Playground :: Téma megtekintése - ~ Kérdések és válaszok - Mage: The Ascension ~
  Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok  Profil   Regisztráció   Belépés    

~ Kérdések és válaszok - Mage: The Ascension ~
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő

Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> WoD
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 21, 2006 7:42 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

( amúgy másik topikban előkerült, ha SFek mentesülnek ezüst érzékenységtől, és mások is felvehetik ezt az előnyt 6 pontért, akkor viszont ENNEK alapján mégsem olyan lehetetlen, hogy egy TÁP mage is meg tudja tenni, és leszedni ezüstérzékenységet alakváltóról...
végülis Pentexnek marad így is bőven elég módja kicsinálja az ilyen garout...
láng, féregméreg, féregfétisek, harci fomorok...

szóval most egy kérdés erejéig tételezzük fel, hogy egy mage meg tudna tenni ilyet, az melyik szféra lenne? life és prime és spirit 5? )

Spórolj a könnyel, foglald el helyed
Ítélet napjáig ne felejtsd neved
Kövess gyorsan és szabadon
Katonák vagyunk győzünk, vagy meghalunk

Itt az ideje az áldozathozatalnak
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Malkáv

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 21, 2006 7:38 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én sem szivatni szeretem a karim, hanem előadni a személyt, amit megteremtek. Ha nem megy, akkor az számomra kudarcélmény.

Mellesleg én annó tolvajjal kezdtem mágusban, aztán lettem varázsló, és a teljes fantazi pályafutásom ez a kettő csoport vitte végig. :mrgreen:
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 21, 2006 7:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Malkáv, nem tudnálak téged meg Druit meg Draket powergamerként elképzelni. :)
(első kettőt még múltidőben sem, Drake írta, hogy ő is kommandóssal kezdte)

Nem mintha magam annak tartanám, csak épp minek szívjon a karim, mikor szívok eleget IRL?

Vissza az elejére
Malkáv

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 21, 2006 6:34 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Drui, a feltételezésed sértő. Azt hiszem, hogy több mint egy éves ismertségünk alatt nem adtam rá okot, hogy kikiálts tápernek.

Egy szóval sem mondtam, hogy nekem az a fontos, hogy a mage karakterem, esetleg a mesélésemben lévő mage npc lecibálja káin átkát a vámpírokról, vagy rádobjon egy hegyet valakire, vagy mittudomén.

Csak megjegyeztem, hogy de, a szabályok szerint meg lehet csinálni. Nem az ötös szint, és az alatti szférákkal, de meg lehet (mellesleg ezt is mondtam, hogy az archmage-ket én mage-nek veszem. Ugyanaz, csak erősebb.)

A paradoxon erős hátrány. Az elszigeteltség erős hátrány. Hidd el, meg tudom látni a játékban azt, amitől életet tudok vinni bele, és nem csak hack&slash megyek, és szórom a tűzgolyókat.

Köszönöm a figyelmet.
RedDrake
Dragon

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 21, 2006 5:13 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Uturuncu írta:
Hogy is van a visszacsapás?

most úgy tűnik ez nem teljesen ugyanaz, mint a Paradoxon.

Spirit 1el érzékelni lehet ha valakit megszáll szellem.
fomor ebben az esetben minek számít? Mert igaz, hogy megszállta szellem, de egybe is épült az emberrel.

Amikor a paradoxon lecsap, azt hívják visszacsapásnak (backshlash), azaz amikor a világ megelégeli a dolgokat.

A fomor olyan embernek számít, akiben egy szellem is van. Attól függően mennyire rejti magát, mennyire jött ki az adott emberben a hatása érzékeli a spirit 1, mint olyan embert akiben szellem van.
And to ash you'll return!
AMEN!"
(Angel Dust Andersen)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 21, 2006 3:04 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hogy is van a visszacsapás?

most úgy tűnik ez nem teljesen ugyanaz, mint a Paradoxon.

Spirit 1el érzékelni lehet ha valakit megszáll szellem.
fomor ebben az esetben minek számít? Mert igaz, hogy megszállta szellem, de egybe is épült az emberrel.

Vissza az elejére
Nedaskarein
Soldier of The Alliance

HozzászólásElküldve: Szer. Nov. 15, 2006 5:53 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én feletébb nem tartom reaálisnak ezt a féle korlátlan hatalom kapcsolatot a mágusokhoz. Tény, hogy sokkal szabadabb és tágabb, mivel a mágia rendszere eléggé szabadon keverhető, de ettől még nem lesz egy mage ennyire táp.

Káin átka, az Káin átka, maximum egy Oráculum az, kit elhiszek, hogy megtöri ezt az átkot. Ennek én nem olvastam utána, de attól még, hogy valaki mágus, attól még nem lesz mindenek felett úr és hatalommal bíró.

Malkáv, mage nem arra megy, hogy felrugjuk a legtöbb szabályt, és arra másznk rá, hogy mennyire übernagyon feltápolható és erős. Magenek is meg vannak a maga erős korlátai, attól még, hogy a rendszere szabadon kezelhető, attól még ez nem lesz mindenható és olyan ősi dolgokat megtörő, amik adott faj gyökereihez vezethetőek vissza.

Drake álláspontját osztom, egy vámpír attól lesz ember, ha rálép a Golconda útjára, egy Mage max az elhatározását erősítheti ebben, nem pedig fogja magát, és leszedi azt az átkot, amitől vámpír a vámpír. Azért szabály ide vagy oda, ennek is vannak határai, és korlátai.

Mage nem tápolásra kitalált WoD szekció, hanem egy kiegészítő egy újabb fajjal, ha valaki jobb szereti ezt a féle mentalitást.

HozzászólásElküldve: Szer. Nov. 15, 2006 3:34 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A vámpír mesélők könyvének a végén olvastam, ha nem hiszed, olvasd el te is. :)

Nagy az ára, fel lehet támasztani a vámpírokat. Csak ha nagyon idős, akkor már lehetetlen.

Nem tudtam, hogy te az archmage-ket nem veszed mageknek. :P
RedDrake
Dragon

HozzászólásElküldve: Szer. Nov. 15, 2006 3:20 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Malkáv írta:
Szerintem akár közepes spirittel is ki lehet űzni azt a bane-t. :mrgreen:

Kellő mennyiségű szférával akár még Káin átkát is meg lehet törni. Szóval egy mage számára nincs lehetetlen. :wink:

Nem igaz.

Tessék megnézni a Werewolf , Vampire és a Mage storytellers handbookot.

Káin átkát lehetetlen megtörni, alakváltók ezüstre való érzékenységét nem lehet megtörni, stb. stb. stb.

Ezeket leírják a könyvek.

Továbbá, a Magek nem mindenhatóak azért, minden szférának ott a limitje, és nem véletlen hogy néhány kiegben van pár 6os szféráról szól.

Egy mage avatárja egy kisebb incarnának felel meg, Káin átka, vagy Luna átka, pedig egy Celestine ereje, az avatárnak nincs igazán hatalma felette.

Egy banet kiűzni nem olyan bonyolult, Spirit 2 vagy 3.
Egy fomor már viszont sokkal bonyolultabb kérdés, hiszen ott már a bane egyesült a lélekkel, ezt én nem adnám valamilyen egész nagy szféraigényű Spirit, Mind, Life és esetleg Prime alatt, hiszen szét kell szedni a dolgokat, és újraépíteni az embert.
AMEN!"
(Angel Dust Andersen)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Szer. Nov. 15, 2006 3:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Úgy tudom, legalábbis vampi szabálykönyvben az volt, hogy egy akapont elköltésével mentesülhetünk sebesülésmódosítók alól egy körre, szerintem logikus, miért kéne feltétlenül raget költeni?

Úgy érted egy vampit vissza tudna alakítani emberré? Világméretű dolgokat semmilyen mage nem képes megváltoztatni közvetlen úton.

Vissza az elejére
Malkáv

HozzászólásElküldve: Szer. Nov. 15, 2006 2:58 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szerintem akár közepes spirittel is ki lehet űzni azt a bane-t. :mrgreen:

Kellő mennyiségű szférával akár még Káin átkát is meg lehet törni. Szóval egy mage számára nincs lehetetlen. :wink:
Nedaskarein
Soldier of The Alliance

HozzászólásElküldve: Szer. Nov. 15, 2006 2:50 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Uturuncu írta:
Magas spirittel ki tudna űzni valakiből egy banet?

Sebesülésmódosító araté dobásra is vonatkozik?
Ebben az esetben akkor akapontot kéne költenie sebesülésmódosító ellen?

A közepére válaszolok (mert abban vagyok csak biztos)

Arete-ből csúnyán mennek le a módosítók, ha sebesül a karakter. Vagyis sok levonással a mágiának is annyi, nincs miből használja azt.
Akaraterővel egy sikert tud biztosítani maximum, de szvsz -5-nél 3 Arete + 1 akaraterő olyan mint szarnak a pofon... de ez már csak szvsz :roll:
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Szer. Nov. 15, 2006 12:57 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Magas spirittel ki tudna űzni valakiből egy banet?

Sebesülésmódosító araté dobásra is vonatkozik?
Ebben az esetben akkor akapontot kéne költenie sebesülésmódosító ellen?

Vissza az elejére
RedDrake
Dragon

HozzászólásElküldve: Hétf. Nov. 13, 2006 7:58 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Uturuncu írta:
Spirit 1 alkalmazható Sense Wyrmként, vagy sense másként?

( akkor is, ha nem kifejezetten szellemről van szó, csak valami félig szellemi eredetű dologról? )

A Sense Wyrm az Entrópia 1 egyik típikus alkalmazása.

A spirit 1el valóban lehet érzékelni, hogy valaki szellemi lény-e, vagy esetleg van-e benne megszállt szellem, vagy kísértet.

Vagy épp Spirit 1el át lehet kukkolni az umbrába.
AMEN!"
(Angel Dust Andersen)
Vissza az elejére
Syrocco
Fianna

HozzászólásElküldve: Hétf. Nov. 13, 2006 7:14 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Asszem' Álomszólóknak van egy mágiájuk, amihez több különböző szféra is kell. Annak az a lényege, hogy megszagolják egy farkas bundáját (vagy csak néhány szőrszálat) és akkor utána érzékelik WW-ket.
Valami hasonlót el tudok képzelni Wyrm-hez is...

Éjben-Járó, Crinos, Lupus
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> WoD Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
8 / 10 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Original Werewolf forum design by DeadDrake and MoonDancer, 2004
is a trademark and Werewolf is a trademark or
registered trademark of White-Wolf in the U.S. and/or other countries.