 6:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Igen átnézés közben karid csak azt nézi Ragabash merrefele kacsintgat, és majd visszafordul átlépés közben magával rángatni lemaradókat...

Még gondolkozok kicsit mekkora jelentőséget adjak hajónak, azt írtam, nem láttok umbraképet, viszont még módosíthatom figyelembe véve fórumjáték szerencsétlen körülményeit.

Vissza az elejére
Freiherr von Rosen
Großkomtur

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 6:25 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

De mi az, hogy haladnak a mászással, amikor az alfa azt mondja, hogy átmennek vele az Umbrába? :D
És mikor írtam én egy szóval is, hogy "na most átmegyek"? Direkt megvártam a többieket is a következő hsz-el, hogy ne én szaladjak előre az időben, utána pedig nem írtam, mert kíváncsi voltam rá, mikor tűnik fel nektek, hogy ezzel már rohadtul elszaladtatok. A karakterem valószínűleg már akkor felmordult volna, amikor a Ragabash még csak kacsintgat a horgony felé, de legalábbis mindenképp lett volna kommunikáció. A sóbálvány helyett. Úgy reagáltatok, ahogy vártam.

Félrekoordináció mesterfok. Nem megy ez neked és bizony nem is könnyű fórumon, ennyi személynek egy jelenetet egyszerre. Élőben "sima ügy" lenne.
Vissza az elejére
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 6:17 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Így is van, ezen esetben jelentős különbség lehet fizikai meg umbrakép közt.

De több egyéb esetben is van.

Mozgó tárgyak esetén különösen bonyolult a helyzet.

Umbra the Velvet of shadows. 13 old.

"The hot dog stand that s been parked nearly everyday for a week doesnt even leave a scent on the Penumbral air. "

"For instance, a werewolf who steps sideways while aboard an airplane may well be in trouble, if the plane has no ephemeral counterpart."

Szerintem a hajóra leginkább ezek a hasonlatok vonatkoznak.
(A legtöbb közönséges élőlénynek alapból nincs umbraképe.)

Viszont úgy érzem nem lehet teljesen egzakt definicókat adni umbra esetén, mert csomó dolog attól függ kategória, milyen jelentőségű adott dolog stb.

Tehát a fő kérdés hogy milyen nagy jelentőséget tulajdonítok egy nagy hajónak ami itt horgonyzik egy kis ideje.

On topic amúgy leírtam távolságokat.

Amíg átléptek úsztok vissza, addig ők szépen haladnak a mászással, ezt nem befolyásolják ti cselekedeteitek tovább még nem mentünk.

Vissza az elejére
Chrysocyon Frax
Silent Strider

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 4:42 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Gondolkodtam ezen az "a közeli umbrában nem mindíg ugyanaz a koordináta mint a telluriában" dolgon. Szerintem komoly eltérés a telluria és az umbrakép között akkor lép fel, ha valami olyan helyen vagyunk amire spirituális hatás koncentrálódott. Tegyük fel van egy középkori francia katedrális, megmarad mert ott nem voltak törökök akik felrobbantottak minden várat és templomot amit értek. Évszázadokon át "használták" a hívők, az építési stílusával a nagyságot és az ember fele a "hozzá képest kicsi vagyok" érzést sulykolta egy felkent pazar látványvilággal, ahol a hívők egyesülni tudnak a hitvilággal stb.
Nos ha én nekem kéne ehhez a katedrálishoz umbraképet csinálni, akkor nálam az umbrában a katedrális sokkal nagyobb mint a valóságban, színesebb vagy éppen szürkébb, épp ahogyan a hívők érzelmei befolyásolták évszázadok alatt. Pl gyóntató fülke fekete fehér és esetleg a gyónó felén véres vagy mocskos míg a gyóntató részen elméretezetten hatalmas.
Lehet a katedrálisnak olyam része is ami a valóságban nincsen, mondjuk pince ahol egy kis pokol van szarvas, patás szellemalakokkal, vagy a plafon feletti freskókon a pufók angyalok élnek stb.
A lényeg, ezen a helyen valszeg igaz az hogy xy koord nem ugyanaz umbrában mint telluriában. De ez ahogy a példán látszik, nem mindennapi eset, szerintem.
Vissza az elejére
Freiherr von Rosen
Großkomtur

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 3:37 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Thrall írta:
Szerintem egyértelműen eldöntöttem, de mivel IRL nem szereted annyira a tekintélyelvűséget, ezért lehetőséget adtam rá, hogy bebizonyítsátok tévedek, ez nem történt meg.
Azt el kell fogadnom, hogy jogos volt többség kritikája a túlzottan felkészült ellenfelekről, de most egyelőre mintha csak te tiltakoznál így.

Alternatív wodról akkor beszéljünk, ha nem tudom megcáfolni világosan, hogy umbrakép egyértelműn követi a fizikai világot, akkor is ha nem ébresztették fel valaminek a szellemét rítussal.

Igen, de későn. Továbbfolytattad és ott helyben derültek ki dolgok, mint az adott példa, hogy van-e Umbrakép, vagy nincs. Mihez viszonyítsak? Ezentúl az elején fektessük le kérlek az adott kaland körülményeit és dönts a kétes kérdésekben. Mert az alapján (is) írok reagot.

Ugye nem gondoltad komolyan, hogy "nem szeretem annyira a tekintélyelvűséget"?

Idézet:
Nos, arról volt szó hajó mellett umbrázol, úgy hogy senki nem fagyott sóbálvánnya, hanem úton voltatok, amúgy meg fórumos megbeszélések közben valóban nem a legtisztább az időrend.

Tessék megálljt parancsolni a többi JK-nak, ha az időrend csúszik. =)
Márpedig sokszor csúszott és a legkevésbé sem érdekel jobban, ha az enyémmel csúszik, mintha mással.

Idézet:
Olvasd el, egyelőre szépen feljutottak fedélzetre és még nem történt semmi, és még titeket sem támadtak le.
A félelmet inkább ne elemezzük, mert én is mondhatnám a karid már a féregszagú vízbe érkezésnél dobjon vmi komoly akaraterőpróbát.

Oké, az eddigi tapasztalatok alapján írtam, ha ezen sikerült realizálni, akkor le a kalappal.
"Komoly akaraterő-próbát" egy fanatikus Ahroun vérfarkasnak, aki megy Féreg-gyakni? Volt ő már ennél közelebb is a halálhoz (a vérengző Féreg-vaddisznók által Szilveszterkor), plusz, rendelkezik egy hetes akaraterővel. Pont mint anno a maffia-kidobólegények. ^^

Idézet:
A valóságban sem tudod egyből mi hány méter pontosan, de valóban, meg kell határoznom pontosan teherhajó hosszát meg ilyesmi majd csatában pontos időtartamok számításánál.

Hozzávetőlegesen sem? Ilyenkor minden méter számíthat, mert EGY bizonyos ponton kívánuk átmenni és csak néhány méterrel odébb ki. Hány krumpliszsáknyira van akkor a Féreg-pipi attól a bizonyos ponttól?

Idézet:
Ez elég erős kijelentés, csak mert nem voltam biztos, pontosan hogy érted az átvizslatot, azt hittem először át akarsz lépni.

Hát, háromszor kellett leírnom, mire sikerült. ^^ (átvizslat, átnéz, átnéz)
És persze mire átnézek, a Ragabash már mászik fölfelé a hajóhorgonyon...

Idézet:
Jól játszod ki az idealista Fenrir Ahrount, de attól még nekem nem kell figyelmen kívül hagynom, hogy az ilyen idealisták halnak meg leginkább, és ha a jellem a lényeg, a jellemből adódó szívást is tolerálni kell.

Naná. Itt nem arról van szó, hogy "szív"-e vagy sem, ha átment, az összes kritikám más jellegű. A világ realitásaival és a kalandvezetéssel vannak csak gondok. A következmények az én dolgom.

Idézet:
Amúgy szerintem kicsit durcizol mert a fejedbe vettél valamit én meg azt mondtam nem.

WTF? Mikor? Mit? :-D
Vissza az elejére
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 12:56 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kezdjük azzal, van jelenleg... 2 werewolf+CB, 1 mage, 1 saját rendszeres kalandom, és még csak egyből van ilyen vita. Most nem vettem külön minden külön szálat.

Természetesen szóba jött az emberi tényező, most pl fele csapat lázad, fele nem, itt a szép szerepjátékos jellemi konfliktus, mert egy olyan helyzetet teremtettem, de ha nem teremtenék ilyen helyzetet... nos megértem ha Ragabash lelép, de úgy tuti értelmetlen lenne maradnia, ha Fenrir Ahroun Alfa egyszemélyben mindig megmondja a frankót, aztán izél mások miért ilyen gyávák.

Te úgy állsz hozzá nem mész oda DnDsekhez hogy milyen gáz elhanyagolni jellemjátékot meg mindent, hanem azt mondod, nem a te rendszered, én és 1-2 más ember meg konkrétan beszóltak, hogy gáz hogy ez a Conan ilyen táp, és nem dolgozzák ki rendesen technológiai dolgokat SWben, szűrnek bizonyos karaktertípusokat... innen egy lépés a flame.

Vissza az elejére
Sablepaw
Red Talon

HozzászólásElküldve: Pént. Okt. 03, 2008 12:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Thrall írta:

Amúgy meg szókimondó vagyok, aki nem különösen tiszteli az életkort meg számbeli fölényt azok után hogy egyesek miket hordtak össze.

Ez rám is 100%-ban áll, megfűszerezve a jellegzetes provokatív stílusommal, mégse... érted.

Idézet:
bizonyos esetekben be kell látni adott összetétel nem működőképes.

Na, itt lehet a kulcsszó. Meg erre mesélőként nem árt felkészülni. Szóval elhiszem, hogy a kalandjaidat az utolsó bane-ig alaposan kidolgozod stratégiailag, de a "humán" (vagy lupin) tényezőt is számításba kell venni. És nem csak in-game szinten - ne feledd, nem csak csapatnak, nem is csak karaktereknek mesélsz, hanem játékosoknak is, tehát mesélőként elsősorban a szórakoztatás és a közös szórakozás a célod.
Nyilván ha a partin belül - IRL - elég nagy játékfelfogásbeli különbségek vannak, akkor az a játékra is ki fog hatni, ráadásul rombolóan.

Idézet:
Egyértelmű a közös cél

Igen, nem ezt vitattam, azt írtam, hogy a közös cél értelmezése nagyon nincs összhangban. ;)
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> WoD Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 27, 28, 29  Következő
1 / 29 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Original Werewolf forum design by DeadDrake and MoonDancer, 2004
is a trademark and Werewolf is a trademark or
registered trademark of White-Wolf in the U.S. and/or other countries.